Šta je novo?

[A1] Kucni net

Na ruteru ima podešavanje i default je: 5g/4g/3g… Ako staviš 5g only, odmah iskače upozorenje da možeš da izgubiš konekciju. Ja sam uzeo pre neki dan i prijavio drugu adresu, a ovde gde ga koristim piše da ima pokrivenost na otvorenom. Koliko sam primetio, non stop je na 5G. Download mi ide 250-300mbit koliko je i u paketu, ali upload zeza, bude do 12mbit i zeza za zoom/google meet. Svakako planiram da ga prebacim u sobu gde je bolji signal ili na tavan ili napolje 😀
Ovo mi je trebalo 🙂 Hvala puno

Evo igram se malo sa CA kombinacijama, nesto mi forsira bas B3 + n78 (takoreci bez CA 4G kombinacija).

Koji beše ruter? Mislim da sam video da neki od tih ZTE (da li MC801A) imaju max 120Mhz bandwith u downloadu (verovatno i drugi ruteri drugih proizvođača istog cenovnog ranga imaju slično ograničenje), tako da ako je n78 100 Mhz bandwitha, onda može zaista samo na jedan dodatni LTE carrier od 20Mhz ili dva od 10 Mhz.

Nema limita, koliko kod izvučeš.
Inače imaš VikendNet temu.

Pošto sam ovih dana dosta puta pitao u vezi KN 5G, da prenesem utiske. Po A1 mapi pokrivenosti ne ispunjavam uslove za tu uslugu, iako sam na telefonu hvatao 5G. Danas sam uzeo paket i ruter na trenutnoj lokaciji hvata između 5G i 4G+, gde se brzine za Download kreću oko 100-150 Mbps, a Up oko 30-50 Mbps, što je meni odlično. Probaću ovih dana da ga pomeram po kući radi pronalaženja najbolje lokacije. Takođe, da li neko zna, koja bi 5G antena bila dobra.

Pošto sam ovih dana dosta puta pitao u vezi KN 5G, da prenesem utiske. Po A1 mapi pokrivenosti ne ispunjavam uslove za tu uslugu, iako sam na telefonu hvatao 5G. Danas sam uzeo paket i ruter na trenutnoj lokaciji hvata između 5G i 4G+, gde se brzine za Download kreću oko 100-150 Mbps, a Up oko 30-50 Mbps, što je meni odlično. Probaću ovih dana da ga pomeram po kući radi pronalaženja najbolje lokacije. Takođe, da li neko zna, koja bi 5G antena bila dobra.
Koji si paket uzeo i koji ruter , jesi li merio brzine na stranim serverima , jesu zakucane brzine na paket ili idu više , vidim da kod mene gura preko 100 pa počinje da pada uglavnom na stranim serverima, koje jačine signala imaš pogledaj pa tek onda razmišljaj o anteni, ja uzeo 50 mbit sad se ramišljam da li uzimati brži dok ne prođe 14 dana 🙂

Poslednja izmena:
Koji si paket uzeo i koji ruter , jesi li merio brzine na stranim serverima , jesu zakucane brzine na paket ili idu više , vidim da kod mene gura preko 100 pa počinje da pada uglavnom na stranim serverima, koje jačine signala imaš pogledaj pa tek onda razmišljaj o anteni, ja uzeo 50 mbit sad se ramišljam da li uzimati brži dok ne prođe 14 dana 🙂
Uzeo sam onaj paket KN sa Xplore Tv. Brzine se kreću kao što sam napisao gore, stabilne su. Ruter je TP-link NX520

Kod mene je bilo 5g na a1 ali sada više nema. Na yettelu takođe ali sad varira signal dosta, više je na 4g nego na 5g. Samo buđavi mts koji uopšte ni nema pakete za net. Divno.... Inače mi od skoro često ne radi kućni net, ovaj stari. Evo upravo ne redi uopšte a na mobilnim podacima je sve ok sa a1.

Na kraju će me naterati da pored ovog glupog 4g uzmem i novi 5g paket. 4g radi nikad gore, makar kod mene....

Razgovarao sam sa vise njih u a1 i svi kazu da za moju adresu im ne dozvoljava da prave ugovor za 5G kucni net zato sto kao nema pokrivenosti....
Mogu samo za mobilni 5G ROFL 🤔🤣 pa mi za to nudili paket.... mislim svasta.

… još uvek ne ide svuda B7, ali mreža deluje da je malo ‘prodisala’ na ostalim LTE bandovima… u mom slučaju je B1 i dalje najbolji… dok B3 ,iz lokalnog razloga, onako…

Pozdrav jel moze neko da mi u poruci posalje broj terenskog agenta za podrucje Valjeva ili Loznice hocu da uzmem 4g kucni net pre sedam dana popunio na sajtu podatke niko me ne zove.

… još uvek ne ide svuda B7, ali mreža deluje da je malo ‘prodisala’ na ostalim LTE bandovima… u mom slučaju je B1 i dalje najbolji… dok B3 ,iz lokalnog razloga, onako…
Kupili band a nisu opremu na vreme.. konkurencija je radila unapred, pogotovo drzavna i samo su odvrnuli slavinu.
Nadam se da su dovoljni pametni da puste B7 20mhz svuda , da malo rasterete B3 i B1.
Dodatni razlog je sto B7 agregaciju sa B3 ili B1 vecina uredjaja podrzava, dok B3 i B1 prakticno nijedan.

Dodatni razlog je sto B7 agregaciju sa B3 ili B1 vecina uredjaja podrzava, dok B3 i B1 prakticno nijedan.

Ne znam odakle ti ova dezinformacija. Bukvalno svaki LTE-A odnosno 4G+ uređaj za evropsko tržište podržava agregaciju B1 i B3, kao i svih kombinacija svih ostalih standardnih 4G frekvencija u Evropi.

Moguće da kod nas je standardnije da se vidi B3+B20. Ne znam da li na 2CC ruterima bez skripte koristi se B3+B1.
Odnosno da li eNodeB emituje CC sam u ovom spektru ili se mora forsirati?

B20 je "trojanac". B20 na 800Mhz najbolje probija fizičke prepreke, te obično ima najbolji signal unutar stana, pa se uvali u 2CC agregaciju sa B3 iako B1 sa slabijim signalom od B20 daje bolju brzinu. Zato je i ograničavanje na B1+B3 korisno na 2CC ruterima. Tamo gde je B7 dostupan, treba forsirati B3+B7, jer je signal B7 na 2600Mhz najlošije probija fizičke prepreke, ali i dalje daje veće brzine i od B1, B20 pa čak i od B3.

Jel ovo krenuli da limitiraju cak i prema A1 Srbija speedtest serveru na 100/10?
Ili je ovo nesto privremeno?
Moze neko da proba?

Jel ovo krenuli da limitiraju cak i prema A1 Srbija speedtest serveru na 100/10?
Ili je ovo nesto privremeno?
Moze neko da proba?
Kod mene je na 5g oko 120 okacih speedtest.Ubacena KN 100/10 u ZTE MC888D
18604298439.png

Zte ruter od A1 je u kutiji.Nazalost je azuriran fw i ne radi skripta probao sam

To je prema Yettelu.
Kazem prema A1 Srbija BG serveru.
Prema njemu su brzine uvek bile unlimited.

Fora sto tipa pre pola sata nije bilo limita, ali sada jeste.

To je to, izgleda limitirali.
Videcemo jel privremeno ili trajno.

Nazad
Vrh Dno