Šta je novo?

[A1] Kucni net

Gde se vidi taj popust kod mene, kao nekog koji je dao vaucer kod, u aplikaciji? Dao sam jednom clanu ovde, kaze da je proslo ali ja nigde ne vidim da se ista desilo. Sorry za mini off-topic

U kupi / moji aktivni dodaci je bilo reci da se pojavljuje.

Nema. Aplikacija pola na eng pola na srp. Ko li ovo testira i peogramira/vodi...

Da li ja mogu ikako da dobijem neki popust ako dam nekom vaucer obzirom da vec imam popust koji sam dobio prilikom potpisivanja ugovora?

Nije bio preko vaucera... Evo dva vaucera su prosla kod clanova foruma i ja nista ne vidim.

Za ove vaucere, mislim da se mora znati i br telefona,onog ko daje vaucer,ako nekom treba imam 2.

Pozdrav,

Imam a1 kucni net kod roditelja. Najbolje radi kad je van kuce, u nekom kao letnjikovcu. Ne pada na njega kisa, sneg itd. Preko leta u sada je radio sjajno, a moje pitanje je da li smem tokom zime da ga ostavim? Pise do -20 da sme, ali ko ce ga znati

Zvali me juče da mi ponude optiku, prelaz sa KN 100 4G, koji sam plaćao 1500 na akciji, na 300/150 cena kao na sajtu 2k.
Kad sam uzimao KN bio je samo 4G u međuvremenu prošla i optika i 5G.
Možda je moglo bilje da se prođe, tipa neki mesec po dinar? Treba da mi jave da li može da se završi prenos

Pozdrav,

Imam a1 kucni net kod roditelja. Najbolje radi kad je van kuce, u nekom kao letnjikovcu. Ne pada na njega kisa, sneg itd. Preko leta u sada je radio sjajno, a moje pitanje je da li smem tokom zime da ga ostavim? Pise do -20 da sme, ali ko ce ga znati
Moje misljenje je da smes, samo ga tokom zime zastiti - otvorene portove (LAN, USB,...) samo prelepi trakom, i stavi ga u kesu, za svaki slucaj. To sto pise -20C generalno nije precizna brojka, a posebno sto on generise sam toplotu (ne znam koliko trosi ali obicno 5-10W) tako dok nije izlozen vlagi i vetru, trebalo bi da si ok. Ono nasta treba da obratis paznju je 1) da ga stavis u kesu tako da najnizi deo kese ima rupice kroz koju moze da izlazi kondenzovana voda. 2) sa prvim prolecnim danima da ga izvadis iz kese da se ne pregreje. Naravno, mozes i da kupis specijalne plasticne kutije koje su namenjene da unutrasnja oprema prezivi napolju, ali to je naravno malo skuplja ali sigurnija varijanta. Ja moj Huawei B818-263 drzim napolju vec godinu dana, u senci je zbog letnjeg sunca, prekriven kesom preko leta, u kesi preko zime, sve radi ok.

Meni generalno nije bitno dal i dobro radi, ja ne kupujem 5G ruter zato sto mi treba, (a mozda i necu, nisu jeftini) nego zato sto razvijam SW koji bi trebalo da radi otprilike kao LTE-HMonotor, ali ne samo za Huawei, nego i za ZTE 4g/5g, (probao sam na ZTE MF286R) Mikrotik CAT12, B818 -263, B5353 (333 i 232), openWRT, ali to je sve sto imam za sad, pa razmiljam koja je najbolja opcija za testiranje. Naravno, ako ima dobrovoljaca (po jedan po modelu, paravno dobice licencu za koriscenje), samo ako nije problem da mi dostave log fajlove da bih mogao da popravim bagove.
Stavio sam link gde moze da se skine Beta verzija moje aplikacije - ako neko ima zelje da proba - ovde je:

Windows aplikacija za monitorisanje i kontrolu 4G/5G rutera razlicitih proizvodjaca https://forum.benchmark.rs/threads/...-4g-5g-rutera-razlicitih-proizvodjaca.521282/​

Da li je neko mozda probao kombinaciju 4g paketa i 5g rutera - rekli su mi da na mojoj lokaciji mogu tako da dobijem, pa kao ako se prosiri mreza onda samo prebacim paket a ostaju ista kartica i ruter? Mene konkretno zanima da li je taj paket stvarno limitiran na 50/10 ili ce ako je dobar signal i on povuci maksimalne brzine (i 5g) - kao sto je slucaj sa ostalim paketima trenutno.

Radi 4G paket na 5G ruteru i mrezi, ali nema svaki put 5G brzine van 50/10 uglavnom je limitiran na toliko.

Na rasterecenoj baznoj stanici mozes da ocekujes ovako nesto.

Od kad je 5G proradio kod mene je skoro konstanto preko 50/10, ali nista mnogo... Sa 4G druga prica...

Prilozi

• 1790281508054.webp
    1790281508054.webp
    14 KB · Pregleda: 33
Mene konkretno zanima da li je taj paket stvarno limitiran na 50/10 ili ce ako je dobar signal i on povuci maksimalne brzine (i 5g) - kao sto je slucaj sa ostalim paketima trenutno.
Nema maksimalnih 5g brzina u realnom radu. Svaki paket je otprilike ograničen na onoliko koliko u ugovoru piše (malko više ponekad). Fora je da Speedtest nije ograničen ka mnogim srpskim serverima i onda ljudi vide ne znam 500 Mbps download i obraduju se jer je paket recimo 100 Mbps. To nije prava slika. Pusti torrent ili steam download itd. pa ćeš videti. Bar je tako do sada bilo.

Ajde jednom da razbijemo taj mit o brzinama mereno na speedtestu. Skinuo sam windows 11, iso fajl, sa njihovog servera, tezak 7.99gb, sto je oko 8100 mb, za 2 minuta ili 120 sekundi. To je brzina skidanja 67.5 megabajta u sekundi x8=540megabita/s. Paket je a1 duo kn 5g 300/50

Ajde jednom da razbijemo taj mit o brzinama mereno na speedtestu. Skinuo sam windows 11, iso fajl, sa njihovog servera, tezak 7.99gb, sto je oko 8100 mb, za 2 minuta ili 120 sekundi. To je brzina skidanja 67.5 megabajta u sekundi x8=540megabita/s. Paket je a1 duo kn 5g 300/50
Zapravo i vise, zbog overheda ne racunas 8 bita nego otprilike 10 - sto ce reci oko 670Mbit ti je prosecna brzina bila. Ja zato i postavljam pitanje jer mi se cini da oni uopste ne limitiraju brzine po paketima nego koliko mozes da isvuces sa lokacije. Kod mene u njihovom sistemu nema 5g pokrivenosti pa mi nude taj 4g paket + 5g modem, a ja vec imam jedan 300/50 paket sa ruterom koji sam kupio za cerku u drugom stanu pa ga testiram dok ne odnesem tamo i merim cesto oko 500-600/80. Zato sam u dilemi da li da prihvatim taj sto nude (i nadam se da cu imati iste te brzine jer izgleda niko ne zna tacan odgovor) ili da prijavim drugu adresu i uzmem veci/skuplji paket.

Da li je neko mozda probao kombinaciju 4g paketa i 5g rutera - rekli su mi da na mojoj lokaciji mogu tako da dobijem, pa kao ako se prosiri mreza onda samo prebacim paket a ostaju ista kartica i ruter? Mene konkretno zanima da li je taj paket stvarno limitiran na 50/10 ili ce ako je dobar signal i on povuci maksimalne brzine (i 5g) - kao sto je slucaj sa ostalim paketima trenutno.
Probao sam ja kn 50 na 5G ruteru brzina je bila dosta viša od 50 ,bila je koliko je mogao ruter da izvuče jer je bio slab prijem 5G mreže.

Ništa ne može da stigne pre nego što pođe niti da ide brže nego što se šalje. Ako ti MS server šalje 67.5 megabajta u sekundi, to nema veze sa brzinom sa provajdera iako je potencijalno mnogo veća..

I ja sam tražio , molio ,kukao da mi omoguće zamjenu rutera za 5G ali nisu htjeli ni da čuju.
Odgovor je bio da je to drugi paket s nema ni tehničke mogućnosti za 5G na mojoj lokaciji a telefon i ruter imaju 5G mrežu.

Radnici u poslovnici kažu da se za test koristi google speed test i da je tu realna brzina a ne Ookla. Ja sa 5g ruterom imam realnih 50 mb ali stabilnih komp i dva streama tv rade odlično .

ide 1gbs bez problema ako bazna stanica je rasterecena

Nazad
Vrh Dno