Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Collage_20240803_084847.jpg

Nije me mrzelo da pogledam A1 Hrvatska ponudu. Znatno viši standard a niže cene (ili se dobija, kao na primeru, duplo više interneta). Maksimalno cede ove gigabajte, pripejd je (onom ko ne visi na telefonu) daleko povoljniji a eto, ko bi rekao, sada su i prodavnice povoljnije za kupovinu svih uređaja, i telefona i tableta i televizora (što je do skora bilo prilično isplativo u A1). Neke stvari koje sam gledao su poskupele duplo.

Sto je najgore, Yettel sad ima povoljniju ponudu u ovom rangu cena. Meni ističe Intarifa od 999 dinara.

Evo ga primer iz Austrije.
Nisam odavno u kategoriji ispod 26 godina, samo dajem primer 😂IMG_4507.png

Gledam cene za postpaid tarife A1 Austria i Hrvatska, zanimljivo da smo čak i skuplji od njih.

Očigledno da je prorok u pravu, mi smo stvarno ekonomski tigar.
ne znam sta te to cudi ? haha pa nismo u EU ^_^

Au sad gledam ove nove pakete i ništa mi nije jasno, svratih ovde da se informišem malo. Haos totalni. Sreća pa sam uspeo da uhvatim NEO NEO dok su davali do džaba...

pa mislim sasvim ok 100gb plus za sve app je neo tkd u neku ruku mu se isto hvata jer tesko da ce neko potrosi 100gb ako ima net za tiktok face insta itd, mada sada je i neo surf dobar paket ima 50gb umesto 40gb ima 300 min i 300 sms a ne 300 jedinica, mislim da je start tarifa rip off jer top ponuda aka prepaid plan daje isto 3gb isto neo min u a1 plus 10gb za app ali zato 200 jedinica al po ceni od 700 ne znam dal se moze izboksovati start za 50% al svkako mislim da se vise isplati prepaid umesto taj paket
Pa ja prvi potrošim i više od 100GB.
kako sta radis nemas drugi ili skidas filmove na fon?

pa mislim sasvim ok 100gb plus za sve app je neo tkd u neku ruku mu se isto hvata jer tesko da ce neko potrosi 100gb ako ima net za tiktok face insta itd, mada sada je i neo surf dobar paket ima 50gb umesto 40gb ima 300 min i 300 sms a ne 300 jedinica, mislim da je start tarifa rip off jer top ponuda aka prepaid plan daje isto 3gb isto neo min u a1 plus 10gb za app ali zato 200 jedinica al po ceni od 700 ne znam dal se moze izboksovati start za 50% al svkako mislim da se vise isplati prepaid umesto taj paket

kako sta radis nemas drugi ili skidas filmove na fon?
Sve i svašta sve što si napisao si pogodio, ali to je delić.

• Like
Reagovanja: fiy
Da li je neko imao problem sa Esim,od kako sam stigao u Gr ,kartica je neaktivna. 10 dana sam bez kartice, danas stigao i Srb,i dalje isto. Kao da ne vidi karticu. A1 podrska nije pomogla, samo avio on off, ali dzabe, nisam mogao da radim to vreme, to nikog ne zanima,samo im je zao.

@wadevr92 probaj esim u drugom telefonu, ako tamo radi onda ti je problem sa telefonom(otišao deo na ploči telefona za esim)

Da li je neko imao problem sa Esim,od kako sam stigao u Gr ,kartica je neaktivna. 10 dana sam bez kartice, danas stigao i Srb,i dalje isto. Kao da ne vidi karticu. A1 podrska nije pomogla, samo avio on off, ali dzabe, nisam mogao da radim to vreme, to nikog ne zanima,samo im je zao.
Podrška im je nikakva. Te budalaštine sa avio režimom služe samo da te skinu s klinca. Ja sam sa esim-om imao problem sa VoLTE, pa sam zamenio sa standardan sim. Ne mogu ti oni pomoći. Jedino ovo što ti je već predloženo, da je staviš u drugi telefon. Ako neće, idi da ti zamene za drugu esim (ili sim) karticu.

A kako da probam e sim u drugi tel :) nemam onaj qr code..svakako cu sutra ici za fizicku karticu ,ovo nikad vise necu uzeti :)

ovo nikad vise necu uzeti
Pa moraćeš kada to postane industrijski standard, ali za sada imaš izbor :D

Edit: ko zna do čega je problem, koristim isključivo eSIM već 4 godine i nikad nikakav problem.

Da nije ŽaoMi telefon?

Ja ne znam sta se vise uopste isplati na A1 posle ovog poskupljenja, makar i sa 50%. U yettelu sa 50% na neki Total bi barem imao Max i Dezzer...

Sad sam "bacio pogled" kod sva 3 operatera i nekako su se razlike u cenama i ponudama zaista minimizirale. Otprilike (cene sa sajtova, bez nekih nezvanicnih ponuda), Yettel blago najskuplji (pricamo o paketima sa neogran minutima i sms) , A1 najjeftiniji (neo 30 npr.) sem Mts koji ima dobru ponudu trenutno za Soko lite (100gb mesecno, max brzina, 2.700din mesecno) i Soko Max (sve neograniceno, u A1 je 4.000 a kod Mts je manje od te cene definitivno). Da rezimiramo - Neo 30 u A1 za 2.400 ili kod Mts Soko tarife kome treba vise ili neogranicen net. Nadam se da sam manje vise dobro izracunao, ako ne - tu sam za ispravke 😉.. i da - npr Sams uredjaj nema vise za 1 din, nego u zavisnosti od modela samo se na cenu paketa doda rata za uredjaj (nisam proveravao bas sve pakete kod svih).

imas manje zahtevnije ljude ali prosecnom korisniku je odp 30+ dovoljno (podrazumeva se da vecina ima kucni net) mislim relativno su ok mada mislim da je u svakom slucaju a1 bolji zbog nesto vece pokrivenosti nego yettel i vece brzine od mts-a ali opet sve zavisi kako kome sta treba

imas manje zahtevnije ljude ali prosecnom korisniku je odp 30+ dovoljno (podrazumeva se da vecina ima kucni net) mislim relativno su ok mada mislim da je u svakom slucaju a1 bolji zbog nesto vece pokrivenosti nego yettel i vece brzine od mts-a ali opet sve zavisi kako kome sta treba
A1 ima najbrži internet. Napolju ide uveliko preko 200mbps. Ali, kod mene bar, kad uđem u stan, taj internet je uglavnom neupotrebljiv. Toliko padne protok, da ga je nemoguće koristiti. Imam kući i Yettel-ov i MTS-ov broj i taj problem nemam sa njima.

sad nznm da li da uzmem neo surf za 1900 ili total 20 za 1650 (50% popust)

Ako ti je internet bitna stavka u upotrebi telefona,batali Yettel.

svakako internet najviše koristim ali za gluposti, ništa poslovno :ROFLMAO:

Onda moze i Yettel.;)

Zašto bi iko sada izabrao Start postpaid tarifu umesto prepaid MegaPlan?

Em se dobije više interneta, dosta više, em se dobije više minuta, a na sve to je jeftinije i nema ugovora.
😶

• Like
Reagovanja: fiy
Zašto bi iko sada izabrao Start postpaid tarifu umesto prepaid MegaPlan?
Zbog kupovine uređaja možda? 🤔
Em se dobije više interneta, minuta, a na sve to je jeftinije i nema ugovora. 😶
Meni su hteli da uvale Start tarifu za 680 dinara kao 50% popusta, ali pre par nedelja je bila niža cena ako se ne varam.

Posle intarife za 500 dinara, nisam hteo da pristanem ni na Neo Surf. Plan je bio da iskoristim popust na mesečne planove do sad, ali su 1. aprila uveli nove tarife i od tad koristim broj iz kredita. Jedino što me drži u A1 je funkcionalan 2FA za PayPal (traži mi sms pred withdraw, iako je uključen Authenticator). Inače bih već odavno bio u mts-u, ali je neminovno da pređem u skorije vreme.

Meni ističe mts 1.septembra pa bih prešao, tj.preneo broj u A1. Da li agenti prodaje u A1 nude sada neke benefite za prelaz, tj. za nove korisnike?

Kako beše najbolje uslove da dobijem? UO je istekla. Beše trazim prebacivanje broja u drugu mrežu i kad dobijem odobrenje za prebacivanje broja oni šalju bolju ponudu.

Ne bih menjao operatera imam par br kod njih pa mi je lakše zbog plaćanja.

Podneo zahtev za prenos broja u Globaltel. Zvali iz A1 i dobio Neo4 za 978din. Prethodni paket mi je bio Neo3. Pošto trošim manje od 1gb mobilnog neta mesečno ovo mi savršeno odgovara. Mogao sam da dobijem i NeoNeo za 1350din ali mi manji račun više znači.
Tako je.

Vidim da svi kukate da su mnogo skuplji, kao da ne gledamo iste stvari.
Trenutno sam na NEO4 koji plaćam 2204 dinara. Ugovor nakon dve godine ističe krajem septembra.
Trenutna ponuda za NEO5 košta 1900 dinara. Bolji paket koji je jeftiniji za 300 dinara.
NEO30 je samo 200 dinara skuplji od NEO4.

Ne vidim šta je tu skuplje.

Pre dve godine su imali korektnu ponudu za iPhone Pro model uz 10% popusta za keš. Daleko povoljniji od ostalih.
Ove godine ću uporediti ponude sva tri operatera za novi Pro model sa kupovinom telefona u inostranstvu (uz umanjen porez).
Prošli put razlika u ceni nije bila vredna maltretiranja.

Nazad
Vrh Dno