Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ja sam takodje u žutoj zoni pokrivenosti.
Da li moze u vip poslovnici da se zatrazi modem kako bih testirao internet ?

Ja sam takodje u žutoj zoni pokrivenosti.
Da li moze u vip poslovnici da se zatrazi modem kako bih testirao internet ?

Moze, ali ce ti dati mali dzepni ruter koji nema kucnu tarifu. Taj testni ruter ti je dobar samo da ti pokaze koliko ti je jak signal u kuci i koliku brzinu mozes da razvijes u vip mrezi.

Sad sam bas isao proveriti koliko je u poslednja 3 dana meni kod kuce potroseno neta (da vidim da li sam bio u pravu da mi 4G kucni ne bi odgovarao sa limitom od 100GB).
Elem:
Connection Time: 3 days 00:12:11
Bytes Transmitted: 1442496241 (1.44 GBytes)
Bytes Received: 38731028083 (38.73 GBytes)

Dakle to je lite usage jer nije bilo nekih updates prethodnih dana...

Sad sam bas isao proveriti koliko je u poslednja 3 dana meni kod kuce potroseno neta (da vidim da li sam bio u pravu da mi 4G kucni ne bi odgovarao sa limitom od 100GB).
Elem:
Connection Time: 3 days 00:12:11
Bytes Transmitted: 1442496241 (1.44 GBytes)
Bytes Received: 38731028083 (38.73 GBytes)

Dakle to je lite usage jer nije bilo nekih updates prethodnih dana...

Ali nema limita. Prvih 100 GB je max brzina, a ako to potrosis ostatak meseca je neogranicen ali po brzini od 2 Mb/s down i 2 Mb/s upload, sto je sasvim prohvatljivo, jer ipak samo u vipu imas mogucnost da ''setas'' ''kucni'' net bilo gde po Srbiji.

Poslednja izmena:
Shvatam to za setanje i sve razumem, ali sto se tice limita, ima limita itekako. Meni je 2Mbps neupotrebljiva brzina kako za posao, tako i za ostalo :)
Da je mozda 2010. mozda bi i bilo ok, ali u 2017. tesko :)

Rodjaka student koja zivi kao podstanar u Bgd. bi da uzme kombinaciju: kucni net 1 kod VIPa i D3i kod SBBa, da bi mogla da ih "seta" na par lokacija jer nece da uzima ADSL i vezuje se za jedno mesto. Nisam hteo nista da je savetujem dok ne pitam dobronamerne forumase i cujem njihovo misljenje?! Mislim da bi ona za par dana "ispucala" svih 100GB (mozda gresim ali mislim da D3i "zdere" MB) a posle nece moci da gleda kanale jer za D3i je potrebno minimalna brzina od 4. a kod Vip-a ce imati 2. (nakon potrosenih 100 GB) :( Jel zna neko mozda koliko D3i "cepa" MB i sta vi kazete za ovu kombinaciju??? Unapred hvala svima na odgovorima... :)

Da brzo bi ona stukla sve to, d3go ide ovako SD kanali 2.5 a HD ja bih rekao 3Mbit-a.
Neka me neko ispravi ako gresim da ne damo coveku pogresnu informaciju.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

VIP 4G Kucni net paketi

Koji je admin password za VIP kucni net ruter jer ne mogu da udjem u podesavanja mreze sve je zamagljeno? Hocu da promenim IP adresu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

admin je password za ZTE Router. Mozda moras prvo da ga disconnectas pa ces moci, ili da koristis drugi browser jer sam i to imao.

Pa sa tom lozinkom sam usao i sve je zamagljeno i u chrome i u safariju. Mislio sam da postoji jos neka. Ne znam u cemu je caka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rodjaka student koja zivi kao podstanar u Bgd. bi da uzme kombinaciju: kucni net 1 kod VIPa i D3i kod SBBa, da bi mogla da ih "seta" na par lokacija jer nece da uzima ADSL i vezuje se za jedno mesto. Nisam hteo nista da je savetujem dok ne pitam dobronamerne forumase i cujem njihovo misljenje?! Mislim da bi ona za par dana "ispucala" svih 100GB (mozda gresim ali mislim da D3i "zdere" MB) a posle nece moci da gleda kanale jer za D3i je potrebno minimalna brzina od 4. a kod Vip-a ce imati 2. (nakon potrosenih 100 GB) :( Jel zna neko mozda koliko D3i "cepa" MB i sta vi kazete za ovu kombinaciju??? Unapred hvala svima na odgovorima... :)

Moj savet je da uzme Vip kucni net 1 i da joj neko (ko ima u SBB trio ili duo paket sa D3 GO uslugom) da podatke za D3GO - gledanje tv na laptopu ili tabletu, jer D3Go manje jede MB od D3i. Ja ponekad gledam D3GO na laptopu i dalje nisam potrosio 100 GB na kucnom internetu.

Inace, D3GO optimalno radi na 2,4 Mb/s - ali i da potrosi 100 GB, slika ce biti malo losija. 1,4 Mb/s je minimum da D3GO uopste funkcionise.

Pritom, D3GO je mnogo laksa stvar za nju jer nema ugovora, vec joj samo neko da svoje podatke (username i sifra) da se uloguje.

Ako uzme D3i mora da uzme uredjaj i ugovor. Dodatno smaranje.

Mozes sacekati da ja potrosim brzih 100 GB pa da ti kazem kako se ponasa D3GO na 2 Mb/s.

Ona neka uzme vip kucni net 1 u svakom slucaju. Ali neka pozuri sa kucnim netom 1 jer promocija za 1000din mesecno traje do 31.03 i pritom dobije jak ruter za 1din.

Poslednja izmena:
Ako trosi 2.5Mbps, to je oko 100h gledanja (nesto manje), ako se ne varam.
Tj. oko 3h dnevno, sto je vise nego realno za oni koje gledaju TV :)

A zar nije bolje vip internet i kodi?

Ima sve domaće i lokalizovane strane kanale plus razni bonus kanali koji idu free na satelitu.

D3go ili D3i ograničeni su samo na pakete koje neko ili ona plaćaju po ugovoru što smatram vrlo nepovoljnim.

Ovde je tv skroz džabe samo plaća vip internet.

A valjda neće taj internet samo za tv da joj služi nego i za mnoge druge stvari

Poslednja izmena:
A zar nije bolje vip internet i kodi?

Ima sve domaće i lokalizovane strane kanale plus razni bonus kanali koji idu free na satelitu.

D3go ili D3i ograničeni su samo na pakete koje neko ili ona plaćaju po ugovoru što smatram vrlo nepovoljnim.

Ovde je tv skroz džabe samo plaća vip internet.

A valjda neće taj internet samo za tv da joj služi nego i za mnoge druge stvari

Ja za kodi ne znam kako se ponasa - koliko mu Mb/s treba za rad. Pa sam zato preporucio D3GO koji ima 100 kanala, sto je sasvim dovoljno.

Kodi je vrlo mali potrošač tj. bitrate je vrlo mali a slika kanala vrhunska.

Što je najvažnije sve džabe, a ferca na Vip internetu

Dakle onih 100GB će ostati sasvim dovoljno i za druge servise interneta

Kodi je vrlo mali potrošač tj. bitrate je vrlo mali a slika kanala vrhunska.

Što je najvažnije sve džabe, a ferca na Vip internetu

Dakle onih 100GB će ostati sasvim dovoljno i za druge servise interneta

Onda super.

Ja i dalje ostajem pri onom mom savetu za net da devojka u svakom slucaju pozuri i iskoristi priliku za kucni net 1 za 1000 din mesecno do 31.03

Svojevremeno sam ja D3i koristio na Telenor 3G internetu kapaciteta 80 GB i mogu reći da me je sjajno služilo.

Doduše taj paket je bio samo za televiziju i meni je izgurao mesec dana ali ja zbog posla tv gledam 1h-2h najviše dnevno

Ako neko ima drugačije navike sa tv-om teško će D3i na ove mobilne pakete prilagoditi.

Mesečno 100 gb i možeš da biraš dan u mesecu kada dobijaš novih 100 gb

Hvala za info, vratih se u civilizaciju i uzeh kucni net 1.
Da pohvalim radnika u poslovnici na vrhu Ustanicke ulice, dobih brze i tacne odgovore na dodatna pitanja.
Net radi kako treba signal je ~95 dBm, brzina 10% veca od ugovorene.

Ostaje mi misterija cemu sluzi usb prikljucak na ruteru?

Poslednja izmena:
Mesečno 100 gb i možeš da biraš dan u mesecu kada dobijaš novih 100 gb

Hvala za info, vratih se u civilizaciju i uzeh kucni net 1.
Da pohvalim radnika u poslovnici na vrhu Ustanicke ulice, dobih brze i tacne odgovore na dodatna pitanja.
Net radi kako treba signal je ~95 dBm, brzina 10% veca od ugovorene.

Ostaje mi misterija cemu sluzi usb prikljucak na ruteru?

Za hard disk koji bi trebalo da bude vidljiv za sve korisnike u lokalnoj mreži.

Al bez brige vip je ubio tu divnu opciju (kao i mnoge druge) svojim softverom tako da nemamo pristup.

Inače ovaj ZTE je bruka ruter

Poslednja izmena:
Može li da se flešuje fabrički softver na ruter?
Probao neko?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Može li da se flešuje fabrički softver na ruter?
Probao neko?

Probao ali ne ide

Biće da treba poseban softver da bi se instalirala bilo koja verzija ne mora samo fabrička već i vaša ako ste je pravili.

Izgleda da ekskluzivno pravo na posedovanje i korišćenje takvog softvera imaju samo proizvođači i provajderi.

Pozadi gde se pali i gasi uređaj

Ja mislim da pricamo o razlicitim uredjajima ili?
3e563928ae036537c24ceca73f22a0df.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno