Šta je novo?

A4 Tech x-750BF

Ja mogu da preporucim XL-740K.
Prvo sam se dvoumio jer je na slikama ruzan i nekako nizak al kad ga uzmete u ruku totalno druga prica. Zaista odlicno lezi u ruci.
Pre sam imao X-750BF koji je isto odlican mis ali je Xl-740K 10x bolji.

Uh, meni je taj bio preveliki, pa sam ga zamenio za 750BF. Inace, isprobao sam nekoliko A4T miseva dok se nisam odlucio i primetio sam da je na vise primeraka jedan klik (levi, ili desni) bio poprilicno labav. Obratite paznju da vam ne zapadne takav...

Код мене је све утегнуто на X-740K. Иначе што купујете 748К кад за исте паре има ласерски 740K...

Код мене је све утегнуто на X-740K. Иначе што купујете 748К кад за исте паре има ласерски 740K...

Koja mu je prednost uopste ;) ?

Ако изузмемо шпански зид и змијску кожу :d, мој утисак је да су ласери прецизнији и да имају "глатак" скрол, примети се највише у FPS-ovima, али ако само кликћеш по десктопу онда нема разлике.

Ако изузмемо шпански зид и змијску кожу :d, мој утисак је да су ласери прецизнији и да имају "глатак" скрол, примети се највише у FPS-ovima, али ако само кликћеш по десктопу онда нема разлике.

Koji ce mi glatkoca skrola u igrama, tu menjam oruzja u fps-u, dal bilo manje ili vise glatko, apsolutno nista ne znaci :).

Kupio sam danas XL-750BF i cini mi se da je stvarno dobar mis samo mi malo nije jasna upotreba X7-Jump opcije

Poslednja izmena:
Kupio sam danas XL-750BF i cini mi se da je stvarno dobar mis samo mi malo nije jasna upotreba X7-Jump opcije

To ti je bezpotrebno jer on sjajno radi i bez podešavanja ako misliš da ti je potrebno zbog rezolucije lasera.

Nisam bas siguran da sam te razumeo. Ako mozes objasni mi cemu sluzi i na sta se u prakticnom radu odnosi opcija "Enable change DPI" i isto tako opcija "Keystrokes"

Nisam bas siguran da sam te razumeo. Ako mozes objasni mi cemu sluzi i na sta se u prakticnom radu odnosi opcija "Enable change DPI" i isto tako opcija "Keystrokes"

Change DPI je opcija koja je svakako uključena i bez programa a rezolucija lasera se menja na malom dugmetu iznad skrol točkića....a za keystrokes koliko se sećam to je samo određivanje dodatnih dugmića sa strane za šta će da služe kad ne igraš igre npr. za word,desktop(kao prečice)...po meni totalno bezpotrebno ako si prosečan korisnik i taj miš koristiš naj više zbog igara. :wave:

Sam odredis na kojoj osetljivosti (DPI) ce ti raditi mis, i to podesavanje mozes sacuvati na 6 slotova (barem kod mene na X-748K).
Eto recimo ja imam primenu za to u igrama, kad igram CoD4 MP, drzim recimo na 800x800 kad korisitm pusku,,,, a kad prebacim na snajper onda tim dugmetom prebacim na 400x400 DPI i tako dobijem preciznije nisanjenje, zbog manje brzine :).

A realno, ne znam samo cemu sluzi 6 slotova, kome jos treba brzina misha > 1000x1000 DPI :trust:.

Keystrokes opcija omogućava da klikom bilo kog tastera miša uneseš predefinisanu sekvencu sa tastature. Nešto kao makro.

Ja sam ponosni vlasnik nesto slabijeg modela,710BF i mogu reci da misonja radi perfektno.Super je precizan u fps naslovima,ona mrezica kojom je prekriven jos se nije skinula(cak ni izlizala!!!) ,svi tasteri rade odlicno. Mislim da sam ga platio 1500din prosle god,vredi svaki din :D.

Ja sam ponosni vlasnik nesto slabijeg modela,710BF i mogu reci da misonja radi perfektno.Super je precizan u fps naslovima,ona mrezica kojom je prekriven jos se nije skinula(cak ni izlizala!!!) ,svi tasteri rade odlicno. Mislim da sam ga platio 1500din prosle god,vredi svaki din :D.

WORD!!!:banana: Me to!

Sve pohvale za A4 XL-740, upravo ga koristim, fenomenalan mish, samo mi se ne dopada onaj crveni patern na njemu, al shto se ostalog tiche sve pohvale.

potvrdjujem extra misonja:D

samo to nije mrezica vec gumirana spajder podloga tako se zove

Poslednja izmena:
Da li je neko koristio A4Tech X-755FS i kakva su zapazanja???
Koji je novije proizvodnje ovaj ili X-748???

Poslednja izmena:
Pored toga što se već duže vreme ljušti, počeo je da me zeza i skrol na XL-750BF. Kada skrolujem nadole dešava se da malo "beži" gore u toku skrolovanja, što može da otežava pregled nekih stranica kada ne želim da koristim Page Down...

Ima li mu spasa? U početku je uspevao da se vrati u normalu tako što dunem u njega, ali izgleda da je sad oguglao. :(

Poslednja izmena:
Danas sam uzeo za kancelariju A4Tech XL-747H Blue Spider, laserski ofkors.

"Anti-Vibrate Laser Gaming Mouse, 64K memory, 100 - 3600 dpi, use up to 19.5 grams of weight."

uploadxl-747h-1b.jpg

Za 1,700 din, bruka mišonja.

Danas sam uzeo za kancelariju A4Tech XL-747H Blue Spider, laserski ofkors.

"Anti-Vibrate Laser Gaming Mouse, 64K memory, 100 - 3600 dpi, use up to 19.5 grams of weight."

uploadxl-747h-1b.jpg

Za 1,700 din, bruka mišonja.

Е ја имам такав само са змијском кожом, опасан мишоња, квалитетан и прецизан.

Poslednja izmena:

Slažem se! I ja takođe imam ovaj malo slabiji model ali odnos cena/kvalitet je odličan.

a4tech-x-750bf-x7_0.jpg

ja sam 750bf koristio pre mx518 al mi je mali tj nizak je i ne odgovara mi saci. Inace je extra mis ;) Stoji mi na polici u kotiji jedva koriscen 2 nedelje :(

Pored toga što se već duže vreme ljušti, počeo je da me zeza i skrol na XL-750BF. Kada skrolujem nadole dešava se da malo "beži" gore u toku skrolovanja, što može da otežava pregled nekih stranica kada ne želim da koristim Page Down...

Ima li mu spasa? U početku je uspevao da se vrati u normalu tako što dunem u njega, ali izgleda da je sad oguglao. :(

Isto sam i ja imao na 755FS, kao da pomeri jedan stupanj na gore pa opet nastavi normalno. Ne znam sta je, ja sam ga i otvarao, cistio, ali nisam skroz scroll skidao.
Koristim drugog misa tako da nisam mnogo istrazivao sta je problem.
Predpostavljam da treba rastaviti scroll i dobro ocistiti sve.

Ko je zastupnik za A4 i gde se moze naci ?

Isto sam i ja imao na 755FS, kao da pomeri jedan stupanj na gore pa opet nastavi normalno. Ne znam sta je, ja sam ga i otvarao, cistio, ali nisam skroz scroll skidao.
Koristim drugog misa tako da nisam mnogo istrazivao sta je problem.
Predpostavljam da treba rastaviti scroll i dobro ocistiti sve.

Problem je u zaprljanom rotacionom enkoedru (ono malo što se nalazi u samom točkiću), isprljaju se kontakti pa zna da luduje. Ja sam na svom otvarao i čistio i bilo je ok posle. Samo problem je što se nakon nekoliko otvaranja samog enkodera mogu polomiti metalne kukice koje ga drže sastavljenog i ode mas' u propas'.

Ko je zastupnik za A4 i gde se moze naci ?

http://www.tntdoo.rs/profil/index.phtml

Nazad
Vrh Dno