Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma skroz lose iskustvo. Pojavila se ta dva lika, nit imaju adekvatne merdevine, niti odgovarajuci alat. ili nisu hteli da silaze dole po to, pa daj da urade sa onim sto je tu i sto pre. I pomagao sam im citavo vreme. Drzao lampu, palio svetlo na hodniku, pridrzavao te molerske drvene merdevine. Ostao sam dugo posle da cistim sve. Po stanu i hodniku na mom spratu sve razbacano ostavili.

A sto me najvise razocaralo, kad je ovaj jedan postavio kutijicu tek onako otprilike, na ruzno mesto dok sam drugom pomagao i ja ga zamolim da je malo samo pomeri desno, kaze: ne moze da se pomera! E a ja ekstra ljubazan, citavo vreme se trudim. reko nisi me pitao, tu joj nije mesto, tek onda je odlepi sa zida (mislio sam da je usrafljena), i u roku od 30sek. postavi silikonom tamo gde sam hteo. nije mi jasno da mu je to bilo toliko tesko. Zale se kako rade po 12 sati i sve im smor.

Da sam znao da a1 salje neke upitne instalatere, o kojima se nista ne zna, cekao bih na zvanicnog iz a1, pa kad dodje -dobro dosao. sad sta je tu je ---uglavnom net radi super.
Dobro si ti još prošao. Meni su MTS instalateri prekinuli struju pri bušenju rupe za optiku pre valjda 6-7 godina, kad je to tek krenulo. I onda su samo otišli, morao sam sam da tražim električara da to reši.
Internet nisu ni uveli.
Tek posle pola godine su došli iz Beograda (u Novi Sad), i odradili kako treba.

Kod mene je situacija konfuzna. Imam SBB coax, u ulici imam Supernovu (ex Gronet). Godinama proveravam dostupnost na Yettel sajtu i kaze mi da ne postoje uslovi. Proverih pre neki dan i dobih ovaj odgovor:
"Na tvojoj lokaciji postoji viseobjekata koji ispunjavaju uslov pruzanja usluge, potrebno je da definises dodatne podatke"
Od podataka jedino nisam upisao podbroj kuce a nemam ga i nemam pojma sta je. Ukucam i u Orionu i oni me pozovu i kazu nema uslova za optiku.

Sutradan me pozove agent A1 sa ponudom, ja njoj objasnim situaciju i ona ukuca moju adresu i stavi podbroj "A" i kaze da postoje uslovi, dogovorimo se za Duo Plus 9 meseci 0 dinara i posle puna cena, zatrazio staticku i ona upisala, dala nalog za izlazak na teren i sad cekam poziv terenaca.

Ono sto je konfuzno je da kod mene nema MTS optike, samo Supernova?!
I da, kada sam ponovo na Yettelu proverio dostupnost i ukucao podbroj rece mi da postoje uslovi i naveli moj PAK broj koji je u stvari PAK za celu moju stranu ulice?!

ricky martin GIF

Kod mene je situacija konfuzna. Imam SBB coax, u ulici imam Supernovu (ex Gronet). Godinama proveravam dostupnost na Yettel sajtu i kaze mi da ne postoje uslovi. Proverih pre neki dan i dobih ovaj odgovor:
"Na tvojoj lokaciji postoji viseobjekata koji ispunjavaju uslov pruzanja usluge, potrebno je da definises dodatne podatke"
Od podataka jedino nisam upisao podbroj kuce a nemam ga i nemam pojma sta je. Ukucam i u Orionu i oni me pozovu i kazu nema uslova za optiku.

Sutradan me pozove agent A1 sa ponudom, ja njoj objasnim situaciju i ona ukuca moju adresu i stavi podbroj "A" i kaze da postoje uslovi, dogovorimo se za Duo Plus 9 meseci 0 dinara i posle puna cena, zatrazio staticku i ona upisala, dala nalog za izlazak na teren i sad cekam poziv terenaca.

Ono sto je konfuzno je da kod mene nema MTS optike, samo Supernova?!
I da, kada sam ponovo na Yettelu proverio dostupnost i ukucao podbroj rece mi da postoje uslovi i naveli moj PAK broj koji je u stvari PAK za celu moju stranu ulice?!
Gde se nalaziš?

U Novom Sadu mi uskoro istice mts optika box 2 (internet+fiksni). Javili su se sa smesnom ponudom. Posto mi treba samo opticki internet A1 je izgleda najbolji izbor.
Da li i dalje nude 12 meseci po dinar za 300/150 paket, pa posle toga 1999 mesecno ?

U Novom Sadu mi uskoro istice mts optika box 2 (internet+fiksni). Javili su se sa smesnom ponudom. Posto mi treba samo opticki internet A1 je izgleda najbolji izbor.
Da li i dalje nude 12 meseci po dinar za 300/150 paket, pa posle toga 1999 mesecno ?
Koliko znam, više ne.

Ma skroz lose iskustvo. Pojavila se ta dva lika, nit imaju adekvatne merdevine, niti odgovarajuci alat. ili nisu hteli da silaze dole po to, pa daj da urade sa onim sto je tu i sto pre. I pomagao sam im citavo vreme. Drzao lampu, palio svetlo na hodniku, pridrzavao te molerske drvene merdevine. Ostao sam dugo posle da cistim sve. Po stanu i hodniku na mom spratu sve razbacano ostavili.

A sto me najvise razocaralo, kad je ovaj jedan postavio kutijicu tek onako otprilike, na ruzno mesto dok sam drugom pomagao i ja ga zamolim da je malo samo pomeri desno, kaze: ne moze da se pomera! E a ja ekstra ljubazan, citavo vreme se trudim. reko nisi me pitao, tu joj nije mesto, tek onda je odlepi sa zida (mislio sam da je usrafljena), i u roku od 30sek. postavi silikonom tamo gde sam hteo. nije mi jasno da mu je to bilo toliko tesko. Zale se kako rade po 12 sati i sve im smor.

Da sam znao da a1 salje neke upitne instalatere, o kojima se nista ne zna, cekao bih na zvanicnog iz a1, pa kad dodje -dobro dosao. sad sta je tu je ---uglavnom net radi super.
Zvace te iz A1 da te pitaju da li si zadovoljan izvedenim radovima. Morali su sve da pocisteza sobom,ispricaj to kad te budu zvali.

Tako je, 4K 🙂

@Alltrack vidi u odgovarajućoj temi

@Alltrack vidi u odgovarajućoj temi
Hvala puno kolega i za ovu temu 👍🥃

Danas mi je stigao SMS i najavili su mi da će ugradnju izvršiti 17.12. Da li sam dobro shvatio, kabl se dovlaci na samo jedno mest u kući, gde je ruter, a svi ostali TV bodovi rade na WiFi? Da li imate neki generalni savet oko postupka ugradnje i slično?

Danas mi je stigao SMS i najavili su mi da će ugradnju izvršiti 17.12. Da li sam dobro shvatio, kabl se dovlaci na samo jedno mest u kući, gde je ruter, a svi ostali TV bodovi rade na WiFi? Da li imate neki generalni savet oko postupka ugradnje i slično?
И мене ово занима, пошто су се мени се најавили за 2.12.
Мислим да од рутера могу да се развлаче и мрежни каблови, али да то не раде они при уградњи него мора да се одради у сосптвеној режији, они само каче на WiFi. (Осим вероватно једног кратког кабла од рутера до једног корисничког места - рачунар или бокс.)

Može sa mrežnim kablovima da se sve završi.

Jel postoji neko realno objasnjenje zasto nemam uslove za A1 usluge kada imam mogucnost za mts optiku i koristio sam Hypernet?

Да ли то они завршавају?

Ako si nekada imao mts-ovu optiku u stanu, ne rade nista samo se prikljuce na postojece mesto i odu. U mom sadasnjem stanu bivsi stanar je imao mts u spavacoj sobi, tako da su prikljucili ruter tu i otisli (ostavili su mi 5m optickog kabla). Sam sam posle busio rupe i selio ruter na mesto gde mi odgovara i razvlacio mrezne kablove do kompa / tva / nas-a.

Sve fercera i više nego dobro na wifi. Njihovi boksovi, telefoni, laptopovi...mrežne kablove ko već nema sprovedene i ko nema potrebu za njima onda ne mora ni da razmišlja o tome uopšte.

Moj savet je da sam pogledas gde se tacno nalazi opticka kutija na tvom spratu gde ti je stan. Kad to utvrdis, onda sam isplaniraj gde ce najkrace da udje kabl u stan tamo gde zelis da postavis ruter. Pa instalaterima kazes tu da buse. Jer ako pustis njih, oni mnogo ne razmisljaju. Meni su ubacili 10 metara viska kabla. Isli su iznad vrata, lepili kabl po celom stanu gore po plafonu (providni tanki kabl, ne vidi se mnogo), a kutija je bukvalno bila u na medjuspratu gde je odmah mogao kabl da udje u dnevnu sobu, i da se ustedi tacno 10 metara. Umesto da kruzi po hodniku zgrade i stanu (ukupno 13.5m) bilo bi ga pola metra na hodniku zgrade i svega 3m u stanu.

Ja živim u spratnoj kući, a kabl je na ulici tako da ćemo videti šta i kako. Svakako će prvo morati da mi kažu šta su smislili pre nego što uzmu hilti 🙂

Ja bih rado taj optički zamenio kraćim, stavili su mi 2m, a ne sme pod oštrim uglom da se savija, pa izgleda ružno, kažem kraćim od recimo 1m. Gde to ima da se kupi i kako se zovu portovi sa jedne i druge strane?
mozes instalacioni kabl da ubacis direktno u ruter i odstranis adapter kutiju. ionako je lepe silikonom na zid i vrlo brzo moze da otpadne.

Poslednja izmena:
И мене ово занима, пошто су се мени се најавили за 2.12.
Мислим да од рутера могу да се развлаче и мрежни каблови, али да то не раде они при уградњи него мора да се одради у сосптвеној режији, они само каче на WiFi. (Осим вероватно једног кратког кабла од рутера до једног корисничког места - рачунар или бокс.)
Meni su sproveli LAN preko tavana kad sam ih pitao, al' prvo je momak koji instalira morao da proveri sa svojim gazdom da l' sme to da uradi, pa je gazda morao sa svojim gazdom da proveri, pa je tek onda dobio odobrenje da mi sprovede LAN.
Ono sto sam nacuo u njihovom razgovoru je da mu je gazda rekao da mi sprovede LAN ako insistiram i pretim da cu otkazati instalaciju ako mi ga ne sprovedu.

Uvek mkzete da kazete da je sa akviziterom sa kojim ste ugovorili instalaciju i Ugovor dogovorili postavljanje instalacije pa ako to ne moze onda nista.

Nazad
Vrh Dno