Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Koga zanima za produženje, pošto nisam stigao juče da završim obnovu na NEO NEO, danas sam dobio poziv i dobio ponudu za NEO Super, novu tarifu sa istim uslovima - 50% tokom ugovorne obaveze. Zbog i onako povećanih cena tarifa od danas, ispalo je korektno na kraju.
Preneo si broj pa te zvali?

@Darko95
Ladno nisi ni procitao poruku od Nikola Dočić, lepo pise na pocetku poruke da nije juce uspeo da obnovi NeoNeo....

A1 je maestralan ladno NeoNeo poskupi za 300 dinara, total neogranicen paket smanji na 100gb po punoj brzini unisti tarifu skroz. Promeni mu ime i pojeo vuk magarca. Nikako se ne isplati vise uzimati postpejd pakete kod nas.

@Darko95
Ladno nisi ni procitao poruku od Nikola Dočić, lepo pise na pocetku poruke da nije juce uspeo da obnovi NeoNeo....

A1 je maestralan ladno NeoNeo poskupi za 300 dinara, total neogranicen paket smanji na 100gb po punoj brzini unisti tarifu skroz. Promeni mu ime i pojeo vuk magarca. Nikako se ne isplati vise uzimati postpejd pakete kod nas.
To je tačno, ali i dalje su povoljniji nego od ostalih operatera.

To je tačno, ali i dalje su povoljniji nego od ostalih operatera.

Pa baš i nije tačno.
Neo Super sa Total Data u Yettel ne može da se poredi, a Soko Lite u mts je daleko ispred.
Bar za moje potrebe je tako. Malo su skuplji od A1, ali zato količina roaming interneta nije ni blizu.
Pogotovo Soko Lite sa ovom promocijom od dodatnih 199GB u Srbiji i to za vreme ugovorne obaveze.

Stvarno su bezobrazno poskupeli. Sada tarifa sa neograničenim internetom u Srbiji košta 4000, za razliku od 3000, koliko je pre koštala, po regularnoj ceni. To je poskupljenje od 33%.
Jeste da ima neki roming ali njihov roming mi ne vredi ni pišljiva boba jer ograničavaju mreže u zemljama u kojima se boravi. Npr. u Grčkoj važi samo za vodafone koji ima značajno slabiju pokrivenost od cosmote.
Mislim da su sada, kad se sve uzme u obzir, najskuplja mreža u Srbiji

Stvarno su bezobrazno poskupeli. Sada tarifa sa neograničenim internetom u Srbiji košta 4000, za razliku od 3000, koliko je pre koštala, po regularnoj ceni. To je poskupljenje od 33%.
Jeste da ima neki roming ali njihov roming mj ne vredi ni pišljiva boba jer ograničavaju mreže u zemljama u kojima se boravi. Npr. u Grčkoj važi samo za vodafone koji ima značajno slabiju pokrivenost od cosmote.
Ja sam uspeo da se povezem na Cosmote, na njihovom sajtu piše da mogu svi operateri u Grckoj da se koriste.

Ja imam vec godinu dana Neo Neo. Sa 50% plaćam 1354 dinara pa sam zadovoljan. Sledeće godine ću pokušati da prenesem broj, pa da mi ponude popust 50% i ostaću za 1500 dinara što je po meni korektna cena, još sam dobio 3GB roming zbog osiguranja (ne koristim ga) završava mi posao besplatan roming dodatak.

Ukratno rečeno, sa popustom se isplati uzeti. Jer A1 ima bolju mrežu od Yettel (bar u mom gradu).

Jeste da ima neki roming ali njihov roming mi ne vredi ni pišljiva boba jer ograničavaju mreže u zemljama u kojima se boravi. Npr. u Grčkoj važi samo za vodafone koji ima značajno slabiju pokrivenost od cosmote.

Potpuno se slažem.
Ne vidim ni jednu situaciju u kojoj su sada najbolji izbor.
Možda ako se poredi Neo 30 sa Yettel Total 20, ali opet Yettel daje i Deezer i HBO.

Ladno se trude ko će biti nepovoljniji i skuplji 😂

Bas su napravili ocajne nove tarife.
Ukinuli su Deezer, nutkali Neo+Netflix tarifu i sada nemaju ni jedan paket u ponudi sa Netflixom.
U sekciji zabava, drze XploreTV, Netflix, Eden Books i Gaming dodatak, ali se sve to placa dodatno.
Ajde da vidimo kad nabudze optiku i 5g, ali ovako sada stvarno imaju najlosiju ponudu.

Ja sam uspeo da se povezem na Cosmote, na njihovom sajtu piše da mogu svi operateri u Grckoj da se koriste.

Ja imam vec godinu dana Neo Neo. Sa 50% plaćam 1354 dinara pa sam zadovoljan. Sledeće godine ću pokušati da prenesem broj, pa da mi ponude popust 50% i ostaću za 1500 dinara što je po meni korektna cena, još sam dobio 3GB roming zbog osiguranja (ne koristim ga) završava mi posao besplatan roming dodatak.

Ukratno rečeno, sa popustom se isplati uzeti. Jer A1 ima bolju mrežu od Yettel (bar u mom gradu).
U uslovima na sajtu stoji samo vodafone.
Ako dobiješ 50% popusta neće biti 1500 nego 2000 din. Ako gledaš tarifu sa neograničenim internetom ona je sada 4000 din. Ta od 3000 je 100gb po punoj brzini što, složićeš se, nije isto što i neo neo.
A što se tiče pokrivenosti, to je individualno. Kod mene je a1 najgori

Preneo si broj pa te zvali?
Tako je, dodatno sam saznao od njihovog kolege koji mi je nudio pogodnost da ukoliko kod drugog operatera podnesete zahtev za prenos broja pre 15h svakog radnog dana, da će iz A1 zvati istog dana, u suprotnom zovu sledeći radni dan.

A1 je gotovo pa izjednacio cene sa konkurentima, da su se dogovarali, ne bi bolje usaglasili cene 🫢 Steta, bili su dosta povoljniji, a sada katastrofa. Ubuduce kupovina telefona samo za kes. Druga stvar, iste su im cene paketa i sa i bez telefona sto je malo nelogicno, ali imaju verovatno svoje razloge.

A1 je gotovo pa izjednacio cene sa konkurentima, da su se dogovarali, ne bi bolje usaglasili cene 🫢 Steta, bili su dosta povoljniji, a sada katastrofa. Ubuduce kupovina telefona samo za kes. Druga stvar, iste su im cene paketa i sa i bez telefona sto je malo nelogicno, ali imaju verovatno svoje razloge.
Ooo evo još jedne poznate ličnosti na forumu. 😅
Klasično kartelsko udruživanje i damping cena, šta ćeš kada niko od institucija nema i neće da reaguje.
Dal' A1 tako posluje i u Austriji. 😉

Ako dobiješ 50% popusta neće biti 1500 nego 2000 din. Ako gledaš tarifu sa neograničenim internetom ona je sada 4000 din. Ta od 3000 je 100gb po punoj brzini što, složićeš se, nije isto što i neo neo.
Oprosti to je tačno za cenu paketa. A za roming u poruci mi je stiglo sms da mogu svi operateri u Grckoj. Takođe i na sajtu.

P.S Trenutno sam povezan na Vodafone, jer je pokrivenost gde se nalazim sad baš loša.

Prilozi

• Screenshot_20240802_102403_edit_63984393807309.jpg
    Screenshot_20240802_102403_edit_63984393807309.jpg
    141.5 KB · Pregleda: 70
  • Screenshot_20240802_103616.jpg
    Screenshot_20240802_103616.jpg
    145.9 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Juce je u a1 u stadionu tc bilo 10 ljudi u redu u poalovnici, bas udjoh u temu misleci da daju neke pogodnosti... Kad ono... Ocigledno se ljudi "pecaju" na "popust" na telefone

I meni se čini da su ove nove tarife gore od prethodnih. Neograničeni net je sada 4 soma što je onako jača cena. U odnosu na Yettel i MTS, ovo je korak unazad. Neo super paket je otprilike ekvivalent Total data paketu u Yettelu (100 gb po punoj brzini pa mi je to bio reper) i na prvu loptu deluje povoljnije jer Total data košta oko 4400 din. Međutim, ako se u Yettelu uzme sa 50% popusta (što je mnogo lakše izboksovati nego u A1) onda je to oko 2100 (uz e račun). Isto neta, ali i digitalni servisi sa svojim net kvotama plus kvota roming neta 2 gb svakog meseca...
Gledano u globalu, cene i paketi pokazuju da su sva tri provajdera običan kartel. Još jedan dokaz gde živimo.

Vala, preterali su. Soko max kod mts-a prvih 12 meseci 2200,a posle 4500,što je u proseku 3350 mesečno.
Soko lite prvih 12 meseci 2200,a posle 3200,što je u proseku 2700 mesečno.

Vala, preterali su. Soko max kod mts-a prvih 12 meseci 2200,a posle 4500,što je u proseku 3350 mesečno.
Soko lite prvih 12 meseci 2200,a posle 3200,što je u proseku 2700 mesečno.
Ne znam da li daju jos uvek ali uz prelaz iz druge mreze dodatno su davali 6 meseci po dinar pa ostatak kako je navedeno. Što izađe još povoljnije

Poslednja izmena:
Pa baš i nije tačno.
Neo Super sa Total Data u Yettel ne može da se poredi, a Soko Lite u mts je daleko ispred.
Bar za moje potrebe je tako. Malo su skuplji od A1, ali zato količina roaming interneta nije ni blizu.
Pogotovo Soko Lite sa ovom promocijom od dodatnih 199GB u Srbiji i to za vreme ugovorne obaveze.
Sad ce i MTS i Yettel da promene (poskupe) pakete, Ne brini. Sve se ovo radi u dogovoru 3 operatora.

Sad ce i MTS i Yettel da promene (poskupe) pakete, Ne brini. Sve se ovo radi u dogovoru 3 operatora.
Tako je to kod naših operatera. Bas me zanima kada dođe 5G mreža sledeće godine (trebalo bi da dođe) koje cene paketa će biti

Tako je to kod naših operatera. Bas me zanima kada dođe 5G mreža sledeće godine (trebalo bi da dođe) koje cene paketa će biti
Pa ne bi me čudilo da poskupe sa obzirom da sada teraju pakete na teskom QoS sistemu i da tako zagušen saobraćaj naplacuju po paprenim cenama a kamoli na 5G kad bude mnogo veći kapacitet. Ne bi me cudilo da naplaćuju dodatno da koristis 5G...

Ova poskupljenja su po meni baš zato što nema 5G mreže, potrošnja interneta na mobilnim mrežama raste i raste i raste, a kapaciteta nema bez 5G.

Nece naplavivati koriscenje 5G mreze. Za par meseci dva poskupljenja, dok dodje 5G poskupece jos jedno 5-6 puta papreno i reci ce obezebedili smo nasim korisnicima sve blagodeti najmodernije 5G mreze GRATIS . 😁
ako poskupe jos jedno 6 puta vise niko nece koristiti postpaid

ako poskupe jos jedno 6 puta vise niko nece koristiti postpaid
Sad imamo statistike. Možemo videti trendove kako ce se realno kretati.
Ja kontam da su i A1 i svi skontali da je prihvatljiv manji gubitak na poskupljenje jer nemas gde da bezis a i nas sto znamo za popuste je zanemariv procenat.
A iskreno na primeru Rumunije. Teoekom je davao da imaju ekstra jeftin pristup mobilnoj mrezi. Ali je na ime toga brzina bila opala. Lako je imati dobar Speed test sa 4GB protoka mesečno.
Aj da vidimo sa normalnim koriscenjem kako radi mreza na 100 odsto kapaciteta.
Rado bi menjao uvek na neo net sa 20-30Mbps nego da imam 10GB sa brzinom od 300 Mbps...

pobratime ako trosis vise od 100gb na telefonu imam samo pitanje kako oko 40-50 70gb jeidno ako sam samo na mobilnim

Gledam cene za postpaid tarife A1 Austria i Hrvatska, zanimljivo da smo čak i skuplji od njih.

Očigledno da je prorok u pravu, mi smo stvarno ekonomski tigar.

Vrh Dno