Šta je novo?

[A1] Kucni net

čudno, ja sam letos kupio K20 i radi u fullu, čak je i stajao jedno vreme na prozoru koje je osunčano većim delom dana i pored svega toga nije zabadao, niti se grejao.

čudno, ja sam letos kupio K20 i radi u fullu, čak je i stajao jedno vreme na prozoru koje je osunčano većim delom dana i pored svega toga nije zabadao, niti se grejao.
Verujem da je bolja serija jer prvi K20 koji je vracen gasio se i palio na svakih par minuta dok ovaj zabode nekad samo jednom dnevno ako je hladnije vreme. Naso sam neki 535 ali mislim da je neka refabrikacija nisu iste nalepnice na obe strane kutije, kontam niko ne popravlja elektroniku pa je verovatno menjana ploca tako da bi trebalo da bude ok sve.
1000006131.jpg
Ako neko zna nacin za proveru preko serijskog broja da li je refabrikovana ploca neka pise..

… generalno radi kontinualni streaming…? Bas se dvoumim za selo da uzmem, za EON… btw., definitivno i dalje traje akcija za 12meseci… zavisi gde se uzima… evo u Kladovu sam i sve je izlepljeno u poslovnici 12meseci za dinar… ali, trenutno nemaju rutere…

Napravi neki dil da ti ruter daju naknadno, zgrabi karticu dok jos moze jer je to 9000 odnosno 18000 ustede 😄

… pitah, kazu ne moze da se uradi ugovor… upisali me, od ponedeljka bi trebalo da stigne…

Jesam vec i dobio nov K20 isto se restartuje. Verujem da je sam model falican ne moze da gura ove brzine izgleda.
Ja imam isti problem sa ZTE MF296R. Restart na svakih 15-20 minuta. Odneo ga u poslovnicu na servis posle 3 dana korišćenja, juče dobio poruku da je uređaj "testiran" i da radi i da mogu da ga preuzmem u poslovnici što neću uraditi nego ću zahtevati novi. Inače sam karticu ubacio u telefon (pixel 8) i radi kao sat.

Ja imam isti problem sa ZTE MF296R. Restart na svakih 15-20 minuta. Odneo ga u poslovnicu na servis posle 3 dana korišćenja, juče dobio poruku da je uređaj "testiran" i da radi i da mogu da ga preuzmem u poslovnici što neću uraditi nego ću zahtevati novi. Inače sam karticu ubacio u telefon (pixel 8) i radi kao sat.
Brate ko da si rekao sipao sam gorivo u fiću. I sipao sam gorivo koenigsegg ageru. Oba idu na istu stvar samo mala razlika između agere i fiće

Trazi nov ili zamenu osnovne ploce. Cipovi nemaju nikakvo pasivno hladjenje u vidu hladnjaka nekog alu/bakar i radna temperatura je 0 do 40c sto znaci da vec na 35c krenu da brljave.. E sad neki manje neki vise onaj prvi K20 bukvalno zabadao 5 puta u 10min dok ovaj drugi retko kad ako uperim 120mm hladnjak u njega. Sve i novi da ti daju to nece da radi kako treba opet ce da se gasi vrlo verovatno tako da pametno prodas novo neotpakovano i kupis neki normalan brend da nije ZTE. Negde sam procitao da postoji sansa da se stabilizuje ako se ubode za nijansu slabiji adapter jer ce manje da se greje. Imao sam za ADSL ranije isto ZTE kad mi je izgoreo Huawei dali mi za zamenu isto se gasio kad kad i nakon nekog vremena krene da usporava.. 😂👍

To sa adapterom je glupost jer uredjaj vuce koliko mu treba, sa stavljanjem "slabijeg", odnosno neadekvatnog adaptera mozes samo da mu skratis zivotni vek i eventualno da ga ubijes na mestu ako dovoljno promasis karakteristike adaptera za uredjaj.

Zato kvalitetan adapter, sposoban da isporuci istu ili vecu snagu (odnosno isti napon + ista jacina struje ili isti napon + visa jacina struje, nikako drugacije) - to bolje.

To sa adapterom je glupost jer uredjaj vuce koliko mu treba, sa stavljanjem "slabijeg", odnosno neadekvatnog adaptera mozes samo da mu skratis zivotni vek i eventualno da ga ubijes na mestu ako dovoljno promasis karakteristike adaptera za uredjaj.

Zato kvalitetan adapter, sposoban da isporuci istu ili vecu snagu (odnosno isti napon + ista jacina struje ili isti napon + visa jacina struje, nikako drugacije) - to bolje.
100% istina!

Koja je najbolja fora da se testira njihov kucni net bez vezivanja nekim ugovorom? Imam kuci ADSL koji nikad nece da se pretvori u optiku, pa razmisljam u pravcu ovako nekog neta, ali nemam predstavu da li kod mene ima uopste dobar signal a samim tim i protok. Sta je najbolja opcija u tom slucaju? Mozda da kupim A1 karticu i ubacim u telefon? Jel to identican signal koji koriste i za kucni net?

@Nabukodonosor uz nove kartice ide Mega plan uz koga sleduje 10GB na 3 meseca, a za prenete brojeve 6 meseci, nema više throttlinga i saobraćaj ide po maksimalnoj 4G+ brzini.

Narucis online. Ako ti ne odgovara ubroku od 14 dana vratis.

Sve sto se poruci online moze da se vrati do 14 dana ako nisi zadovoljan proizvodom ili uslugom. Ja sam pre dva dana obnovio uo za tarifu i dobio sam izmedju ostalih dokumenata i dokument o odustajanju od usluge

Može li još uvek ono 12 meseci?

Sve sto se poruci online moze da se vrati do 14 dana ako nisi zadovoljan proizvodom ili uslugom. Ja sam pre dva dana obnovio uo za tarifu i dobio sam izmedju ostalih dokumenata i dokument o odustajanju od usluge
Pa zbog ugovorne obaveze nisam siguran, ali ako daju dokument o odustajanju onda super. Sličan problem imam, samo adsl ili ubogu Supernovu (još gore kod mene), pa bi mi ovaj A1 100/10 odgovarao lepo ako radi, a u poslovnici mi rekoše da može taj paket kod mene.

Šta milsite - Da li će ova A1 punda uticati na Mts i Yettel da i oni ponude 4G flat internet?

Da li još uvek ima promocija na 12 meseci?
Ako ima neko broj akvizera zamolio bih da mi prosledi u PP :)

Da li bi na mojoj lokaciji mogao da očekujem punu brzinu (100/10)? Ovo su merenja sa moblnog u 3 prostorije gde bi mogao da postavim ruter. Svakako bi uzeo neki bolji ruter odmah.

Prilozi

• viber_slika_2025-04-27_20-50-26-326.jpg
    viber_slika_2025-04-27_20-50-26-326.jpg
    40.4 KB · Pregleda: 99
  • viber_slika_2025-04-27_20-50-26-196.jpg
    viber_slika_2025-04-27_20-50-26-196.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 100
  • viber_slika_2025-04-27_20-50-26-554.jpg
    viber_slika_2025-04-27_20-50-26-554.jpg
    40.3 KB · Pregleda: 88
Da li bi na mojoj lokaciji mogao da očekujem punu brzinu (100/10)? Ovo su merenja sa moblnog u 3 prostorije gde bi mogao da postavim ruter. Svakako bi uzeo neki bolji ruter odmah.
Odradi speedtest, baš si daleko od stanice, ali signal ti je odličan. Po meni bi trebalo da može, ali ipak zavisi od opterećenje stanice u tom trenutku.

Proveriću sutra, nemam A1 broj, ovo je ortakov. Proveriću nekoliko puta u toku dana brzine, ako ide preko 100Mbs, poručiću paket, imam i tih 10ak dana da isprobam detaljno posle...

Nazad
Vrh Dno