Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

operic je napisao(la):
i ljudi, koju ja ponudu na kraju da prihvatim ??? :D

beotel ili sezam? ili da cekam nekog sledeceg koji ce doci ko zna kad... ?
Sezam je do sada uvek bio medju najboljima.

operic je napisao(la):
i ljudi, koju ja ponudu na kraju da prihvatim ??? :D

beotel ili sezam? ili da cekam nekog sledeceg koji ce doci ko zna kad... ?

Od ovoga sto su ponudili mislim da je beotelova ponuda za 256/64 bolja. Kakve kartice, gluposti, sms, getorder, ovi su ponudili cist paket po prihvatljivoj ceni a sto je najbitnije - flat rate.

Ebga, Sezam daje FLAT uz sve te ostale "gluposti" za 199 dinara skuplje.

Sezam ADL Home

SezamPro ADL HOME 256
Pun pristup Internetu sa jednog racunara brzinom 256 kbps u smeru Internet-Korisnik, i 64 kbps u smeru Korisnik-Internet u trajanju od mesec dana (od datuma uplate do istog datuma sledeceg kalendarskog meseca) bez merenja ostvarenog saobracaja
Pristup svim sezamovim sadržajima i servisima (Email, konferencije, Datoteke, Chat, GetOrder, SMS itd)
3 Email adrese
50 SMS poruka
Dinamicko dodeljivanje IP adrese
Besplatno iznajmljivanje ADSL modema sa USB vezom
Cena: 2.199 din

50 sms poruka je 150 din a ostalo magla. Licno mi je brze i lakse da posaljem sms sa telefona nego sa nekog tamo servisa, ok nekome mozda nije...

nIce Cream je napisao(la):
Alo ljudi, flat je flat...

Tacno, u potpunosti se slazem, ali ima onih koji nece prekoraciti "kvotu" od 700 MB mesecno tako da im je 700 dinara vise za flat "bacena para".

Sezam je bolji jer garantuje brzinu za 2200 dinara a Beotel NE za 2000! Valjda je bolje da damo jos tih 200 dinara i da "vozimo" ko ljudi (Jevropa), nego da nam brzina varira za 200 din. manje? Dzudzubana!!! Made in SERBIA!

Ne palite se, niko ne garantuje brzinu. Razlika je samo u tome da li će pisati odmah na sajtu ili posle sitnim slovima u ugovoru.

Mislim da je razlika samo u tome sto su ovi iz Sezama "zaboravili" da to napomenu, mada bolje cu se osecati ako me (argumentovano) demantujte...

balsa je napisao(la):
Ne palite se, niko ne garantuje brzinu. Razlika je samo u tome da li će pisati odmah na sajtu ili posle sitnim slovima u ugovoru.

upravo tako,niko nista ne garantuje osim redovnog placanja pretplate koju korisnik usluge garantuje :d

Prilozi

• ADSL_fizicko_lice.pdf
    86.7 KB · Pregleda: 871
Centrala na Karaburmi, broj pocinje na 2970-XXX - nema tehnickih mogucnosti :d
Centrala u Mirijevu, broj pocinje na 3429-XXX - nema tehnickih mogucnosti :d

***, imam kablovski pa mi i nije frka. Dok ne uvedu ADSL, dobar je i cable.

Ne bi bilo lose da ljudi ostave ovde svoj broj telefona da bi ostali znali ima li mogucnosti na njihovoj centrali ili ne.

shtaps je napisao(la):
50 sms poruka je 150 din a ostalo magla. Licno mi je brze i lakse da posaljem sms sa telefona nego sa nekog tamo servisa, ok nekome mozda nije...

Ima nas i sa Mobi Junior paketima, pa je cena tih 50 poruka oko 50 dinara :)
Sa weba nikada ne saljem SMS....imam nekoliko free poruka (mesecno) preko mobtelovog portala i nikada ih ne koristim.....smara....

Cena ADSL-a moze da ide samo na dole ili ukoliko neko garantuje protok - drasticno na gore....

balsa je napisao(la):

Bravo. Neverovatno koliko se uvek razocaram kad cujem ovakve gluposti.

Ja ipak kupio ADL Home, i to preko ISDNa da se ljudi dzabe ne izlecu sa glupostima.

PS. Bench je davno presao kriticnu masu korisnika, tako da sum pocinje da smeta.

Zvali mi iz Beotela na potpisivanje ugovora posto imam tehnickih mogucnosti.
Idem danas ili u ponedeljak... pa sta bude!

Zemun, 2613***

btw. zahtev preko sajta sam poslao pre 2-3 dana

Poslednja izmena:
Pa meni se cini da je i ovih sezamovih 700+700 ustvari flat, jer kazu da ti fajlove sa getorder-a ne racunaju u tu ukupnu kvotu. Oni koji su nekada koristili taj servis znaju da se fajl ciji link ostavis na go-u pojavi za skidanje nekad i posle nekoliko sati, najdalje za jedan, plafon dva dana, tako da to i ne menja puno stvar. Ako je nesto hitno to moze i da se skine na stetu onih 700mb koje imas a za sve ostale stvari get order uopste nije los. Ja bih cekao da mi se nesto okaci na go za razliku u ceni od 5oo din. pa vi vidite.

djalf je napisao(la):
Sezam je bolji jer garantuje brzinu za 2200 dinara a Beotel NE za 2000! Valjda je bolje da damo jos tih 200 dinara i da "vozimo" ko ljudi (Jevropa), nego da nam brzina varira za 200 din. manje? Dzudzubana!!! Made in SERBIA!
gde si procitao da garantuje?
to sto ne pise da ne garantuje ne znaci da garantuje. (jel me neko shvatio?) :D

Niko ne garantuje ni flat. Ima primera da su ljude isključivali sa kablovske jer su prenosili po 20GB mesečno. Sezam flat je takodje i ograničen na 1 PC (ne može dva ili više u mreži vezana preko NATa).

Kome treba veliki download preporuka je Sezam Business pretplata bez ograničenja protoka i broja računara, dobija se i domen, mail domen, statička adresa... i džabe ADSL ruter sa 4 ethernet porta. Nije čak ni skupo u odnosu na slične ponude, 3000 din za 256kbps vezu (može se preneti 80GB mesečno).

Za nas koji downloadujemo samo drajvere i patcheve a treba nam pouzdana i brza veza za rad (surf, mail) nije loše što postoji i ova ograničena na 700MB, bitno je da kad zafali može da se dopuni a ne da te isključe.

Pitanje jedne totalne neznalice:
Kad ja platim setup i mesecnu pretplatu jer to sve sto se tice placanja ili treba jos nesto da se sune telekomu. I uopste sta je taj ADSL mislim u detalje.

700MB mesecno je 23MB dnevno
a to se skine za sat-dva sa 56K...

da ne pricam da sam za ovih pola sata surfovanja, gde nista konkretno nisam skinuo ni pogledao, operin cache vec napunio sa 4MB...

hocu da kazem da ce tih 700MB da ode samo tako...

ako sam dobro izracunao, 23MB moze da se skine za 15-tak minuta (pri 256kbs). da li stvarno zelite i planirate da dnevno provodite maximalno 15 minuta na netu a imate ADSL?

Poslednja izmena:
ZorMi je napisao(la):
Sezam flat je takodje i ograničen na 1 PC (ne može dva ili više u mreži vezana preko NATa).

Netacno. Nema sanse da je NATovana primarna konekcija ka njima. Dobijes dinamicku javnu IP adresu sto ti daje mogucnost da ti dalje natujes. Mada mozes da NATujes i ako si vec natovan bez problema. :wall:

Ne bi bilo lose da provajderi ponude i skromnije pakete u smislu propusne moci (naravno i cene). Vidim da se u okolnim zemljama nude paketi tipa 128/64kbps, 96/64 192/64 itd.
Mislim da to ima smisla jer onaj (citaj vecina) ko se vise godina mucio sa 3KB/s, nestabilnom vezom, smornim konektovanjem i slicno moze biti potpuno zadovoljan ovakvim paketima.
Pa cak i brzina od 96kbps je ok, to je preko 10KB/sec...Ja sam na ISDN-u ali bih uvek platio recimo 1200din za mesecni flat samo da se otkacim telefonskog racuna...

Bajloni pijaca,tacnije ugao gund. venca i p.papa,telefon 3242-xxx,SVE OK :D
Danas idem da im roknem kintu,pa ako ne urade za 15 dana,onda idem da roknem sebe :d

nIce Cream je napisao(la):
Nema sanse da je NATovana primarna konekcija ka njima. Dobijes dinamicku javnu IP adresu sto ti daje mogucnost da ti dalje natujes.
Ne znam šta je netačno. Piše za Home pretplatu da imaš pravo na priključenje JEDNOG računara na ADSL bez ograničenja protoka. Ako povežeš još nekoliko PCa u mrežu sa tim jednim pa svi izlaze na mrežu preko NAT - krši se ugovor i mogu da te isključe (što ponekad i rade).

Biznis pretplata nema tih ograničenja. Nema ni Basic jer se tu plaća i prenos podataka preko kvote.

zaigrala se deca..

banet je napisao(la):
koja gomila da tako kazem gluposti
"nema DSLAM za ISDN"
svaka casto ovima sto ce onda da dobiju za 10ak dana...mora da je to neki virtuelni DSLAM, a tek da ne pricam o par ljudi koji su vec dobili....

"nemaju zeleno svetlo..."
danas su vec dobijeni nalozi...i instalacija se moze ocekivati krajem sledece nedelje ili pocetkom one tamo...

"cene nece biti ove...cekamo velike igrace"

VELIKE igrace?!?! o boze...

a odakle ti ta odvaljena ideja da cene nece biti ove...
e pa bice bas tako kao sto i pise...a i nema razloga da budu vece..jer je proprocionalno proracunatom naspram onoga sto trazi Telekom ka ISPu po uspostavljenoj ADSL liniji... da sumiram odnos cena Telekom>ISP>korisnik su takve kakve jesu i nema razloga da se bilo sta menja...mozda vremenom (za godinu dana isl) na manje...
btw, ko od njih ne daj boze digne zakopao je sebe sto sbog Kablovske sto zbog drugih provajdera...

ljudi vole da se prave pametni pa to ti je...
zanimljivo, tako je veccina reagovala i na ovaj post u thread-u sa ovom istom temom josh u oktobru
pogledajte cene u tom post-u, uporedite ih sa sadashnjim.. do kakvog ste zakljuchka doshli? anyone? :eyebrows:

drugo, shta i ako dignu cene? ti ccesh prvi da odjavish ADSL i da im placcash josh 3 meseca posle 'najave odjave'?:d
prochitajte ugovor, djecharci ,)

odakle mi ideja za cene? pa ja ne baratam idejama ( kao neki novopridoshli :p ), nego chinjenicama i informacijama

"krajem sledecce nedelje ili pochetkom one tamo" nije SADA, jel' da? znachi, nisu dobili JOSH UVEK.. chitaj shta pishe :type:

a da ljudi vole da se prave pametni, to se slazzem ;)

pozdrav

Evo informacije koju su mi dali za Sremčicu.

Za sada ništa, kaže prvo su na redu veći gradovi (ma da smo mi u beogradu :{ ) , ali je dečko bio ljubazan da me posavetuje da će svakako uvoditi u slučaju da ima dovoljno zainteresovanih i da bi bilo dobro da urgiram da se ljudi prijavljuju.

Ako neko čita ovo a u Sremčici je (u okolini centra), ajmo ljudi! Sad ću sve da zovem, dižem bunu na dahije ima da traži adsl i onaj kome to ne treba :-devil-:

ZorMi je napisao(la):
Ne znam šta je netačno. Piše za Home pretplatu da imaš pravo na priključenje JEDNOG računara na ADSL bez ograničenja protoka. Ako povežeš još nekoliko PCa u mrežu sa tim jednim pa svi izlaze na mrežu preko NAT - krši se ugovor i mogu da te isključe (što ponekad i rade).

Biznis pretplata nema tih ograničenja. Nema ni Basic jer se tu plaća i prenos podataka preko kvote.

A kako ce oni da znaju da si ti povezao jos racunara?? Da nece da mi dolaze kuci da gledaju? A na osnovu markiranja paketa ne mogu da dokazu da natujes za vise racunara.

Poslednja izmena:
ZorMi je napisao(la):

Jel moze neko ovo malo bolje da objasni. Sta radim ako hocu recimo da imam jedan kompjuter postavljen kao server/firewall, a drugi - glavni, hocu da povezem na net preko njega? Kako se sad to tretira?!

Kako se povezuju dva cimera na net, kako mozes povezati sina i cerku na net pored svog radnog kompjutera?!? Kao da lan postoji samo u firmama?

pailhead je napisao(la):
Jel moze neko ovo malo bolje da objasni. Sta radim ako hocu recimo da imam jedan kompjuter postavljen kao server/firewall, a drugi - glavni, hocu da povezem na net preko njega? Kako se sad to tretira?!

Kako se povezuju dva cimera na net, kako mozes povezati sina i cerku na net pored svog radnog kompjutera?!? Kao da lan postoji samo u firmama?
Upravo tako. Vezi ih bez ikakve brige.

Vrh Dno