Šta je novo?

aaa muka mi je od viste

dokolenko

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2006
Poena
309
dale, brdo stvari koje pokusavam da instaliram na visti home premium jednostavno mi ne ide. verovatno zbog mog ne znanja al opet me zivcira. pokusavam da instaliram zone alarm koji je navodno za vistu i nema sanse. sad pokusavam da instaliram deamon tools pro 4.10.0218 i opet mi ne ide. do duse izbacuje "unable to add adapter:insufficient privileges" i pretpostavljam o cemu se radi al jednostavno mi ne ide od ruke ova vista. moze neko da me spasi muke?
a da, ni nero 7 nece da instalira image drive, il sam ja ****** pa ga ni nema u 7 verziji...sve je moguce:wall::wall::wall:

p.s. da ne zaboravim, instalirao sam i k-lite codec pack, jer volim media player classic, kao i bs player, moj omiljeni, u kojem ne mogu da namestim da se vidi slika tj video...strasno. sad moram iz prokletog media centra tj media player-a da gledam filmove...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Poslednja izmena:
Kada bi uključio UAC možda bi i uspeo da instaliraš nešto, ili bar pokreni sa "Run as Administrator".
Evo šta se dobija kada se nekom preporuči da čim instalira Vistu (a pritom je totalni početnik) isključi User Account Control.

Jel neko bar pokusao da procita "uputstvo za koriscenje viste" pre nego sto je seo za istu...

Pa ja sam isključio UAC čim sam prvi put instalirao vistu i nikad mi nije iskočila ta poruka...

Pa ja sam isključio UAC čim sam prvi put instalirao vistu i nikad mi nije iskočila ta poruka...
I ja isto,to je prva stvar koju sam uradio i nikad nikakvih problema zbog toga nisam imao.

Zone Alarm koji piše da radi na Visti, meni nikada nije radio i redovno mi je pravio probleme i BSOD. Taj firewall je totalno đubre i bolje rešenje je PC Tools Firewall, takođe besplatan i krajnje jednostavan za korišćenje. Ako bi hteo najbolji firewall za Vistu, potraži Agnitum Outpost Firewall 2008 - radi ko švajcarski sat. ;)

Nero 7 zaboravi, već pređi na Nero 8 jer on sigurno radi kako treba.

I na kraju, sve instalacije pokreći kao Administrator (desni klik, run as administrator) i isključi smarački User Account Control (Start -> klikneš na svoj avatar -> Turn User Account Control off).

Vista radi sasvim ok, ali sa novim softverom koji je prilagođen tom OSu. Stari drajveri i stare verzije programa će sigurno praviti probleme. Ako imaš piratsku verziju koju ne možeš da ažuriraš preko neta, imaćeš još brdo velikih problema koji su sa najnovijim patchevima uspešno otkljonjeni.

Za pokretaca teme:
http://www.tweakhound.com/vista/installguide.htm

Ima dosta korisnih saveta, narocito obrati paznju kad trebas iskljuciti UAC ukoliko to budes planirao uraditi sada.

Za ROBOTO-a, da li si koristio ZA na XP-u? Nikad ni jedan problem nisma imao. Na Visti sam ga jako kratko koristio i ubrzo zamenio za AOF 2008 zbog kompatabilnosti za KAV-om. Za to kratko vreme nisam imao nijedan problem.

Za ROBOTO-a, da li si koristio ZA na XP-u? Nikad ni jedan problem nisma imao. Na Visti sam ga jako kratko koristio i ubrzo zamenio za AOF 2008 zbog kompatabilnosti za KAV-om. Za to kratko vreme nisam imao nijedan problem.

Moj komentar da je ZA đubre se odnosi samo u slučaju Viste jer uopšte nisu dobro odradili posao prilagođavanja novom OSu. Na XPu sam ga vrlo kratko koristio dok nisam otkrio Agnitum Outpost Firewall 3 i od tada koristim sve njihove firewall-ove. Posle Agnituma, svi ostali firewallovi deluju kao dečije igračke ;) Inače, na Visti koristim Outpost Security Suite 2008 - firewall + antivirus i radi sjajno, a ZA sam probao sa još par drugih koji su se pojavili odmah po izlasku Viste i kao free rešenje mi je najbolji bio PC Tools Firewall +. Međutim, čak je i on imao neke bubice koje su me nervirale, tako da sam se na kraju odlučio da kupim Outpost i do dan danas nisam zažalio.

Poslednja izmena:
gospodo, zahvaljujem se na raznolikim pak korisnim odgovorima...al ovo pocetnik me je do suza nasmejalo...kolko je tebi godina...

vistu nisam namerno instalirao nego sam je dobio na masini instaliranu. nisam dan jedan proveo na njoj pa se zato ne snalazim. zato valjda i ovi forumi sluze da neko ne mora potrositi brdo sati da bi skontao nesto sto je neko davnih dana pre istog shvatio.

@R0B0T0 hvala na kratkom i jasnom odgovoru!

dal neko zna zbog cega mi bs player ne radi il sam i zbog toga totalni pocetnik?!

Ajd da ne pravim novi topic :
Kliknuo sam na ono levo power dugmence(pored katanca) sto je izgleda neki sleep mode
hibernate.jpg

E sada ugasi mi se sve ali se ne budi monitor , ni klik misa, ni tastatura( apple usb a kada prikacim neku ps2 dell vidim da se ne pale na njoj ni caps lock tako da ne reaguje...)
Restartujem masinu,monitor se ne pali, totalno iskljucim masinu, monitor se ne pali pa ni u bios...
Kao da je graficka crkla ali malo verovatno:smash:

Poslednja izmena:
Doslo je do toga da se morao resetovati bios preko jumpera na ploci...
No Vista for me.....:whip::exploder:
OS X Leopard i vozi....:banana:

evo upravo sam to isto uradio na mom laptopu i iste sekunde kada sam pipnuo power dugme on mi je izbacio log in screen..a stoji to da je sve "mrtvo"

kada predjesh mishem preko tog power dugmeta lepo pishe da rad stavlja u memoriju i komp u low power state.. jel ti je samo na bateriji ili je kao kod mene - ukljuchen preko adaptera ?

chudno

Sa kojim vi to verzijama programa pokušavate da mučite Vistu!!????
Nero 7? - Najgora njihova verzija koju su ikada napravili (zato je vrlo brzo zamenjena sa v8.x)
Zone Alarm za Vistu radi besprekorno (kao i onaj za XP).
Daemon i ostali CD/DVD drive emulatori ne rade sa Vistom... (...e baš me čudi :))

Prilozi

• ZAlarm.jpg
    ZAlarm.jpg
    64 KB · Pregleda: 73
Sa kojim vi to verzijama programa pokušavate da mučite Vistu!!????
Nero 7? - Najgora njihova verzija koju su ikada napravili (zato je vrlo brzo zamenjena sa v8.x)
Zone Alarm za Vistu radi besprekorno (kao i onaj za XP).
Daemon i ostali CD/DVD drive emulatori ne rade sa Vistom... (...e baš me čudi :))

Ja i kod kuće i na poslu koristim Nero 7.1.0.1 i nemam problema sa istim.Kod kuće koristim DT Pro, takođe bez ikakvih problema.
A o ZA ne želim da pričam, za mene sve posle serije 4 je neviđeni krš.

Radi i DaemonTools Lite sa Vistom, ko kaze da ne radi :)

Vista ultimate sp1 64bitna verzija, radi sve ko zmaj,alcohol 120% verzija 1.9.7 , nero 8.3.2.1 .Jeste da su novije verzije programa ali sto bi se zezali sa nekim starijim.

Vista 64 SP1, Daemon 4.10, Nero 7.10, Net Limiter 2pro i sve ostalo radi bez problema, a sistem je instaliran jos u januaru, i nemam XP kao rezervni sistem. Neznam na sta se vi zalite.

dal neko zna zbog cega mi bs player ne radi il sam i zbog toga totalni pocetnik?!

Pa lepo ti pise da si newcomer!:D;)

Imas u opcijama da namestis da ti renderuje u dx,moj savet ti je da probas KM Player 100 puta je bolji i ja sam koristi bs pa sam preso na ovaj i mnogo je bolji. Sto se tice nera i meni je 7 pravila probleme ali vec 7.5 nije.

@okolenko: A zasto si na svojoj masini stavljao Vistu? Nije ona za Vistu. XP i vozi...

evo...stvarno mi vista radi ok, malo dok nisam usao u fazon al radi ko sat. nero 8, photoshop cs3, acrhicad 11, autocad 2009, artlantis 2, novi deamon tools (mislim da je 4.10), acdsee...jos da sredim sitnice, neki diskeeper, video player (hvala na savetu HekToor) i naravno neki firewall. uglavnom, jeste da nema svih programa u 64-bitnoj verziji al snacicu se. samo se treba presaltati na sve novije verzije.

@cwelle
pa nisam je ja instalirao i sigurno je ne bih, znas ono, covek se boji nepoznatog. kupio sam laptop i dosao je sa vista home premium 64-bit. pokusao da je obrisem al nemam usb floppy. i navikao se na vistu. e sad, to sto imam 4 gb pa me boli sto mi vista sazvace i 1.7gb rama opusteno...sta da se radi. da imam 2gb obriso bi je ko 2 i 2.

Poslednja izmena:
Vrh Dno