Šta je novo?

ACER ASPIRE 1692 WLMi MISLJENJE

jozzy

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
301
Interesuje me da li vredi tih 1420 eura, MIKROS.co.yu kao generalni zastupnik ima najnizu cenu...
Laptop sa veoma dobrom konfiguracijom, ali me interesuje i Vase misljenje mozda neka druga preporuka... pre nego sto ga kupim... nov sam u ovome pa mi je dobrodosao svaki savet

pozdrav

jozzy... cime si to ti poceo da se bavis...
pa bacas na laptop 1500 ojra

evo ja sam narucio u phoenixu... sledece.. uzimam sutra... najkasnije

Aopen 1556J barebone
PentiumM 1.6 GHz / 2Mb cache
512 DDR 333
DVD-/+RW (neznam brzine) Aopen
integrisana Intel grafika (ne igramo valjda jos igrice, a za CAD i ostalo moze da se pokaze i kao (cena/perf) bolje od AtiM
40 Gb samsung 8mb cache 5400 RPM

ima monem56k, Wlan, LAN10.100, 3x USB, 15 cola....
a sve za 916 ojra za kes (uracunat i PDW) + 2G garancije (internacional Netherland)

imas i u phoneixu ACER-a

Poslednja izmena:
@novakno1

1. Chovek je pitao za mishljenje o Acer-u, ne o Aopen barebone notebook-u

2. Na vishe mesta si se pohvalio, dovoljno je.

3. Taj Aopen guta prashinu ovom Acer-u, ma koliko dobar bio "zvuchno"

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):
@novakno1

1. Chovek je pitao za mishljenje o Acer-u, ne o Aopen barebone notebook-u

2. Na vishe mesta si se pohvalio, dovoljno je.

3. Taj Aopen guta prashinu ovom Acer-u, ma koliko dobar bio "zvuchno"

3. a sta to fali brendu aopen... jedna od jacih EVROPSKIH kompanija koja se bavi hardverom

2. prvi put je to bilo za coveka, koji je trazio da mu javim sta sam uzeo, u zurbi nisam posalo na PM, a tebao sam.... a ovde sam na pisao jer znam jozzu i samo mu predlozio.. jer kome treba tako jaka makina.. pa i njemu.. otprilike znam sta je radio sa makinama.. pa ga ako si primetio pitam sta se promenilo da mu treba zver od 'prenosnika'

evo i odgovora novakno1....

kad bih znao morao bih da te ubijem... :) salim se...
ali eto... pocelo ozbiljno da se sljaka... svetla buducnost je predamnom...
faks krenuo extra, neki projekti... uskoro krece i rad na samom terenu... pa videcemo...
ima svacega...
a takva mashina... ovaj acer je prica za sebe...

svako ima svoje misljenje... a mene ovde interesuje prvenstveno vezano za ovaj ACER...
u svakom slucaju hvala na predlogu... ali... kao sto neko rece... jede prasinu za acerom :)

poz

Postadoh vlasnik Acera 1692 WLMi doduse delim ga sa kevom ali sta je tu je. Posto zena sutra putuje na more i nosi lapic sa sobom necu stici da ga podrobnije istestiram dok se ne vrati. Ali evo nekih zapazanja:

1. Ekran je fenomenalan, a o refleksiji nema reci tj. svako ko kaze da reflektuje kao ogledalo ili nije video monitor pa mesetari sa netacnim informacijama ili jednostavno ima nivo probirljivosti van granica normale.
Odgovorno tvrdim da je refleksija na nivou mog 19" CRT Samsunga. Kontrast je visok, boje su jasne i prirodne.

Ekran ima duhova kod brzog skrolovanja ili promena scena u filmu ali kako sam jako svez u radu sa prenosnim racunarima tj. ovaj malisa je prvi u koji sam gledao duze od 15min neznam da li je to normalno-uobicajeno ili ne. Ako gresim neka me neko ispravi

2. Brzina izvrsavanja programa i sam rad u njima, a mislim na CAD i MAX su ovako na prvu loptu vrlo komotni.

3. Igre nisam stigao da probam ali sam pustio da odradi 3DMark 2003 i rezultat je jako lepih 5240 poena pri rezoluciji od 1024x768

4. Izradu nemogu da ocenim jer kao sto rekoh nisam se nikad bavio niti radio na prenosnom racunaru, ali ono sto mogu da primetim je da apsolutno nista ne skripi, sistem za hladjenje je malo bucan recimo kao desktop sa 3-4 ventilatora znaci nista preterano i to samo kada se opereti i CPU i VPU.
DVD rezac je Matshita UJ-845D (DVD+R(W)/+R DL/-R(W)-/CD-R(W): 8-/4-/2,4-/8-/4-/24-/16) ubacivanje diskova preko slota. Narezao sam 2 DVD-R diska i bili su citljivi u svim drugim dvd uredjajima koje imam u kuci. Ovaj gutac diskova je vrlo bucan prilikom ubacivanja i izbacivanja diskova tako da sam imao osecaj da ce mi izbaciti izgreban disk, ali svoj posao dobro radi.

Eto toliko, da jos jednom napomenem ovo je sve na prvu loptu, ako je nekom pomoglo drago mi je.

jozzy je napisao(la):
evo i odgovora novakno1....

kad bih znao morao bih da te ubijem... :) salim se...
ali eto... pocelo ozbiljno da se sljaka... svetla buducnost je predamnom...
faks krenuo extra, neki projekti... uskoro krece i rad na samom terenu... pa videcemo...
ima svacega...
a takva mashina... ovaj acer je prica za sebe...

svako ima svoje misljenje... a mene ovde interesuje prvenstveno vezano za ovaj ACER...
u svakom slucaju hvala na predlogu... ali... kao sto neko rece... jede prasinu za acerom :)

poz

ali jede i 500 ojra.... vise

i da te sluzi 100 godina
poz

Mozda bi bilo dobro razmotriti alternativu ovom ACER-u u vidu HP nx 8220. Ukratko
Intel Pentium-M 1,6 GHz 2 MB cache, 512 MB DDR, 60 GB HD, DVD+R/W, 15,4" WideXGA 1280x768, ATI Radeon-M X600 64 MB. Cena se krece od 1300-1400. Grafika je nesto slabija, ali je hard @5400. A i HP je u pitanju :)

Fuzz je napisao(la):
Mozda bi bilo dobro razmotriti alternativu ovom ACER-u u vidu HP nx 8220. Ukratko
Intel Pentium-M 1,6 GHz 2 MB cache, 512 MB DDR, 60 GB HD, DVD+R/W, 15,4" WideXGA 1280x768, ATI Radeon-M X600 64 MB. Cena se krece od 1300-1400. Grafika je nesto slabija, ali je hard @5400. A i HP je u pitanju :)

Grafika je dosta slabija, hard jeste brzi ali je 20GB manji, procesor je 1.73 a ne 1.6.... a cena ista

Grafika jeste dosta slabija, tu nema diskusije. Disk su mogli staviti i od 120gb, ali ja bih ga uvek menjao za manji i brzi, a mislim da bi to ucinio svako ko je radio na 4200rpm diskovima. Razlika u brzini procesora je po mom misljenju zanemarljiva. Jos jedna stvar koja me odbija od tog ACER-a se moze videti na http://forums.hardwarezone.com/showthread.php?t=1034733&page=16&pp=7 , linku koji je dao Psyche, a gde ljudi na 43 strane reklamiraju displeje. To mi zvuci ozbiljnije, od jedne lose serije. Jos jedan + za HP-a je tastatura, ali to je vec subjektivno.

To je jedna greska koja se pojavila na tom laptopu, a naravno garanciju ima i moze zameniti...
to sto ti kazes da na 43 strane raspravljaju o ekranu je cista glupost...
u 2-3 posta se samo spominje ta greska...

zamolio bih MISKO78 da nam jos malo opise laptop koji je kupio...
pozdrav

jozzy je napisao(la):
zamolio bih MISKO78 da nam jos malo opise laptop koji je kupio...
pozdrav

Vrlo rado, ali kad mi se keva vrati sa "radnog" odmora za 4-5 dana posto je ponela lap sa sobom. Kao sto sam vec napisao sa ovim acer_om sam se druzio vrlo kratko da bih napisao nesto vise od onoga vec postovanog.U medjuvremenu sam se cuo sa kevom koja se zaljubila u komp, a to ima tezinu jer projektuje pomocu kompa od 1992. godine i uopste nije layk. Obecavam cim se vrati jedno podrobno testiranje i naravno rezultate.

jozzy je napisao(la):
To je jedna greska koja se pojavila na tom laptopu, a naravno garanciju ima i moze zameniti...
to sto ti kazes da na 43 strane raspravljaju o ekranu je cista glupost...
u 2-3 posta se samo spominje ta greska...

Ta jedna greska znaci da treba da ti zamene displej, a glupost je kad sebe i druge lazes da se radi samo o 2-3 posta.

da li je neko spomenuo da ti ovlasceni distributer nece zameniti display...???
dok god je po garanciom duzni su da ti zamene i to ce i uciniti...
to sto se desilo, moze se desiti svima, pa cak i sa obicnim desktop monitorom, mobilnim telefonom, televizorom...
a to ne znaci da je zbog te greske, koja je mogla nastati bilo kako (mozda i od nekog udarca u transportu, ili na milion drugih nacina, ne pazljivim rukovanjem), acer spada u lose laptopove...
ne branim acer, jos se nisam bolje upoznao za ovim laptopom... ali ono sto poseduje za cenu koju ima... mislim da je trenutno bestbay kod nas...

Ako ti kazes da je najbolji zaliv u pitanju, onda ok.
Poenta je da je problem cest i nimalo bezazlen. Sta mislis koliko traje procedura reklamiranja pokvarenog displeja? Ti im odnes lap ujutro i popodne dodjes po njega?
Nemam nista protiv ACER-a i sam razmisljam o kupovini ovog modela, ali je dobro znati neke stvari pre nego sto se donese konacna odluka.

ja sam spreman da idem na rizik da posle kupovine odnesem laptop na servis...
mislim da je mogucnost da mi zapadne lap sa ostecenim displayom zanemarljivo mala u odnosu na ono sto ovaj lap nudi...
garancija postoji, zakonski rok je 30dana... ukoliko ti ne odrade to sto imaju za 30 dana, mozes da trazis povracaj novca, ili da ti zamene kopmonentu (racunar) za isti, ili slicni koji se uklapa u tvoju cenu...

sto veca masina duze se radi garancija... salim se, ali mislim da je mnogo bolje i odraditi tako nesto nego odneti nasim serviserima ovde... koji su u stanju svasta da urade...

prema tome... ovde raspravljaju ljudi koji nisu imali probleme sa tim displayom... oni koji su se upoznali sa tim laptopom...

da napomenem da se po standardu za lcd ekrane vode kao ispravni i oni sto nisu BAS...
tako da servis nece bas sve da menja u garanciji jer je po standardu to ispravan ekran... naravno ove iz sa slika verovatno hoce.. tj. morace...

napomena... mislim da je acer zamenio seriju lcd-a u maju 2005.. procitao ja negde u pc press ili sk (uski tekstovi).... tako da sa datumom posle je valjda sve ok..

Fuzz je napisao(la):
Ta jedna greska znaci da treba da ti zamene displej, a glupost je kad sebe i druge lazes da se radi samo o 2-3 posta.

Procitao sam upravo sada sve 44 strane na pomenutom forumu i ukupno 6 ljudi ima pomenuti problem i svi su iz slicne regije tj. 5 iz jugoistocne azije i 1 iz australije. Vise puta je pomenuto tamo, da se radilo o losoj seriji ekrana i svima je bez problema promenjen ekran u roku od 2-3 dana a jednom je promenjen ekran i dva puta. Znaci tih sestoro su mogli napisati i 300 postova ali to ne povecava brojku losih primeraka uredjaja.
jozzy nigde nije lagao pa prema tome nemoj da flejmujes, a ovom optuzbom to si upravo ucinio.

ma bitno je da neko napise samo, da je kojim slucajem procitao par postova od tih 44 strane i sada napravi opstu buku od toga...
nije potreban odgovor, na ovaj moj post... samo eto, pre nego sto postavis negde informaciju procitaj i sam te 44 strane pa se onda javi...
poz

Pa evo javljam se opet...samo da nesto napisem, jel` tako jozzy?

Misko, ja ne sirim ovde nikakav flame. Jozzy je rekao da pricam gluposti i to argumentovao netacnim informacijama. Sta treba da mu kazem nego da laze? Doduse, vidim da se i tebi svidja taj trip, posto ili ne znas da brojis ili je neki drugi problem u pitanju. Ukupno je 10 korisnika iskusilo probleme sa ekranom. 10, od njih ukupno 32. To je skoro trecina. Informacije vezane za svoje probleme su iznosili u x postova (ovo brojanje cu prepustiti vama). Znaci ako kazes da se radi o 2-3 posta, sta je to?
Takodje, ne znam na osnovu cega si uspeo da zakljucis da je svima displej bez problema promenjen. Cekali su ljudi znatno duze od ta 2-3 dana, taj lik koji je menjao dva puta menjace i treci, i kao rezultat su svi dobili ekrane koji nemaju karakteristike izvorno ugradjenih. Ako i dalje budete imali problema sa brojanjem ili razumevanjem postova, ja cu ih okaciti ovde pa neka neko drugi pokusa da vam objasni.

Fuzz je napisao(la):
Pa evo javljam se opet...samo da nesto napisem, jel` tako jozzy?

Misko, ja ne sirim ovde nikakav flame. Jozzy je rekao da pricam gluposti i to argumentovao netacnim informacijama. Sta treba da mu kazem nego da laze? Doduse, vidim da se i tebi svidja taj trip, posto ili ne znas da brojis ili je neki drugi problem u pitanju. Ukupno je 10 korisnika iskusilo probleme sa ekranom. 10, od njih ukupno 32. To je skoro trecina. Informacije vezane za svoje probleme su iznosili u x postova (ovo brojanje cu prepustiti vama). Znaci ako kazes da se radi o 2-3 posta, sta je to?
Takodje, ne znam na osnovu cega si uspeo da zakljucis da je svima displej bez problema promenjen. Cekali su ljudi znatno duze od ta 2-3 dana, taj lik koji je menjao dva puta menjace i treci, i kao rezultat su svi dobili ekrane koji nemaju karakteristike izvorno ugradjenih. Ako i dalje budete imali problema sa brojanjem ili razumevanjem postova, ja cu ih okaciti ovde pa neka neko drugi pokusa da vam objasni.

Kao prvo bih te zamolio da ne vredjas mene jer ja tebe nigde nisam uvredio a ti prosipas ovde kako ja neznam da citam, brojim i shvatam. Sa takvim nacinom komunikacije me slobodno zaobidji.
Ako ti se Acer kao proizvodjac ne svidja, smatras da je model 1692 los, plasi te da ces imati takav problem ako kupis ili imas neki cetvrti razlog preskoci topic. Vec je pomenuto da je bilo takvih problema a ti nemoj da ih preuvelicavas na osnovu slucaja koji se odigrao u jugoistocnoj aziji i time odbijas potencijalne kupce ovog sigurno bestbuy racunara.

Napisao sam da je 6 korisnika imalo konkretan problem sa debelom straftom na desnoj strani ekrana a u stvari ih je 7 i to svi iz iste drzave, grada a to sam zakljucio jer se medjusobno pozivaju da zajedno idu da reklamiraju laptop i piju kafu. Imenom:
Mclairs83
blackice84 zamnjen ekran za 4 dana
slushi zamnjen ekran za 3 dana
ian zamnjen ekran na licu mesta
cavemanng zamnjen ekran za 3 dana
phanatiq zamnjen ekran na licu mesta
cash zamnjen ekran na licu mesta

sean1976 je imao drugaciji problem jer je posle kacenja web kamere ekran poceo da zeza. I zamenjen mu je odmah

Niko od njih nije rekao niti jednu losu rec za Acer_ov servis centar. Ko je cekao duze cekao je da bi ekrani stigli u servis. Sto se tice navedenog problema da ekran nije istih karakteristika, nije tema ovok topic_a jer taj ekran
se ne kupuje sa Aspire 1692 WLMi racunarom. I ima veze sa acer_ovim servisnim centrom tamo negde u Maleziji ili Singapuru, pa nek se zale njima ako smatraju da su ih tamo negde daleko zavrnuli u zameni.

Ostali koji imaju problem imaju ga sa pojavom mrtvih piksela i zatamnjenjima. Opet neka se zale, njihov problem. Upravo zato garancija i sluzi.

Pozivam mitnicka kao prodavca i poznavaoca laptopova da prokomentarise slucaj.

joj problema PANIKAAAAAA 1/3 kvarnih svuda!!!!!!

@Fuzz
pa dobro ti pricas kao da je na celom svetu samo 32 coveka kupilo taj laptop i da sad 10 njih ima problem pa je to trecina. Sta sve ljudi mogu da napisu to me nikada nece prestati da fascinira. Uostalom ni u jednoj drugoj zemlji nije bilo tolike pojave kvarnih ekrana kao kod njih, i to je verovatno vezano za odredjenu seriju koja je stigla kao sto je vec i receno tamo na forumu.

A i na forumu se uglavnom javljaju ljudi sa problemom, nebi li im neko pomogao, a ne hiljade ljudi koji su zadovoljni Acerom. Inace sto se tice tog tvog HP-a sto si ti preporucio nebih dao 100 eva viseza njega a da pritom dobijem manje performanse - ni pod razno.

Taj Acer komp ja ODLICAN i svakom bih ga toplo preporucio

kao starter ove teme zamolio bih fuzza da se vise ne javlja sa svojim postovima jer ce se tema pretvoriti u nesto drugo a ne u raspravu o ACER 1692...

izvini ako sam te ja uvredio necim... nije mi bila namera, ali nemoj postovati vise ovde... moja iskrena molba...

pozdrav
svima

Ok jozzy, bolje da ja odustanem, nego da vi pisete jos netacnih informacija.
Siguran sam da cete odraditi sjajan review gledajuci karakteristike na sajtu kompanije koja prodaje ovaj racunar i postujuci komantare tipa super je i sjajan je.

Fuzz, to shto je nekoliko njih imalo problem sa ekranom uopshte ne znachi da treba da generalizujesh.

1) Ako nekome ne treba zameriti na ekranima, to je Acer.

2) Ako dodje negde losha serija, pa se iz iste serije pokvari ne 20%, ne 30%nego chak 80%, to znachi da je bila losha serija i to moze svima da se desi. Ako se meni vratilo 8 od 14 Tagan 380W napajanja, odmah trebam da svrstam tagan u nepouzdanog proizvodjacha, jel'?

3) Odakle ti uopshte informacija o tome koliko je tachno prodato komada tog notebook-a. Imash uvid u njihove papire? Uvid u stvaran problem ne mozesh imati na osnovu nekoliko chlanova odredjenog foruma. Ako si tako sastavio statistiku, onda ti svaka chast....

Fuzz je napisao(la):
Siguran sam da cete odraditi sjajan review gledajuci karakteristike na sajtu kompanije koja prodaje ovaj racunar i postujuci komantare tipa super je i sjajan je.

@Fuzz
Poslednji post upucen tebi:

Ja cu uraditi review ovog racunara zato sto ga imam, i zato sto sam procitao gomile drugih reviewa, postova na drugim forumima, onu stranu na koju se ti stalno pozivas i konsultovao strucnjake za notebook racunare (npr. Mitnicka) upravo u vezi ovog modela pre nego sto sam ga kupio a ne gledajuci na nacin na koji ti pominjes. Upravo zato zelim da iznesem svoja iskustva u radu sa Acerom iz ugla novog korisnika notebook racunara a ne nekog ko ih je promenio deset.

Ti ustvari radis ono sto osudjujes, nisi uzivo ni video ovog acera a na osnovu iskustava sacice nesrecnih korisnika iz Singapura ti donosis sud.

100% nisi u pravu sa svojim opazanjima, prvi post u ovom thread_u ti je bio korektan i konstruktivan gde si predocio drugu opciju za kupovinu u vidu HP_a a sve zatim najobicnija intelektualna onanija i prosipanje sitnih uvreda, samo zato sto se niko ne slaze sa tobom.

@ Mitnick

Da su neki ljudi ovde malo pazljivije citali moje postove, mogli su da vide da apsolutno nista nemam protiv ACER-a i da i sam razmisljam o kupovini ovog modela. Naravno, kad nesto kupujes zanimaju te iskustva drugih. Ovde ih i nije bilo bas previse. Pogledao sam link na kojem se ljudi zale na displeje i ukazao ovde na problem koji im se javlja. Jozzy je rekao da pricam gluposti i da se radi samo o 2-3 posta. To me naravno isprovociralo posto je probleme sa displejem imalo 10 od ukupno 32 ljudi koji poseduju doticni lap na tom forumu. Ja i dalje nigde ne tvrdim da je ACER los brand ili da ce iskustva korisnika u Srbiji biti ista. Ta iskustva tek treba da cujemo. Ali ne mogu da dopustim da me neko proziva na osnovu netacnih informacija, i da me onda napadnu ostali clanovi, takodje na osnovu netacnih informacija. Znaci jedina statistika koju sam ja sastavljao sluzi da se odbranim od neosnovanih napada, a ne za kontrolu kvaliteta ACER kompanije.

@ Misko
Gde me vidis da sam doneo neki sud? Ja stvarno ne shvatam sta ti pokusavas da dokazes.

Intelektualna onanija i prosipanje sitnih uvreda samo zato sto se niko ne slaze sa mnom? Jedino oko cega se mi ne slazemo je broj i sadrzina postova na jednom forumu. Ajde prihvati to.

drugari... sta je bilo bilo je...
ovakvih odgovora moze biti milion...
zato molim nemojte odgovarati na fuzzove postove... i to je to...
decko je rekao da ce se povuci iz ove teme i to je to...

hvala fuzz...

Evo gazim svoji rec jer jednostavno nemogu da odtrpim kad neko ovako pise

Fuzz je napisao(la):
a gde ljudi na 43 strane reklamiraju displeje. To mi zvuci ozbiljnije, od jedne lose serije.

Ovde donosis sud, ajde sad kazi da sam ovo slagao i da tripujem

Fuzz je napisao(la):

Ovde vredjas, covek te nije nazvao glupim vec da je ono sto si rekao glupost. A ti tras uvredu jozzy lazes

Fuzz je napisao(la):
Ako i dalje budete imali problema sa brojanjem ili razumevanjem postova, ja cu ih okaciti ovde pa neka neko drugi pokusa da vam objasni.

E sad udri na mene i na jozzy_ja, sad i ja lazem i nemam mozga

Fuzz je napisao(la):

Posle mog posta gde sam ti imenom naveo sve koji su imali doticni problem ti opet uvredljivim tonom sa nipodastavanjem pises kako cemo mi napisti review na osnovu fabrickih specifikacija

Fuzz je napisao(la):
@ Misko
Gde me vidis da sam doneo neki sud? Ja stvarno ne shvatam sta ti pokusavas da dokazes.

Intelektualna onanija i prosipanje sitnih uvreda samo zato sto se niko ne slaze sa mnom? Jedino oko cega se mi ne slazemo je broj i sadrzina postova na jednom forumu. Ajde prihvati to.

Prihvatam, samo da se vise ne svadjamo i time gusimo ostale.
Iako od svog stava ne odustajem i smatram da ti prilicno gresis u iznosenju svojih stavova, vise u nacinu izrazavanja nego u poenti.

Ja se izvinjavam svima sto smo na ovan nacin malo ugusili thread.

Vrh Dno