Šta je novo?

[A1] Kucni net

Desava se kako kad ne svaki dan, bar danas nisam primetio, tada kada se restartovao desilo se u razmaku neka 3 sata samo od sebe.
Takođe se desi, možda jednom dnevno. Isključivo otkad je krenuo ovaj flat paket. Može biti da je nešto do bazne stanice.
Doduše direktno primetio samo jednom. Provera posle išla na stranici modema po trajanju konekcije (vidim i juče se desilo).

2025-04-14 08_38_58-Window.png

Pre nekoliko dana sam im poslao zahtev da predjem sa XXL na kućni net+ i da zadržim 25% uz napomenu da ne odbijaju odma nego provere sa šefom iznad. Kažem, pre mesec dana sam potpisao ugovor, mogu ga raskinuti pa uzeti nov... Još uvek ništa ne odgovaraju

Koliki sam shvatio, nekoliko ovde je uspelo da zadrži popust a nekoliko nije? Ovaj agent/akvizator koga dele na forumu kaže da ne može pomoći..

Da li bi neko mogao da mi uporedi ZTE296 sa Cudy LT500? Čami mi negde po fijokama, da li bi dobio nešto u odnosu na ZTE?

Odgovorili su mi posle silnih provera i *******cija da NIJE moguće zadržati popust 25% prilikom prelaska sa XXL na kućni net +.

Da li i dalje važi 12m po dinar na linku/preko agenta ili je sada 6m ?

I flat internet koji su pustili je velikodusno od njih s obzirom da 2 ostala operatora spavaju, traziti jos i popust na sve to je previse...

U petak kliknuo na "prijavi se" i ostavio podatke, nakon par sati me nazvao agent, rekoh da sam zainteresovan za ponudu ako još uvek traje promocija za 12 meseci po 1RSD, dečko reče da da, i eto - stigao mi uređaj pre otprilike pola sata, i stvarno promocija "12 meseci" na ugovoru.

Da li je to ogranicenje od 50 ili 100 megabita po sekundi na nivou stanice/kartice, kako da kazem, da li mogu da forsiraju to zaista ili prosto daju LTE modem takav koji ne moze da izvuce vise? Imam Huawei B818, 100 Mbps mi realno radi posao, i vise nego dovoljno, ali iz radoznalosti me zanima da li je moguce izvuci sa njim 200+ kao sto sada izvlacim na A1 VikendNet npr?

Da, oni limitiraju na osnovu kartice.
Na početku speedtesta ode to do 140-150Mbpsa ali se do kraja spusti na 100-110Mbpsa. Veći problem je ja mislim limit na uploadu na 10 Mbpsa, mogli su na bržem paketu da stave veći upload.

I flat internet koji su pustili je velikodusno od njih s obzirom da 2 ostala operatora spavaju, traziti jos i popust na sve to je previse...
Čuj velikodušno.. A što nude onda 12 meseci korisnicima? Ili 6? Što bi jedan korisnik istu/lošiju stvar plaćao skuplje?

Misliš da su dobre duše pa nam daju sirotinji? Imaju oni računicu. A ova dva provajdera koja pominješ će odgovoriti na ovu ponudu u narednom periodu sigurno.

Jasno... Nije mi iskreno problem 10 Mbps upload, navikao sam na drugoj lokaciji na VDSL 100/10, ako i na selu uspem da dobijem 100/10 premija...

Jedino me zanima da li je neko uspeo da resi ovaj bufferbloat tj ping spike prilikom download/upload... Ja sam na VikendNet (Huawei B818 + Asus TUF Gaming AX3000 V2 sa Merlin firmware) uspeo da doteram nekako u normalu sa Cake SQM i ogranicenjem na 100/10... Ali sad gledam ove skrinsotove gore sa speedtesta, cepa ping prilikom downloada 207, 233, 317, 1651 itd...

U petak kliknuo na "prijavi se" i ostavio podatke, nakon par sati me nazvao agent, rekoh da sam zainteresovan za ponudu ako još uvek traje promocija za 12 meseci po 1RSD, dečko reče da da, i eto - stigao mi uređaj pre otprilike pola sata, i stvarno promocija "12 meseci" na ugovoru.
Izvini, ali u petak si kliknuo na link 6 ili 12 meseci po dinar? Link od 12 više ne radi

Popuni formular i pitaj agenta kad te pozove. Neko je napravio propust, do sada nije moglo da se pristupi nekoj promociji direktno, skontali su i to su onemogucili.

Svaki dan mi iskace na fejsu 12m/1rsd, pitanje je samo da li si u zoni u kojoj je to i moguce.

1000041186.pngUpravo sam potpisao ugovor za Kućni Net Plus i u ugovoru piše da postoji Kućni Net Basic ? Da li neko zna šta je ponuda u ovom paketu pošto se na nalazi na sajtu . Da li je možda kao za ona područja gde nije moguće ispuniti 50mb/s pa je brzina fazon 20 ili 10mbps ???

Taj paket ima limitiran broj GB mesecno i maltene je jedan od prekrstenih starih paketa.

Pored nova dva slobodno smatraj da ne postoji.

Pogledajte prilog 488297Upravo sam potpisao ugovor za Kućni Net Plus i u ugovoru piše da postoji Kućni Net Basic ? Da li neko zna šta je ponuda u ovom paketu pošto se na nalazi na sajtu . Da li je možda kao za ona područja gde nije moguće ispuniti 50mb/s pa je brzina fazon 20 ili 10mbps ???
To ti je ovo. Apsolutno ne vredi.
2025-04-07 14_21_52-Postpaid.pdf — Mozilla Firefox.png

Jasno... Nije mi iskreno problem 10 Mbps upload, navikao sam na drugoj lokaciji na VDSL 100/10, ako i na selu uspem da dobijem 100/10 premija...

Jedino me zanima da li je neko uspeo da resi ovaj bufferbloat tj ping spike prilikom download/upload... Ja sam na VikendNet (Huawei B818 + Asus TUF Gaming AX3000 V2 sa Merlin firmware) uspeo da doteram nekako u normalu sa Cake SQM i ogranicenjem na 100/10... Ali sad gledam ove skrinsotove gore sa speedtesta, cepa ping prilikom downloada 207, 233, 317, 1651 itd...
Jel moguće da mi zbog pinga često TV lošije radi?

Tesko, i kod mene je ista prica i to ne ometa nista.

Uz to imas i buffer koji pegla te stvari.

Vucem 4K opusteno kroz Tivimate i samo pad brzine moze da izazove problem.

Da li je neko probao kombinaciju Kucnog neta 50mb/s i XploreTV aplikacije? Da li je ta brzina dovoljna da TV radi bez problema?

Brzina je vise nego dovoljna. A kako ce te TEBI raditi, niko ne moze da zna. Zato sto niko ne moze da zna koliko ce na tvojoj lokaciji biti stabilna brzina (jer zavisi od mnogo faktora, najbitniji signal). Medjutim na jedan faktor nikako ne mozes da utices a to je preopterecenje bazne stanice.
Velike sanse da neces imati problem (pogotovo ako imas bolji ruter, dobar signal) ali dok ne isprobas, neces moci znati.

Lako se resava ali moras prethodno da testiranjem danima nadjes neki bandwidth rezultat koji je 99% vremena prisutan. Npr, na Vikendnet posto nema hard limit, neka prosecna vrednost je kod mene ~135Mbps za download, medjutim posto taj rezultat nije uvek takav, uzmem da je 100Mbps nesto sto mogu da ocekujem 99.9% vremena. Na asusu samo postavis onaj najprostiji globalni bandwidth limiter na nizu recimo 100Mbps, i to ti je to, jer kod LTE bufferbloat odnosno latencija ide u nebesa samo kad je konekcija 100% opterecena, pa ga malo ogranicis (90-95%). Ako na tvojoj lokaciji imas bas velike varijacije bandwidtha u toku dana, onda je prica naravno komplikovanija.

Ja gledam eon na mobilnom. I mogu reći da uzivo radi izuzetno očajno. I onda vratim minut unazad da reprodukuje sa kasnjenjem. I onda radi sve savršeno. Hocu reći. Moguće da je aplikacija samo jadna. Probaj možda ovaj trik radi i kod tvog tva

Pa iskreno dok nisam imao nikakav SQM tj nikakav QoS radio je losije TV... Da li je povezano - nemam pojma... I mogu da zamislim da su ti prekidi bili u momentu kad neko od ukucana nesto preuzima ili uploaduje, ne bih znao... Sa SQM nema tih problema...

Lako se resava ali moras prethodno da testiranjem danima nadjes neki bandwidth rezultat koji je 99% vremena prisutan. Npr, na Vikendnet posto nema hard limit, neka prosecna vrednost je kod mene ~135Mbps za download, medjutim posto taj rezultat nije uvek takav, uzmem da je 100Mbps nesto sto mogu da ocekujem 99.9% vremena. Na asusu samo postavis onaj najprostiji globalni bandwidth limiter na nizu recimo 100Mbps, i to ti je to, jer kod LTE bufferbloat odnosno latencija ide u nebesa samo kad je konekcija 100% opterecena, pa ga malo ogranicis (90-95%). Ako na tvojoj lokaciji imas bas velike varijacije bandwidtha u toku dana, onda je prica naravno komplikovanija.
Da, da, ja sam izvlacio skoro uvek 200+ Mbps na VikendNet, ogranicio sam namerno na 100 Mbps bas iz tog razloga sto mi je na toj lokaciji to i vise nego dovoljno a znam da 99% vremena brzina nece ici ispod toga... Zapravo sad vidim da mozda nisam uopste lepo formulisao pitanje... Ako sam uvek imao preko 200+ Mbps i sa CAKE SQM sam ogranicio na 100/10 i to radi sa iole normalnim pingom, da li sada ako predjem na ovaj 100/10 cu morati da ogranicim na manje od 100 Mbps? Poenta, nekada sam sa ovih 200 Mbps gadjao u limit bazne stanice (znam da mi LTE modem moze izvuci vise) pa se verovatno zato desavao bufferbloat, da li sada kada mi kartica ne bude dozvoljavala vise od 100 Mbps uopste ima potrebe za SQM? Plasim se da li cu morati da ogranicim na nekih 50 Mbps npr da bih regulisao ping ili ce bufferbloat biti minimalno izrazen jer ne gadjam niciji limit (ni ruterov, ni modemov, ni stanicin)

Mislim da će biti dovoljno ostaviti isto ograničenje (ili smanjiti na 98/9.8), jer je limit 100/10 kod njih samo maksimum.

Nazad
Vrh Dno