Šta je novo?

[A1] Vikend Net

u principu to je postpejd broj tako da im ga samo izdiktiraj u poslovnici i kaži da ti daju zamenski e-sim, probaj, vidi šta će reći

Имам онај мали Хуавеи модемчић први који се давао уз викенд нет не могу да се сетим модела користима га повремено у селу и до јула, августа ове године је радио одлично.Међутим задње 3-4 недеље она лампица за сигнал која би требало да буде зелена је забола у жуто и не излази сигнал не прелази 2-3 цртице а увек је био пун и то са накачених бар 5 уређаја.Орион ТВ апликацију је скоро па немогуће натерати да ради.Звао сам кориснички сервис кажу да су имали проблема после оних олуја и да извадим картицу и да је вратим али ни то није помогло.Да ли је неко имао исти или сличан проблем и да ли има лека?Да пошаљу сервисера или нови модем (рутер) и који?

Trazi umanjenje racuna zbog loseg signala i videces da ce odmah da promene pricu! Nije do modema, do bazne stanice je, pokusaj da ga pomeras po kuci da nadjes mozda gde je jaci, ali nisam siguran da ce to pomoci.

Померао сам га не само по кући него и по комшилуку 🙂 свуда је иста ситуација.Сутра идем лично до пословнице.

A da li je na telefonu sa A1 karticom opao signal? Da li mozes tu karticu privremeno da stavis u telefon radi probe?

Da li je neko koristio sa drugom karticom ovaj TCL MW42V ruter koji sad daju uz ugovor, tj. da li je "otključan" za sve mreže?!

Hoću da ga dam matorcima da koriste na moru uz Cosmote karticu ako radi 🙂 Teta iz A1 call centra nije znala da mi odgovori...

Da li postoji neki minimum koliko često mora da se aktivira vremenski zakup?
Koliko je dugo kartica aktivna? Da li postoji neko vremensko ograničenje, tipa 2 godine?

U roku od 12 meseci od poslednje aktivacije moras bar 1 da aktviras neki paket ili se kartica deaktivira.

Da li postoji neko ograničenje koliko kartica (Vikend Net paketa) može da uzme jedan korisnik?
I kako sve može da se aktivira vremenski zakup?

"Zakup" se aktivira lično u poslovnici, pozivom korisničkog servisa što preporučujem i putem aplikacije što ne preporučujem.Za ograničenje broja kartica ne znam ali me interesuje kakvi su novi modemi koje A1 daje sada u odnosu na onaj prvi Xuawei koji ja koristim i da li mogu na neki način tipa obnova ugovora ili tome slično da tražim nov?Nije mi palo na pamet da ubacim karticu u telefon moram probati i to.

Da li još neko ima problem da ne može više da aktivira Vikend net dodatke preko sajta ili aplikacije? Od kako su ih ažurirali pre par nedelja kad odem u sekciju dodaci (ili na android aplikaciji ili na MojA1 portalu) jednostavno mi ne nudi nijedan dodatak za aktivaciju. Godinama je to radilo skroz normalno i redovno sam tako aktivirao, koristim uslugu 5 godina. Nije valjda da ću morati da počnem da ih zovem svaki put kad mi treba aktivacija dodatka.

Ja na Android aplikaciji vidim sve Vikend net dodatke. Nisam probao da ih aktiviram jer mi ne trebaju sada, ali su dostupni.

^^
Isto i kod mene. Svi dodaci za Vikend net paket se vide u aplikaciji.

Danas uzeo vikend net i morao sam da kupim kod njih TCL MW42V modem. Posto nisam u gradu signal je solidan i izvlacim oko 25mbit/8mbit. Kupio bih drugi bolji modem u cilju da izvucem bolji signal i brzi net. Koji 4g modem da kupim a da je dobar u ceni do 5000 moze i polovan?

Ja sam uzeo nov Soyealink B535 CAT7 (rebrebdiran Huawei B535-333) za 5000 din na kp, a pre njega imao neki ZTE koji su davali pre 3-4 godine. Razlika u brzini je ozbiljna. Izvlačim 120/30 Mbps, naspram 30/5 Mbps koje sam imao sa ZTE. Koristim ga na Vlasini, nisam probao u gradu.

Ja na Android aplikaciji vidim sve Vikend net dodatke. Nisam probao da ih aktiviram jer mi ne trebaju sada, ali su dostupni.

^^
Isto i kod mene. Svi dodaci za Vikend net paket se vide u aplikaciji.

Hvala svima na odgovorima. Meni nije radilo ceo avgust, nisu ni oni znali do čega je i od 01.09. je samo proradilo, tako da je sad sve kako treba opet.

U vezi restarta sesije na svaka 4 sata, da li to mora tako ima li svrhe zvati podrsku? To mi pravi problem.

Džabe bi pokušavao, pre svega jer retko koji agent će zapravo skapirati o čemu ti pričaš. A čak i da ti žalba dođe do tehničke podrške, dobio bi generički odgovor.
Ako ti restart sesije na svaka 4 sata pravi problem, jedina varijanta u A1 gde nemaš restart sesije su paketi bežičnog kućnog neta. Ali tu bi onda dokupljuvao gigabajte ako ti treba više od 400 GB mesečno za brži pristup. Svakako imaš neograničen pristup po brzini od 2 Mb/s nakon potrošenih brzih 400 GB.

ili jetel opcija gde imaš 500 brzih GB pa onda neograničen pristup po brzini od 2 Mb/s.

Generalno: mts i jetel nemaju taj restart sesije ni u pripejd ni u postpejd paketima.

Vidim da se spominjalo ovde da mora u roku od 12 meseci da se aktivira dodatak ili se kartica deaktivira.
Aktivirao sam prošlog meseca dodatak na kartici koja nije korišćena od februara 2021. A prošle nedelje sam aktivirao dodatak na kartici koja nije korišćena od decembra 2020.

Ne znam da li je to neko novo uvedeno pravilo, ali na mojim karticama sve radi normalno uprkos pauzi, nisu deaktivirane.

Super ako nije tako, nasa pobeda! Samo jos jedna potvrda da nisu dosledni kao i sto se mnogo puta pokazalo do sada.

1695251471670.png

Mislim da te stavke nije bilo u starim ugovorima. I ja imam karticu vikend net koju 2 godine nisam koristio i radi.

• Like
Reagovanja: uji
Može biti da su provalili nas koji držimo kartice "za svaki slučaj", pa su dodali tu rečenicu u ugovor.

Zdravo, razmisljam da uzmem vikend net(bio bi mi glavni net). Procitao sam celu temu i imam par pitanja za korisnike:

1.Da li ste primetili da ima ikakvih ogranicenja povodom potrosenih podataka/brzine. Tipa da se menja priority u odnosu na druge "pakete" u a1 nakon skidanja vecih stvari ili nakon odredjenog praga, pa da vam spusti brzinu ili tako nesto. (razumem za faktor opterecenosti BS, nego pitam van toga dal ste primetili).
2.Da li jos uvek postoji onaj prekid sesije svakih 4 sata? I kakav je u realnosti prekid preko kabla, a kakav preko wifi?
3.Jel jos uvek izmeni IP adresu nakon svakog prekida sesije?
4.Da li jos uvek imate problema oko aktivacija dodataka nakon isteka? Iskustva sa tim.

Hvala

1.Ne
2.Ne vodima racuna o tome ali kada jesam pre 2 god, bilo je na 2 sata.
3. Ne znam
4. Ne

Mislim da ti nije najisplatljivija varijanta za stalni net.

Nazad
Vrh Dno