Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Nista specijalno, posle bi placao rate uredjaja, oni svakako su u dobitku, jer cenu telefona povecaju.

Pa recimo tv TCL 65C805 je 25.000 uz neo platinum. Računam da bi mi se to isplatilo :D

Meni nije jasno šta se desi ako neko sa uređajem podnese zahtev… Ja sam preko svog ugovora uzeo majci A54 i sada ne znam da li da ih smaram ili ne…

Znači dižu 10% i postojećim korisnicima? Imam dva broja, taman na jednom da otkažem pretplatu i plaćam samo uređaje.

Kao što su Yettel i mts već uradili, tako sada i A1 ide "utabanim" stopama i povećava cene i postojećim korisnicima pod UO, samo što su napisali mnogo detaljnije obaveštenje u odnosu na mts recimo.

Cak su i sms poslali. Da li moze i ovde raskid kao u yettel? Ja imam uredjaj otplacen odjednom u kesu na pocetku UO...

Da li moze da se u ovom trenutku prenese broj u drugu mrezu? Jos 4 meseca sam pod ugovornom obavezom i nisam uzeo uredjaj.

Pretplatnici koji nisu saglasni sa novom cenom, imaju pravo na raskid pretplatničkog Ugovora, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom zaključno sa 30. martom 2024. godine (u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama).

Raskine se ugovor i onda može sve kad niste vezani ugovornom obavezom, pa i prenos broja. Možda i A1 ponudi nešto primamljivo, ja bih pristao samo na NEONEO za 50%, inače ću biti pripejd ili eventualno Yettel ako ponudi nešto dobro.

Pretplatnici koji nisu saglasni sa novom cenom, imaju pravo na raskid pretplatničkog Ugovora, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom zaključno sa 30. martom 2024. godine (u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama).

Raskine se ugovor i onda može sve kad niste vezani ugovornom obavezom, pa i prenos broja. Možda i A1 ponudi nešto primamljivo, ja bih pristao samo na NEONEO za 50%, inače ću biti pripejd ili eventualno Yettel ako ponudi nešto dobro.
Hvala.

!!! VAŽNO !!! Nemojte tražiti samo raskid ugovora, možete ostati bez svog pretplatničkog broja.

Tražite jednu od dve stvari:
  • Raskid ugovora uz napomenu da želite da vaš broj ostane na prepaidu, a ne da se broj gasi potpuno.
  • Raskid ugovorne obaveze, i ostanak na postpaidu bez UO

Neću sigurno raskidati, neoneo će mi biti 1400din što je opet ok cena, ali samo želim da ih pohvalim, lepo su poslali i u SMS poruci obaveštenje da će biti promenjene cene, kad se otvori link stoji tabela, a i stavka da korisnici koji se ne slažu mogu jednostrano da raskinu ugovor.

Ovako kako su oni uradili treba da izgleda neko obaveštenje o poskupljenju, a ne kao pojedinci, recimo mts-supernova, istakli na sajtu nego šturo obaveštenje koje je em zavučeno em prosečan korisnik opet neće znati o čemu se radi.
Njihovo SMS obaveštenje je bilo u sklopu računa za februar, samo su na kraju računa dodali rečenicu (Od 01.marta tekuce godine vazice aktuelni paketi iz komercijalne ponude. O aktuelnoj ponudi se mozete dodatno informisati na sajtu mts.rs. Vas MTS.), dakle nigde se ne pominje reč nove cene, poskupljenje, itd, a i samo obaveštenje se ne vidi većini korisnika dok ne klikneš "prikaži sve" da otvoriš celu poruku. (slika ispod)

Ovako kako su obavestili ovi iz a1, to bi trebao da bude neki normativ i minimum kako bi trebalo da funkcioniše, jok neko uvijanje muda sarme sa "migriranjem paketa" itd, nepotrebno razbacivanje nekih reči koje dosta korisnika ne razume ili ne shvata onako kako ustvari jeste - poskupljenje.

Prilozi

• Screenshot_20240229_141115.jpg
    Screenshot_20240229_141115.jpg
    188.2 KB · Pregleda: 88
Verovatno ce uskoro korigovati i prepaid. Nisu dugo menjali cene mesecnih planova.

Jedno pitanje..imam neo 23 i sada mogu da raskinem ugovor,a hteo bih odma da uzmem neo 24 travel da bi dobio 6 meseci po 999 i novi paket
1. da li je to moguce ili je pametnije da odma uzmem drugi broj pre raskida prvog ugovora
2.ako raskinem odma i odma potpisem novi na neo 24,da li mislite da ce mi broj biti ponovo dostupan tj da necu morati da ga menjam..samo kazem dajte mi isti broj

Hvala unapred.

Poskupeće i prepaid 100%, ali ne predviđam ništa katastrofalno.

Upravo sam razgovarao sa terenskim radnikom, i maksimalno mogu da se izvuku 6m po 1 din. za prenos broja. Neo neo su nudili do n.g sad vise nema a da li ce biti to mozda ali posle poskupljenja.

Svakako za mene kao pridoslicu u A1 nakon rastanka sa Yettelom je ok po potrosnji mocni plan a njega nece menjati u narednih par dana kada urade tehnicki prenos.

Cao ljudi, zanima me sledece: trenutno imam postpaid tarifu u A1 bez uredjaja. Zeleo bih da uzmem neki telefon, na sajtu gledam i nije mi najjasniji cenovnik.

Kada udjem u uradjaj koji zelim i odaberem svoju tarifu - da li prikazana cena vazi samo ukoliko kupujem paket zajedno sa uredjajem ili tu cenu mogu da shvatim i kao da jednostavno vazi za korisnike te tarife bez obzira da li je kupuju sada ili je vec imaju.

U istom meniju ima opcija "cena uredjaja uz registrovan A1 broj" - da li ipak ova cena vazi za mene? Mada mi nema logike da nema nikakvog popusta ako dodas uredjaj na vec postojecu postpaid tarifu s obzirom da je cena prikazana sa ovom opcijom skoro ista kao u Gigatronu, Tehnomaniji itd dok je cena prikazana u prvoj opciji znacajno manja.

Znam da je najbolje njih da pitam ali ovo mi je trenutno lakse, mozda je neko imao iskustva pa zna.

haha, najjace mi je sto sam juce potpisao neosurf za 1100 din. Sada ne znam da li mene ovo kaci? Jer ta cena je sa popustom tj promocijom?

Evo od kako sam presao vec par dana ne mogu da obavim obicno dodavanje prepaid broja na nalog gde je kucni net. Da pratim potrosnju i ostatak minuta i mb interneta na svim paketima. 10 puta razgovaram sa podrskom, traze mi licne podatke iznova i iznova. Brisu nalog da probamo drugaciji pristup i nista se ne resava. Onda dan posle zatraze sms om informaciju: koji mi je email. Iako sam vec bar 5 puta rekao operaterima sve moguce podatke i brojeve kucnog neta i mobilnog i adresu, jmbg itd. Meni je cudno kako tako nesto obicno i lako kod njih ne moze da se resi. Kako u stvari takav problem i moze da se pojavi. A slag na tortu povecanje cena. :mad:

@PanonskiNS pisi im preko kontakt forme. Nastavicete dopisivanje mailom. Ako im tesko da skroluju par maila iznad, ti samo copy/paste. :D

Evo od kako sam presao vec par dana ne mogu da obavim obicno dodavanje prepaid broja na nalog gde je kucni net.
Broj je registrovan. Sistemom je trenutno predviđeno samo dodavanje neregistrovanih brojeva. Ako ne budu imali pismene prigovore po tom osnovu, rešiće najverovatnije tek za godinu dana kad svi budu bili registrovani po sili zakona. U slučaju dobijenih 10 reklamacija za povredu kolektivnog interesa potrošača, dužni su da otklone svaku nepravilnost.

Nazad
Vrh Dno