Šta je novo?

[A1] Kucni net

Taj čovek iz Valjeva je meni poslao na probu i rekao da ako nisam zadovoljan da mogu da vratim ruter, ja sam prvo uzeo Xiaomi 4G koji sam platio 8000 ali sa njim nisam dobio neka velika poboljšanja, jer za njega ne postoji scripta a i nema svoje opcije za zaključavanje. Onda je čovek pristao da vratim Xiaomi i da mi pošalje ZTE 5G naravno da sam doplatio razliku. Mnogi ovde sa foruma su uzimali od njega taj ZTE 5G, jer on je izgleda dovukao veću količinu iz Austrije. Mislim da su na njima raniji apdejti, tako da kad se uključi ruter prvo odmah isključiti auto ažuriranje. Mnogi su se žalili na austrijskom forumu zbog gubljenja rada scripte, ali njima tamo dolazi ažuriranje često, ja sam za ovih 8 meseci probao da vidim da li ima novi apdejt i nije ga bilo, da ga je i bilo ne bi ga instalirao. Inače mi stoji isključeno auto update.

Tako je, mislim da si u pravu, nego nema mi 5G mts na ruteru, a kad stavim Yettel karticu ima.
Mislim da Mts i neće dati 5G nama koji koristima njihov kućni net, da bi nam uvalili njihove rutere i naravno nove skuplje pakete.

Sta mislite, ako na lokaciji na kojoj sam imam 5G signal ( pun ) i merim brzine tu negde kao na 4G, a na njihovoj mapi nema obelezeno da ima 5G signala.. da li ce onda kada zvanicno na mapi bude bilo obelezeno biti vece brzine na 5G ili jednostavno samo nisu obelezili na mapi, a ostace stanje ovako..?

Problem sa ruterima iz oglasa je taj da stižu sa zaključanim firmware-om stranih operatera , prodaju se kao simfree, ispravni, a sve ostalo zaključano, bitno je samo da prodavac napiše "ispravan, radi" a kako radi, to je već druga priča i jako često na našim mrežama rade jako loše , to je neko moje iskustvo sa "jakim" polovnim modelima koji se prodaju kod nas i koji stižu sa ko zna kojih buvljaka iz EU. Konkretno baš me zanima taj mc888 koje brzine postiže kod nas ako može neki info mc888 vs telefon na istoj lokaciji. Slučaj kod mene sa b818 modelom sa odličnim hardverom ali GigaCube firmware unutra to sam tek posle video, testirao , radi slično kao A1 Zte ruter koji daju uz paket za kucni net, katastrofa i vratio sutradan.
Evo ti danas mereno sa Yettel karticom 5G, sa telefonom je slično, loša je lokacija, Mts mi daje slične brzine na 4G, A1 kad sam stavljao davao je nabolje brzine sa 4G .

Prilozi

• Screenshot 2025-12-03 at 17-01-56 Results Speedtest by Ookla.png
    Screenshot 2025-12-03 at 17-01-56 Results Speedtest by Ookla.png
    47.6 KB · Pregleda: 91
Kako radi ovde i da li ima zakljucavanje bandova?
Nisam ga uzeo jer mi je mutna priča skroz , kapiram da su skinuti sa yetell-a , poenta priče je da sve što dolazi sa operatera kao njihova oprema je uvek lutrija jer urade hardcore zaključavanja , možda nekome i radi ok ali da kupim ruter sa nekog operatera podešen za njihovu mrežu, neka hvala. Vidim šta kod nas rade mts i a1 sa ovim ruterima koji su i ovako loši a još ih upropaste sa njihovim a1 i mts firmware , evo mts mi uvalio zte sa hardcore apn fwadata koji sam prvi put video tada , a unlimited net navodno, meganet paket.. Jedina varijanta po meni , radna garancija 7 dana za test , to je ok, svako može da kaže "radi", prima sve kartice , to je smešna priča , pa ako uzimam ruter od 10-15k nije poenta samo da "radi" 🙂

Poslednja izmena:
Nisam ga uzeo jer mi je mutna priča skroz , kapiram da su skinuti sa yetell-a , poenta priče je da sve što dolazi sa operatera kao njihova oprema je uvek lutrija jer urade hardcore zaključavanja , možda nekome i radi ok ali da kupim ruter sa nekog operatera podešen za njihovu mrežu, neka hvala. Vidim šta kod nas rade mts i a1 sa ovim ruterima koji su i ovako loši a još ih upropaste sa njihovim a1 i mts firmware , evo mts mi uvalio zte sa hardcore apn fwadata koji sam prvi put video tada , a unlimited net navodno, meganet paket.. Jedina varijanta po meni , radna garancija 7 dana za test , to je ok, svako može da kaže "radi", prima sve kartice , to je smešna priča , pa ako uzimam ruter od 10-15k nije poenta samo da "radi" 🙂
Naravno i on da je ozbiljan testirao bi pa prodavao sa slikama sa A1,MTS i Yettel.

Ma fake su slike sa oglasa i taj speedtest , meni je poslao nesto deseto sa yettel-a ali speedtest nije uradio kad sam trazio, to mi je dovoljno🙂
Samo da se nadovežem , vidim da su sada slike rutera sa yettel brendom a drugačije je bilo pre neki dan , bile su i slike speedtesta , model global bez yettel, ako neko dobije od prodavca speedtest rezultate ali sa naših mreža neka javi , model je generalno dobar ako nije "osakaćen" sa yettel softverom🙂

Doduse 5G podrzavaju 4CA 4g.
Ja sam na kraju kada sam odlepio od mts i a1 rutera i rutera sa oglasa uzeo stari iphone 6s, pustio hotspot , povezao na nighthawk r7000 ruter sa tomato fw kao client i on mi salje po celoj kuci net, i radi ovaj matori iphone bolje nego 90% rutera sa oglasa , eto privremenog rešenja ;=)

Ja sam u s23 polupan stavio karticu i pustio hotspot i on mi privremeno sluzi umesto rutera. Cekam da dozvole prelazak na 5g paket da ne kupujem ruter bezveze.

na mom je greskom pusten update nocu kad radi samo b20 4G
ZTE MC888D
1764812118603.png
5G
18553759552.png

Test radjen sa obicnom postpaid karticom
Parametri
1764812229213.png

Sta mislite, ako na lokaciji na kojoj sam imam 5G signal ( pun ) i merim brzine tu negde kao na 4G, a na njihovoj mapi nema obelezeno da ima 5G signala.. da li ce onda kada zvanicno na mapi bude bilo obelezeno biti vece brzine na 5G ili jednostavno samo nisu obelezili na mapi, a ostace stanje ovako..?
Ista situacija kao i kod mene , ako se telefon nalazi blizu 5g band-a , a van zone je gde može da pruži internet telefon će prikazati 5g ikonicu iako je povezan na 4g +4ca . Uglavnom povezan si na 4g . Kada bude podešen 5g band blizu tebe imaćeš veće brzine

Pitanje za one koji su uzimali kucni net preko agenata u skorije vreme.
Da li ste dobili 25% popusta tokom cele ugovorne obaveze?
Ja planiram da uzmem ovaj KN 50/10 pa da znam koliko mogu da izboxujem.

5G sam po sebi nije garancija većih brzina, lično koristim Yettel kućni internet koji bolje radi u 4G režimu. Istestirao sam i ostale provajdere na 5G ruteru ali napominjem da mi je signal prilično loš, ispod su i parametri signala za svakog provajdera u momentu testiranja.
Ruter je sa oglasa, Magenta Internet 5G Box, tj. Xiaomi 5G CPE Pro, nema band lock, u mom vlasništvu je sam uradio update automatski iako nisam na njihovoj mreži(što recimo nije slučaj sa Huawei B818, on nije nalazio update-ove).

1. Operator:A1 SRB
Connection type:4G
Frequency band:B3+B1+B3
RSRP:-103.8dBm
RSRQ:-14.1dB
SNR:0.0dB

U screenshotu vidljivo, download 114, upload 4, ping 30

1a Operator:A1 SRB
Connection type:5G NSA
Frequency band:B3+B1+B3+n78
RSRP:-104.2dBm
RSRQ:-13.6dB
SNR:3.0dB

download 220, upload 2.66, ping viši, 39

2 Operator:Yettel
Connection type:4G
Frequency band:B3+B1+B7+B28
RSRP:-106.4dBm
RSRQ:-12.0dB
SNR:2.0dB

download 167, upload 31, ping 20

2a Operator:Yettel
Frequency band:B3+B7+B1+B20+n28
RSRP:-105.6dBm
RSRQ:-13.6dB
SNR:3.0dB

download 128, upload 21, ping 27

3 Operator:mt:s
Frequency band:B3+B1+B20+n78
RSRP:-100.5dBm
RSRQ:-14.6dB
SNR:-2.0dB

download 438, upload 10, ping 20

Prilozi

• a1 4g.png
    a1 4g.png
    60 KB · Pregleda: 21
  • a1 5g.png
    a1 5g.png
    61 KB · Pregleda: 10
  • yetell 4g.png
    yetell 4g.png
    68.6 KB · Pregleda: 8
  • yetell 5g.png
    yetell 5g.png
    61.5 KB · Pregleda: 13
  • mts 5G.png
    mts 5G.png
    61.6 KB · Pregleda: 32
Pitanje za one koji su uzimali kucni net preko agenata u skorije vreme.
Da li ste dobili 25% popusta tokom cele ugovorne obaveze?
Ja planiram da uzmem ovaj KN 50/10 pa da znam koliko mogu da izboxujem.
Da. Tokom cele ugovorne obaveze dobijas popust od 25%
Svakako sacekaj do ponedeljka, kada ce dobiti bolji info i za nove pakete.. mozda za stare daju veci popust

jel neko slucajno zna kako pretraziti mreze na mc888 ? znam da mogu da menjam izmedju auto i manual ali bih da mi pokaze spisak mreza

Nazad
Vrh Dno