Šta je novo?

ACER ASPIRE 1692 WLMi MISLJENJE

jozzy

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
301
Interesuje me da li vredi tih 1420 eura, MIKROS.co.yu kao generalni zastupnik ima najnizu cenu...
Laptop sa veoma dobrom konfiguracijom, ali me interesuje i Vase misljenje mozda neka druga preporuka... pre nego sto ga kupim... nov sam u ovome pa mi je dobrodosao svaki savet

pozdrav

Opet ja. Kroz dvadeset dana ga kupujem, samo dok ocistim neke ispite i racunar je moj!
Elem, izgleda da je interesovanje za Acer i pomenuti model doprinelo tome da se moze jos kojegde naci kao npr:

http://www.pcpractic.co.yu/laptop.php?laptopID=66
http://www.primetime.co.yu/notebook/acernotebook.htm

(nije mi namera bilo koga da reklamiram, ako urednici smatraju post neprimerenim neka ga izmene).

Na zalost cene su tu negde cca 1400 € i dalje. Kod koga kupiti, odnosno kakvo je sad stanje po pitanju zastupnik / ovlasceni distributer itd.
Ima li jos neki zadovoljan kupac koji bi mogao da podeli utiske :)

po meni nadam se da nikome nece smetati jos neki link ka firmama koje ih imajuna lageru...
ja ga jos nisam kupio, uskoro zavrsavam otplatu nekog kredita pa je onda ovo sledece...
do tada mu mozda padne i cena, na nekom popustu ili nesto sl...

jos uvek cekam MISKA78 da postavi nesto detaljniji opis :)

De si DJ-Jozzy, slusaj:

ja sam razmisljao da li da umem kod nas ili da dovucem laptop iz daleka, pa sam se za**** i uzeo kod nas. Kako cu u slucaju garancije, kako ovo, kako cu ono... Znaci kajem se, ali...

Taj ACER je odlican, sto se uostalom od ACER-a i dalo ocekivati, ali brate ovi nasi odose u krajnost. Ne vredi on te pare!!!

Moj ti je predlog, uzmes nekog rodjaka, da ti da kes, otplacujes mu rate kao sto bi otplacivao banci, a preko neke tetke u Nemackoj uzmes ovo:

ACER 1694wlmi
2.0 sonoma
100Gb
x700 256 rama
1Gb ram

za gle cuda 1400e, tj. ako ga izvozis iz zemlje 16% manje - 1200e.Uostalom evo vidi, uveri se:

http://www.notebooksbilliger.de/product_info.php/acer_aspire_1694wlmi_b_bluetooth

Pa sad vidi sta dobijes za 200e manje!!!

MKRNJIC je lepo napisao "Vodi racuna kako se vraca VAT, jer imas varijante da ga dobijes nazad u Radnji ali tek sledeci put kada se vratis, a cini mi se ono sto tebi treba je TAX Free Shopping preko Global Refund-a. U Radnji (ako su njihovi Clanovi ) ti daju i popune Global Refund Ček, koji ti overi EU Carina ( Nemacka na Aerodromu ako ides avionom, a ako ides kolima trebalo bi Madjarska ) kada napustas EU, i onda u Global Refund Office-ima keširaš taj ček.
NE vraća se pun iznos VAT -a nego se nesto odbija. Kod nas imas jednu Menjacnicu preko puta Ekonomskog koja je registrovana koda Global Refunda pa kod njih mozes da unovcis Ček.
Sve u svemu NEMOJ da NE KUPIS bilo sta jer ovi nasi distributeri em deru em nemaju iybor

A sta je sa carinom i porezom nasim? Moze li da se provuce bez toga i da posle kod nas unovcis taj cek od Global Refunda? I ona prva varijanta, kako to mislis sledeci put kad se vratis? Mislis da se izadje i zemlje pa ponovo kad budes isao za istu zemlju? To je beskorisno za one koji samo idu jedan put...

Srdjan je napisao(la):
A sta je sa carinom i porezom nasim?

Kako se ko snadje

Srdjan je napisao(la):
Moze li da se provuce bez toga i da posle kod nas unovcis taj cek od Global Refunda?

Cash Refund i nasa Carina i PDV nemaju veze jedno sa drugim. Dakle MOZE

Srdjan je napisao(la):
I ona prva varijanta, kako to mislis sledeci put kad se vratis? Mislis da se izadje i zemlje pa ponovo kad budes isao za istu zemlju? To je beskorisno za one koji samo idu jedan put...

Bas tako da je Beskorisno

ndushan je napisao(la):
Ne vraca se 16% nego samo 10. Za laptop od 1350eura, vraca se 133eura.

Jel znas nesto vise na tu temu koliki iznos se vraca, jel imas neka prakticna iskustva??

Na Global Refund-u koliko se Ja secam (mozda gresim) negde je pisalo da se vraca 80-85% od ukupnog VAT-a

Ja sam od nekog Švercera cuo za jos manje procente 7%, 8% i 9% ( za Nemacku) pa sam mislio da me samo lozi da mi uzme sto vecu kintu :mad:

NikName je napisao(la):
ACER 1694wlmi
2.0 sonoma
100Gb
x700 256 rama
1Gb ram

za gle cuda 1400e, tj. ako ga izvozis iz zemlje 16% manje - 1200e.Uostalom evo vidi, uveri se:

http://www.notebooksbilliger.de/product_info.php/acer_aspire_1694wlmi_b_bluetooth

Pa sad vidi sta dobijes za 200e manje!!!

Ma Ja to gledam vec DVA Meseca i oblizujem se :p

PS Najnoviji model LX.A85xx.077 ima i BT za iste pare,
Neznam sta ce u sledecoj varijanti da mu nakaleme, mozda externi TV Tuner, torbu ili misa ...

Sta je to spram nasih cena
PM2.0/2x256/80Gb@4200/X700@128Mb
za 1305 + PDV u Via Log-u

Poslednja izmena:
mkrnjic je napisao(la):
Jel znas nesto vise na tu temu koliki iznos se vraca, jel imas neka prakticna iskustva??

Na Global Refund-u koliko se Ja secam (mozda gresim) negde je pisalo da se vraca 80-85% od ukupnog VAT-a

Ja sam od nekog Švercera cuo za jos manje procente 7%, 8% i 9% ( za Nemacku) pa sam mislio da me samo lozi da mi uzme sto vecu kintu :mad:
Vraca se u evro toliko koliko sam napisao. Pozdrav

Ne znam da li ste skinuli onaj pdf sa Acerovog sajta sa preporucenim maloprodajnim cenema za Hrvatsku (za mesec avgust) gde pise da 1692 sa VAT kosta 1400 € i nesto, a 1694 sa VAT 1600 € i nesto. Ne znam sad tacno, ne mogu ovde da otvorim pdf.

Do tog linka sam dosla preko hrvatskog odeljka Acera, mada se cene za neke modele ispisane u dolarima, za neke u evrima i stoji naznaka da se kupac za tacan iznos obrati lokalnom distibuteru.

Poslednja izmena:
Moguce da je 10%, ne znam, jer sam ja kupovao stvari u Svici, tj. cale je donosio, a iskreno, nikada ga nisam ni pitao da li vracaju pun iznos.

Sto se tice carine kod nasih, ne mora da ti bude zapakovan laptop. Jer tako ces sigurno platiti carinu. Otpakujes ga i ne mogu ti naplatiti, a uvek se mozes vaditi da ti niko nista stavio u pasos da si ga izneo iz zemlje. Mnogo je lakse preneti stvari preko Kelebije ili Horgosa, "avionski".

Uostalom, tako rade i sa mobilnim telefonima. Vecina mobilnih kod nas nema original pakovanja, a to je upravo zbog toga.

NikName je napisao(la):
Otpakujes ga i ne mogu ti naplatiti, a uvek se mozes vaditi da ti niko nista stavio u pasos da si ga izneo iz zemlje. Mnogo je lakse preneti stvari preko Kelebije ili Horgosa, "avionski".

Uostalom, tako rade i sa mobilnim telefonima. Vecina mobilnih kod nas nema original pakovanja, a to je upravo zbog toga.

Znaci ako odpakujem Lapic, bas kako sto sam i mislio, nema šanse da mi naplate Carinu ???? Koliko si siguran u ovo ???

JA bas treba da dobijem iz Austrije papire za njihovu Vizu pa planiram valjda za metar dana da stignem i u taj Beč i naravno payarim Lapic

Po pravilu, kada iznosis neki teh uredjaj iz zemlje, kameru, laptop, ili nesto malo skupocenije, treba da ti upisu u pasos tako da te ne cimaju kad se budes vracao.

Medjutim, ja sam iznosio i vracao se nekoliko puta, niko mi nikada nista nije upisivao i uvek je palilo. Naravno u kutiju od laptopa nabijes neke namirnice ili spakujes nesto, da ne bude ocigledno da si ga izvadio na granici, vec kao da ga koristis. To je znaci provereno.

Samo ostaje pitanje jos, koliki si maler da ti nesto krene po zlu! :)

NikName je napisao(la):
Po pravilu, kada iznosis neki teh uredjaj iz zemlje, kameru, laptop, ili nesto malo skupocenije, treba da ti upisu u pasos tako da te ne cimaju kad se budes vracao.:)

Pravo je pitanje Dali sam ja duzan da prijavim te stvari ili su Oni duzni da me to pitaju???

Ovo prvo je malo čupavije, a ovo drugo je strava :-devil-:

Pa evo, iako sam obecao da cu se povuci iz ove teme, vidim da ti niko ne odgovara, pa cu ti ja ukratko preneti svoje utiske.

Prvi utisak je naravno onaj vizuelni i naravno krajnje subjektivan, ali mislim da racunar izgleda sasvim ok. Ima naravno i lepsih, ali... Plastika je solidnog kvaliteta i deluje prilicno pouzdano, samo sto baterija (barem kod mene) ima neki mali hod. Sistem instaliras sam, sa harda, ali je sve vec predpodeseno tako da je proces krajnje jednostavan. Sa instalacijom sistema automatski se instaliraju i Acer-ovi (vrlo dobri) upravljacki programi, kao i deo multimedija softvera i NTI burning program. Ukratko, nakon te pocetne instalacije racunar je sasvim osposobljen za vecinu standardnih zadataka. Uz racunar se dobije i 10ak diskova razlicitog sadrzaja, izmedju ostalog i Norton Antivirus.

Tastatura je dobra, ali po mom misljenju ne u rangu HP i IBM tastatura. Touch pad je jedan od boljih sa kojima sam radio, ali ga ja slabo koristim.
Postoje 4 funkcijska dugmeta cija se funkcija naravno moze menjati. Takodje, postoje i dva dugmeta za startovanje wireless-a i bluetooth-a, ali posto 1692 nema BT, ovo drugo je besmisleno. Ono sto me cudi je izostanak media tastera, odnosno barem tastera za volume, a kontrola jacine zvuka je prepustena kombinaciji FN+strelice. Kad sam vec kod zvuka, on je rekao bih prosecnog kvaliteta.

Displej sa druge strane daje vrlo dobar prikaz i vrlo je prijatan za rad ukoliko prostorija nije previse osvetljena ili si na otvorenom kada se javlja ta cuvena refleksija. Ja ne znam jesam li se navikao ili sta, ali ta mi refleksija uopste ne smeta. Gledanje filma predstavlja pravi uzitak, cak i kada se racunar napaja samo sa baterije,pogotovo ako gledas dvd u wide formatu. Znaci ukratko, displej, vrlo, vrlo dobar.

Racunar je po mom misljenju veoma brz i rad u photoshopu, corelu, dreamweaveru, premieru, pa i lightwave-u je prijatnije nego sto sam ocekivao. Nazalost, u zadacima koji zahtevaju intenzivnije koristenje hard-a oseti se nedostatak brzeg diska, ali da se preziveti.

E sad, ono sto me je bas iznenadilo je igrivost. Znaci testirao sam ga na Medal of Honour - Pacific Assault, i odigrah igricu bez ikakvih problema u rezoluciji 1280 * 800 sa svim detaljima. Desi se da secne, ali sta sad. Tako da je zakljucak da se radi o lap-u na kojem je definitivno moguce odigrati nesto.

DVD rezac sam koristio, ali bas nisam merio vremena, tako da mogu da kazem samo da radi U svakom slucaju, interesantan je detalj da je realizovan kao slot, znaci ona varijanta kao u kolima. Nista ne vadis, samo guras :)

I sta sam zaboravio. Da baterija. Pa najduze drzi od lapova na kojima sam ja radio, tako da sam zadovoljan. Mozes odgledati film sa dvd-a bez problema i ostane ti jos da radis nesto dugo posle. Znaci nisam merio, ali sam potpuno zadovoljan. I nakraju da dodam, da je grejanje racunara potpuno prihvatljivo, i ni u jednom trenutku nisam imao osecaj kao sa nekim drugim prenosivim racunarima, da ce se nesto upaliti.

Eto, toliko, cisto da dobijes predodzbu, a ti pitaj ako te nesto konkretnije zanima.

Acer Aspire 1692WLMi review

Eto poklopilo se da u jednom danu izadju dva review_a na temu Aspire 1692 WLMi. Tekst je malo duzi ali nadam se da ce nekome pomocu u izboru notebook racunara

ACER Aspire 1692WLMi – Review

Na nasem tržištu se pojavio ACER_ov model Aspire 1692 WLMi, po vrlo pristupačnoj ceni uzevši u obzir količinu novčanih jedinica koje se daju u odnosu na ono sto ovaj računar pruža a šta i koliko pročitajte dalje u tekstu.

Ovaj Aspire je baziran na Centrino platformi druge generacije, sa procesorom Pentium M sa Dothan jezgrom i 2MB kesa, na 533FSB_u. U odnosu koliko novca izdvojite možete izabrati snagu procesora u rasponu od 1.6 do 2.0 MHz. Chipset je Intel Alviso a memorija je DDR2 Hyndai i maksimum koji možete imatu u ovom računaru je 2GB (2x1024MB). Konkretan model koji se nalazi na testiranju poseduje 512MB RAM memorije koja nažalost nije na 533MHz već na 400MHz, uvek postoji mogućnost nadogradnje ali Acer je komotno mogao da stavi bržu memoriju.

Omogućavanjem PCI-E platforme Acer je ponudio tržištu primamljiv notebook koji može odgovoriti vrlo zahtevnom korisniku.

Kako je proizvođač išao na neku srednju cenu nije ni začuđujuća ušteda na nekim elementima ovog notebook_a. Opet nikako se nemože izbeći pitanje, zašto ovaj model nema ugrađen Bluetooth adapter nego se mora posebno dokupiti a na samom kućištu postoji dugme za njegovu aktivaciju.

Pakovanje:

Acer Aspire serije 1690 dolazi u skromnom pakovanju, bez torbe i miša. U kutiji se pored notebook_a nalaze i diskovi sa Windows XP Home operativnim sistemom, Norton Antivirus 2005 sa tromesečnom licencom, Cyberlink Power Producer Gold i NTI CD Maker program za narezivanje CD i DVD.

Veliki minus za Acer je ne isporučivanje S-Video kabla koji se dobija čak i uz najlošije grafičke karte.

Spoljašnjost:

Kućiste je kvaliteno, dizajnirano je minimalističiki sa malim brojem detalja, čini se da je namenjeno konzervativnijem korisniku. Čvrsto je i ne uvija se pod pritiskom prilikom kucanja. Tastatura je mekša i za razliku od kućišta uvija se prilikom kucanja, može se zakljuciti da nije na nivou ovakvog racunara.

Touchpad je malo ostljiviji, pa sa dešava da ne željeno izvrši komandu. Poseduje I tri tastera u liniji od kojih je srednji namenjen skrolovanju.

Cooling sistem koji se nalazi ne desnoj strani postaje pomalo bučan prilikom pokretanja 3D aplikacija. Ovde možemo zameriti Acer_u jer prilikom igranja kada se računar optereti i krene snažnije da izduvava toplotu, vazduh struji preko desne ruke i već posle nekoliko minuta počinje da postaje ne prijatno. Doduše levoruki korisnici neće osetiti ovaj problem.

Na desnoj strani se nalaze dva USB priključka, Lan i Firewire konektori, PCMCIA slot, čitač kartica 4-in-1 (SD/MMC/MS/MS Pro) I S-Video izlaz.

Sa zadnje strane je VGA konektor, na levoj je optički uređaj a sa prednje strane su IC port audio priključci, dodatni USB port, LED tasteri za uključivanje Wireless I Bluetooth adaptera kao i dva zvučnika.

Specifikacija:

Intel Pentium® M 740 Processor (1.7GHz/2M/FSB533)
Intel 915P Express
DDR II 512MB (2x256) Hyundai 400MHz CAS3 Dual Channel
15.4'' WXGA(1280*800) CrystalBrite
ATI MOBILITY™ RADEON X700 64MB
Seagate Momentus 4200.2 80GB
DVD-Dual DL Matshita UJ-845d
Intel PRO/Wireless 2200BG

Ovaj racunar poseduje 15.4” monitor baziran na relativno novoj tehnologiji CrytalBrite koja kako se predstavlja omogućava prijatniji rad sa bojama i grafikom, Princip ove tehnologije je postavljanje sjajnog reflektujuceg sloja omesto uobicajenog mat sloja koji krasi veciinu TFT ekrana. Ovim je postignuto da unutrasnje osvetljenje ne pravi refleksiju sa unutrasnje strane ekrana vec da ga propusta pa se time dobija čistija slika. Misljenja oko upotrebe ovakvog ekrana su u javnosti podeljena i uglavnom se ta podeljenost svodi na to da li je ovaj ekran predstavlja ogledalo ili ne?

Svakako da ovaj ekran mnogo vise reflektuje nego ostala TFT sabraca, ali panici nema mesta jer refleksija nije nista viša nego kod CRT monitora. Boje su jasne i čiste, a rad na ovom ekranu je vrlo prijatan. Ipak javljace vam se problemi ako iza sebe imate jak izvor svetlosti pa kao sto smo naucili kod CRT monitora rad postaje malo mučan. Naravno u slucaju prenosnog računara je ovaj problem od sekundarne vaznosti.

Hard disk računara je Seagate Momentus 4200.2 sa 8MB keša, brzine 4200 RPM sto je prilično malo iako je ovo notebook. U konkurentse modele se oglavnom ugrađuju brzi diskovi koji se vrte na 5400 obrtaja a u neke modele i diskovi na 7200 RPM. Većina vas ce se uglavnom setiti kako je mučan rad bio sa čuvenim “sporaćem” Quantum_om lct20 ali celokupan utisak je da ova mana ne utiče mnogo na performanse računara kao što i testovi pokazuju, a uvek vam je ostavljena mogućnost da pomenuti hard disk promenite i ugradite neki brži.

Grafička platforma je bazirana na Atijevom X700 kontroleru, na domacem tržistu prodaju se modeli koji imaju 64MB video memorije dok na zapadu standard je 128MB memorije. Ugradnja ovakve grafičke kartice sigurno pokazuje želju acera da ovaj notebook bude desktop replacement računar. Sa ovakvim grafičkim rešenjem moćiće te da neometano igrate najnovije igre.

Za optiku je zadužen Matshita UJ-845d DVD±RW osmobrzinski disk koji solidno obavlja svoj posao ali nemojte mnogo očekivati od njega jer do sada se nisu pojavili novi firmware_i koji bi omogućili skidanje Rip Lock opcije i prelazak na sa RPC2 na RPC1. Osnovna zamerka ovom uređaju je vrlo bučno vreme učitavanja i izbacivanja diska. Opet sa druge strane vrlo pozitivna osobina je slot-in način ubacivanja diska koji je estetski i funkcionalno prijatniji za rad nego traz varijanta.

Testovi:

Testovi jasno ukazuju na to koliko je ovaj notebook snažan I koliko na njega možete da se oslonite kako u radu tako I u multimedijalnom korišćenju. Vrlo dobri rezultati u 3D testovima ukazuju na to da je X700 odlično rešenje za prenosne računare. ATI_jev proizvod je maksimalno što srednja klasa notebook_ova u ovom tenutku može imati.

SiSoft Sandra 2005 SR1
CPU Benchmark 7445/3073
Multimedia 1646/18123
Memory 2960/2962
Cache Index 4928​
PC Mark 04
System 3561
CPU 3349
Memory 3042
Graphics 3984
HDD 2758​
3DMark03
Default Test 5232
CPU Test 767​
3D Mark 2001SE
1024x768x32 16287
1024x768x16 17528​
PC Mark 2002
Battery Test od 100% - 50% na max performace
setovanju 59min​
Aquamark3
CPU 9546
GFX 5568
Default 43100​
HD Tach 2.7
Average transfer (MB/s) 22.5​
Unreal Tournament 2003
High Quality Average FPS 1024x768
dm-phobos2 92.5
dm-inferno 108.1
dm-antalus 139.1
dm-asbestos 181.3
CPU Test Average FPS 640x480
dm-inferno 118.9​

Zaključak:

Trenutno ovaj notebook daje najviše za uloženi novac, teško da će te uspeti da za istu cenu naći model drugog proizvođača koji daje ono što ovaj Aspire poseduje. Rad na njemu je zadovoljavajući I može se slobodno preporučiti onima kojima treba desktop replacement konfiguracija.

Za:

- cena
- Slot Dual Layer DVD-RW
- Odličan Crystalbrite ekran
- Dobar domet Wireless antene
- Jednostavan izgled

Protiv:

- Izduv kulera
- Nedostatak Bluetooth adaptera
- 400MHz DDR2 memorija umesto 533MHz memorije
- Nedostatak S-Video kabla

hvala svima koji su se potrudili da ovaj topic dovedu u sam vrh... :)
naravno najbitnije je da smo napravili rezime kompletne rasprave, i da smo izvuklji zakljucak, da ovaj lap vredi novca...

pozdrav svima

Nesto mi nije tu jasno,pricate o odlicnom desktop replacement racunaru a ja nikako ne vidim po cemu je on to!?Dothan znaci tanak i lak racunar a takvi racunari imaju odlicnu mobilnost a to sto ima graficku je samo jedan veliki plus a ne vidim kako ga bilo sta od ovoga cini desktop replacement racunarom?
Pozdrav

1692 je jedan ODLICAN laptop koji ne spada u kategoriju desktop replacement racunara, mada to može i da bude, jer ima dobre performanse. Ipak, taj model se više ne proizvodi, njegova naslednik je:

AS1694 WLMi 256 (NOVI MODEL)
Intel® Pentium® M 760 (2.0GHz/2M/FSB533), Intel® 915PM/915GM, DDR II 1GBMB (2x512), 15.4''WXGA Acer CrystalBrite, ATI MOBILITY™ RADEON® X700/256MB, 100GB, DVD-RW Dual DL, Gigabit LAN, WLAN, 4-in-1 card reader, 3xUSB, Firewire, IR, TV out, 3kg, 3.5 batt.life, XP Home

Ovaj model očekujem u prodaji do kraja meseca.

alekssBGD je napisao(la):
1692 je jedan ODLICAN laptop koji ne spada u kategoriju desktop replacement racunara, mada to može i da bude, jer ima dobre performanse. Ipak, taj model se više ne proizvodi, njegova naslednik je:

AS1694 WLMi 256 (NOVI MODEL)
Intel® Pentium® M 760 (2.0GHz/2M/FSB533), Intel® 915PM/915GM, DDR II 1GBMB (2x512), 15.4''WXGA Acer CrystalBrite, ATI MOBILITY™ RADEON® X700/256MB, 100GB, DVD-RW Dual DL, Gigabit LAN, WLAN, 4-in-1 card reader, 3xUSB, Firewire, IR, TV out, 3kg, 3.5 batt.life, XP Home

Ovaj model očekujem u prodaji do kraja meseca.

Da je naslednik i NIJE !!!! model 1692 je neki srednji model u seriji 1690 i posle prestanka proizvodnje 1693 modela sa jedne strane i konstantnog unapredjenja postojeceg modela 1694, prestanak proizvodnje 1692 modela je ocekavan.

A sa dr. strane 1694 je doziveo N-to reizdanje i svaki pput je konfiguracija bivala sve jaca i jaca i stvarno neznam sta jos mogu da mu dodaju osim torbe, misa i TV tunera externog.

BTW koji model cete dobiti sa ili bez BT, a ono 256 na kraju naziva nisam bas nesto video na netu.

Najnoviji model je LX.A8405.077 i ima BT a predhodnik je bio isti samo bez BT i bio je LX.A8405.025 a njegov prethodnik je bio sa X700/128 i bio je LX.A6605.008 and so on, and so on...

Bas me zanima kolika ce cena da mu bude kada je jedan od entri modela iz familije 1694 ( PM2.0 sa 2x256 i 80GB i X700/128) bio prvo 170 a nesto kasnije oko 1600e.

Razlika od 2x256 do 2x512 DDR II je oko 120-130e, na onih 256MB na Grafici i BT cete sigurno da dignete 100e i razlika u HDD- u sa 80@4200 na 100@5400/8MB Segate jos 100e i jos malo na EXKLUSIVU i eto nam 2000 evrica ili onaj marketinski potez 1990e, da se Vlasi ne sete.

Zivi bili pa videli

U GER i AT je ovaj najnoviji 1400+ i ako odbijete deo VAT-a, i platite carinu i nas PDV bice oko 1650e. Jedino je pitanje garancije?? Ali opet ako je neko ovlasceni distributer onda bi valjda trebalo i da ima ovlasceni servis a u kome bi trebalo da vazi i 1 year International Waranty

A sto ne narucite Aspire 5024 sa Turionom ( LX.A4605.061) - JAKA masina a bar 200e manje od 1694 modela. Sigurno bi super išlo.

Poslednja izmena:
E, a jel moze neko da mi objasni par stvari :d

Kako da formiram bateriju za ovaj laptop Li-Ion, da li se baterija vadi kad je komp ukljucen u struju (mislim da ne jer onda ne stoji stabilno :)), kako se uopste puni, jel se samo ostavi komp ukljucen u struju i ostavi izvestan broj sati, gde da vidim kad je puna i sl.

Izvinite na pitanjcima, ali mora se :smash:

LI-Ion baterije se ne formiraju, baterija se nevadi kad je komp na struji, lampica sa prednje strane se prebaci iz narandzaste u zelenu kada je baterija puna.

mkrnjic je napisao(la):
Da je naslednik i NIJE !!!! model 1692 je neki srednji model u seriji 1690 i posle prestanka proizvodnje 1693 modela sa jedne strane i konstantnog unapredjenja postojeceg modela 1694, prestanak proizvodnje 1692 modela je ocekavan.

BTW koji model cete dobiti sa ili bez BT, a ono 256 na kraju naziva nisam bas nesto video na netu.

Najnoviji model je LX.A8405.077 i ima BT a predhodnik je bio isti samo bez BT i bio je LX.A8405.025 a njegov prethodnik je bio sa X700/128 i bio je LX.A6605.008 and so on, and so on...

A sto ne narucite Aspire 5024 sa Turionom ( LX.A4605.061) - JAKA masina a bar 200e manje od 1694 modela. Sigurno bi super išlo.

Mirza.
Ipak nisi u pravu. 1694 je NASLEDNIK modela 1692 po svemu, a najpre po tome što ga sam ACER tako reklamira. Računam da oni znaju šta je šta, jer ipak, oni ih prave. Drugo, najnoviji model je AS1694WLMi_256 sa part numberom LX.A84055.088 i taj model uskoro stiže u BG. Trenutno, od aktivnih modela (modeli koji se mogu naručiti) u 1690 seriji su:LX.A6605.031 Aspire 1694WLMi, LX.A8405.088 Aspire 1694WLMi_256. To je to.

Aspire 5024 je naručen odavno, i to model LX.A4605.162 medjutim nisam siguran kad će biti na lageru. Stiže i slabiji model, LX.A4705.149 AS5022WLMi.

Pozdrav,

Mirza.
Ipak nisi u pravu. 1694 je NASLEDNIK modela 1692 po svemu, a najpre po tome što ga sam ACER tako reklamira.

Marketinski trik, :-devil-:

Drugo, najnoviji model je AS1694WLMi_256 sa part numberom LX.A84055.088 i taj model uskoro stiže u BG.

Kljucna rec je USKORO. I vrlo je zanimljivo da GOOGLE kada mu das LX.A84055.088 izbaci Gle Čuda SAMO Hrvatski MIKRONIS koji bi trebalo da je Vasa centrala ako se nevaram.
Od cele Ger i At da bas taj model stigne u HR i nigde vise :D ...ma haj'te molim vas

Aspire 5024 je naručen odavno, i to model LX.A4605.162 medjutim nisam siguran kad će biti na lageru. Stiže i slabiji model, LX.A4705.149 AS5022WLMi.

A ovaj LX.A4605.162 Googleta ne moz' da nadje čak ni u HR. Koji je bre to model ?

Nemoj pogresno da me shvatis ali kad god sam Vas zvao u zadnjih 4-5 meseci uvek je bila neka prica tipa, upravo je nestalo, stize sledece nedelje, na carini je, pa uvek neke slabije konfiguracije, a brate sada i neki Fantomski Exklusivni Modeli kojima nemoz da udjes u trag na Netu

Mnogo je KUME !!! ;)

Mirza,
pa evo, opet nisi u pravu. Nije mi želja da ti ukazujem na tvoje greške, koje su očigledne, ali što kažu u skupštini, imam pravo na repliku svaki put kad ne govoriš istinu.

Prvo: ne znam koja je to firma Mikronis, tj nisam do sada čuo za nju, ali ću se raspitati na internetu odmah. Ono što je sigurno je da MIKRONIS nema apsolutno nikakve veze sa Mikrosom, osim sličnog imena. A da nam je centrala, to tek nema veze sa istinom. Ako te interesuje ko je naša centrala, to lako možeš da proveriš, dakle to nije tajna. Ali MIKRONIS sigurno nije.

Drugo, evo sad izvoda ACER October 2005 ver.2 cenovnika za distributere:

Acer Aspire 1690 Series PCI Express™

LX.A6605.031 AS1694WLMi Intel® Pentium® M 760 2.0GHz
LX.A8405.088 AS1694WLMi_256 Intel® Pentium® M 760 2.0GHz

Dakle, Mirza, ovo je COPY AND PASTE. Kao što vidiš, opet nisi u pravu.

I sada, ono što me najviše nervira je sledeće:
"Nemoj pogresno da me shvatis ali kad god sam Vas zvao u zadnjih 4-5 meseci uvek je bila neka prica tipa, upravo je nestalo, stize sledece nedelje, na carini je, pa uvek neke slabije konfiguracije, a brate sada i neki Fantomski Exklusivni Modeli kojima nemoz da udjes u trag na Netu"

Mirza, možda nisi zvao u pravo vreme? Mirza, da li si ikada kad si zvao ostavio svoj broj telefona i rekao : ZOVITE ME KAD STIGNE?
Mirza, da li si nekada došao kod nas i izjavio da ti treba neki laptop, i da želiš da ga kupiš, pa da naručimo BAŠ za tebe? Ja se ne sećam ni jedne takve situacije, tj, ne sećam se da je IKO to tražio i da ga je neko iz naše firme slagao. Opet, znam koliko je firmi i krajnjih kupaca kupilo Acere poslednjih meseci, tako da je to, makar meni, apsolutno jasno. Kupovina iz fotelje... lepa stvar, ali ako želiš da kupiš laptop i to model koji je jako teško nabaviti, moraš da ustaneš iz fotelje i da udješ u realni život.

I konačno:

Date of Order : 20/09/2005
Required Date : 27/09/2005
Acer SO Number : EY1027A

Comments:

Line Product No Description Qty ETA
No Date
--------------------------------------------------------------------------------
2 LX.A8405.088 AS1694WLMI XPHSLO2 M26P256D2 2 10 17/10/2005

Date of order znači datum naručivanja, ETA znači Estimated Time of Arrival.

Mirza, mislim da u SVEMU što si rekao, OPET nisi bio u pravu.

pozdrav,

Vrh Dno