Šta je novo?

ACER ASPIRE 1692 WLMi MISLJENJE

jozzy

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
301
Interesuje me da li vredi tih 1420 eura, MIKROS.co.yu kao generalni zastupnik ima najnizu cenu...
Laptop sa veoma dobrom konfiguracijom, ali me interesuje i Vase misljenje mozda neka druga preporuka... pre nego sto ga kupim... nov sam u ovome pa mi je dobrodosao svaki savet

pozdrav

mkrnjic je napisao(la):
Nemoj pogresno da me shvatis ali kad god sam Vas zvao u zadnjih 4-5 meseci uvek je bila neka prica tipa, upravo je nestalo, stize sledece nedelje, na carini je, pa uvek neke slabije konfiguracije, a brate sada i neki Fantomski Exklusivni Modeli kojima nemoz da udjes u trag na Netu

Mnogo je KUME !!! ;)

Ja kad sam kod njih kupovao 1692wlmi receno mi je da ce biti sutra i da se javim. I bio je sutra kada sam ga i kupio, tako da ti komentar nije na mestu.

alekssBGD je napisao(la):
Prvo: ne znam koja je to firma Mikronis, tj nisam do sada čuo za nju, ali ću se raspitati na internetu odmah. Ono što je sigurno je da MIKRONIS nema apsolutno nikakve veze sa Mikrosom, osim sličnog imena. A da nam je centrala, to tek nema veze sa istinom. Ako te interesuje ko je naša centrala, to lako možeš da proveriš, dakle to nije tajna. Ali MIKRONIS sigurno nije.

Opet nisi dobro citao. Ja sam napisao da "ako se nevaram", a 100% sam siguran da postoji u HR firma koja ima IDENTICAN sajt kao Vi i da je to Vasa Centrala ali to sam video pre par meseci i nemogu da dokazem npr ostavljanjem linka

alekssBGD je napisao(la):
Mirza, da li si nekada došao kod nas i izjavio da ti treba neki laptop, i da želiš da ga kupiš, pa da naručimo BAŠ za tebe? …

Pa kada sam bas sa tobom razgovarao pre 5-6 meseci i trazio 1693 ili 5024 bas Ti si mi Lepo Fino Slatkorecivo Bas kako Ti umes objasnio da Vi nemozete da porucujete pojedinacno nego Valjda bese 36komada min. porudzbina od Acer-a. 1694 ste (ne Ti) obecavao nedeljama i veruj mi niko pa ni Ti mi nije trazio kontakt broj da me obavesti kada stigne, a i cisto sumljam da se moj broj nebi zagubio negde tokom silnog cekanja.

A sto se tice mog Ne Dolaska kod Vas, nevidim razlog za to, ako tebi nije dovoljno da u tel. razgovoru procenis dali neko kupuje ili nekupuje, šta više reći ... ili misliš da si Strašan Komercijalista i da svakom ko dodje kod tebe svojom neodoljivom Retorikom i Oratorskim sposobnostima mozes da uvalis Laptop.

Bas takvu tvoju Govoranciju sam prvi put odslusao od tebe kada si mi Procitao Detaljne konfiguracije 1692 i jos dva Laptopa (jedan bese 3022 valjda i jos neki ). Pa ako neko kupuje Laptop Valjda taj neko zna nesto o Racunarima i valjda se malo raspitao ili razgledao sajtove proizvodjaca ili razne forume nebi li utvrdio sta mu ustvari treba a ne da mu ti citas PDF od proizvodjaca do detalja, a kada te covek pita koji HDD (koliko RPM i koliko Cache-a), e to neznas jer nepise u PDF-u.

Prema tome takve kao ti brzo skontam i zaobilazim. Ok ti radis svoj posao i radis onako kako mislis da treba i to je tvoje pravo ( Gde se spomene Acer tu si i Ti. OK )

A sto se tice Part No. LX.A8405.088 potrazi ga na GOOGLE pa kada nesto nadjes PiŠi
Isto vazi i za AS 5024 i njegov Part No. LX.A4605.162.

PS Daj da vidimo Order Info za naruceni Aspire 5024. Koji Još Nije Stigo, A ka’ će vala neznamo

@mkrnjic
Slusaj posto ovde davis usera alekssbgd i mene i mislim i sve ostale koji citaju ovaj thread sa tvojim zapazanjem fantomskih brojeva (product number) trebao bi prvo da se informises sta znace koje cifre u serijskom broju pa onda da iznosis po meni teske optuzbe.

npr P/N LX.A8405.088 tj. 1694WLMi

kao sto neznas svaki acer je prilagodjen trzistu na kome se prodaje tako da imas lokalizovanu tastaturu.
pa se tako poslednja cifra menja

3 - Norveska
4 - Poljska, Litvanija
6 - Rusija
8 - Hrvatska tj. ex-YU
9 - Estonija

U nekim zemljama 1694WLMi ima dodatak oznake 256 po kolicine vram_a a u nekima ne. Toliko od mene tebi.

@Moderatori
Ovaj thread je odavno zavrsio svoju namenu koja je cini mi se bila Acer 1692WLMi i pretvorio se najobicnije prepucavanje :mad:. Mislim da je zasluzio jedno zatvarenje.

Poslednja izmena:
A sto se tice Part No. LX.A8405.088 potrazi ga na GOOGLE pa kada nesto nadjes PiŠi
Isto vazi i za AS 5024 i njegov Part No. LX.A4605.162.

PS Daj da vidimo Order Info za naruceni Aspire 5024. Koji Još Nije Stigo, A ka’ će vala neznamo

Mirza, stvarno ne vidim koji je tvoj problem, ali nije moje ni da ga tražim. Što kažu, neki ljudi imaju problem sami sa sobom, tako da im niko oko toga ne može pomoći. Ipak, pošto OPET LAŽEŠ, samo ću to da ti pokažem, kao i svaki put do sada. I ovo je, što se mene tiče, kraj ove teme.

Line Product No Description Qty ETA
No Date
--------------------------------------------------------------------------------
1 LX.A4605.162 AS5024WLMI XPH-PL6 M26P128 2*2 30 17/10/2005
2 LX.A4905.067 AS3023WLMI XPHSLO2 M24P64 1*51 25 17/10/2005
3 LX.TAC06.069 TM2414WLMI XPPPL6 UMA 1*512/60 20 12/01/2032

Pozdrav,

Poslednja izmena:
Misko78 je napisao(la):
@mkrnjic
Slusaj posto ovde davis usera alekssbgd i mene i mislim i sve ostale koji citaju ovaj thread sa tvojim zapazanjem fantomskih brojeva (product number) trebao bi prvo da se informises sta znace koje cifre u serijskom broju pa onda da iznosis po meni teske optuzbe.

Pa i sam Aleks je u nekom drugom Thread-u ( Acer NB koji nece da radi bez vaterije) rekao da postoje razno razni prodavci koji kupce nazivaju Pacijentima cim ovi okrenu ledja, e Ja samo vodim racuna da nebudem Ovca za šišanje.

A to sto od ona dva Part No. jedan nemozes uopste da nadjes na netu a drugi se pojavljuje bukvalno na Jednom mestu to mi je malo cudno, pa neradi se ovde o nekim raritetima nego o Acer NB.

Moj je problem sto lako uočavam sitnice na koje 99% ljudi ne obraća pažnju, baš kao i sledeća:

LX.A6605.008 ovo je jedan od prvih 1694 modela. Dali "8" znaci da je lokalizovan za HR ???
Inace se prodavao u GER i AT. Nisu valjda GER i AT presli na novoustrojeni Hrvatski jezik !

Nisi naveo objasnjenja za cifre 1,5,7

I jos jedna nelogicnost. U prvom razgovoru sa Aleksom on mi je rekao da se od Acera moze poruciti min. 36kom jedog NB-a. On reko ja mu verujem.
A sada pogledak Kolicine koje je naveo u Order Info-u za ona tri NB-a.
30 kom, 25 kom, 20kom. :-devil-:

I necu vas vise smarati uocavanjem propusta u vasim komentarima. KAo zakleti demokrata odricem se daljih replika

Poslednja izmena:
mkrnjic je napisao(la):
LX.A6605.008 ovo je jedan od prvih 1694 modela. Dali "8" znaci da je lokalizovan za HR ???
Inace se prodavao u GER i AT. Nisu valjda GER i AT presli na novoustrojeni Hrvatski jezik !

Nisi naveo objasnjenja za cifre 1,5,7

Napisi lepo pismo Acer_u kao sto sam i ja napisao i dobio odgovor pa ih pitaj i verujem da ce ti odgonetnuti tu misteriju. Ja sam ono napisao i raspitao se iz najbolje namere i stvarno nemam vremena i zelje da se bavim takvim trivijalnim stvarima.

Uostalom ako ti se ne svidja kako doticna firma ciji je alekssBGD reprezent nemoj da budes njihov kupac to je tvoje demokratsko pravo, niko te puskom ne tera da tamo uzmes NB. Sta ti znaci ovo pljuvanje preko thread_a koji je sluzio da prikaze Acer Aspire 1692WLMi a ne to da li firma Mikros ima dobar odnos prema kupcima ili ne. Ovakva tvoja izlaganja lice na to kao da imas neki animozitet prema pominjanoj firmi pa sad uzivas u isterivanju maka na konac.

Pozdrav od mene svima koji su pratili a mozda i dalje prate ovaj thread. Ja u ovom threadu vise necu postovati.

@Moderatori

Opet apelujem da zakljucate ovaj thread jer je postao besmislen.

Vrh Dno