Šta je novo?

[A1] Kucni net

Danas sam aktivirao A1 kucni net. XXL tarifa uz 25% popusta, modem b535.
Za sada zadovoljan, brzina download 152.53Mbps, upload 26Mbps ping 31
Super dobro to radi brzo meni ovaj iz suprotnog tabora tj Yettelov isto najveci paket,gura kako kad nekad UP ide do 80Mbps nekad spadne na 40.a DL je tu slicnih brzina.Verovatno to varira kolika je guzva a pomalo uticu i vremenski uslovi...ping se vrti oko 21-22 kako kad.Tebi je b535 imam ga i ja ali uz paket 150Gb zasada,dok ne istekne UO u Yettelu.Inace oni tj Yettel za najaci paket daju HUAWEI b311,a on zaostaje poodosta za b535.Jos stavljaju ceo sim ...razmisljam dali da izvucem nano (tj ivucem malu sim)napravim dodatni APN i koristim u ovom b535 iz A1 :unsure:

Pozdrav svima,

Sin mi polazi na fakultet u Nišu pa me interesuje da li ima neko ko koristi ovu uslugu oko doma zdravlja. Interesuje koje brzine mogu da očekujem i koliko je stabilna veza.

Ima li neko kontakt nekog promotera u Nišu ?

Unapred hvala

Za test brzine je najbolje sam da probas sa telefonom i a1 karticom (prepaid), ako nemas neku drugu. Brzina koju dobijes na telefonu, na probnoj lokaciji, to je neki maksimum koji mozes da ocekujes.

Reciklazni popust vazi li samo za telefone ili moze i za druge uredjaje npr.kucni net plus laptop?

Za test brzine je najbolje sam da probas sa telefonom i a1 karticom (prepaid), ako nemas neku drugu. Brzina koju dobijes na telefonu, na probnoj lokaciji, to je neki maksimum koji mozes da ocekujes.
Hvala na odgovoru. Već sam probao ženinim telefonom , izvlači oko 150mbit. Neznam kako se ponašaju sim ruteri u odnosu na telefon ako ima tu neke razlike .

Ako bude izvlačio i približno biće odlično.

Imam ruter ZTE MF 283U, koristio ga dve godine dok sam imao kucni net, od tada stoji skoro 2god. Preko telefona kad delim net na Mi box sve ok radi iris, eon, netflox hbao, kad karticu ubacim u ovaj ruter znaci radi 2 sec koci 10, radi 5 sec koci 12sec. Vratim karticu u telefon radi normalno, mozda stucne po nekad na sekund ali je gledljivo. Jer ovaj ZTE toliko slab da nece da pogura?

To je jedan od onih prvih pre 6 godina +. Meni se kvario 2 puta za prve 2 godine. Užasno loš prijem-

Ima li neko kontakt agenta u Nišu ili sa strane ko može da pomogne oko popusta ?

Da li zna neko kada će u ponudi biti B535 za prodaju na A1 virtuelnoj prodavnici?

Od marta sam korisnik kućnog neta XXL, ali nažalost tada kada sam potpisivao ugovor nisam čitao ovu temu na forumu, pa sada plaćam 2168 dinara paket (umesto -25% preko agenta ili prvih 6 meseci džabe uz Lidl kod), plus sam zaglavio sa nesrećnim MF293N ruterom preko kog su brzine očajne (vadio sam karticu npr. i stavio je u telefon, telefon se nalazio na istom mestu gde je ruter ali sam dobijao brzine 175/12, pa čak i 225/11.3 dok kada je kartica bila u ruteru brzine su išle od 40-45 za download, pa od 7-12 za upload. Testovi su rađeni sada uveče, oko pola 11 kada bi trebalo da je najmanje opterećenje na mreži, pa su opet značajne razlike u brzini kada je kartica u telefonu i kada je u ruteru.

Ne bih da raskidam i ponovo potpisujem ugovor pošto mi internet verovatno neće trebati za godinu ipo dana koliko još imam ugovorne obaveze, a verujem da bi kupovina novog rutera rešila moj problem sa brzinom.

Da li zna neko kada će u ponudi biti B535 za prodaju na A1 virtuelnoj prodavnici?

Od marta sam korisnik kućnog neta XXL, ali nažalost tada kada sam potpisivao ugovor nisam čitao ovu temu na forumu, pa sada plaćam 2168 dinara paket (umesto -25% preko agenta ili prvih 6 meseci džabe uz Lidl kod), plus sam zaglavio sa nesrećnim MF293N ruterom preko kog su brzine očajne (vadio sam karticu npr. i stavio je u telefon, telefon se nalazio na istom mestu gde je ruter ali sam dobijao brzine 175/12, pa čak i 225/11.3 dok kada je kartica bila u ruteru brzine su išle od 40-45 za download, pa od 7-12 za upload. Testovi su rađeni sada uveče, oko pola 11 kada bi trebalo da je najmanje opterećenje na mreži, pa su opet značajne razlike u brzini kada je kartica u telefonu i kada je u ruteru.

Ne bih da raskidam i ponovo potpisujem ugovor pošto mi internet verovatno neće trebati za godinu ipo dana koliko još imam ugovorne obaveze, a verujem da bi kupovina novog rutera rešila moj problem sa brzinom.
Zanimljivo sad pogledah na sajtu b535 kaze "Nedostupno onlayn",ja sam ga uzeo preko virtualnog asistena...uz paket 150Gb(zasada) tu pre oko 1,5 mesec dana.Traxi nekog od agenata,mozda nisu raprodali bas sve.
Pa od lokacije da, selo je upitanju, velika vecina je u mts pa zato stanica nije opterecena, isto tako i yettel ima dobar 4G net
Isto selo barem 90% koristi BOX/ADSL bazna stanica Yettelova oko 50ak metara vazdusno udaljena,njihov ruter b311 na Laptopu malopre mereno Screenshot.png

Zanimljivo sad pogledah na sajtu b535 kaze "Nedostupno onlayn",ja sam ga uzeo preko virtualnog asistena...uz paket 150Gb(zasada) tu pre oko 1,5 mesec dana.Traxi nekog od agenata,mozda nisu raprodali bas sve.

Isto selo barem 90% koristi BOX/ADSL bazna stanica Yettelova oko 50ak metara vazdusno udaljena,njihov ruter b311 na Laptopu malopre mereno Pogledajte prilog 457977
Rekao je agent, da vise nemaju na stanju tih b535 rutera. I da ne zna da li ce ih vise nabavljati.
Meni je na mobilnom telefonu yettelova sim kartica, i kad koristim yettel mobilni internet isto mi je brzina preko 140Mbps, kao i na ovom A1.
Medjutim imam iMac iz 2012 i kad sam se nakacio sa njim preko wifi na a1 brzina je bila oko 60Mbps. Medjutim kad sam ga povezao preko ethernet kabla, brzina je ponovo preko 140Mbps. Tako da je verovatno do zastarelog wifi modula u iMac.

Na A1 sam krirao nalog jos prvi dan, medjutim kad god se ulogujem pa da proverim stanje, npr "paket i potrosnja" iz menija, ili bilo sta otvori se bela stranica sa kruzicem u sredini koji vrti, vrti, ... nikako ne mogu da vidim stanje svog naloga

Koji modem/ruter, trebalo bi da ima potrošnja na njemu.

Na A1 sam krirao nalog jos prvi dan, medjutim kad god se ulogujem pa da proverim stanje, npr "paket i potrosnja" iz menija, ili bilo sta otvori se bela stranica sa kruzicem u sredini koji vrti, vrti, ... nikako ne mogu da vidim stanje svog naloga
To je neki bag to se desava i na nekim prepaid karticama treba ih kontaktirati mozda mora reset naloga kroz sistem tj kreiranje novog ali prvo da obrisu taj

@Tomiprunet nazovi ti A1 Call Centar i prijavi da ti neradi tj ne vidis stanje,ja sam imao prpblema sa nalogom nece nikako dame uloguje i kraj.2x sam ih zvao kad posle nazvase oni,i kazu okusajte sada nesto smo sredjivali oko logovanja.Dobro probam i ono radi loguje samo brije,i vidim 2 broja bilo sajt bilo aplikacija.

@ArnautPavle sinoc onako bezveze pgledah na A1 sajt (a i pre,par minuta) kako god zelis,ali opet imaju i taj tvoj a ponovo ima dostupno i onlayn...bilo poslovnica ruter HUAWEI b535-333,daju ga od najmanjeg paketa pa nadalje.Ukoliko zelis mozes da pokusas ako htednu da zamene,ako moze daju za 1dinar A1 Modemi i Ruteri :)

@ArnautPavle sinoc onako bezveze pgledah na A1 sajt (a i pre,par minuta) kako god zelis,ali opet imaju i taj tvoj a ponovo ima dostupno i onlayn...bilo poslovnica ruter HUAWEI b535-333,daju ga od najmanjeg paketa pa nadalje.Ukoliko zelis mozes da pokusas ako htednu da zamene,ako moze daju za 1dinar A1 Modemi i Ruteri :)
Odlično, hvala! Sad ću im poslati poruku pa ću videti na čemu sam, hvala još jednom.

@jason13 malopre sam upravo zavrsio na b535-232 dodao nov APN Yettel NET,izvadio onu malu sim iz velike stavio,u ruter i sad radi bilo Yettelov sim (paket Total Internet) bilo A1...iako je ruter i sim uzet u A1 :) opet e zezo pa skidao sa Interneta Huawei App Store pa Ai Life apk.I opet Ai Life kaze nekonfigurisan ruter???Kako bilo skockao sam sve to i sad ovo pisem,sa Yettelove sim unutra,a ramisljam da onu A1 ubacim u telefon drektmo radio sam to i pre.Zanimljivo Yettelov repetitor mi na 50ak metara pd kuce,ali je daleko brzi A1 kucni net.Prosto ne kontam zasto,ali je jednostavno tako...i[ak cu kad istekne UO Yettelov uzeti onaj nakvci A1 kad vec bolje radi.Ovo samo pribremeno jer kod ovih imam 500Gb mesecno a sporiji :( izgleda ovde po lokaciji.bolje radi A1.Ovo du rezultati sa Yettelovim sim-om unutra,malopre merio
Screenshot.png
:unsure:

Ovo sam danas odradio b311-221 sto daje Yettel nije zaljucan,tu polako ubacin A1 sim,i gle cuda sam ga podesi sve profil bas sve,Ali je spor do zla boga,dali mali paket ali radi.Okla test njegov (mozda bi bilo vise,ali sam na brzinu to smuvao),i jedino sam promenio da trazi samo 4g
BRZINA A1.png nako toga stavim b535-232 isto sve stoji kao da uzet u Yettel-u.kako neznam.Setim se da imam HUAWEI ID (prvi telefon iz Yettela bio HUAWEI Y6 2019),ubacim u Ai Life apk cak savetuje i poazuje najbolju poziciju.Nema pamti apk sve,samo isto izmenim da trazi samo 4g,kaze Okla.Kako bilo ixgleda da ovde,Yettel radi moze i A1...ali uz neki jaci paket a opet placati 2 neta hmmmm i nije pametno resenje :unsure:
BRZINA TELENOR.png

Da li bi neko mogao da mi pošalje aktuelni kontakt nekog agenta za NS?

O A1 pišemo na temi. Probao bih da zamenim ZTE za b535 koji sada standardno daju uz sve pakete

Dokopao sam se Huaweia 4G CPE 3 model B 535-333, zahvaljujuci gospodinu iz A1 deltasitija. Sta da vam kazem download skocio duplo nisam nista pipnuo samo ubo sim i ukljucio, sa 45Mbps otiso na 95 i vise preko 100. Da li bi trebalo da se jos nesto prcka iili bosanac narani svinje i ne diraj niista.
Da li dodati jos i externu antenu

Dokopao sam se Huaweia 4G CPE 3 model B 535-333, zahvaljujuci gospodinu iz A1 deltasitija. Sta da vam kazem download skocio duplo nisam nista pipnuo samo ubo sim i ukljucio, sa 45Mbps otiso na 95 i vise preko 100. Da li bi trebalo da se jos nesto prcka iili bosanac narani svinje i ne diraj niista.
Sa obzirom da imaš tolike brzine. Ruter verovatno ima dobar signal. Ja lično ne bih ništa dirao. Ako su lošije antene ili mesto sa vise BS antene bi cak mogle da povećaju smetnje.

Ne diraj nista.Treba probati netgear ac810s sa te lokacije bas me interesuje jel bi uspeo da izvuces vecu brzinu.Znam da mi je on naspram b525 izvlacio 20 do 30mb vise kod mene na lokaciji

Nazad
Vrh Dno