Šta je novo?

[A1] Vikend Net

Da li se nekome desilo da ima "tehničkih problema" takvih da se kartica uopšte ne povezuje na mrežu, koje VIP nije rešio za celih osam dana? Ne znam šta da radim, zovem skoro svaki dan, ali me svaki put otkače da je "prebačeno u tehničku službu" i da će mi se oni javiti sms-om.

Imao sam ja sličan problem, baš kad sam kupovao online. Nedelju dana smo se vukli, i na kraju je zaključak bio da je neko negde u sistemu pogrešno upisao ID sim kartice ili broj telefona, tako da je u sistemu delovalo da je sve u redu kada sam se žalio, a u praksi ništa nije radilo. Mislim da se razlikovao broj telefona na kartici koju sam preuzeo od onoga broja telefona koji se prikazivao na portalu prilikom kupovine (ako prikazuje uopšte, ne sećam se više tačno). Na kraju je neko tamo provalio šta je problem posle svakodnevnog zivkanja i rešio to. Tražio sam im da mi produže tih besplatnih nedelju dana jer ih nisam mogao iskoristiti zbog njihovog problema i produžili su mi. Sve je bilo u redu posle toga.
Nije u pitanju nikakva prevara, samo se negde zavukla neka greška i treba je naći. Previše je dobra usluga da bi se zbog ovakvih stvari odustajalo od nje. Da sam svaki put odustajao od usluga kada je bilo tehničkih problema ili kada su me zezali danima u MTSu, Telenoru, VIPu, SBBu, Kopernikusu, itd, danas ne bih imao ni mobilni ni internet ni TV ni ništa, to je nažalost deo života (borba sa njima). Samo strpljivo i verujem da će se rešiti.

Ja sam koristio IPTV sa ovim vikend netom i primeti se prekid tačno na svaka dva sata.
Uh, to je bas gadno, ali vise lici na prekid interneta skroz, jer bi IPTV trebao da bufferuje dovoljno.
Jeste svoj ruter ili ovaj njihov koristili?

Posle duze pauze, ponovo sam aktivirao vikend net tarifu, prvi put na 7 dana a zatim na mesec i aktivacija dodatka se realizuje za ~3 sekunde (posalju obavestenje na email i sms).

jer treba nekom samo kartica iz bg za vikend net za400 din ostalo je oko 1200 din u ratama sto cu dam pri prenosu vlasnistva.

Sent from my ATU-L21 using Tapatalk

Uzeh i ja. Dobro radi. Down 30, up 30

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Upravo mi se javio problem koji je n1tr0 imao od samog pocetka.
Istekao mi je dodatak, i odradio sve isto kao i svaki put ali ga sistemski u pocetnom ekranu na vip nalogu ne vidi. Samo u aktivnim dodacima i nema sanse da profunkcionise ni pored pokusaja aktiviranja dadatka na 1 dan i 2 poziva korisnickom servisu nista nisu resila. 😡

Upravo mi se javio problem koji je n1tr0 imao od samog pocetka.
Istekao mi je dodatak, i odradio sve isto kao i svaki put ali ga sistemski u pocetnom ekranu na vip nalogu ne vidi. Samo u aktivnim dodacima i nema sanse da profunkcionise ni pored pokusaja aktiviranja dadatka na 1 dan i 2 poziva korisnickom servisu nista nisu resila. 😡
Nešto slično se i meni dešava redovno već par meseci Ako je kartica imala aktivan dodatak do ponoći ako aktiviram nakon toga odmah u sledećih otprilike sat vremena novi dodatak, zabaguje sve. Piše da je aktivirano na portalu, ali brzina na kartici ostaje 64kbps. I dok se to ne reši može proći i ceo dan. Ne pomažu ni reseti, ni menjanje uređaja, ništa. S obzirom da imam dve kartice testirao sam razne varijante i bacio tako skoro 2 hiljade dinara na duple internete dok nisam provalio sistem. Sada kartice aktiviram naizmenično. Kada mi istekne dodatak na jednoj, ni ne razmišljam da reaktiviram na njoj jer znam da neće raditi, već je pustim da iskulira taj jedan dan i za to vreme aktiviram jednodnevni dodatak na drugoj kartici. Ništa drugo ne pomaže, ni desetine poziva njima, ni mejlovi... a na kraju ni nerviranje. Trebalo bi to pod hitno da reše.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Istekao je dodatak u subotu 00:00 i nije proradio do ponedeljka ~10:00. Jedina prednost je u tome da je vikend i da se nisam mnogo iznervirao zbog posla...

Ali slažem se sa tobom, odavno su trebalo ovo da reše. Ili neko da ima pristup da moze da refreshuje ili sta vec.

Ako bi se kartica ubacila u telefon, da li bi internet i dalje imao prekide na svakih 2 sata?

Sistemski je podešeno, nema veze sa uredjajem!

Da li su sesije i dalje ogranicene po 2h?

I ako je neko koristio VIP Kucni net da li i tu postoje konstantni prekidi ili je drugacija situacija u odnosu na Vikend net?

Da li su sesije i dalje ogranicene po 2h?

I ako je neko koristio VIP Kucni net da li i tu postoje konstantni prekidi ili je drugacija situacija u odnosu na Vikend net?

kucni net na 12h su ti sesije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

vipovi su simfree dok mts i telenor su zakljucani i nema resenja za free unlock jer su algo v4

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Jel moze neko ko ima Vip Vikend da javi kako radi trenutno. Planiram da uzmem a imam vip u mobilnom a jedva vezu uspostavljam od sinoc od kad je vanredno stanje objavljeno.

VIP ima problema na više nivoa trenutno sa svojim servisima, od objave vanrednog stanja. Čak i sam VIP direktno trenutno preporučuje nadopunu voice servisa alternativama kao što je Viber. I sa data servisom postoji problem.

https://twitter.com/Vip_mobile/status/1239501028380286984?s=20

b6d1ace9518eedb3606a451870cb35c2.jpg

Poslednja izmena:
Ma to znam, sinoc samo preko vibera. Nego kako radi vikend net vi koji ga koristite?

Izgleda da sam uhvatio poslednji Huawei, sad je ZTE u ponudi.

Nisam ga koristio kad mi je stigao pre nedelju dana nego juce ubacio karticu i probao kad ono sljaka net a nisam nista aktivirao, radilo par minuta i spala brzina na neupotrebljivu. Reko to je verovatno neki test kada ubacis karticu.

Pozovem danas pitam kako se aktivira besplatnih 7 dana, kaze devojka pa isteklo vam je. Nemam nikakve ljutnje stvarno ga nisam koristio imao kuci sbb, tek sad na vikendici mi treba. Kaze ona sinoc u ponoc vam je isteklo. Ladno sam ubo zadnjih par minuta kad sam sinoc probao [emoji4] a ja mislio neki test od par minuta.

Danas aktiviram dodatak pa javljam utiske.

Ljudi moji toliko sam besan... VIP je nedavno naprasno odlučio da radi održavanje sistema o kome nas nije obavestio.
Po njima to sadrži sledeće:
provera trenutne potrošnje i ranijih zaduženja na postpaid brojevima,
obrada i knjiženje izvršenih uplata po računima, kao i reaktivacija suspendovanih brojeva,
online račun i online plaćanje računa,
slanje kredita sa postpaid na prepaid brojeve,
aktivacija tarifnih dodataka za postpaid i biznis korisnike,
aktivacija tarifnih dodataka putem sms poruka za prepaid korisnike,
izmena korisničkih ugovora,
zamena sim kartica

Boldovao sam najkritičniji deo tj. "aktivacija tarifnih dodataka za postpaid i biznis korisnike" . Nije stiglo nikakvo obaveštenje, mejl, poziv, SMS, notifikacija u aplikaciji, ništa. Trebao sam da reaktiviram internet noćas u ponoć, i baš za svaki slučaj da bude bez prekida imam 2 kartice, tako da uvek postoji preklapanje malo po potrebi. I odjednom mi iskoči da ne mogu ništa da aktiviram. Znači ostavili su nas bez interneta bez da su nas obavestili. Izludeo sam. Zvao sam ih, kažu stavili smo na sajt pre par dana. Pa ko ulazi na njihov sajt svaki dan da to proverava? Ljudi rade od kuće, nedopustivo je da se postpaid i biznis dodaci isključe. Da li postoji neki način da ih tužim RATEL-u? Da ne idem direktno odmah na sud i da plaćam advokate. Posao mi stoji, gubim novac svakim trenutkom, ko će to meni da nadoknadi? Pobio bi ih sve sada.

Poslednja izmena:
Poslali su ti SMS na tu karticu, kad udjes u SMS poruke na admin panelu stojace ti poruka tu i ne mozes im nista.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Pa, znači umesto da su poslali na kontakt telefon koji stoji u ugovoru i preko kojeg me inače zovu, oni su poslali SMS koji je stigao u ruter... Baš ću da proverim sada tamo.

Imam 1 internet, 1 vikend net i 3 broja u vipu i na sve sam dobio obavestenje o radovima za vikend...

I na prepaid je stiglo obavestenje. Aplikacija ne radi ali mi juce radila provera preko USSD koda, mozda moze aktivacija preko toga?

Stigao je SMS u ruter, pogledao sam. Pošto nemam kod njih nijednu telefonsku klasičnu karticu, već samo internet, nisam imao pojma o tome. Ja ne znam ko ulazi svako malo u ruter da proverava da li je stigao SMS. To mi uopšte nije ni palo na pamet da radim tj. da će oni pored toga da stoji lepo kontakt telefon za uslugu (mobilni), oni obaveštenje poslati samo preko SMS-a na internet karticu. Mogli su mejl barem poslati. Šta je tu je sada. Oni su obaveštenje "odradili", ali svejedno mislim da je potpuno nedovoljno. Vidi se da i jesu samo mobilni operater tj. razmišljali su samo o tome da ljudi koriste njihovu karticu u telefonu i potpuno zanemarili čiste internet korisnike. Mejl stvarno nije problem poslati, ionako mi preko njega stiže račun. Moraću backup provajdera da nađem posle ovoga, baš sam se "opekao".

@stupar Za samo internet korisnike obavestenje putem sms je beskorisno, jer kao sto si rekao, ko ce proveravati svako malo da li ima nesto u inboxu.

A pogotovo što su SMS poslali 21.05. posle podne. Čak i da nekim čudom ulazim svaka 2-3 dana u ruter da proveravam SMS-ove, nedovoljno rano je stiglo obaveštenje. Moraju na tome poraditi.

Dolazi sezona odmora, pa me zanima...

@stupar Da li i dalje zezaju sa aktivacijom dodatka i kakav ti je download?

Primetio sam od pocetka korone, net ne ide vise od 60Mbps bar uz moje ugovore i vikend net na lokacijama gde se obicno nalazim.

Unapred hvala

Nisam ulazio duže na forum, pa nisam odgovarao.

Zezaju sa aktivacijom dodataka još uvek. Evo baš večeras sam imao situaciju da sam krenuo da reaktiviram a da je iz nekog razloga na obe kartice to bilo onemogućeno preko mojvip servisa. A na mojvip servis sam uspeo ući nakon 40 minuta refresh-ovanja jer im nešto ne valja sa serverom. Nije htelo ni preko aplikacije ni web-a. Na kraju sam morao da ih zovem i rešili su nakon toga u par minuta. Svejedno, neprijatno iskustvo. Međutim stojim još uvek pri tome da je sjajna usluga, ali taj deo oko aktiviranja može da iznervira. Srećom, pa je to jednom mesečno i pošto nemaju trenutno konkurenta sa sličnom ponudom, trpimo i snalazimo se.
Stvarno je šteta što kasape tako dobru uslugu sa tako lošim sistemom aktivacije. Zašto ne postoji automatska reaktivacija npr.? Da neko drugi ponudi istu ovu uslugu, prešao bih kod njih u trenu, ne bih ni razmišljao. Međutim, pošto niko to ne nudi, VIP je još uvek ok.

Što se tiče download-a, jeste opao od kako je počela korona, mnogo više ljudi je kod kuće, i mobilni i internet korisnici. Međutim upload šiba kao i ranije, što je meni bitnije od download-a, tako da je to ok a najverovatnije i samo privremeno.

Nazad
Vrh Dno