Šta je novo?

[A1] Kucni net

^pogresnu osobu pokusavas da korigujes po tom pitanju :)

Pa nema šanse da hvatam Grdelicu ili nešto tako daleko iz Belog potoka ispod Avale, ima samo 3 koji su u nekom dometu. Jedan je na 500metara od mene (kod bivšeg restorana Kumbara), jedan na jedno kilometar južno od mene a jedan moguće da je u dometu prilično dalje kod auto buvljaka. Samo se menja između ove dva broja.
Oba mogu da vidim sa prozora ali su razlike u signalu prilične, 10 - 15dBi i brzina prema tome

Poslednja izmena od urednika:
Za sve koje interesuje...

Brzi Net dodaci mogu da se aktiviraju neograničen broj puta u toku meseca. Prvi put normalno preko portala, a svaki sledeći put uz kontakt korisničkog servisa da se prethodna aktivacija "izbriše".

Da li za taj broj za kućni net treba poseban ''Moj Vip'', jer iz ovog koji imam za telefonski broj, ne mogu da uđem u taj od Kućnog neta kako bih aktivirao taj dodatak kad mi zatreba?

Poslednja izmena:
Al su ga zakomplikovali ... ali ajd', opravićemo još jedan nalog. Hvala na informaciji.

Pa nema šanse da hvatam Grdelicu ili nešto tako daleko iz Belog potoka ispod Avale, ima samo 3 koji su u nekom dometu. Jedan je na 500metara od mene (kod bivšeg restorana Kumbara), jedan na jedno kilometar južno od mene a jedan moguće da je u dometu prilično dalje kod auto buvljaka. Samo se menja između ove dva broja.
Oba mogu da vidim sa prozora ali su razlike u signalu prilične, 10 - 15dBi i brzina prema tome

Онда то није 4Г eNB број. Ако је CID обичан са доста цифара, може да се претвори у eNB... Ако је сектор 3Г или 2Г то је већ такорећи непознато из угла обичних корисника...

Pazi ako cellmapper tako kaze, to je onda verovatno istina. :)

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Целмапер, Нетмонитор и сличне апликације које постоје на андроид телефонима не греше, бар не толико да би то било значајно из угла корисника...
Биће да је само у питању то што сам ја мислио на скраћене облике eNodeB, а ти на обичне CID. Ови први су лаки за праћење од стране корисника, а баратање овим другим је скоро немогуће због пуно цифара.

А ако радиш око Вип базних, могао би још нешто конкретније написати :) не само о бројкама, него и уопште о раду базних, сектора, фреквенција, за шта је било интересовања овде, али не баш стручних одговора...

Poslednja izmena:

Претворио сам у eNB облик и онда је већ лако... Први CID 14082 је eNB број 55, који се налази на Петловом брду на кулама у Расинској улицу (случајно су се поклопили тај проширени и eNB број у Грделици, па је зато дошло до забуне).
А други 56588 је eNB 221, који је на Авалском путу, скоро под Авалом (преко пута има пар ресторана, нпр. Konoba pod Avalom).

Користи нпр. апликацију Netmonitor (аутор parizene), где се најлакше види eNB број базне станице (тј. први „serving" сектор), а онда и цела историја хватаних...
Па на Целмаперу можеш видети ако хвата и неку источно од тебе 200, 130, 135 или јужно 334, 871...

Poslednja izmena:
Претворио сам у eNB облик и онда је већ лако... Први CID 14082 је eNB број 55, који се налази на Петловом брду на кулама у Расинској улицу (случајно су се поклопили тај проширени и eNB број у Грделици, па је зато дошло до забуне).
А други 56588 је eNB 221, који је на Авалском путу, скоро под Авалом (преко пута има пар ресторана, нпр. Konoba pod Avalom).

Користи нпр. апликацију Netmonitor (аутор parizene), где се најлакше види eNB број базне станице (тј. први „serving" сектор), а онда и цела историја хватаних...
Па на Целмаперу можеш видети ако хвата и неку источно од тебе 200, 130, 135 или јужно 334, 871...

Hvala, to već ima nekog smisla. Kukuriku siti je jedno 5Km daleko i preko brda a ovaj drugi kilometar mada je onda na mapi na malo pogrešnom mestu. Tu gde pokazuje je stotinak metara od mene a tamo nema ništa.
Neznam zašto me stalno prebacuju, 14082 danju a drugi noću.

Poslednja izmena od urednika:
Ако мислиш на еNB 201 преко пута ресторана, сигурно има (сем ако баш сад нису уклонили), имају сва три оператера, види се и стуб на мапама (и правилне зоне хватања сва три сектора на три стране).

Poslednja izmena:
Ovo sam našao pre nekog vremena, 221 je najbliža i u dometu
VIP map 2.JPG
Ja sam u smeru donjeg trougla.

^ A ti probaj pa javi.
Izgleda da ovaj skuplji ruter imaju samo online, nemaju ga niti mogu da ga poruce u poslovnici.
Sto znaci da bi trebao da se poruci novi ugovor online, pa kad sve stigne da se raskine stari ugovor. Kad se raskine stari ugovor placa se do datuma isteka ugovora, iako nemate net u tom periodu.

Mora da ga ima, nego imaju naredbu da prvo rasprodaju šugavi alkatel.

Izgleda da ovaj skuplji ruter imaju samo online, nemaju ga niti mogu da ga poruce u poslovnici.
Prošle nedelje, u jedinoj poslovnici u kojoj sam bio, nisi imali taj Huawei ruter, ali pitao me je momak da li hoću da ga poručim, i onda da dođem opet za par dana kad stigne. Odbio sam. Ali da, prvo je pokušao da mi uvali Alcatel. [emoji2958] Kasnije tog dana, poslao sam online zahtev. Sutradan me zovu, sve ok, odobren XL paket. I opet hoće da mi uvale Alcatel. [emoji2960] Kao nemaju Huawei, ovo ono... Posle malo natezanja, proveravaju oni, i pojavljuje se Huawei. Ništa, ja kažem ok, uzimam. Dva dana kasnije donosi kurir paket, potpisujem ugovor, plaćam "kaparu" za ruter. To je bilo prekjuče. Sada testiram uslugu.

Poslednja izmena:
Kakav je taj novi havajac, ac je, gigabitni portovi, deluje ok?

5 GHz WiFi,4 gigabitna porta, radi odlicno, vec sam ga opisivao na 256 i 257. strani

Poslednja izmena:
Izvinite ako je rečeno, ja čitajući prvih nekoliko stotina postova nisam našao. Dakle, ako uzmem vip kućni net, da li mogu prosto da tu karticu stavim u telefon (u pitanju je dual sim) i da koristim tu karticu za net a drugu (vip postpaid) prosto kao i do sada za tel/sms?
Ističe u aprilu ugovor na mts broju koji koristi moj sin sa mix xl paketom i 100 GB neta pa gledam alternative. On iskoristi nekoliko desetina GB iz tog paketa (yt, Hotspot pa mi arcimo taj net kad smo van kuće itd) i ni jedan operater nema ni približno ponudu kao što je bilo mix xl za 1100 kinti i 100 GB.

Ako moze ono što sam pisao gore, uzeo bih negde najjeftiniji paket za njegov broj (npr neka sigurica od 500 dinara) I 100GB kućni net za 1100. Jeste skuplje nego što je bilo ali 100giga je 100 giga.

Mozes i uz Box4 da dobijes 100gb, ako ti nesto znaci.

Maloprodajna cena ovog novog uređaja je 11.990 RSD. Da li mogu da ga uzmem na 24 rate?
Vikend net u 4g mifi uredjaju u mom stanu ima brzinu između 15-30 a kada ga ubacim u 4g+ telefon dobijam između 50-70.
Znači, kada bi vikend net ubacio u ovaj novi 4g+ ruter radio bi savršeno.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da može, mada ja bih sačekao da se na oglasima pojave Telenor modemi od raskinutih ugovora, oni su valjda 4G+

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne moze maloprodajna na rate.

@zoranbkv

Hvala. Super.

@alfa

Orijentisan sam na SBB i ne želim da ga menjam. Da sam na mts-u sa tv i netom to bi mi bila opcija ali njihov iptv mi ne igra ulogu a svakako nema ni uslova za vdsl kod mene tako da od njih ništa.

Nazad
Vrh Dno