Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,647
Poena
48
Lepo tarifiranje :)

Nego, jel kod vas u listi operatera u telefonu postoji 2x Vip SRB i Telenor SRB a MTSa nigde?
Jedan od ta 2x VipSRB je MTS ali se ne vidi :)
 

duqey

Flash Drive
Učlanjen(a)
08.04.2009
Poruke
77
Poena
6
Lepo tarifiranje :)

Nego, jel kod vas u listi operatera u telefonu postoji 2x Vip SRB i Telenor SRB a MTSa nigde?
Jedan od ta 2x VipSRB je MTS ali se ne vidi :)

Meni stoji 1. YU MTS
2. Mobtel
3. 22005
Mislim da to sve zavisi od antene sa koje primas signal
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,647
Poena
48
Update:

Ako imate potpisan ugovor sa VIPom postoje zackoljice oko prelaska na visu tarifu od potpisane:

-Prvi povratak sa vise na maticnu je besplatan a 2.gi povratak se ili naplacuje(poslovnica) ili je nemoguc (kor.servis).

Informacije su danasnje.
 

duqey

Flash Drive
Učlanjen(a)
08.04.2009
Poruke
77
Poena
6
Jedan mali info mozda zatreba
Ukoliko zakasnite sa placanjem racuna, pa vam suspenduju br, na sledecu mail saljete skeniranu uplatnicu, kao dokaz da ste platili racun, kako bi izvrsili reaktivaciju broja.

[email protected]
 

bmarke

Flash Drive
Učlanjen(a)
24.04.2009
Poruke
82
Poena
6
@Septimus
Mislim da si nešto pogrešno razumeo.

Na jednom drugom forumu se povela slična diskusija i zaključak na kraju je bio da se povratak sa više tarife na matičnu ne naplaćuje, ma koliko puta se tako šetao.Jedino ako poželiš da promeniš tarifu na nižu od matične, onda plaćaš nadoknadu...Ovo važi za one koji su pod ugovornom obavezom.
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,647
Poena
48
Ovo su informacije od danas, i to potpuno razlicite. Jedna iz VIP centra a druga sa 060/1234.
I obe su ponovljene nekoliko puta, dakle bili su uvereni u to sto pricaju.
Ono sto se preklapa je da je moguc "samo jedan povratak na osnovnu tarifu".


Da li neko ima direktno iskustvo? Ja licno nemam..


update2: nova informacija iz 060/1234 je da je moguce vise puta besplatno menjati tarife koje su skuplje od potpisane. Objasnise da je skoro doslo do promena i da mozda sve kolege jos nisu "apdejtovane" sa novim informacijama.
 
Poslednja izmena:

duqey

Flash Drive
Učlanjen(a)
08.04.2009
Poruke
77
Poena
6
Mislim da mozes da ides na vecu tarifu nekoliko puta bez placanja. Ali isto tako ne mozes da se vratis na nizu bez da platis penale.
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,647
Poena
48
Inace, provera stanja radi uredno i bez prekida cak i u noci preseka stanja.
Svi brojaci nulirani i uredno broje.

Eh taj MTS ;)
 

isnogood

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
08.07.2003
Poruke
2,558
Poena
63
Josh da budu oni vaucheri za 50% ponovo i dobavljivi...mislim da bi svi preshli...zaboravili bi "ljubav" prema starom broju....
 

sysninja

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poruke
4,542
Poena
48
Ja uskoro planiram da pređem sa Telenora Prenesi 325 na VIP 325 postpaid paket, pa me zanima sledeće, koliko vam obično u stvari bude tih 325 minuta u praksi iskorišćeno zbog 60+30 tarifiranja? :)
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,647
Poena
48
Ovisno da li pravis duze razgovore ili ne - ali u proseku gubis 15sec/razgovoru zbog 30sec rounding.

Najgore ako pravis razgovore oko 1min, sto duzi razgovori to bolja iskoriscenost :)
 

sysninja

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poruke
4,542
Poena
48
Da, pošto stvarno puno koristim net, a na Prenesi nemaju megabajti, nažalost. :(
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,647
Poena
48
Pa onda prelazi, tih 325min je realno 270-280min.

A imas 325MB dok na Telenoru imas "0".
 

sysninja

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poruke
4,542
Poena
48
Pa da, zato i hoću da pređem na VIP, danas bi trebalo da odem do poslovnice. :)
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,647
Poena
48
Nadam se da detalje kod VIP pretplate sa/bez telefona znas vec sa ovog foruma? :)
 

Space cowboy

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poruke
794
Poena
16
Meni se manje vise uklapa jer ili imam duge razgovore ili kratke do 10 s. Ono sto je meni nabijalo racun na Telenoru je onaj dodatak za internet od preko 700 dinara , sada to imam u okviru pretplate takodje sam imao mozda po 4,5 mms-ova koji na Vipu ulaze u besplatne sms-ove tako da mi je sad racun definitivno manji za za oko 800 dinara. Sto se tice kvaliteta mreze non stop mi je na Vip-u signal i zasad nisam primetio neka seckanja,krcanja a net radi isto odlicno kao na Telenoru i jedno 5 puta bolje nego na Mts-u.
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,647
Poena
48
Net na 066 i VIP su nebo i zemlja, u korist VIPa, ovo iz svakodnevnog iskustva u centralnom beogradu :)
 

sysninja

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poruke
4,542
Poena
48
Nadam se da detalje kod VIP pretplate sa/bez telefona znas vec sa ovog foruma? :)


Naravno, evo bio sam do poslovnice uzeo broj, nisam potpisao ugovornu obavezu (tj. jesam, ali onu od 3 meseca samo) jer sam već uzeo telefon, a plus nisam prošao proveru kreditnog biroa kod njih, tako da ću za jedno pola godine potpisati ugovor sa vipom i uzeti neki telefon bez provere u kreditnom birou. :)
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,647
Poena
48
Ajde sa srecom pa izvesti ovde kako te sluzi net preko VIPa.. :)
 

miljic

Flash Drive
Učlanjen(a)
25.09.2003
Poruke
55
Poena
6
vip

mogu reci da sam posle 12 godina koriscenja Telenor(mobtel) mreze pre 2 meseca postao korisnik VIP mreze.
Moram priznati da je mreza-kvalitet signala i pokrivenost bolji nego li sto sam i mogao da se nadam.
Internet radi odlicno, kvalitet veze je odlican....sve u svemu ako neko razmislja o prelasku na Vip slobodno neka to i uradi.
Inace dosta putujem po Srbiji i do sada sam mozda samo jednom imao problema sa prijemom signala i to u nekoj nedodjiji gde nije bilo ni signala Telenor-a.
 

sysninja

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poruke
4,542
Poena
48
Ajde sa srecom pa izvesti ovde kako te sluzi net preko VIPa.. :)


Hvala. :) Za sada sve radi kako treba, nadam se da će tako i ostati.

Samo me zanima, da li se slanje ? na 1260 za upit stanja naplaćuje ili je besplatno? I da li postoji neki USSD kod za proveravanje stanja?
 

xSeptimus

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poruke
10,647
Poena
48
Slanje na 1260 se ne naplacuje. USSD kod ne postoji.
Takodje, SMS sa stanjem se moze dobiti tako sto se pozove 060/1234, pritisne odmah "1" i saceka par sekundi i prekine veza. Ubrzo stize SMS sa stanjem ;)
 

vikhiiz

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poruke
787
Poena
0
Evo i ja da postujem nešto povodom VIP-a...
Prešao sam sa MTS-a, na VIP posle 6 godina intezivne "ljubavi" prema MTS...
Mogu reći da sam bio skeptičan, ali su mi sve sumnje nestale, pri samom ubacivanju kartice u telefon.
Koristim iPhone3g i mogu reći samo da mi je signal jači, a kvalitet zvuka (veze) mnogo bolji nego na MTS.
A da ne govorim o 325mb interneta, i 25% na 1000din pretplatu (mesečnu). Fantastično ! Za sada sam zadovoljan, i nemam prigovora što se tiče pokrivenosti u NS. Za sada još uvek nisam putovao po Srbiji, ali se nadam da mi to neće predstavljati problem, u budućnosti !

Jedino razočarenje (i ono što se nisam setio da proverim pri sklapanju ugovora, jer sam mislio da to važi za sve operatere) jeste saznanje da VIP nema 3g pokrivenost, pa za sad internet fercera samo preko GPRS (EDGE)... Mada me operateri ljubazno ubeđuju da će u skorije vreme i to biti uvedeno !
Dotle, čekamo :)

EDIT: a da ne govorimo o proveri stanja, koja radi, kao što neko reče i u trenutku preseka... Dok MTS - ooooo maaajj gaaddd. Ni u toku meseca.. Sad mi ostade samo u sećanju samo ono čuveno "Servis trenutno nije dostupan !"
Pfff... lame
 
Poslednja izmena:

vikhiiz

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poruke
787
Poena
0
Lepo tarifiranje :)

Nego, jel kod vas u listi operatera u telefonu postoji 2x Vip SRB i Telenor SRB a MTSa nigde?
Jedan od ta 2x VipSRB je MTS ali se ne vidi :)

Ja imam taj problem sa iPhone3g telefonom...
Kao što neko reče, izgleda da je do toga koju antenu "uhvati"...
To sam baš večeras provalio, jer vidi ovo...
img0018.png


Dok sam večeras dobio ovu situaciju...
img0031v.png


Što implicira da je do antene.. E sad, još jednu stvar sam provalio... Tek kada uključim u iPhonu "Enable 3g", tek mi tada u datim mrežama dopiše na kraju (sufix) VIP Srbija (3g), a sve dotle, na kraju naziva mreže ne stoji to (3g) !
 

akki

Super Audio CD
VIP član
Učlanjen(a)
20.04.2005
Poruke
2,659
Poena
63
to implicira da posto si stavio automatic da ti bira mrezu koja je prioritetnija...
 

vikhiiz

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poruke
787
Poena
0
@akki: ne, nije na automatic.. Kod iPhone, kada staviš na automatic, ne izbacuje listu mogućih carriera (mreža)... Ovo ispod automatic dugmeta, jeste rezultat ručnog podešavanja mreže...
Mada i dalje ne kapiram zašto kod VIP kartice, ne postoji MTS opcija ? Ili je ovo do mog iPhone-a (mada ne verujem !)
 
Vrh Dno