Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Mene su danas prebacili na pripejd. Jedno pitanje ako je neko rešavao taj problem. Dok mi je broj bio na pripejd moj a1 aplikacija je radila kako treba, kad sam prešla na postpejd isto. Sad kad su me vratili na pripejd ne radi mi nista kad se ulogujem, samo vrti onaj krug. Isto mi se desilo na tuđem broju. Jel može to da se reši bez poslovnice?

Mene su danas prebacili na pripejd. Jedno pitanje ako je neko rešavao taj problem. Dok mi je broj bio na pripejd moj a1 aplikacija je radila kako treba, kad sam prešla na postpejd isto. Sad kad su me vratili na pripejd ne radi mi nista kad se ulogujem, samo vrti onaj krug. Isto mi se desilo na tuđem broju. Jel može to da se reši bez poslovnice?
Pokusaj da je izbrises pa instaliraj novu.

Meni resilo problem kad sam se ulogovao putem broja 😁
Hvala uspela sam tako. Zbunjujuće je totalno što sad na taj mejl na koji mi je bio povezan broj ne mogu da pogledam stanje računa ali mogu tako preko broja da uđem a ne mogu npr taj pripejd broj sad da dodam novom nalogu za kućni net.

@bojilica ne možeš da dodaš prepaid na nalog kućnog neta jer je taj prepaid broj registrovan. U smislu da se zna čiji je i nije anoniman novi br. Samo novi tj neregistrovani se tamo mogu dodati. Koristi u aplikaciji dve čikice gore desno da posebno dodaš preko br tel nalog za prepaid i šaltaš brzo bez logovanja taj nalog i onaj sa kućnog neta.

Očigledno im nedostaju jasna uputstva jer korisnici upadaju u iste zablude.

To i mogu da razumem ali da sad taj mejl, na koji mi je bio povezan taj broj kao pripejd pa posle kao postpejd, više ne mogu da koristim. Vrv da mora da se ide kod njih da se to sve resetuje. Mada mi ne treba za sad. Za pripejd sve radim preko koda a za kućni net sam otvorila nalog na drugi mail tako da tu pratim potrošnju i račune.

Ako ti je email problem ili želja, javi im na tel da ti obrišu naloge pa napravi opet sa svojim mailom za kućni net. Reši se radnim danom za par sati i dobiješ sms kada je obrisano sve.

To i mogu da razumem ali da sad taj mejl, na koji mi je bio povezan taj broj kao pripejd pa posle kao postpejd, više ne mogu da koristim. Vrv da mora da se ide kod njih da se to sve resetuje. Mada mi ne treba za sad. Za pripejd sve radim preko koda a za kućni net sam otvorila nalog na drugi mail tako da tu pratim potrošnju i račune.
I ja sam imao taj problem. Sa mojim emailom sam imao nalog za neki internet koji je istekao 2016. Zvao sam ih i obrisali su mi taj nalog, pa sam napravio novi sa tim emailom.

Vidi da nije problem u ovome, kada je uključen moj DNS, ne radi mi aplikacija preko mreže. Suprotno OFF radi. Inače uključujem povremeno da mi dodatno blokira reklame u nekim igricama na Google play, ali i reklame uopšte, iako koristim Brave. Ako sam bar nekome pomogao...

Prilozi

• Screenshot_20240309-180433.png
    Screenshot_20240309-180433.png
    135.1 KB · Pregleda: 143
Podneo sam zahtev za raskid ugovora. Imam oko 33000 da isplatim za Xiaomi 13T i idem u Globaltel na FreePaid.
Tek te tamo čeka zabava. 😂
Sta se desava sa xplore tv aplikacijom? Ne uspevam da se ulogujem nikako iako su uneti podaci ispravni? Izvinjavam se ako sam promasio temu
Radi sve kako treba.
Odradi reset šifre pa probaj da se uloguješ.
Ako ni tad ne bude htelo, pošalji mejl A1.

Tek te tamo čeka zabava. 😂
Znam, deo sam te zabave! 🤣 Imam tamo jedan manje bitan broj. Sad prijavljuju da roaming internet ne radi, nekome još uvek ne stižu sms poruke sa verifikacionim kodovima, a nekima se sredilo. Sređuju polako posle prelaska na MTS. Nadam se da će ubrzo sve rešiti. Ma bezobrazluk koliko su svi digli cene. Bezobrazluk i bahatost!

Znam, deo sam te zabave! 🤣 Imam tamo jedan manje bitan broj. Sad prijavljuju da roaming internet ne radi, nekome još uvek ne stižu sms poruke sa verifikacionim kodovima, a nekima se sredilo. Sređuju polako posle prelaska na MTS. Nadam se da će ubrzo sve rešiti. Ma bezobrazluk koliko su svi digli cene. Bezobrazluk i bahatost!
Excited Season 2 GIF by The Office

O da, može im se!

• Like
Reagovanja: qka
Evo šta naši operateru A1 i MTS nude u Austriji za 20 evra. Izgleda da smo mi stvarno bogatiji od njih...

Prilozi

• Screenshot_2024-03-09-19-19-55-062_com.opera.browser.png
    Screenshot_2024-03-09-19-19-55-062_com.opera.browser.png
    50.9 KB · Pregleda: 144
  • Screenshot_2024-03-09-19-17-52-275_com.opera.browser.png
    Screenshot_2024-03-09-19-17-52-275_com.opera.browser.png
    116.4 KB · Pregleda: 142
I da dođe novi operator, koji bi kao uveo bolje cene i ponudu, nema od toga ništa jer što bi SBB to uopšte radio.

Bilo ko da dodje ponudice za do 1€ mada realnoje do 10-20din, jeftinije od ostalih pakete jer bi se brzo uklopio u dogovor. Mada je i do nade potrebe za uslugama komunikacije sto privatno sto poslovno ali ajde ako poslovno zavisi onda se valjda naplatis pa taj deo troska prebacis u cenu koju naplatis. Mada opet da dodje do smanjenja koriscenja nekih usluga mob.operatera oni bi opet reagovali cenama koje su u proseku mnogo vece nego njihov odnos u ostalim zemljama Evrope.

Bilo ko da dodje ponudice za do 1€ mada realnoje do 10-20din, jeftinije od ostalih pakete jer bi se brzo uklopio u dogovor. Mada je i do nade potrebe za uslugama komunikacije sto privatno sto poslovno ali ajde ako poslovno zavisi onda se valjda naplatis pa taj deo troska prebacis u cenu koju naplatis. Mada opet da dodje do smanjenja koriscenja nekih usluga mob.operatera oni bi opet reagovali cenama koje su u proseku mnogo vece nego njihov odnos u ostalim zemljama Evrope.
Svakako bezobrazno skupo plaćamo usluge mobilne telefonije u regionu a i šire.

@todoss slična stvar me zanimala pre dva dana i gledao sam nemačke, austrijske i hrvatske cene za pakete sa dosta ili neograničeno interneta. Za A1 hrvatski sam morao vpn da koristim da bih pristupio iz Srbije. Uglavnom nisam video da je jeftinije tamo. Tvoja druga slika prikazuje cenu za postojeće korisnike A1 interneta dok je cena za one bez "loša". A prva slika koju si postavio ako sam dobro video na sajtu sada, podrazumeva i "* Troškovi aktivacije € 14,9 jednokratno. Nakon 6. meseca standardna cena." Nakon toga € 20,02. Šta znam, ispada kod nas najpovoljnije ali nisam računao naš standard. To menja stvari veoma ali nije tema.

Dosta je da standard računaš i vidiš koliko je sve preskupo kod nas ali nije to samo tako u domenu mobilne telefonije.
Odosmo malo offtopic.
Vraćamo se nazad. :)

@mandrak007 identičan dil prihvatih, nisam uspeo više popusta. Planirao sam i ja mesečni plan od 900 ili 600 da koristim samo nije to baš kao što se čini. Gledajući snimke na FB ode internet relativno brzo a ne računa se u chat GB. Loš mi je bio osećaj par nedelja na planu za 400 koji su poklonili da se stiskam. Pročitaj sva sitna slova pa vidi da li ti odgovara dil potrebama. Probaj i da se uklopiš u plan kao što si želeo. Neo Surf mi je lagodan i kada pogledam doplate, najskuplje su za slobodan browsing a najpovoljnije za namenske servise.
Sitna slova? Šta je tebi pisalo?

@mandrak007 mislio sam da sav sadržaj do kojeg dođem koristeći Facebook aplikaciju potpada u GB dobijene za socijalne mreže u planu jer se "otvara" sve u njoj. Izgleda da nije tako i zato se brže nego očekivano potrošio 1GB dobijen u planu 400. Ovde su dobri saveti, slični uglavnom onima koje sam sam našao kako smanjiti nepotrebnu mob net potrošnju na telefonu.

Saobraćaj ostvaren korišćenjem eksternih sadržaja se obračunava iz osnovne tarife, sve do isteka njenog sadržaja (npr. u okviru dodatka Facebook, pri poseti Facebooku, gledanje video klipa sa druge lokacije se obračunava iz tarife, a ne iz dodataka). Tarifni dodaci ne uključuju kredit za bilo kakve dodatne usluge na navedenim internet lokacijama ili servisima.
Tarifni dodatak Net za Čet uključuje u nacionalnom saobraćaju sve funkcionalnosti Viber servisa (slanje poruka, fotografija, video i audio snimaka, razgovori i video pozivi, slanje emotikona, stikera, itd. unutar Viber aplikacije), kao i sve funkcionalnosti WhatsAppa, Facebook Messengera i Facebooka, izuzev razgovora i video poziva.
Tarifni dodaci Instagram i Društvene mreže uključuju, u nacionalnom saobraćaju, sve funkcionalnosti Instagram (osim deljenja sadržaja uživo - live stream), Facebooka i Facebook Messengera servisa, izuzev razgovora i video poziva

@mandrak007 mislio sam da sav sadržaj do kojeg dođem koristeći Facebook aplikaciju potpada u GB dobijene za socijalne mreže u planu jer se "otvara" sve u njoj. Izgleda da nije tako i zato se brže nego očekivano potrošio 1GB dobijen u planu 400. Ovde su dobri saveti, slični uglavnom onima koje sam sam našao kako smanjiti nepotrebnu mob net potrošnju na telefonu.

Pri upotrebi tarifnih dodataka, saobraćaj ostvaren korišćenjem eksternih sadržaja se obračunava iz osnovne tarife, sve do isteka njenog sadržaja (npr. u okviru dodatka Facebook, pri poseti Facebooku, gledanje video klipa sa druge lokacije se obračunava iz tarife, a ne iz dodataka). Tarifni dodaci ne uključuju kredit za bilo kakve dodatne usluge na navedenim internet lokacijama ili servisima.
Tarifni dodatak Net za Čet uključuje u nacionalnom saobraćaju sve funkcionalnosti Viber servisa (slanje poruka, fotografija, video i audio snimaka, razgovori i video pozivi, slanje emotikona, stikera, itd. unutar Viber aplikacije), kao i sve funkcionalnosti WhatsAppa, Facebook Messengera i Facebooka, izuzev razgovora i video poziva.
Tarifni dodaci Instagram i Društvene mreže uključuju, u nacionalnom saobraćaju, sve funkcionalnosti Instagram (osim deljenja sadržaja uživo - live stream), Facebooka i Facebook Messengera servisa, izuzev razgovora i video poziva
Koliko znam uvek je tako bilo.
Čim klikneš na neki link koji nema veze sa tom aplikacijom tj. hostuje se van Meta, Viber i ostalih app servera, skida ti se GB iz glavnog paketa.

Saobraćaj ostvaren korišćenjem eksternih sadržaja se obračunava iz osnovne tarife, sve do isteka njenog sadržaja (npr. u okviru dodatka Facebook, pri poseti Facebooku, gledanje video klipa sa druge lokacije se obračunava iz tarife, a ne iz dodataka). Tarifni dodaci ne uključuju kredit za bilo kakve dodatne usluge na navedenim internet lokacijama ili servisima.
Jedno pitanje još, funkcionišu li svi kanali EON-a od SBB-a na A1?

Rade i na A1 kućnom netu kanali na EON-u. Još pomalo gledam dok ne istekne SBB otkazni rok, jer sam raskačio ostali SBB hardver. Inače N1 imaš live na N1 sajtu besplatno. I RTS planetu imaš free sa premotavanjem. Ko nije nešto tv person.

Zna li neko od vas sto su raskinuli ugovornu obavezu i prebaceni na prepaid - sta je sada sa brojem? Moze li novi ugovor u A1 odmah ili prelazak u drugu mrezu takodje odmah (kao sto su meni rekli)?

@PanonskiNS Za A1 sam p
Zna li neko od vas sto su raskinuli ugovornu obavezu i prebaceni na prepaid - sta je sada sa brojem? Moze li novi ugovor u A1 odmah ili prelazak u drugu mrezu takodje odmah (kao sto su meni rekli)?
Ako te prebace na prepaid, mislim da mora ili novi ugovor u A1 ili dva meseca da budeš ba prepaidu, pa tek onda u drugu mrežu. Ja sam išao da promenim, da ne ne prebace na prepaid, nego da ostanem na postpaid u i pređem u drugu mrežu.

Po novom pravilniku možeš odmah u drugu mrežu, čak i da si prebačen na prepaid.

Moze odma u drugu mrezu(ako me lazu ovi iz a1 lazem i ja vas)...i ja sam raskinuo uo, ali presek tek 25 :( malo sam zaebo...nego to je sad

Mene interesuje da li bi po raskidu uo dali da se sklopi novi ugovor sa A1?Tako bih umesto 4k neo neo placao dosta manje,ali nikone zna da mi kaze da li bi dozvolili novi ugovor nakon raskida starog.Cekam kraj meseca pa cu saznati.

Verifikacija broja na Google nalogu nije moguća. Da li neko ima sličan problem ili zna rešenje?

Nazad
Vrh Dno