Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

razmišljam da uzmem pocophone uz klasik tarifu
699 pretplata
+ 31 500 tel... =48 276
tako je tel najisplatljiviji,
ili uz siguricu što mu dodje isto, ALI
da li je suludo u današnje vreme uzeti na 2god obaveze uz net 250MB...
ne razgovaram puno, tih 100+250vip min mi dodje dovoljno... pretpostavljam da je pisano gomilu puta ali, da li se plaća blokada prekoračenja neta i eventualno vaše mišljenje sigurica vs klasik... recimo, da u proseku pozivam 80-100 min sveukupno, tj. uglavnom mene zovu...sms ne koristim....da li u sigurici možeda se izboxuje bar 500MB-1GB (2000din. kredita) neta na uštrb minuta...nije mi najjasnije...

Ne vidim prednost kombinacije. Gro cene telefona plaćaš odmah, nekih 260 evra, a na kraju platiš solidno više. Moja preporuka je da kupiš telefon odvojeno.

U dosta mesta i imaju, izgleda.
Sto me onda cudi da u centru BG ne nude nista ;)

Ja sam podneo zahtev za prenos u MTS, iskreno ne ocekujem nista, niti trenutno mislim da mogu ponuditi ista sto bi mene zanimalo, jer zbog Box4 sada (i to ne racunam TV) bi me Omorika 1 izasla 600din (tj. Box4 bi bio 600din vise nego sada samo fix+net).

Nisam od onih koji se izgube u anti-social media, pa da mi na svakom cosku treba 20GB mobilnog neta :D

A isprobao sam koji put, nista nema od ponuda kada probam online (tj. samo ove standardne, koje se svima nude), nisam pitao - mrzim to. Das odmah sta ima, svima isto, ili prijatno.

Plaćao online preko vip aplikacije Visa karticom i nešto nije dobro radila app. Sporo je sve otvarala. Dođem do koraka za autentifikaciju, ukucam broj koji sam dobio preko sms i stigne mi mail o neuspešnom plaćanju. Obrnem ja još jedan krug, sve iz početka i prođe sve ok. Posle dva dana proverim stanje preko Banca Intesa app, ima i šta da vidim, proknjižili dve uplate, uspešnu i neuspešnu. Zovem vip, kažu oni vide samo jednu uplatu. Zovem call centar banke, oni vide dve. Morao sam da idem u banku da pišem reklamaciju, ali mi smrdi da neće odobriti, jer oni u sistemu vide dve uplate. [emoji28] Tako da oprezno kada koristite VIP app.

Dve PROKNJIZENE ili dve REZERVISANE?
Ako je isti iznos, odobrice, mozda ce VIP dobiti packu, ali verovatno ni to. Dese se te stvari.

Proknjižene. Prošlo je već desetak dana. U petak sam pisao reklamaciju.

Dok sam bila na postpejdu u Telenoru znali su da umanje naredni račun za iznos koji je pretplaćen u prethodnom mesecu.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ma ok bi to bilo da vip vidi uplatu. Nego je oni uopšte nemaju u sistemu.

Najverovatnije nisu povukli sredstva, a banka ih vidi kao rezervisana. Mislim da je rok 45 dana da oni to reše. Ako hoćeš da ubrzas stvari, treba ti zvaničan dopis od Vipa da su povukli sredstva samo 1, pa to da nosiš u banku. Mnogo seksa sve u svemu.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Zove me juče operater sa 0601234
O: Dobar dan, istekao Vam je ugovor i imamo posebnu pondu za Vas
Ja: Da?
O: Ukoliko sada, preko mene, obnovite ugovor, dobićete dvostruke megabajte u narednom periodu.
Ja: Zar to nije redovna ponuda sa sajta?
O: <pauza>......Da, jeste, ali ako sada obnovite ugvor, umesto 1700 dinara, pretplata za Vaš paket će biti samo 999 dinara.
Ja: Zar to nije redovna ponuda sa sajta, bez telefona?
O: <pauza>......
Ja: Halo?
O: Da, da, to je ponuda sajta
Ja: I šta dobijam ako sada prihvatim novi ugovor?
O: Nećete plaćati 1700, već 999 i imaćete duple megabajte
Ja; To je ponuda koju mogu da dobijem u svakoj poslovnici.
O: <smoren glas> Pa jeste </smoren glas>....Nadam se da ćete se ipak odlučiti da nastavite saradnju sa nama i ukažete nam poverenje potpisivanjem novog ugovora

Verujem da mnogi ljudi pomisle da su zapravo dobili specijalnu ponudu od ljubazne devojčice...

Hahaha, jadno, vataju na neznanje ljudi, ali desi se ovako nesto i onda ostane gorak ukus kome dajes pare a pokusava da te pravi debi_lom.

Ajmo kampanju da takve stvari postanu prekrsaji :)

Zove me juče operater sa 0601234
O: Dobar dan, istekao Vam je ugovor i imamo posebnu pondu za Vas
Ja: Da?
O: Ukoliko sada, preko mene, obnovite ugovor, dobićete dvostruke megabajte u narednom periodu.
Ja: Zar to nije redovna ponuda sa sajta?
O: <pauza>......Da, jeste, ali ako sada obnovite ugvor, umesto 1700 dinara, pretplata za Vaš paket će biti samo 999 dinara.
Ja: Zar to nije redovna ponuda sa sajta, bez telefona?
O: <pauza>......
Ja: Halo?
O: Da, da, to je ponuda sajta
Ja: I šta dobijam ako sada prihvatim novi ugovor?
O: Nećete plaćati 1700, već 999 i imaćete duple megabajte
Ja; To je ponuda koju mogu da dobijem u svakoj poslovnici.
O: <smoren glas> Pa jeste </smoren glas>....Nadam se da ćete se ipak odlučiti da nastavite saradnju sa nama i ukažete nam poverenje potpisivanjem novog ugovora

Verujem da mnogi ljudi pomisle da su zapravo dobili specijalnu ponudu od ljubazne devojčice...

I meni se desila slicna situacija i trazio sam neku extra pogodnost i to su odbili i nakraju produzim tako ugovoro....

Sent from my iPhone XS using Tapatalk

Pa jeste prekrsaj, lazno oglasavanje, dovodjenje u zabludu itd...

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Ne mogu da se setim da li je VIP ili neko od njihovih ovlascenih pljackasa pre nekoliko meseci pozvao tasta i ponudio mu specijalnu akciju samo za njega, da obnovi onu siguricu od 500 din, koju je on prethodnih 24m placao 375din, ali sada za tacno 500din mesecno. Naravno posto on pojma nema ni sta je imao za tih 375din koje je placao, on naravno pristane i oni posalju kurira i sve zavrse u roku od 2h. Kada mi je preneo sta se dogodilo, rekoh ekstra, to si imao i bez "specijalne ponude".

Pre ~1.5 god prebacim broj iz mts postpaida na VIP prepaid, prvih 3-4 meseca su me bar 2x mesecno zvali sa raznoraznih 060/1 brojeva (to su valjda ovi iz hendija i slicni "ubedjivaci"), uvek nudeci tu siguricu za 400-500din (ako se dobro secam, jednom prilikom i za 350din) uz 24m UO. Nekoliko puta sam im fino i kulturno odbijao ponude, a onda im lepo rekao da ako nastave da me uznemiravaju da cu da ih prijavim VIPu. - Pravdali su se, kako je ovo prvi put da me Jovana, Marija, Tijana ili kako vec osoba zove... Zatim sam preko online podrske preneo VIPu poruku da cu da napustim mrezu ukoliko dobijem jos jedan jedini poziv te vrste i evo, nema nikoga nesto duze od godinu dana da mi "ponudi" nesto. :)

Ljudi poput mog tasta ima mali milion... Ovo sto oni rade je za veliki bojkot svih njih... Ali sa druge strane i neizvodljivo. :-(

Ja sam dobio to isto s tim što je vezano za kućni net, plus što nisu hteli da mi zamene ruter.... nego mi traže 9.999 za novi.... pa pitam kako novi korisnici dobijaju novi bez para.... pa za njih to ne važi.... i onda lepo podnesem zahtev za raskid ugovora i raskinem lepo pa nel zivkaju.
Za neo paket takođe.... kao specijalna ponuda.... pitam šta je specijalno kad to već imaju i oni koji prvi put potpisuju ugovor....

Morao sam da budem malo da pojasnim ljubaznoj operaterki neke stvari jer izgleda jedini način da se dobije poneka beneficija samo ako se "ciganišemo" svake 2 god i podnosimo zahteve za prenos broja u drugu mrežu i onda kad nas zovu oni sa onih drugih specijalnih brojeva....

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Qiza I da si im lepo rekao da ti ne treba sigurica i da nečeš da te uznemiravaju promoteri, prosledili bi zahtev i ne bi te više zvali. Ti promoteri služe da obaveste neobaveštene za ponudu koja je zvanična za sve. Moja baba, keva, komšinica... ne mogu da isprate ni reklamu na tv-u jer su previše opterećene zadrugom i parovima i za njih se angažuju ti promoteri. Meni su ljigaviji ovi u Telenoru koji nekom daju, nekom ne daju. Bolje za sve da bude isto. Ne bi bilo loše da vip malo ponudi starim korisnicima neku povoljnost ali dostupnu svim starim korisnicima a ne kako se ko snađe i izbudža.

Kao što neko pomenu, postoje tu i saradnjčke firme (poput Hendija nekada) i zovu i oni i smaraju a ne nude ništa. Ima ih i u TC, npr. VIP lokal i brendirano sve a to nije VIP nego saradnici i ne mogu dati nikakve pogodnosti osim standardnih. Čak ni u pravim poslovnicama operatera ne mogu vam dati ništa spec. Samo poziv i kontakt u/iz centrale u BG uglavnom pali.
Ja sam do sada uvek uspevao.
Konkretno, kod VIPa je poskupela ta sigurica sa 375 na 500din uz više minuta, ali uspeo sam da prvu godinu i dalje plaćam 375din.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

U ponedeljak, jos uvek nista. Nesto mi kaze da nisu dobro podneli zahtev, ocekivao sam da mi vec bude prebacena kartica.

@bojilica i jesam, ali nije urodiolo plodom. Nakon jos 2-3 zivkanja, obratio sam se VIPu i trazio "zastitu", tek tada je prestalo to zivkanje. A inace sam bio ozbiljan u nameri da promenim mrezu ukoliko nista ne preduzmu po tom pitanju.

Da su bas informatori ne bih rekao, poprilicno su agresivni u uvaljivanju tih stvarcica, samo kod mene nisu imali sanse da prodju. :) Slazem se da je kod Telenora jos gora situacija sa tim cigancenjem. Njih sam otpisao jos kada su poskupeli prenesi, a mts kada je poskupeo mix pakete (po drugi put).

Da li zna neko, da li VIP ima pravo da prosledi moje privatne informacije tim svojim "saradnicima", posto su me uvek oslovljavali po imenu kao, a dodatno pitali da li sam na toj i toj opstini u Nisu (gde i jesam, ali u LK je druga adresa - druga opstina, a VIP ima podatke iz moje LK kada sam radio prenos broja), tako da su od VIPa dobijali i info o lokaciji preko baznih stanica gde sam "stacioniran"?

Jos bih dodao, mada je za temu Telenora, keva ode pre ~10 dana da zameni karticu za nano sim, koristi Telenor u dual sim telefonu da je zivka rodbina koja uplacuje promocije - pored mts postpaida. Kaze mi da se jedva izvukla iz poslovnice, da su toliko napadni da je nerealno. Te je ubedjuju da joj ne treba pripadi, te da je to skupo, da uzme paket, da uzme telefon (a tek sto smo joj kupili telefon xD - zbog cega je i doslo do toga da mora da menja karticu). Dok nije izgubila zivce i podignutim tonom upitala da li ona moze da dobije ono sto je trazila bez da joj neko objasnjava zasto to nije ili jeste dobro za nju. Ekspresno je dobila sta je zelela, ali na finjaka izgleda vise da ne prolazi nista kod operatera. U pitanju je poslovnica kod Maxi-ja u Zemunu / Prvomajska.

@alfaunits, burazer je jesenas presao sa mts-a na VIP, prenos je trajao 11 dana - sve izmireno i cisto. Cura moja proletos sa mts-a na VIP, prenos je trajao rekordnih 13 dana, sve izmireno i cisto. A ti bi za 3 dana sve, e pa nece moci! ;-)

Au, ala sam ja izasao iz stosa :D

Nisi video ti Tln u Knezu ;) Odavno su takvi prema nekima. Cudno je dodatno sto je to ona u sred Kneza, gde su godinama mahom turisti.

Meni su ponudili odlične pogodnosti [emoji23]
Ništa. Čak niko nije ni pozvao da pita zašto prelazim u drugu mrežu.
Na moje ime idu 2 x nova 4 jedan puna cena drugi sa 25 % popusta, 1 x Samsung s7, 1x Huawei p10, 1x mobilni net 19, 1x Alcatel tablet, 1 x memorijska 64 gb otplata na 24 rate, 2 x net za 5, 1x jbl go otplata na 24 rate.

I posle 4 godine dobijem šipak. Hvala lepo :)
f514efe707b6d66dd03006e1852842ea.jpg

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Pisao sam već, podnet zahtev 22.12, poziv za ubeđivanje 26.12, a realizacija prenosa 31.12.

Inače se i ja slažem da je kod VIP-a, "najfer" varijanta gde tarifa košta toliko i toliko za sve, maksimalno što daju je 25% kad neko podnese zahtev za prenos, pritom su već najjeftiniji. Dok je Tln naduvao cene, pa maše većim popustima ali uz obavezno ciganisanje za one koji se već nisu ciganisali ranije pa imaju 50% koji im se prenose. A koga prevare da potpiše pod regularnim uslovima, to im ekstra bonus.

Pa ja baš mislim da je bolja situacija ako ti neko da 50%, makar to nekom izgledalo i ciganisanje, da te zadrži, nego da te od_j_ebe a davao si preko 9000 mesečno.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Da si imao NEO tarifa 9 za 9000din, mozda bi i nasao logiku, ali ko vec placa net (njima maltene free), nije mi logicno da odbace. Na uredjajima ne verujem da zaradjuju kao i na tarifama cak, a kamoli na net tarifama (gde je zarada da ne kazem 100%, ipak im tu sistemskih troskova, struje, itd.).

50% na tarifu koja je vec visoka nije popust, vec "DFS sofa sale" :D Ko izvuce za 600din NEO tarifu kod Telenora, e taj je dobio popust.

Ja ne ocekujem nista da ponude, pa i da ponude 25% ne znaci mi sada :( 50% - mozda. Ali u MTSu me Omorika sada izadje svega 600din vise nego sto me vec kosta net.
Hocu da predjem sto pre.

Poslednja izmena:
@bojilica i jesam, ali nije urodiolo plodom. Nakon jos 2-3 zivkanja, obratio sam se VIPu i trazio "zastitu", tek tada je prestalo to zivkanje. A inace sam bio ozbiljan u nameri da promenim mrezu ukoliko nista ne preduzmu po tom pitanju.

Da su bas informatori ne bih rekao, poprilicno su agresivni u uvaljivanju tih stvarcica, samo kod mene nisu imali sanse da prodju. :) Slazem se da je kod Telenora jos gora situacija sa tim cigancenjem. Njih sam otpisao jos kada su poskupeli prenesi, a mts kada je poskupeo mix pakete (po drugi put).

Da li zna neko, da li VIP ima pravo da prosledi moje privatne informacije tim svojim "saradnicima", posto su me uvek oslovljavali po imenu kao, a dodatno pitali da li sam na toj i toj opstini u Nisu (gde i jesam, ali u LK je druga adresa - druga opstina, a VIP ima podatke iz moje LK kada sam radio prenos broja), tako da su od VIPa dobijali i info o lokaciji preko baznih stanica gde sam "stacioniran"?

Jos bih dodao, mada je za temu Telenora, keva ode pre ~10 dana da zameni karticu za nano sim, koristi Telenor u dual sim telefonu da je zivka rodbina koja uplacuje promocije - pored mts postpaida. Kaze mi da se jedva izvukla iz poslovnice, da su toliko napadni da je nerealno. Te je ubedjuju da joj ne treba pripadi, te da je to skupo, da uzme paket, da uzme telefon (a tek sto smo joj kupili telefon xD - zbog cega je i doslo do toga da mora da menja karticu). Dok nije izgubila zivce i podignutim tonom upitala da li ona moze da dobije ono sto je trazila bez da joj neko objasnjava zasto to nije ili jeste dobro za nju. Ekspresno je dobila sta je zelela, ali na finjaka izgleda vise da ne prolazi nista kod operatera. U pitanju je poslovnica kod Maxi-ja u Zemunu / Prvomajska.

@alfaunits, burazer je jesenas presao sa mts-a na VIP, prenos je trajao 11 dana - sve izmireno i cisto. Cura moja proletos sa mts-a na VIP, prenos je trajao rekordnih 13 dana, sve izmireno i cisto. A ti bi za 3 dana sve, e pa nece moci! ;-)
I ja isto htela da bacim karticu al dobro mi došla žaba. Međutim, na fb mi odmah odgovorili da će to srediti i od tada nema ni jednog poziva a znali su da smatraju 2x nedeljno. Tako da se posle ne bunih što su "prodali" moje informacije iako to nije ok mogla sam i da ne registrujem pripejd broj.

Isto nagovaranje od telenorovog promotera kad mi je nudio popust samo da ostanem na postpejdu. Kaže meni "Znate li koliko je pripejd skup, dobijate samo minute u mreži na 7 dana x4 nedelje pa odvojeno minute u mreži...bla bla". Rekoh čoveče nije Telenor jedina mreža.

Jos bih dodao, mada je za temu Telenora, keva ode pre ~10 dana da zameni karticu za nano sim, koristi Telenor u dual sim telefonu
Koja je procedura za zamenu kartice za prepaid nano SIM? Mora li da se registruje broj ili ne?
Treba da se naruci unapred ili se odmah dobija?

Poslednja izmena:
@bojilica lako je tebi, ja ovaj broj vučem 20god, odavno je on registrovan još u BK Mobtel :)

@Sato ma samo odeš do poslovnice i tražiš sim u formatu koji ti treba. Preuzmeš i gotovo. Usput odbiješ sve našta pokušaju da te nagovore. xD

Uh, sada vidim da si pitao i za registraciju. Ne bih znao kako ide za neregistrovane brojeve.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sad broj možeš da prebacuješ sa mreže na mrežu bez problema.
Mislim da mora registracija broja kod Vipa. Ustvari nisam sigurna da mora ali znam da poturaju odmah papir u poslovnici.

Kod mene u Valjevu nešto nestaje domet, samo prekine skroz, nema ni jedna crtica i posle 15 sekundi se vrati.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno