redlaw
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 25.11.2014
- Poena
- 54
Bogami si u pravu bio. Ja sam svo vrijeme bio na 2,4GHz wifi. Macbook pro koristim i sad sam ga stavio na 5Ghz (razdvojio sam mu kanale i stavio manje zaguseni kanal) i znatno je bolje slika cak se i upload popravio. Sto se tice pozicioniranja i to cu da namjestim da bude bolje.Drugar ima 1Gbps modem i to na mtsu pa u centru NS zna i to na mtsu da spadne u 10 do 20 mbps brzine. No svakako ne znam sa cime vezes wifi ili kabl ali wifi 2.4ghz i ne može mnogo brže od 60mbps dok cat5 ne može preko 100 Mbps. Tako da za vece brzine sve jedno ti treba ili dobar 5G wifi adapter ili Cat6 kabel. A svakako pozicija rutera može da igra dobru ulogu da bi efektivno imao dobar signal za sve frekvencije na kojoj radi agregaciju. Neka polica izdignuta blizina prozora i slično može da igra dosta ulogu.
Nazalost ne mogu kabal da spojim jer mi to malo vece cimanje po stanu. Cat5e definitivno moze to da izvuce, mada bolji kabl tipa sftp no je on prekrut.Uglavom se slazem s tim sto cat5e kabl itekako moze 1Gbps ali do 30m duzine.