Šta je novo?

A4 Tech x-750BF

Pazi, evo meni se vec drugi A4 malo **ebao, prvom je levi klik postao "cudan", ovom X710 sto sad imam je otisao skrol, vrlo cesto kad zavrtim na dole on ode malo na gore, a i plastika sa strane je pocela da krcka. Ali bez obzira opet cu uzeti A4 Tech zato sto su vrlo dobri, a ne kostaju puno, ovaj je presao sate i dane u COD4, znam da ce za godinu dana sigurno opet nesto da se **ebe, ali kosta dzabe.

Rastavi ga, i očisti senzor i onaj točkić sa prorezima na skrolu. Nahvatala ti se prašina pa se zato tripuje skrol.

Lol, koje resenje.

Doduse, ja nisam cistio miseve, jos od onih sa tockicima :D.

Lol, koje resenje.

Doduse, ja nisam cistio miseve, jos od onih sa tockicima :D.

Pa ista stvar je zezala i mene, otvorio i video prašinu :)

Doduše kod nekih miševa skrol ne radi preko IR senzora nego ima kontakte i klizače slično potenciometrima. Pa se i to zaprlja. I to sam otvarao i sređivao iako je u malom metalnom kućištu...

Rastavi ga, i očisti senzor i onaj točkić sa prorezima na skrolu. Nahvatala ti se prašina pa se zato tripuje skrol.

Ma nije samo problem taj tockic, pocela je plastika da krcka, a posto je mis silver pojavile su se 3 velike crne tufne od prstiju :D. Uzimam pomenutu crnu varijantu X748-K.

Ne nego ocu da kazem da imam taj mis na drugom kompu i da je extra a kako je uspeo da polomi. STRASNO

Uzeh X 478, lepo lezi u ruci i dosta je brz, jedino sto mi smeta su bucni tasteri za back i forward. Hvala na preporuci :wave:

Da li imas miseva iz ove X7 serije koje efikasno i udobno mogu da koriste i levoruki? Bas sam se zagrejao na ovu seriju posle svih utisaka, ali me taj detalj buni, nekako mi svi deluju optimizovano za desnu ruku. Da li ima neko sa foruma da je levoruk i da je probao neki od ovih miseva pa da izlozi utiske?

Da li imas miseva iz ove X7 serije koje efikasno i udobno mogu da koriste i levoruki? Bas sam se zagrejao na ovu seriju posle svih utisaka, ali me taj detalj buni, nekako mi svi deluju optimizovano za desnu ruku. Da li ima neko sa foruma da je levoruk i da je probao neki od ovih miseva pa da izlozi utiske?

Mislim da modela za levoruke nema :( Pogledaj na zvanicnom sajtu.

Speeder je napisao(la):
I? Lik je polomio taster, pa??? Misliš da se Logitech ne može polomiti?

Ja kad sam video G9 nakon godinu dana koriscenja, nisam mogao da verujem da tako skup mis moze da se unisti tako brzo. Skroz je bio raskliman, plastika je "pucketala" kad se malo pritisne sa strane itd. Meni se ne cini da je X7 lose izrade. Ovaj moj ne koristim nesto posebno za igre (skidam se sa tog poroka vec mesecima), ali evo ga vec mesecima je ziv i zdrav bez ijedne ogrebotine, krckanja, preskakanja strelice i slicno.

Za one blazirane što se gade na ime A4 tech, sada ima da se kupi OCZ Technology Equalizer Laser Gaming Mouse.

Za 20€ dobijete A4 Tech X-750BF u plavoj boji sa OCZ logom i softverom.

A4 Tech X7 750BF koristim oko godinu dana i mogu reći samo reči hvale.Nikakvih problema nisam imao čak ni sad nakon toliko vremena.U glavnom igram pucačine i RT strategije...gde se najviše koristi jelte MIŠ :D
Imao sam prilike da koristim i razne druge mišonje ali po meni najbolja cena za izuzetne performanse=A4 Tech X7 750BF :D
A to da li je ovaj ili onaj ovakav ili onakav......bitan je kvalitet za dat novac!A A4 pravi stvarno kvalitetne uređaje za tako niske cene.
BTW zbog takvog kvaliteta pazario sam i A4 gaming tastaturu koja je isto tako za uložan novac PERFEKTNA! :D

Gde im da se kupi X-748K, i po kojoj ceni ?
Ja sam nasao za 2100 dinara, pa me zanim, da li ima negde jeftinije ?

Do pre koju nedelju bilo ga je svuda (gledo na PCBerzi i ITSvetu).
Sada ima u samo jednoj prodavnici po gore pomenutoj ceni.

Odgovor moze na pm.

Ok, hvala.
Vec sam bio nasao za 1770 dinara u Gigatronu.

Samo sta prvo da kupim, treba ovaj mish, treba kuler+pastu za procesor, treba gamepad, pa 2 kulera noctua za kuciste. Sve sitnarije, ukupno cirka 8 hiljada :wall: :smoke:.

ma i to sitno zna da se nakupi, ja sam rachunao da kad bi izmenjao sve ventilatore u kucishtu za samo neke proseche bi trebao da dam ~50e, a ono kad gledash to su samo ventilatori.

:D ja sam tako počeo razmišljajući o zameni kulera...pa kućišta...paaa na kreju sam tek nakon zamene cele mašine kupio dve 12-ice .... A sve je počelo sa njima :D

ma i to sitno zna da se nakupi, ja sam rachunao da kad bi izmenjao sve ventilatore u kucishtu za samo neke proseche bi trebao da dam ~50e, a ono kad gledash to su samo ventilatori.

Da malo zloupotrebim temu...
Noctua 12cm je 1290 din, Noctua 9cm je 1150 din. To je najjeftinije sto sam nasao.
Ja na kucistu Chieftech Dragon, imam napred 12cm kuler koji uvlachi, a nazad 9 cm koji izvlachi vazduh.
Nemam para oba da kupim, pa me zanima sta je bolje kupiti, tj. koji obavlja znacajniju funkciju, veci koji uvlachi ili manji koji izvlaci vazduh iz kucista :) ?

Da malo zloupotrebim temu...
Noctua 12cm je 1290 din, Noctua 9cm je 1150 din. To je najjeftinije sto sam nasao.
Ja na kucistu Chieftech Dragon, imam napred 12cm kuler koji uvlachi, a nazad 9 cm koji izvlachi vazduh.
Nemam para oba da kupim, pa me zanima sta je bolje kupiti, tj. koji obavlja znacajniju funkciju, veci koji uvlachi ili manji koji izvlaci vazduh iz kucista :) ?

Aj što spamuješ po konzolnim temama, al što ovde druže Zdravko :d. Pričaj o pacovu, pusti sad ventove

A, ko ima nesto gore od offtopica (moj prethodni post), onda je to kad na off udaris dalje off-om (tvoj post).
Ako znas da mi kazes reci.
Nije sad da ce cela tema da ode u pm, zbog mog jednog offtopica, jedan prost odgovor na moje pitanje i to je to :).

Ajoj Pacovcine, qq ni sam ne znam kolik sam ih promenio.

Sto se kvalitetnijih pacova tice prvi je bio Logitech MX-310 (Crno srebrna varijanta) u koj sam se jako razocarao, levi klik mi je zveknuo posle ne punih mesec dana, ne lezi vraze mrzelo me da reklamiram. Odem qpim nov ali ovog puta uzmem belo sivi..... puna 2 meseca (da sam ga silio ne bi mi bilo zao) je uspeo da izdrzi i opet levi klik (verovatno losa serija).... Sledeci je bio MX510 plava varijanta e on je vala radio i to dobrih 2 godine medjutim kao i pre levi klik problem (no ovog puta se nisam dao *****ati, switchovan-prelemljen mikro prekidas sa scrolla na mesto levog klika :) )

Jedno vreme sam radio u maloprodaji racunara i tada je pocela pomama za X-7** serijom A4Tech-a, medjutim retko gde je u tom periodu mogao da se nadje, mislim se ja u sebi sta su bre ovi ljudi kog djavola zajahali za taj mis, nista specijalno mis ko mis. Cim se pojavio reko' da vidim o cemu se tu radi. Uzeo sam najjeftiniju varijantu X-710FS i blago receno ODUSEVIO SAM SE,ergonomija vise nego dobra, sasvim lepo funkcionise u fps igrama, mis koj sam do tada koristio Logitech RX1000 sam poklonio ortaku (boze koliko se coveku svideo :) )

Od tada pa nadalje ostajem pri A4Tech-u.

P.S Za ostale koji pljuju a nisu probali, Ne kudi Konja koga nisi Jahao.....

Poslednja izmena:
Ja danas treba da kupim X-710FS.Sta mislite jel dobar i da li se isplati kupiti?Mozda je glupo pitanje ali da li ide neka garancija uz ovaj mis?

Poslednja izmena:
Ja mogu da preporucim XL-740K.
Prvo sam se dvoumio jer je na slikama ruzan i nekako nizak al kad ga uzmete u ruku totalno druga prica. Zaista odlicno lezi u ruci.
Pre sam imao X-750BF koji je isto odlican mis ali je Xl-740K 10x bolji.

Ja danas treba da kupim X-710FS.Sta mislite jel dobar i da li se isplati kupiti?Mozda je glupo pitanje ali da li ide neka garancija uz ovaj mis?

slobodno ja imam to isto samo BF razlika valjda u ovoj spider kozici sti ima moj
ako je taj tvoj gumiran znaci to gore nije plastika slobodno ga uzi ako pak nije guma bolje dodaj jos malo za ovaj moj:wave:

Na sve njihove proizvode imaš godinu dana garancije...mišonje su jako precizne i koji god da uzmeš biće sjajni za taj novac.Jedina je stvar oko gumiranog dela za ruku...

Kupio sam X-748k, posle obicnog misha, au bote kakav feeling.
Izrada je na visokom nivou, tegovi, gumirana plastika da ne klizi, podesavanje osetljivosti preko tastera (veoma dobro za CoD4, kad igram sa snajpom, smanjim, kad igram sa bilo kojom (polu)automatskom puskom povecam ;)).
Mozda malo vise puckaju levi i desni taster, no to je stvar navike.

Jedino ne znam, kako i u kojoj igri bih mogao koristiti 4., 5. i 6. taster (dva desno i onaj jedan ispred skrola). Chini mi se da je samo taster broj 5 upotrebljiv, jer su 4. i 6. previse napred, 4. posebno jer palac se ne snalazi u toj zavrnutoj poziciji :D, barem moj palac. Kad ga stisnem uvek mi se kursos misa pomeri, no mozda je stvar prakse...

Elem, odlicna kupovina, 1770din u Gigatronu :wave:.

Nazad
Vrh Dno