Šta je novo?

aDSL - pocelo je sine!

nIce Cream je napisao(la):
Upravo tako. Vezi ih bez ikakve brige.
Ma ne navijam ja za Sezam, nego su napisali posebnu naznaku samo za Home pretplatu 'sa jednog računara' a nisu to dodali bez veze. Imaju osnovu da isključe onog ko sharuje više računara na istu flat pretplatu. Ko hoće da je miran bolje da ide na biznis pretplatu, dobije za ne mnogo para i domen, LAN ruter, statičku adresu...

ZorMi je napisao(la):
Ma ne navijam ja za Sezam, nego su napisali posebnu naznaku samo za Home pretplatu 'sa jednog računara' a nisu to dodali bez veze. Imaju osnovu da isključe onog ko sharuje više računara na istu flat pretplatu. Ko hoće da je miran bolje da ide na biznis pretplatu, dobije za ne mnogo para i domen, LAN ruter, statičku adresu...

Ma neka biznis korisnici placaju sve to - njima je to obavezan trosak, ali zasto bi dva cimera ili u mom slucaju devojka i ja placali dva naloga!?!? Ne postoje tehnicke mogucnosti da oni provale ako sam postavio nat na svojoj masini - za ICS neznam ali NAT ne mogu da provale osim da mi banu u gajbu sa policijom - pa nek dodju :-devil-:

Danas od 13 h imam prekid u radu aDSL-a i kad sam ih nazvao da pitam u čemu je problem rekli su mi da postavljaju Alkatelovu opremu po centru grada zbog komercijalnog početka aDSL-a. Tako da vi koji ste po centru eto lepih vesti.

Masni Ludak je napisao(la):
Danas od 13 h imam prekid u radu aDSL-a i kad sam ih nazvao da pitam u čemu je problem rekli su mi da postavljaju Alkatelovu opremu po centru grada zbog komercijalnog početka aDSL-a. Tako da vi koji ste po centru eto lepih vesti.
Uffff sunce ti....
Pa sta ti i Paki sad radite? :D

Ja danas zvao onog lika u Telekomu, i rekao mi je da za centralu Dunav (276****) postoje tehnicke mogucnosti, ali su resursi ograniceni. Tj. da se ja prijavim, ali imaju malo opreme... tako da ako upadnem, upadnem, ako ne, ondaK jeb**a.

evo ako nekome nesto znaci danas sam dobiopotvrdu za BBrdo i to za ISDN broj 3058...toliko o pricama da ide samo centar i da ne moze ISDN....

Upravo pre 30minuta sam potpisao ugovor sa Beotel-om....
Videcemo kako ce da bude,posto treba oko 2 nedelje da se realizuje....
Naravno,sve sto bude lose,iznosim na sto TJ. ovde,pa da vidimo :D

Falcon je napisao(la):
Centrala na Karaburmi, broj pocinje na 2970-XXX - nema tehnickih mogucnosti :d
Centrala u Mirijevu, broj pocinje na 3429-XXX - nema tehnickih mogucnosti :d

***, imam kablovski pa mi i nije frka. Dok ne uvedu ADSL, dobar je i cable.

Ne bi bilo lose da ljudi ostave ovde svoj broj telefona da bi ostali znali ima li mogucnosti na njihovoj centrali ili ne.

Bobo, ne seri da necu moci da uvedem ADSL? 2751-XXX

zna li mozda neko za brojeve 2316-xxx,i 2317-xxx da li ima tehnickih mogucnosti za uvodjenje adsl-a.Posto ja sam posalo prijavu i na sezam i na bits yu,i beotel pre jedno 5-6 dana ali i dalje nema odgovora(a nadam se pozitivnom :d) Aj poz

Poslednja izmena:
VVllaaddaa je napisao(la):
Uffff sunce ti....
Pa sta ti i Paki sad radite? :D

Pa srećom imamo još par megabita od SBB-a tako da smo preživeli nekako. Flata nikad dosta.

ADSL u Novom Sadu nece biti u komercijalnoj upotrebi pre marta. Ovo je info sa Sezamovih konferencija od Zorana Zivotica.

Poslednja izmena:
H_Fusion je napisao(la):
ADSL u Novom Sadu nece biti u komercijalnoj upotrebi pre marta. Ovo je info sa Sezamovih konferencija od Zorana Zivotica.
******, mozda ce neko drugi ponuditi pre njih...

A,da,zaboravio sam da napomenem...
Shodno da znam ljude po beotel-u,pitao sam ih za onu pricu oko deljenja ADSL linka na nekoliko racunara u kuci i slicno...

"Mozes da razdelis na koliko god hoces,to nije nasa stvar.Ako mozes 300 kompova,ti stavi.Link je 256,i to je to." - rece moj drugar koji radi ADSL...

Tako da toliko o prici o ukidanju linka pri internet sharingu,bar sto se Beotel-a tice...

:D Ljudi, ja danas potpisah ugovor sa Beotelom... Pitanje za one koji su takodje potpisali: jeste morali odmah da platite prvi mesec pretplate? :trust: Jer meni se nekako cini da im je plan da uzmu pretplatu za taj prvi mesec i onda da ADSL ne uvedu jos pola godine... Znate sta ocu da kazem... Mozda sam samo skeptican, ali ako se ovako nesto desi... :mad: :wall: :bottle:

nIce Cream je napisao(la):
******, mozda ce neko drugi ponuditi pre njih...
Verovatno nece, jer kaze da zavisi od Telekoma. Uostalom, evo kompletnog teksta:

Ponuda vazi za celu Srbiju, mislim iste cene, isti uslovi bez obzira gde se korisnik nalazi. Situacija u Novom Sadu je trenutno u fazi instaliranja opreme i proba, negde koliko mogu da procenim otprilike gde je Beograd bio u novembru mesecu prosle godine. U telekomu nam je direktno receno mart mesec ali, pouceni iskustvom, ostaje da vidimo sta ce stvarno da se desi.

H.U.D. je napisao(la):
zanimljivo, tako je veccina reagovala i na ovaj post u thread-u sa ovom istom temom josh u oktobru
pogledajte cene u tom post-u, uporedite ih sa sadashnjim.. do kakvog ste zakljuchka doshli? anyone? :eyebrows:

drugo, shta i ako dignu cene? ti ccesh prvi da odjavish ADSL i da im placcash josh 3 meseca posle 'najave odjave'?:d
prochitajte ugovor, djecharci ,)

odakle mi ideja za cene? pa ja ne baratam idejama ( kao neki novopridoshli :p ), nego chinjenicama i informacijama

"krajem sledecce nedelje ili pochetkom one tamo" nije SADA, jel' da? znachi, nisu dobili JOSH UVEK.. chitaj shta pishe :type:

a da ljudi vole da se prave pametni, to se slazzem ;)

pozdrav

Prvo ne znam kako si doshao u kontakt sa Bacanovicem...drugo on je daleko vise od zamenika direktora za biznis...ili sta si vec rekao...al ne bih to da komentarisem.
Dalje on je covek koji moze da uradi mnogo ali nije informisan o svim marketinskim stvarima/projektima koje se deshavaju na vishe strana paralelno u Telekomu...
primer: Dragan jovanovic Direktor jednog od sektora telekoma nije imao pojma za ADSl kada je imao pojma nije mogoa da ti obezbedi ADSl pre 5,6 meseci jer navodno nikome nije krenulo, dok je direktor druge direkcije znao jos letos i omogucio da se za 100 korisnika obezbedi testiranje izmedju ostalog i provajderima kada je pusteno po jednom ADSL 8Mb za potrebe testiranja...

Dakle u telekomu mnogo ljudi zna i mnogo ljudi ne zna nesto sto se deshava u odredjenom trenutku, razlog lezi u tome sto vishe ljudi na razlicite nacine pokusavaju da dodju do necega, a ista stvar je u pitanju. Naravno konfuzija je uvek na vrhuncu...

Cene koje su tad spominjane jesu zasnovane na telekomom projektu uvodjenja ADSLa, vec postepeno se odlucuje da rade i oni ali i ISPovima da omoguce da 'preprodaju' i odjednom zamiru informacije o cenama kao i svemu ostalom. U pozadini Telekom skapira problem:
gube monopol, procenjuje se na 50.000 zainteresovani za ADSl, a da oni ne mogu da realizuju ni 5.000 do kraja 2005. a da ne pricam o podrsci sa vise strana koje bi trebali da obezbede, od dosta montera, do terenaca koji bi isli i instalirali modeme i otklanjali probleme, do samog Supporta iz telekoma u slucaju poziva itd. Samim tim sve to gubi smisao i prelazi se potpuno na ISPove.

Dalje cene koje su sada ponudjene jesu odgovarajuce jer Telekom naplacuje ISPovima jednu normalnu sumu, na koju ide njihova zarada koja je veruj mi pristojna (ne prevelika) i samim tim obe strane zadovoljne, pa cene koje vidis nemaju razloga da budu promenje sem ako se ne pojave neki ekstra bitni uslovi da se sve to promeni...al u neko dogledno vreme zasigurno ne.

Korisnici nisu dobili jer je tehnicki izvodljivo, ali fizicki se ne moze postoci a pre svega imas papirologiju u ISPu i Telekomu i na terenu, pa nije bash dlanom o dlan. Nisam hteo da spominjem ljude iz test faze i one sto su isli preko veze, sto je realizovano odavno (pocev od leta pa na ovamo)...

Sylvester je napisao(la):
:D Pitanje za one koji su takodje potpisali: jeste morali odmah da platite prvi mesec pretplate? :trust:

Da i meni su naplatili pretplatu za 1. mesec, a za pravo cudo nisu mi dali jedan primerak ugovora :)

pa rekli su da ti monteri donose potpisan i zaveden primerak sa njihove strane, a ti dobijas potvrdu o uplati-priznanicu, fiskalni racun.

Aha, pa to za montere mi nije rekla ona devojka...Hvala za info. Da, fiskalni racun sam dobio, mada jos uvek imam odredjenju dozu sumnje u sve to, dok ne dodju i prikljuce me :)

:D Ljudi, ja danas potpisah ugovor sa Beotelom... Pitanje za one koji su takodje potpisali: jeste morali odmah da platite prvi mesec pretplate? :trust: Jer meni se nekako cini da im je plan da uzmu pretplatu za taj prvi mesec i onda da ADSL ne uvedu jos pola godine... Znate sta ocu da kazem... Mozda sam samo skeptican, ali ako se ovako nesto desi... :mad: :wall: :bottle:
I ja sam danas potpisao, i dobio sam fiskalni racun :D .
A bio sam uzeo ugovor sa stola , ali pre nego sto sam otisao sa njim, isti mi je oduzet posto mi kao jos nije potreban, jer cu ga dobiti kada mi uvedu adsl. Cudno, mozda cak i ispravno, ali onda su trebali i da mi naplate kada dobijem adsl. Nisam se bunio jer nista ne gubim, a mogu dobiti dobar net u Srbiji :smoke:

Moj problem oko uvodjenja moze biti jos i to sto u Zemunu(centrali) nemaju veliki broj portova, ali rekli su mi da sam medju prvima i da ne bi trebalo da bude problema. Cekanje 10-15 dana.

Munze konza, zar ne? :d

E a jel neko slucajno zapamtio koje ADSL modeme deli Beotel? Ja sam pitao, rekose mi nesto na K :d (da, na K, dobro ste procitali :D) ali dok sam dosao kuci zaboravio sam :wall:

ipin je napisao(la):
Bobo, ne seri da necu moci da uvedem ADSL? 2751-XXX

Moraces da zoves i da pitas onog lika, imas broj par thread-ova ispred, ne znam napamet... Lik je bio krajnje ljubazan ali mi je rekao "mrka kapa" :d

Falcon je napisao(la):
Moraces da zoves i da pitas onog lika, imas broj par thread-ova ispred, ne znam napamet... Lik je bio krajnje ljubazan ali mi je rekao "mrka kapa" :d
sibni mi broj na pm, moram da palim
hvala

E a jel neko slucajno zapamtio koje ADSL modeme deli Beotel? Ja sam pitao, rekose mi nesto na K :d (da, na K, dobro ste procitali :D) ali dok sam dosao kuci zaboravio sam :wall:

znam da si ti rekao, sylvester, da se modem zove na K, ali se sećam da je user makijaveli (koji je imao neki inside info) govorio da će se koristiti "fritz! card dsl usb analog" modem. u pc-u, u članku o dsl postoji slika ovog modema: http://www.pcpress.co.yu/arhiva/tekst.asp?broj=104&tekstID=5333 (malo crveno, piše ime na njemu). inače njih proizvodi nemačka firma avm: http://www.avm.de/en/

p.s. još jednom napominjem, znam da si rekao da se modem zove na K, možda si čuo, Kard dsl usb analog modem fritz! :d

fritz! je totalno ok firma pa me raduje što se dobijaju njihovi modemi.

Ja sam se prepao intracoma.

smark je napisao(la):
Da i meni su naplatili pretplatu za 1. mesec, a za pravo cudo nisu mi dali jedan primerak ugovora :)
WOW, pa ovo je sjano. Šta će ti bre ugovor? Važno da si ti potpiso. :S: :zgran: ;)

Vrh Dno