Šta je novo?

ADSL cekanje

sreta-steta

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
619
Dakle, uzeo sam pre mesec dana u Beotelu ADSL, dobio modem i cekam da lampica zasvetli. E sad, posto su mi rekli nedelju do dve najkasnije da se ceka, pitam ja vas jel ovo normalno da se ceka ovoliko? Centrala Filmski Grad.

to nesto nije ok...pritiskaj ove iz beotela...to je trebalo da bude gotovo ako ima slobodnih portova...

Pravilo je da nema pravila, neko dobije sutradan neko ceka 2 neko 5 nedelja, vidi sa Beotelom da ti daju besplatan dail-up flat dok se nepusti signal, jer su to bili meni rekli dok sam cekao ADSL.

legend je napisao(la):
to nesto nije ok...pritiskaj ove iz beotela...to je trebalo da bude gotovo ako ima slobodnih portova...

Ako ima slobodnih portova? Kako to da saznam? Ja sam njih zvao par puta i odgovor je bio sad ce, samo sto nije...

Isto se i kod mene desava... Kad ih pozovem, kazu nema slobodnih portova, kao telekom ce raditi prosirenja na mojoj centrali za nekih deset dana... Ja mislim da to ni sam telekom ne zna, a kamoli neki beotel.

Sad samo cekam... Danas mi je baja iz beotela rekao da mogu da koristim dial-up flat dzabe dok ne dobijem adsl... Probao i radilo je cirka pola sata... Sad vise ne mogu da se ulogujem, jer mi odbija sifru... Ne znam o cemu se radi jer im je i sajt nedostupan... Mozda je neka veca havarija. Ne bi me cudilo da ih je hakovao neki napredni i sa razlogom nezadovoljni korisnik. Ovakvo stanje stvari je moguce samo ovoj *****oj zemlji... Ja kao obicni korisnik ne bi trebalo da imam blagu predstavu o tome sta je to "port" u centrali... Jebote, sramota me da nekom strancu kazem da cekam da se "oslobodi port u centrali".... Boze ima li te?

Super, bash super... A ja razmishljao da predjem na beodetl adsl... :wall:

Mislim da to nema veze sa Beotelom, oni samo prenose sto im je receno iz telekoma. Beotelov sam korisnik godinu i nesto dana i zadovoljan sam.

Ladno me zove lik iz PTT-a, sav motivisan, vidim mu osmeh na licu...Obavestava me da je sve sredjeno oko mog zahteva za ADSL :)
Kad sam mu rekao da vec skoro mesec dana koristim ADSL, covek ostao bez texta :D

Inace, prikljucak sam dobio za 3 dana... 5. dana sam pozvao PTT i pitao da li ima nekih novosti, kada sam dobio odgovor da mi je prikljucak realizovan jos pre 2 dana :) Potom sam imao problema oko opreme, Trigon nije imao pune 2 nedelje (a mozda i duze) opremu, tako da sam posle par dana kupio ADSL modem. Po Sagem modem koji Trigon nudi nisam ni isao, sumnjam da je to tezak shit.

Aj!

Poslednja izmena:
npetar je napisao(la):
Po Sagem modem koji Trigon nudi nisam ni isao, sumnjam da je to tezak shit.

Vidis, to sam i ja pomislio kada sam kod Beotela zakljucio ugovor i dobio Sagem
modem na koriscenje .Medjutim, posle 9 meseci koriscenja moram da demantujem sve nevernike - modem radi za medalju . Nikada nikakve probleme sa njim nisam imao, jedina mana je da se zesce greje .

To su bre sve lenštine,nazovi ih,na*ebi im se keve i da vidiš kako će ti sutradan doći na gajbu.
Ortak je čekao kod yubc-a 2 meseca! da mu dođu,potegao je vezu i došli su isti dan.

eh ja sam uso u 8 nedelju cekanja!

dokle vise pitam ja vas! :(

e i ja isto :D Daj da proslavimo 3 meseca kad bude :D

ja sam uplatio 01.06. i jos nista centrala "repiste"

@slayer
vazi brate, cim bude 12. nedelja zovem te na pivo! ;) i ribe!

Sto se tice beotel-a ... samo da se ispravim... dial-up koji su mi dali radi normalno i bez problema... Izgleda da je samo taj dan nesto *****avalo (nadam se da je tako).

A ADSL jos uvek cekam i cekacu ko zna koliko....

implant je napisao(la):
Isto se i kod mene desava... Kad ih pozovem, kazu nema slobodnih portova, kao telekom ce raditi prosirenja na mojoj centrali za nekih deset dana... Ja mislim da to ni sam telekom ne zna, a kamoli neki beotel.

To nije bilo koji Beotel... Beotel pripada Telefoniji a ona Telekomu, tako da oni sigurno znaju ko i kad radi prosirivanje.

kutija, ne lupaj... telefonija je privatna firma...

Sale99 je napisao(la):
kutija, ne lupaj... telefonija je privatna firma...
Ne lupa, Telefonija jeste privatna firma ali ima uske veze sa telekomom, to su telekomovi ljudi, tako da oni veoma dobro znaju kada su prosirenja. A ovo sto vama pricaju za neslobodne portove je klasicna prica ;)

Poslednja izmena:
Evo i ja sam danas uplatio i potpisao ugovor za ADSL kod Beocity-a, rekli su mi da se ceka maksimalno 15 radnih dana i da ce verovatno biti i ranije i dali mi dial up dok ne proradi ADSL.

Ja 26.6 potpisao ugovor sa Beotelom, i jos uvek cekam :(. Imate li neke predloge kako je moguce ubrzati proces?

Poslednja izmena:
Skines sa neta getADSL Accelerator? :d

topuz je napisao(la):
Ja 26.6 potpisao ugovor sa Beotelom, i jos uvek cekam :(. Imate li neke predloge kako je moguce ubrzati proces?

He...on bi da ubrza proces :d

topuz je napisao(la):

Pa vidis valjda da ovde ima mnogo tuznijih prica od tvoje. Ja usao u drugi mesec juce...

sreta-steta je napisao(la):
Pa vidis valjda da ovde ima mnogo tuznijih prica od tvoje. Ja usao u drugi mesec juce...
ja jos malo pa u 3 mesec! :(

sreta-steta je napisao(la):
Dakle, uzeo sam pre mesec dana u Beotelu ADSL, dobio modem i cekam da lampica zasvetli. E sad, posto su mi rekli nedelju do dve najkasnije da se ceka, pitam ja vas jel ovo normalno da se ceka ovoliko? Centrala Filmski Grad.

imam isti problem! Bio sam kod beotela pre godinu dana pa sam raskinuo ugovor. Posto sad imaju neke povoljnosti ponovo sam potpisao ugovor 12 maja i evo vec 2 meseca nista! Vade se na telekom i kako je Vozdovac crna rupa i da treba da se radi dodatno zicenje, ali znali su da me navuku da potpisem. Zovem tehnicku koja mi se uopste ne odaziva, pisao im... na kraju otisao do njih da bi mi rekli isto - "do telekome" SRAMOTA! Evo sad mi i u Top tousru menjaju hotel za more, valjda je to normalno u ovoj drzavi da ti uzmu pare u napred i obrcu ih :mad: . Tako i za gasifikaciju..... ma za bilo sta :wall:

Kao da ste trudni, pricate samo ko je u kom mesecu :) ;)

Ako je tako do 9-og nista :smash:

p.s.
Ne zamerite, mora malo da vas oraspolozim.

poz, Niksa
:wave:

Poslednja izmena:
Aj da ne otvaram jos neku temu o ADSL-u: ima li iko neke informacije kada ce ADSL na Vracaru, tacnije kod Kalenic pijace u Milesevskoj, broj je 45*-*** i uz to dvojnik :(
Drugar mi dobio ADSL u KALUDJERICI eeeeej bre :wall: :wall: :wall:

koliko ja znam ako imas dvojnika ne mozes da dobijes adsl! ja sam na vracaru ispod vojislava ilica ali sam nazalost prikljucen na zvezdaru i u petak ulazim u treci mesec cekanja za adsl!

J Lo je napisao(la):
Aj da ne otvaram jos neku temu o ADSL-u: ima li iko neke informacije kada ce ADSL na Vracaru, tacnije kod Kalenic pijace u Milesevskoj, broj je 45*-*** i uz to dvojnik :(
Drugar mi dobio ADSL u KALUDJERICI eeeeej bre :wall: :wall: :wall:

Moras da imas cistu liniju - nikakav PCM . ADSL je moguc i na analognim
centralama, ali osnovni preduslov je da nisi dvojnik .
Probaj da uvedes novu liniju ili bar ISDN jer je preko njega moguc ADSl .
Drug ocigledno nema dvojnika pa je dobio ADSL . :S:
Nego, cudi me da nisi na SBB-u. U tom kraju ga ima :trust:

Ma ja sam cekao oko 3 meseca i skoro dobio vezu.Uplatio sam skoro za brata u komsiluku i oni rekose sad ima portova i nijeproblem bice brzo.Proslo jedno 5 dana i zovu iz telekoma valjda i kazu kako je povezano sve i da zovemo beotel da se aktivira nalog.Ali lampica i dalje ne svetli.Okrenem ja beotel i oni kazu evo pustili smo signal ali njega nema.Sve pregledao veze deset puta ,cak donosio moj modem da vidim da nije do njega ali ponovo nista.Kazu oni javicemo se sutra i nisu se vise javili evo vec skoro 20 dana.

Vrh Dno