Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

dedamrsoje je napisao(la):
Zar nije u telekomovoj osnovnoj ponudi bilo 1mb na 32 adsl??

danas sam u beotelu dobio takav odgovor na pitanje "na koliko se korisnika deli 1 mbps? jel na 32 kao u odluci telekoma od ranije?" odgovor: "1 mbps se deli na 16 korisnika!".

ovo vazi za beotel net, ponavljam...

pozdrav...

ma mnogo je i 8 na 1mbps a ne 16 :D chini mi se da je najbolje da sacekamo i ostale provajdere da udju u ovaj sistem....mada mi je primamljivo to sto se ne placa setup od 3000 kinata :D

jeste to je ok potez...

bgillegal je napisao(la):
ma mnogo je i 8 na 1mbps a ne 16 :D chini mi se da je najbolje da sacekamo i ostale provajdere da udju u ovaj sistem....mada mi je primamljivo to sto se ne placa setup od 3000 kinata :D

kako je mnogo 8usera*256K za 1024K propusnu moc?!?!?

Ako bude 16,ima da pevamo od srece,to je sasvim dovoljno

videcemo kada pocene ozbiljno da radi adsl, za pocetak ce biti sasvim ok....

ma dajjj bre.... zna se ko ce da uzima adsl neko ko ce to da iskoristi samo do max. pa ja znam po sebi ima non stop da radi download... iskreno uzecu ovih dana da isprobam i ako mi se svidi kako to radi u praksi nastavicu dalje mada i ako naidjem na jeftinijeg provajdera bez razmisljanja cu preci....

Uff cek ne kapiram,ako me matematika sluzi dobro od tih 16 korisnika moci ce samo njih 4 na budu na netu da downloaduju i da imaju punu brzinu,a sve posle toga manje i manje..? Ako je tako onda to suxa mnogoo.A s'obzirom da smo svi "gladni" ADSL,pa kad dobijemo ono kapiram skidacemo 24h dnevno...Neki nece ni spavati... :d

ma dajjj bre.... zna se ko ce da uzima adsl neko ko ce to da iskoristi samo do max. pa ja znam po sebi ima non stop da radi download... iskreno uzecu ovih dana da isprobam i ako mi se svidi kako to radi u praksi nastavicu dalje mada i ako naidjem na jeftinijeg provajdera bez razmisljanja cu preci....

Brzo ces se smoriti od celodnevnog DL-a,veruj mi na rec.

Iako se desi da dodje do zagusenja,ono moze biti samo u vecernjim satima oko 23h,dovoljno je da se tada uzdrzis od DL-a,za surf ces uvek imati dovoljno brzine.

Bas iz ovog razloga sam se nadao,da ce uvesti i varijante sa ogranicenjima,pa da tih 1024K dele pola flatovci pola ovi sa paketima

odakle vam to da se deli, tj da cemo imati po 64K ?
ako je tako onda je bas bezveze... :(

sta podrazumeva taj njihov setup od 3000 din?
jel u to uracunat ruter ?

voyager je napisao(la):
Cene jesu ok imajući u vidu da je početak. Kod svih drugih ISP-a i dalje piše uskoro. To baš i ne miriše na dobro. Nemoguće da je samo beotel dobio zeleno svetlo!?!

Napisa IPAQ u onoj ranijoj ADSL temi da je samo Telefonija prihvatila ugovor pre nekih izmena. Zato sad mogu ponuditi i prvi i jedini posto niko od ostalih provajdera nije prihvatio stari ugovor.
Pitanje je samo koliko ce Telekom kociti sve to sa proverom tehnickih mogucnosti?
Ja sam zvao posle 17 i nije mi se niko javio. Verovatno je Legend zvao pre mene i postavio 1000 000 pitanja i covek zbrisao kuci :)
Legend sada bi nam mogao prepricati sta si sve pitao i sta su ti odgovorili da ne zovemo bez potrebe. :)

3000 din = modem i spliter za tel zicu .... ostalo ti ne treba .. dobijes na papirima podesavanja sednes za komp i to podesis za tili chas
znaci oni ti sad 4 free daju modem i spliter a samo placas predplatu....samo ja ne kapiram .. sad ja ako ocu da predjem na sezam moram valjda da im vratim modem pa uzmem sezamov i tako za svako predomishljanje.....u setupu ti iznajmljujes valjda modem na neodredjeno...pa uplacujes mesechno :) tako bi to trebalo...

samo sam pitao za deljenje korisnika na 1 mbps...posto znam da je prosla odluka bila na 32 korisnika....

... nisam video na sajtu da su linkovi /16 samo pise "Nema garancije protoka", to bi znacilo da oni samo garantuju maximum brzinu, ali minimum ne... Svakako je pristojno za cenu, i ja sam se prijavio, mada nisam iz BG :D

i legend, to znaci da uplatimo 256 a koristimo max 64, pod uslovom da svi sednemo istovremeno i optererimo ih ?

Jos jedno pitanje posto sam laik..
taj 1mbps koji se deli na 16 korisnika malo cudno....
nije isto 16 korisnika sa 256/64 i 16 korisnika sa 768/192
I gde se to deli? U tvojoj centrali ili kasnije na nekom Beotelovom uredjaju?
Znaci ako recimo u Zarkovu ima 5 korisnika samo oni dele 1mbps ili ce oni deliti sa recimo 7 korisnika iz Zemuna i 5 korisnika sa Karaburme?

da...mada to je malo verovatno...mislim da ce se eventualna zagusenja i problemi u radu osetiti u prvih par meseci....

ma sto se tiche zagusenja ne verujem da ce ih biti...sto kaze calibra..smori to...skines nekoliko pesama na dan eventualno film...i to su sad vece brzine a fajlovi ostaju jednake velichine pa brze prodje :D nije to toliko lose koliko izgleda..

ljudi dakle da li to znaci da ce pocetni trosak biti 3000 din(ne ono 200 eur kao sto se pricalo)

Još niste ni dobili adsl a već kukate kako ćete da delite 1mbps na 16 korisnika. Jel' znate vi bre gde živite? Prvo uvedite uslugu, isprobajte je pa onda ovde gušite kako protok nije dovoljan i sl. Hajde malo realnosti.

voyager je napisao(la):
Još niste ni dobili adsl a već kukate kako ćete da delite 1mbps na 16 korisnika. Jel' znate vi bre gde živite? Prvo uvedite uslugu, isprobajte je pa onda ovde gušite kako protok nije dovoljan i sl. Hajde malo realnosti.

Haha ***, plase se ljudi jer nije prvi put da ih za***u. Sto se realnosti tice ona je svuda oko nas, i ne dopada mi se bas :)

Sta mislite sta ce biti sa kablovskim operaterima kad pocne ADSL? Mislim da cene moraju da padnu dosta...

Pa pazi, ADSL uzima onaj kome treba internet 24h a za recimo dialup flat od npr 750din i samo 5-6 sati neta dnevno treba više od tih 2000din za 256/64. Prema tome to je u svakom slučaju pozitivan pomak pa makar i ponekad protok bude bio ispod očekivanog.

ovo je sad prelomni trenutak za smanjivanje cena... kada se malo bolje pogleda jedino je wireless isplatljiviji od adsl-a ... druga stvar je sto je pochetno lakse uvesti adsl - sa 2000 vec imate super internet... dok kod wirelessa nemozes da budes woona i sve lepo da namestis i koristis to za male pare.... iskreno posto gledam kao korisnik kablovski operateri ili ce da puknu ili ce da dosta smanje cene...kao sto su to uradili kad je krenuo wireless

Ova je cena upravo kavu je većina ljudi ovde na forumu priželjkivala i za početak je OK. Ako usluga bude iole dostupma za uvođenje ljudima koji imaju tehničke mogućnosti onda ima šanse da se nešto pozitivne izdešava!

Cena je odlicna, kakva je mogla da bude :) Download brzo smori, i nece svi non-stop da skidaju nesto veliko, pa ce cini mi se lepo da radi. Samo da ne pada ispod 64kb/s. Ja odavno nisam skinuo nesto veliko. Sve sada moze da se nadje i u casopisima (programi)

2.048 kbit/s / 1.024 kbit/s ovo moj drug prava T-DSL 2000 se zove paket pod grupom T-mobile itd..... 16.99€ :) pa ovi nasi 2000 10 puta sporije...nije uredu ali sta ces... oce da zarade ali najgore je sto oce mnogo da zarade..
evo i linak
http://www.freenet.de/freenet/dsl/bestellung/index.html?pid=1277&pc=
To je snizena cena a inace je 38.9€
http://www.freenet.de/freenet/dsl/tarifuebersicht/index.html
A evo cena i u Ch.Samo sto je kablovski.
http://www.cablecom.ch/internet/hispeed.htm
P.S.Cene su u CHF.Inace 2000 kb/s je oko 50 €.

Ali bez obzira na sve ovo cene kod nas su ogromne a protok je i dalje mali. :smash:

Za download samo po koja nova pesma i drajveri, filmove mogu da kupim ali sto je najbitnije surf i on-line gaming :D

Boyce je napisao(la):
Cena je odlicna, kakva je mogla da bude :) Download brzo smori, i nece svi non-stop da skidaju nesto veliko, pa ce cini mi se lepo da radi. Samo da ne pada ispod 64kb/s. Ja odavno nisam skinuo nesto veliko. Sve sada moze da se nadje i u casopisima (programi)
Maa daaaa download bash smori... :d Stavis da se skida film(primjer) izadjes napolje vratis se opet nesto stavis da se skida pa opet ides napolje,ma loodnica bre imam da se razvaljujem :D

BitrAtE je napisao(la):
Maa daaaa download bash smori... :d Stavis da se skida film(primjer) izadjes napolje vratis se opet nesto stavis da se skida pa opet ides napolje,ma loodnica bre imam da se razvaljujem :D
I posle mesec dana ces se smoriti

Nazad
Vrh Dno