Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ima logike jer se uz KN 4G ruter prodaje za 1 din, dok se uz KN 5G ruter dobija na korišćenje besplatno. Ako prelaziš sa KN 4G na KN 5G ruter, 4G ruter ostaje tvoj jer si ga kupio za 1 din, a onda dobijaš i 5G ruter na korišćenje. Kada bi odobravali prelazak sa KN 4G na KN 5G, morali bi mnogo više 5G rutera da oni nabave za kratko vreme, što ih košta, te bi automatski i KN 5G paketi verovatno bili skuplji.
Jednostavno dozvole prelazak uz vracanje starog rutera. Rado bih ga vratio. I onako je za kantu.

Meni se isplati da zadrzim kn 50/10 koji placam ispod 1000d i da uzmem nov kn5g ,cak i bez popusta bice jeftinije od sugave SN koju sad koristim.

Koliko dugo inače traje proces ako potpišem ugovor 'na daljinu' preko sajta? Da li su to pošiljke ugovora, i kasnije rutera, danas za sutra ili? Ovaj 5G TPlink deluje odlično, ali javljam sutra ako me budu nazvali da li uopšte nude ugovore za 5G KN za korisnike van 5G zona.

Koliko dugo inače traje proces ako potpišem ugovor 'na daljinu' preko sajta? Da li su to pošiljke ugovora, i kasnije rutera, danas za sutra ili? Ovaj 5G TPlink deluje odlično, ali javljam sutra ako me budu nazvali da li uopšte nude ugovore za 5G KN za korisnike van 5G zona.
Malo pada u vodu cela prica da ti daju 5g KN van 5g zone. Svakako pokusaj

Kad pustim hotspot, uređaj koji se poveže hvata oko 60Mbps, ne znam zasto...

Evo meni je sad najgori deo dana sto se tice neta (kada se svi zivi nakace)
ubacio sam 4g karticu iz kucnog neta u S24Ultra, a 5g je esim kartica i rezultati su sledeci.
Prva slika 4g, druga 5g
2114.jpg2116.jpg

Sto se tice ovog novog NX520 (izgleda novi model? jer Google slabo daje rezultate), ako sudimo po "slicnim" modelima koje je MioNonno testirao, bice band locka ali ne i cell locka (testirao je NX200 i NX 600).

PS: Puna cena NX520 je izgleda 13700 dinara.
2025-12-02_22-24-05.png

Jel se planira pustanje B7 za 4G?

Sva tri operatera su dobili po 20 Mhz na B7 i 25 Mhz na B3. Pre toga A1 je jedini imao 30 Mhz na B3, a ostala dva operatera 20 Mhz na B3. Međutim A1 i dalje fura B3 na 30 Mhz (20+10). Za očekivati je da B3@10 Mhz zameni sa B7@20 Mhz.

Ne znam samo što B1 nisu sa 15 Mhz proširivali na 20 Mhz. Vidim da mnogi u okolnim zemljama furaju B1 na 20 Mhz. Više bi koristilo 20 Mhz na B1, nego 25 Mhz na B3, jer je maksimamalna širina kanala na 4G 20 Mhz.

Ako mislis na interne antene u ruteru, ne obracaj paznju na to, nece ti to praviti neku ko zna kakvu razliku. Sve je to tu slicno koji god ruter uzeo.
Veca razlika samo sa externim antenama.
Inace, bez njih, gledaj samo dobru poziciju u sobi da mu nadjes i to je to.

Sad su u haosu do malo pre mi u xiaomi ruteru radio 5G preko kartice za fon. Sad nema neta a ima signala na fonu radi. Kontam da ne daju zbog zloupotrebe jer ne mozes ti nekom da zabranis da se kaci na 5G kad ga ima.

Sto se tice ovog novog NX520 (izgleda novi model? jer Google slabo daje rezultate), ako sudimo po "slicnim" modelima koje je MioNonno testirao, bice band locka ali ne i cell locka (testirao je NX200 i NX 600).

PS: Puna cena NX520 je izgleda 13700 dinara.
Pogledajte prilog 516139
Trebali su da uvedu ko hoce da iznajmi da iznajmi ko hoce da kupi da kupi na rate.Prvi bih ga ja kupio tada da ne moram da jurim na kp a ovako cu uzeti manji paket i tu ce izgubiti

Sto znaci da je opaasan reket na optici...

Tako bilo i za mobilni internet (KućniNet). Prvih 6 meseci bez pretplate.
Što znači, poskupeli su.
Ipak, ok je.
1.500 dinara mesečno za osnovne usluge.. +1 sa moje strane.

Poskupljuju iz godine u godinu, ali i ne preteruju i ucenjuju.
Neograničen saobraćaj za sve.

Sad su u haosu do malo pre mi u xiaomi ruteru radio 5G preko kartice za fon. Sad nema neta a ima signala na fonu radi. Kontam da ne daju zbog zloupotrebe jer ne mozes ti nekom da zabranis da se kaci na 5G kad ga ima.
Jel moze neko ovo da mi proveri? Moguce je da je problem neki sa mojim uredjajem. Kada radi radi top 500+ download 50 upload. Dl je isao i do 800.

Nazad
Vrh Dno