Da li neko zna da li ima poente da se jurim sa A1 oko naplate rominga unutar granica Srbije?
Četiri čoveka u kolima (svi imamo A1), vraćamo se iz Rumunije u kojoj smo svi koristili isključivo wifi, prelazimo granicu i ulazimo u Srbiju, vozimo se više od 20 minuta (15-ak kilometara od granice) i tek onda uključujemo mobilne podatke. Njih troje bez problema, meni stiže račun od 4000 dinara za 4 potrošena MB u romingu. Pomislio sam da sam negde slučajno uključio i Rumuniji, međutim vidim po listingu datum i vreme i skapiram da mi je A1 skinuo 7 minuta u romingu u tom trenutku kada smo već bili u Srbiji.
Podneo sam prigovor na račun u poslovnici, odbili me preko SMS-a. Pošaljem mejl sa reklamacijom u vezi naplate rominga na teritoriji Republike Srbije, oni potvrde da sam se po GPS-u nalazio kod nas, ali da se telefon zakačio na Rumunskog operatera i da ih ne zanima da moram da platim i da sam ja kriv što sam uključivao mobilne podatke blizu granice (ne znam samo kako je 15 kilometara od granice unutar Srbije blizu, ali ok).
Pa samo da vidim da li imam neku opciju da dalje isteravam pravdu ili sam osuđen na donaciju od 4000 dinara za delfinarijum? Takođe me zanima da li na osnovu ove situacije imam pravo za raskid ugovora ili nešto slično?