Šta je novo?

[A1] Kucni net

Trenutno imam 150-200 u toku dana i 300+ uvece. Nadam se da ce to biti tako i na novom paketu.

Ako govoriš o brzini, ne može biti ta brzina na novom paketu, jer je ograničen na 100 Mbps download i 10 Mbps upload. Gore sam okačio maksimalne rezultate koje ostvarujem sa KućniNet Plus paketom. Kod merenja igla na početku krene na gore i onda se vrati na pokazana merenja.

Koristim A1 kućni net 100/10 a kada merim brzina ne prelazi 40 mbps download.Najcesce se kreće oko 35 mbps .Merim preko telefona na wi fi. Već sam uzeo ugovor na 2 godine.Dal mi je neko imao slična iskustva i da li vredi tražiti da smanje paket na 50 mbps jer ne može svakako da prebaci više a jeftinije je za 500 din.

To se stalno događa, zavisi nakiju stanicu se kačiš, zato u ugovoru i piše do 100Mbps i ne garntuju brzine.

Koristim A1 kućni net 100/10 a kada merim brzina ne prelazi 40 mbps download.Najcesce se kreće oko 35 mbps .Merim preko telefona na wi fi. Već sam uzeo ugovor na 2 godine.Dal mi je neko imao slična iskustva i da li vredi tražiti da smanje paket na 50 mbps jer ne može svakako da prebaci više a jeftinije je za 500 din.

Wifi 5Ghz ili 2.4Ghz? Prvo proveri to. 2.4Ghz zna često da smanjuje brzinu. Ako imaš i mogućnost preko kabla da povežeš komp i proveriš, onda još bolje.

Dalje, ako je zaista brzina takva koju dobijaš, onda bi mora da imaš pravo da zatražiš smanjenje ugovora na 50/10. A1 mora da proveri tehničku mogućnost na lokaciji i na osnovu toga ti da veći ili manji paket. U ovom slučaju ne postoji tehnička mogućnost za paket 100/10, te je to greška A1 što su ti dali taj paket, naročito jer je bilo suprotnih slučajeva, da su davali samo manji paket jer su govorili da ne mogu da garantuju brzinu većeg paketa na toj lokaciji.

Wifi 5Ghz ili 2.4Ghz? Prvo proveri to. 2.4Ghz zna često da smanjuje brzinu. Ako imaš i mogućnost preko kabla da povežeš komp i proveriš, onda još bolje.
5Ghz je u pitanju.Evo probao sam preko TV-a gde je priključen ruter direktno i download mi u ovom momentu 30 mbps a upload 10 mbps...
Svakako ću otići sutra da vidim sa njima da se to smanji.

5Ghz je u pitanju.Evo probao sam preko TV-a gde je priključen ruter direktno i download mi u ovom momentu 30 mbps a upload 10 mbps...
Svakako ću otići sutra da vidim sa njima da se to smanji.

Da, onda ti je najbolje da tražiš smanjenje paketa, kao i smanjenje računa za prethodne mesece gde je brzina bila do 50/10. Njihova je greška što su ti dali skuplji paket gde ne postoji tehnička mogućnost za njega. Verovatno si dobio ZTE MF296R ruter?

brat je uzeo pre neki dan A1 kucni net 100/10 (posto su mu alternativa SBB i Supernova a nece iz principa kod njih) u Mirijevu.
ZTE 296R ruter, ni na kablu ni na WiFi ne prelazi 55Mbit download (upload je 12-13Mbit konstantno). Ja iz iste sobe preko telefona u kom je A1 kartica udaram preko 200Mbit download.
Primetio sam da nema A1 servera na speedtest, ne mogu da se setim sa sigurnoscu ali mislim da ga je pre bilo

brat je uzeo pre neki dan A1 kucni net 100/10 (posto su mu alternativa SBB i Supernova a nece iz principa kod njih) u Mirijevu.
ZTE 296R ruter, ni na kablu ni na WiFi ne prelazi 55Mbit download (upload je 12-13Mbit konstantno). Ja iz iste sobe preko telefona u kom je A1 kartica udaram preko 200Mbit download.
Primetio sam da nema A1 servera na speedtest, ne mogu da se setim sa sigurnoscu ali mislim da ga je pre bilo

To je ograničenje rutera koji je CAT6, a telefon je CAT20 minimum. Nek traži da mu smanje paket na 50/10 zbog tehničke nemogućnosti veće brzine, ako mu odgovara ta brzina.

Princip je princip ali kabl je kabl!

Koliko para toliko muzike. Uvek bilo!

Hm, u mom slučaju diskutabilno. SBB je jedina opcija preko žice preko mene, a imao sam probleme sa višesatnim prekidima signala 2-3 puta godišnje u proseku. Sa A1 mobilnim internetom prekid signala nikad nisam imao.

^ Ti si izuzetak, pod pretpostavkom da je tačno to što ti pričaš.
U svakom slučaju kod ogromne većine nije tako

Kod mene A1 puca konekcija nekoliko puta za sat vremena po nekoliko minuta, baš sam juče pratio, kad je opterećenje BS.

I meni ja sa A1 pucala veza poslednjih par godina svaki put kada je bilo neko nevreme a još više puta smanjivalo protok na 1-2 Mbps. Ni u jednom trenutku nisam mogao biti siguran kakav ću imati protok. Sve zavisi od mesta gde sim dalje od velikih gradova je uvek nesigurno.

E sad, koristio sam Yettel 7 godina, nisam imao prekide konekcije ali mali protok, šta sad izabrati, dobar protok 50-100 mbts A1- Mts sa pucanjem konekcije ili loš protok Yettel 10- 15 mbts ali nema pucanja konekcije.

Proveri u komšiluku šta i kako radi jer razlike mogu da budu ogromne. Ako te ne mrzi možeš i da uzmeš online od nekog provajdera pa imaš 14 dana da sam proveriš. Ovako napamet ti niko ne može reći.

Pa napisao sam da sam sve proverio, dakle, da ponovim, stabilnost ili protok, i još imam kvalitetan ruter Xiaomi AX3000 cat12, moj problem je, čemu kvalitetan ruter ako imam solidan protok a puca veza na A1 i Mts, sa Yettelom nema pucanja konekcije ali loš protok, moja lokacija, zagušenje BS, onda rešenje je, šta će ti skup kvalitetan ruter ako ćeš Yettel, jer taj protok možeš i sa jeftinijim cat 6 ruterom, znam da sam dosadan, ali mi znači da čujem nečije savete.

Pa onda je to individuelno, meni bi povremeno pucanje bilo manje važno nego solidan protok jer mi ništa ne zavisi od interneta, nije za posao niti za TV ili poslovne sastanke ili online igre ali kada mi treba da skidam nešto onda da bude dovoljno brzo jer spor internet može da prekine snimanje. Ako ti je internet važan za te stvari koje sam naveo ili nešto drugo onda ti je sigurnost važnija od brzine jer je i slab protok dovoljan. Sve to može sa 2-5Mbps. Ali ako ti treba dan-dva da skineš neki film ili igru onda ti je brzina važnnija.

Ćao drugari, da li neko zna kako da zaključam band na mf296r ruteru. Nigde ne vidim opciju u podešavanjima... Hvala svima!

^ onemogućeno od strane A1, inače ruter ima tu mogućnost.

Meni se konekcija stabilizovala posle prvog dana, od tad nikakav prekid, sve radi glatko. Brzina i dalje varira, ali to mi je manje bitno za sad.

Teoretski kroz flesovanje drugog softvera ali to ima milion drugih problema koje moze da izazove tako da - prakticno ne.

Bice navodno neki update kroz par dana pa mozda omoguce jer nije kao da ce svi koristiti to, samo par nas koji znamo sta to uopste znaci - vecina ce ga koristiti kao Plug & Play.

da li neko zna kako da zaključam band na mf296r ruteru

Možda može da radi zte.js? Evo uputstva:

• Otvorite web interfejs rutera na 192.168.0.1
  • Otvorite developer tools -> console u browser-u
  • Otkucajte "allow pasting" bez navodnika i enter (za Chrome i druge browser-e koji koriste Chromium)
  • paste-ujte ceo zte.js i to je to

Jutros ustanem, nema interneta. Pokušam da se ulogujem u ruter, međutim bez uspeha. Posle dvadesetak minuta i novog pokušaja logovanja izbaci mi poruku da je ruter uspešno ažuriran. Nakon toga ulogujem se, ali nema nikakvih opcija za podešavanje. Da li se to dogodilo još nekome?

Prilozi

• Clipboard Image-1920x1079.jpg
    Clipboard Image-1920x1079.jpg
    115.9 KB · Pregleda: 46
Imas pozadi dugme Reset, ako se ne sredi sam od sebe drzi ga jedno 10s dok ne bljesnu lampice

Pozdrav,

Planiram da uzmem roditeljima ovaj jaci paket, 100/10 i dva android boxa. Instalirao bih svoj yettel tv, imam dva slota slobodna. Da li bi to trebalo da radi kako treba, na neki duzi period, par godina?

Pozdrav,

Planiram da uzmem roditeljima ovaj jaci paket, 100/10 i dva android boxa. Instalirao bih svoj yettel tv, imam dva slota slobodna. Da li bi to trebalo da radi kako treba, na neki duzi period, par godina?

Sve zavisi od lokacije. Ako imaš A1 karticu izmeri brzinu mobilnog interneta na telefonu na toj lokaciji. Pritom imaj u vidu da ruter koji dobijaš besplatno uz paket ne može da izvuče brzinu koju može 90%+ telefona koji se koriste danas.

Nazad
Vrh Dno