Šta je novo?

[A1] Vikend Net

Nešto jegrdno krcnulo kod njih rano jutros, prvi put mi se resetovao modem. Sve je bilo offline nekoliko minuta.

Update, proradio mi je internet pre jedno pola sata. Ubacio sam karticu u telefon i dobio sam duplo brži download u odnosu na ruter. Upload je malo slabiji, ali sve u svemu zadovoljan sam. Nadam se samo da neće biti prekida u konekciji.

Prilozi

• Screenshot_20240718-132334_Speedtest.jpg
    Screenshot_20240718-132334_Speedtest.jpg
    54.3 KB · Pregleda: 66
Update, proradio mi je internet pre jedno pola sata. Ubacio sam karticu u telefon i dobio sam duplo brži download u odnosu na ruter. Upload je malo slabiji, ali sve u svemu zadovoljan sam. Nadam se samo da neće biti prekida u konekciji.
zbog agregacija koje telefon podrzava ti je bolja konekcija jel mifi koji daju je cat4 nabaviti neki bolji ruter ili mifi i moze se dobiti dosta bolja konekcija

zbog agregacija koje telefon podrzava ti je bolja konekcija jel mifi koji daju je cat4 nabaviti neki bolji ruter ili mifi i moze se dobiti dosta bolja konekcija
Skapirao sam to čitajući prethodne postove, ali ne daju mi se pare na još jedan ruter, a ovo mi završava posao. Nije mi jasno ni zašto sam morao da kupim ovaj A1 ruter, samo će postati još jedan e-waste koji bleji u fioci.

Skapirao sam to čitajući prethodne postove, ali ne daju mi se pare na još jedan ruter, a ovo mi završava posao. Nije mi jasno ni zašto sam morao da kupim ovaj A1 ruter, samo će postati još jedan e-waste koji bleji u fioci.
To su uveli od prošle ili pretprošle godine, i ja sam morao da uzmem ruter koji nisam nijednom koristio 🤣 Dao ga burazeru pre par nedelja prvi put... Ranije je mogla samo kartica, ali avaj.

Za Vikend Net nikad nije mogla samo kartica, oduvek je bila obaveza kupovine rutera. Ja sam vikend net kupio 4 dana nakon sto je postao deo ponude i morao sam da kupim ruter.

Za Vikend Net nikad nije mogla samo kartica, oduvek je bila obaveza kupovine rutera. Ja sam vikend net kupio 4 dana nakon sto je postao deo ponude i morao sam da kupim ruter.
S obzirom da je moj kum pre par godina uzeo karticu BEZ rutera, verovatno je u tom trenutku bila neka promocija ili slično... Ili je imao sreće sa radnicima koji nisu znali svoj posao 🤣

prodajes taj ruter ? ili ?

Bio je bug kad je moglo online i u poslovnici da se dobije bez modema, ali nije dugo trajalo.

prodajes taj ruter ? ili ?
Sačuvaću ga još par nedelja da vidim da li će mi zatrebati, ako ne onda ću ga verovatno prodati ili pokloniti, bolje da služi nekom nego meni da bleji u fioci. Ja bih ga i koristio, ali me jako nervira kada kupim nešto a ne puni se na USB-C 😂

Model mifi koji sad ide uz VikendNet je toliko spor da je od njega brzi prakticno svaki (stari) telefon (hotspot). WiFi modul je bas los, zagusi se lako kad se zakaci vise od jednog klijenta, a i sa jednim je sporo, slab signal, velik packet loss.

Da li neko moze da proba eon na vikend net-u , kanale n1, nova s ?
Uzeo pre tri dana ovaj vikend net sa tcl ruterom, i eon je radio bez problema na tv-u.
Jutros izlazi geo block za kanale n1,nova, sport klub... Probao sam i da share-ujem net sa sopstvenog telefona, i opet mi izlazi geoBlock na tv aplikaciji.

Potvrdjujem isti problem. Radio pre par dana, sad nece. Na mts 4G radi n1 i nova s

Na istoj lokaciji ranije sa zte sam imao max 15-20 download sad sa b535 232 oko 60tak, odlična investicija

Prilozi

• IMG_4020.png
    IMG_4020.png
    104.1 KB · Pregleda: 86
Pozdrav svima, na stranu brzine, da li vikend net može da se koristi za privatne torente?

Kao i bilo koji drugi net sa CGNAT-om.
Ne postoji javna IPv4 adresa.

Ja bi preporučio kombinaciju sa nekim VPN-om koji nudi bar UPNP port forward.

Za ove koji su duze na Vikend Netu.
Vidim da ne moze da se aktivira isti dodatak (30 dana pa tipa 29. (ili 30.) dana ponovo aktivirati 30 dana) pre isteka.
Cilj mi je da ne dolazi do prekida interneta.
Npr. trenutni dodatak (30 dana) istice u 23:59:59 (moram ponovo da proverim SMS u ruteru) (ima li jos neki nacin provere osim SMSa? - mislim na satnicu, datum ima u app).
Ako iskljuce internet u 00:00, ja moram da gledam da aktiviram ponovo u app, pa oni to dok odrade prodje neko vreme (nije instant).

Da li mogu tipa poslednjeg dana (pre 23:59:59) aktiviram dodatak od nedelju dana koji ce biti aktivan narednih 7 dana (od poslednjeg 30. dana) i nakon isteka dodatka od 30 dana?
Da li cu tako da sprecim iskljucivanje interneta?
Pa cu onda posle 7. dana ponovo da aktiviram dodatak od 30 dana.

Jel to dolazi klasican racun (koje su vrste placanja?), posto aktivirao dodatak, nista nisam platio a mislio da cu odmah pri aktivaciji, racun takodje jos nije stigao...

Ne smes u istom danu da aktiviras paket, jer ce ti smanjiti dan. Tako sam se zeznuo pre mesec dana, jer sa promenom sistema su izbacili opciju da paketi nakon 22h budu aktivirani od ponoci.

Dodaci se obracunavaju od npr 10-10 i bice ti naplaceni svi koji se aktiviraju u tom periodu.

Sto se tice aktivacije, kakvi su strucnjaci, iz mog iskustva gledaj samo da paket aktiviras radnim danom, jer bagove nisu otklonili. Nekada je instant, a nekada do sledeceg radnog dana cekas aktivaciju. Ali zavisi kolike si srece…

Poslednja izmena:
To za 10-10. u mesecu nije kod svih korisnika. Zavisi od obracunskog perioda koji ti je dodeljen.

Ma nije problem smanjivanje dana, ne moram aktivirati posle 22h, bitno mi je da se nastavi nakon isteka dodatka od 30 dana na dodatak od 7 dana BEZ IKAKVOG PREKIDA interneta.
Mene to zanima da li je moguce.
Mislim, ono, moze se isprobati svakako.

Meni je obracunski period 18-17.
Dodatak od 30 dana npr. istice 13.10 (tacnije 12.10 u 23:59:59 valjda).

Moze bez prekida isti dan kad istice da se produzi preko call centra. Ja drugacije nisam ni mogao jer mi ne radi preko aplikacije.

Tako da preko call centra mozes, i aktivacija stupa odmah. Jedini je problem vikendom dobiti operatera slobodnog..

Osim toga kad pustim da istekne, ne prekida u ponoc, nego u slicni vreme dana kad sam aktivirao dodatak.

Ma radi aplikacija i aktivacija preko nje.
Nebitno, provericemo.

Radi tebi aplikacija, a meni ne radi kao i jos nekima u ovoj temi. Savet si dobio kako da produzis bez prekida interneta, na dan isteka, a to je preko call centra.

Nije to odgovor iliti nije to bilo pitanje - najbolji nacin kako produziti.
Nije meni bitno da li cu preko aplikacije ili call centra, svejedno mi.
Pitanje je bilo, posto ne moze isti paket dok ne istekne, da li mogu aktivirati drugi paket dok jedan od paketa jos traje kako ne bi dolazilo do prekida interneta.
30+30 nije moguce dok ne istekne i dodje do prekida interneta.
Pitao da li moze 30 + 7 (npr. poslednjeg 30. dana se aktivira dodatak od 7 dana) kako ne bi doslo do prekida interneta. A onda 7 + 30 (tacnije 7. dana se aktivira dodatak od 30 dana), ponovo kako ne bi doslo do prekida interneta.

Idealno bi bilo kad bi moglo 30+30 (na 30. dan) i to preko call centra (ili aplikacije, svejedno), ali mislim da to ne moze. Zato i dosao ovde da pitam.
Ponavljam, sve se ovo moze isprobati pa ce eventualno da dobijem odgovore.

Nazad
Vrh Dno