Razumem ja sta ti pricas i svodis promenu tarifiranja na prostu razliku sto ce sada 5 sekundi razgovora da bude 90, umesto 60.
Pa cemu onda prica o tome da se naplacuje 3x, kada je on poredio stare i nove pakete i bitna mu je razlika?
Medjutim, paketi se reklamiraju kao broj minuta.
Ajde da pocnemo od Telenora onda, posto i on to radi

Jel' Telenor bese prvi uveo zaokruzivanje? Ili VIP?
U idealnom slucaju gde je poziv do 1 minuta (okruglo) to je 30 i kusur % manje minuta efektivno. U realnosti, to bude i vise.
Kojoj realnosti? Tvojoj, gde su svi pozivi po 10 sekundi? Pa i Telenor ti to zaokruzuje na 60s, ovde je pitanje za njega da li Standard ili Smart... a oba imaju 90+60s zaokruzivanje...
Ti si otisao na neko generalno poredjenje.
I ne postoji ta varijanta da ti 2 minuta obracuna kao 1,5, vec kao 2,5.
1.5 ti obracuna kao 1.5, a ne kao 2 ranije! Skroz si izokrenuo ono sto sam rekao! (proverio sam, nisam pogresio - ovu varijantu si ti negde umislio!)
U svakom slucaju je nepovoljnije
Ne, nepovoljnije je ako imas uglavnom razgovore ispod 60s. Ako imas uglavnom 60-90s, onda je bas povoljnije

(mada ne podjednako u %). Ali taj deo ne sporim, a ti si umislio da se ja protivim tebi....
sa razlikom da je gubitak manji sto je poziv duzi, a cisto sumnjam da neko ko uzima smart paket (pogotovo manji), planira da razglaba toliko koliko su oni zamislili.
Hmm..... pa evo nekoliko primera sa foruma nas koji smo uzeli Smart bas samo za pricu, i prilicno razglabali

(Kefalo 2 paketa, ja 2, Septimus...)
Raspalu mrezu smo izanalizirali. Manjini ne pravi probleme, vecini pravi.
Analiza ti vredi koliko i moje misljenje o ekonomiji Butana. Covek je odlucio da ostane u VIPu, ocigledno je da i njemu znaci tvoje misljenje toliko
Smart 1000 dobar za 200,300 minuta poziva i 500,600 poruka???Pa to kosta 2090 dinara covece
?? Ne pratis ti uopste

I onda se nalupetas za celu nedelju u jednom postu

On prica o Smart1000 sa cenom od 1045 dinara (pitanje je AKO izboxuje popust od 50%).
Prati malo... ne volim da se ponavljam, ali si toliko poceo da pokusavas da se izvuces da cu ovo ponavljati dokle god gresis

BTW, Smart1000 trenutno ne kosta 2090, vec 1790

1250 ako ne uzimas i uredjaj. To je standardna ponuda, koju moze SVAKO da uzme (a ne kao u Telenoru, da prvo bude korisnik po punoj ceni, pa onda gubi vreme da trazi popust, pa mozda ne dobije popust.... ali bitno da veruje u kvalitetnu uslugu

)
a ti kukas kako je Telenor skup!?
Telenor jeste skup, naspram MTS-a. Ali trenutno, naspram VIP-a, iskreno, mislim da je cak isplativiji Telenor

Do skora to nije uopste bio slucaj (dok Telenor nije uveo ovu najnoviju promenu, sada PiS paketi vec mogu da pariraju).
Smart je doduse i dalje vrlo isplativ onima koji primarno razgovaraju (ja sam slao mozda 50 poruka mesecno a imao sam i po 1000 minuta razgovora)
Ti definitivno radis za VIP, ako nekome nudis ovu kradju od paketa! Pa Prenesi i Mix su mnogo bolji, a jeftiniji.
Generalno bih se slozio, tj. za prosecnog korisnika, Smart nikako nije dobar izbor trenutno. Medjutim:
- PiSXL kosta 2000, nudi 500 minuta, Smart1000 izadje 1250, nudi 1000 minuta.
Ko ima primarnu potrebu za razgovorima, opet je Smart bolji. Cak i uz popust 50% kod Telenora, ili jos bolje kod MTS-a, 600 minuta za 1000, Smart1000 izadje kao dobar izbor za primarno price.
Generalno, ne bih predlagao taj paket nekome. Pogotovu ne ako ima neku potrosnju neta. Ali ovde je cela prica o konkretnom slucaju, a ti si to skroz izgubio iz vida.
A pogotovu sto ti stalno gubis iz vida popuste kod VIP/MTS-a koje SVAKO moze dobiti, ali ih nekako uvek uzimas u obzir kod Telenora ako se porede cene paketa. A kod Telenora SIGURNO ih ne moze svako dobiti, i SIGURNO ih ne moze dobiti bez 3 placena racuna.