Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Prvo je Yetel uveo popust 15000 za stare telefone, onda je Mts prepisao promociju, sad i A1 prepisao. Oni se ne kriju da se dogovorili ajmo svi iste promocije da ih sludimo. Isto 15000 , isto prvih godina dana neta vise, iste cene gore dole neki dinar, svi daju prvih 100gb po punoj brzini posle usporen net. 😄

A1 i mts daju flat internet full brzina (sve zavisi do pokrivenosti) dok yettel jedini usporava, a kao bojagi neograničen, pa ni mejl ne možeš otvoriti.

A1 i mts daju flat internet full brzina (sve zavisi do pokrivenosti) dok yettel jedini usporava, a kao bojagi neograničen, pa ni mejl ne možeš otvoriti.
Pa nije baš istina da ne možeš...ja eto mogu...vidim da je protok mnooogo sporiji nego kada je Telenor bio vlasnik, ali nije baš neupotrebljiv net....i ima ga svuda, na mestima gde A1 i m:ts ne dobacuju...

Pa nije baš istina da ne možeš...ja eto mogu...vidim da je protok mnooogo sporiji nego kada je Telenor bio vlasnik, ali nije baš neupotrebljiv net....i ima ga svuda, na mestima gde A1 i m:ts ne dobacuju...
Kada se potroši 100GB koliko daju u yettel-u, a vode ga kao neograničen može samo da se 💩💩💩💩 na net ali bukvalno, dok ne uplatiš neki dodatak.

Pa ako se paket reklamira kao neograničen, mislim da je fer hteti da je isti neograničen… Nekim ljudima taj paket služi kao kućni net itd

Neca je ovde objasnjavao kako potrosi 14000gb za cas posla. Ako se neogranicen net reklamira treba da bude neogranicen. Nikoga ne zanima kako neko na veselju popije 2 gajbe piva a ostali po flasu dve tri.
Sto bi nas zanimalo kako neko nesto trosi. A oni bi da se zove neogranicen paket , ali da ipak nije to.
Cisto proveravam sad neku karticu za tri dana 30gb potrosio 😀

Poslednja izmena:
Da se ne razumemo pogresno, nemam ja nista ni protiv koga, nek svako trosi koliko ima, moze i hoce i para i gigabajta...
Ja sam se samo pitao na sta li se potrosi 100GB na mobilnom za mesec dana.... Ili ovo iz prethodnog posta 30GB za tri dana.... Samo sam znatizeljan, nista vise... Nije bilo nikakvog sarkazma niti zle namere u tom pitanju.... Samo malo cudjenja i mnogo radoznalosti....

Tiktok, youtube, deezer, torent, netflix, google play prodavnica i tako dalje

H
I sve to 25 sati dnevno?!?
HBO jako vuče posebno sto ja volim da fast forwardujem i tada ide po 10 MB/s
Mislim takve stvari nabijaju protok. Plus običan saobraćaj. Msm ja mogu i sa 10 i 100 da provučem mesec. Ali sa 100+GB je dosta komforno i da podelim i HBO i EON i nabije se GB

Ja furam 3GB mesečno i dovoljno mi je, iako sam stalno na netu. Kuci naravno WiFi, a kad odem negde, ili ima WiFi ili koristim podatke za poruke samo, dobra stvar za nas "zavisnike" od neta da smanjimo malo..

Znaci 100GB je jedva minimum za bioliski opstanak?
Ja sam pricao o komfornom i stednom rezimu. Mozes i sa 3 GB uz wifi. Ali bez wifi evo 15 minuta na HBO da fast forwardujes ti je 5-6GB puta 30 dana. Sam računaj. Naravno ako ti je los internet nece ici puna rezolucija pa ce i manje GB nabiti. Jednostavno ako ne gledas multimediju neko moze i sa 3GB ali lako bez torrenta i instaliranja GTA V da nabijes 100GB

Ili jednostavno instaliras zivot i reseni problemi.😉

Ja ako im placam neogranicen paket, ima to da isporuce ili da ne pisu svuda NEO, MAX, TOTAL i slicne gluposti.
Samo smo se mi navikli na sve ovo pa nam je normalno jer nemamo uredjenu drzavu, ne znam i da l' smo je i imali nekad.
Ja sam pricao o komfornom i stednom rezimu. Mozes i sa 3 GB uz wifi. Ali bez wifi evo 15 minuta na HBO da fast forwardujes ti je 5-6GB puta 30 dana. Sam računaj. Naravno ako ti je los internet nece ici puna rezolucija pa ce i manje GB nabiti. Jednostavno ako ne gledas multimediju neko moze i sa 3GB ali lako bez torrenta i instaliranja GTA V da nabijes 100GB
Naravno da retko kad palim WiFi jer imam neogranicen paket, i ako gledam striming servise(na poslu ili u vikendici) to je minimum 5-10gb dnevno.
Vec 5-6 godine ne razmisljam o tome, placam komfor i to je to.
Bude li doslo vreme da me sakate sa ovim pilicarenjem, efektiva i raskid ugovora odma'.

@Imotep95 kad bi svi korisnici mobilnih mreža bili kao ti, one ne bi radile. Zato možeš da očekuješ sve veće i veće cene i sve više ograničenja, bar dok ne dobijemo taj boost u kapacitetu konačnim dolaskom 5G mreže.

Moja mesečna potrošnja interneta se broji u terabajtima, ali što se mobilne mreže tiče, tih par sati koje dnevno provedem van kuće, kancelarije, je 10ak GB mesečno. Slušam podcaste dok vozim, slušam internet radio, ponekad pogledam neki klip dok čekam na parkingu. Dodaj još 10-20GB preko mobilne mreže na vikendici (ne direktno na telefonu). Od par terabajta dođem do 20GB preko mobilne mreže, sve ostalo je ili optika ili xDSL. Naravno na samom telefonu, potrošim tek 50-100GB (mobilna mreža + wifi), a ostatak na kompu, laptopu, tv-u.

Svako ima svoje potrebe, ali je realnost da mobilne mreže imaju naj ograničenije kapacitete, jer ceo 4G sektor sa svim živim bendovima ukombinovanim ima možda 300 - 450Mbps kapacitet u idealnim uslovima. To deli par stotina do par hiljada korisnika. Ili trpi povećanje cena i sve gore uslove do dolaska 5G-a, ili pomeri jedan deo potrošnje na wifi koji ima neku "čvrstu" vezu ka internetu.

Ma razumem ja sve, kući ne želim ni da znam potrošnju(sve se gleda u visokoj rez na 2 4k tv i monitor 4k(upscale)).
Poenta je samo da isporuče ono iz ugovora, mene kao korisnika ne treba da zanima infrastruktura ako poštujem svoj deo i plaćam na vreme ne tako malu sumu mesečno.

@Srle22
Znam da nisi mislio nista zlonamerno. Ja sticajem okolnosti nekad nisam kuci dosta vremena, nekad potrosim jedva 20gb , nekad bas nista. Placam i tv i net , trazim solucije da prodjem jeftinije a plus moze proci ceo mesec da nista ne potrosim. Kad istekne ugovor odjavicu box. Jedno vreme razmisljao o nekim neo paketima ali su drakonski poskupeli. Preneo broj u globatel dobio 238gb koji mozda mogu da traju 5 meseci. Ova provera kartice je otisla na eon, 30gb sat vremena ode oko 3-4gb zavisi kako kad. Cini mi se da netflix max stremio trose manje.
Ali ako vec svi reklamiraju na sve strane najbolja, obaramo rekorde potrosnju neta iz godine u godinu. Onda i dajte taj net ili kazite 100gb, 500gb, 1000gb , 10000gb kosta toliko i svako se uklapa. Ali ne oni hoce svima da prodaju neonet ali po sporim brzinama. 😄
Naravno ne bahatim se sa mobilnim netom, gde ima wi-fi lepo se povezem. Kad ne gledam eon iskljucim ga.
Imaju svi operateri enormne profite kod nas i nema potrebe da ih sazaljevamo. Ako reklamiras neo neka bude neo. Ili stavi u reklami cak 100gb za samo 3000 dinara. 😄

@Imotep95
Tako je placamo poskupljenja i to 2 puta za par meseci. Ako nisi sposoban da obezbedis net, batali da radis.

Kao sto je rečeno nije akcija vezana za operatera, spisak prodavaca je na linku ispod. Važi i za yettel naravno… Kada stigne telefon, popuniš podatke u samsung members aplikaciji i sačekas kurira da donese poklon.

Mene interesuje da li telefon koji odnesem za vaučer treba da bude ispravan? Imam par androida koji su rikavela. Dodatno, mora li smart fon ili može i neka stara Nokia i sl.

Mene interesuje da li telefon koji odnesem za vaučer treba da bude ispravan? Imam par androida koji su rikavela. Dodatno, mora li smart fon ili može i neka stara Nokia i sl.
Ako im je politika ista kao u konkurentskoj firmi msm da mozes i pokvarene uredjaje da odneses. Moj brat je odneo neki mali tel stariji i od prvog androida i dobio je popust prilikom potpisivanja ugovora. Oni to recikliraju. Ja imam 2 rutera iz A1 i msm da moze i to da se odnese takodje. Raspitacu se kod zene koja je sef prodajnog mesta u Subotici.

Hvala. Iskreno, ako primaju, mogu im dati i nekoliko fonova. Za jedan vaučer naravno. Jer stoje pa stoje. Bolje da odu u reciklažu.

Jedino je bitno da telefon ima IMEI koji je jasno vidljiv. Ili makar S/N.

Znai ne mora da se pali već samo da se vidi imei/sn kad se skine baterija (imam stare samsunge tipa j3 2016 i sl.)

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, istekao mi je ugovor sa MTS, pa bih sada da predjem na A1. Danas mi nude 50% prvih 15 meseci na sve tarife, pa me zanima da li ja mogu da uzmem i telefon uz tu tarifu sa popustom ili ako hocu telefon onda moram da placam punu cenu tarife? Kako ide oko toga?

Nazad
Vrh Dno