Šta je novo?

[A1] Kucni net

Hvala na predlogu, nažalost ni privatni ni službeni telefon mi ne podržavaju eSim 🙁
Išao bi na KućniNet Plus koji je 100/10 zapravo 50/xx, ako bude i tih 50mbs to je dovoljno za moje potrebe.

Još jednom. Sve te brzine su mrtvo slovo na papiru dok ne probaš na tvojoj lokaciji. Sa 100/10 paketom možeš imati i 100/10 i 10/1.

Imam ZTE MC888 sa starim Kućni Net paketom i donedavno je išao bez problema preko 5G.
A1 stavio toranj u blizini, uključio samo 4G LTE, a 5G sektor koji je pucao prema meni je ugasio. Sad nemam 5G ni na telefonu.

Jeste da nemam više tako dobar ping, ali barem imam dobar signal.

Može da se desi. Piratski streaming sajtovi su uglavnom u problemu i na to najviše kukaju ljudi koje poznajem.🤓 Za većinu pristup može da se reši promenom DNS-a ili korišćenjem VPN-a.
Ne koristim ništa od streaming sajtova (ni piratskih, ni običnih), pa nemam nekih zamerki, ali ni konkretnih rešenja, je nisam imao potrebe da ih tražim.

Neko će verovatno ponuditi rešenje, a možda je već i pisano ovde, samo nisam obratio pažnju.

A1 4G uopste nije namenjen za streaming niti bilo sta ozbiljnije.
O tome svedoci cinjenica da ne nude svoju televiziju niti streaming servise preko 4G mreze.

A1 4G uopste nije namenjen za streaming niti bilo sta ozbiljnije.
O tome svedoci cinjenica da ne nude svoju televiziju niti streaming servise preko 4G mreze.

Xplore TV (baš njihov TV)
Netflix
Skyshowtime
HBO

Gledam baš preko A1 4G kućnog neta i to u poslednjih tri godine, bez ikakvih problema.
Radi i torrent bez problema, četvoro ukućana jaše non stop.

… za sigurno prebacivanje broja ili novu uslugu na adresi gde je Kućni net upitan, najbolje je sa agentom…

Od prijatelja koji kukaju.🙄Nisu blokirani svi sajtovi, a ima ih gomila. Nemam pojma niti me interesuje šta koriste, ali znam da je to većini zamerka, jer im je to najbitnija stavka.
Znam da je zbog toga par njih uzelo Adria Telekom listu i to im radi bez problema.

Nema nikakvih blokiranja sajtova na A1 mrezi.

Jeste, pogrešno sam se izrazio, nema blokiranja sa njihove strane, nego sam sajt blokira pristup. Npr. često ne mogu da otvorim stranicu www.cpu-world.com, jer je IP adresa blokirana sa njihove strane. Jedino rešenje je resetovanje rutera, dok ne upadne u grupu sa drugom IP adresom (može i promena DNS-a ili korišćenje VPN-a). To se isto dešava sa određenim streaming sajtovima.

Super, ako nemate nikakvih problema, ali nije sve 100% dostupno bez dodatnih podešavanja.

Mogu da potvrdim (probao danas) da CPU-World sajt nisam mogao da otvorim sa A1 IP adrese (A1 Kucni Net, 4G) i CloudFlare DNS (znaci ne koristi se A1 DNS).
Probao VPN (Oracle Free Cloud Tier) i sajt se otvorio.
Sada sa SBB IP adrese (javne dinamicke, ne privatne-CGNAT) uredno otvara (isto CF DNS).

EDIT: Firefox (desktop) u svim slucajevima.

Moguće da se neke od IP koje dobijemo nalaze na crnoj listi ili taj jedan range.

Koliko se sećam A1 je imao neki opcioni sigurnosni paket/AV a modemi Firewall

Ne kjoristim A1 ali mislim da ovo nije do njih. Probao preko kompa sa netom preko MTS i SBB, (komsijin i moj) i ista prica kao slika iznad. Ukoliko je bitno, preko chrome probano i sa jednim i drugim operaterom.

Nazad
Vrh Dno