Šta je novo?

[A1] Kucni net

Najverovatnije, nešto me nije ni zanimala lokacija bazne ali signal definitivno dobijam iz Kisača. Ruter kad izbacim u dvorište gde optički vidim baznu brzine drastično skaču naviše. Samo, ko će sedeti pod šljivom zarad dvadesetak + MB/s :D

Najverovatnije, nešto me nije ni zanimala lokacija bazne ali signal definitivno dobijam iz Kisača. Ruter kad izbacim u dvorište gde optički vidim baznu brzine drastično skaču naviše. Samo, ko će sedeti pod šljivom zarad dvadesetak + MB/s :D

Ma samo ga stavi na prozor koji gleda opticki ka toj baznoj. :) i to ce biti super

Hahahahah carski.

Evo kod mene 4G na 1800 MHz, na oko 800m opticke vidljivosti od antene.

Pogledajte prilog 225052

Trenutno ka VIP serveru
6142026420.png

Doduše, trenutno se na jednom kompu vrti film dok se igra Dota na druga dva. Ako ih "otkačim" sa rutera radi speedtesta završiću na vr' one iste šljive :d

Nista ljudi hvala u svakom slucaju,probao sam i nece,stoji nema servis,tako da definitivno nema 4g. Ostaje mi da radim sa ovim max 5Mbps koliko imam i nadam se boljem signalu u skorije vreme :(

Kako si dobio da potpišeš ugovor ako nemaš 4G, ne bi ti dali u VIP-u, sigurno si naveo neku drugu adresu?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako si dobio da potpišeš ugovor ako nemaš 4G, ne bi ti dali u VIP-u, sigurno si naveo neku drugu adresu?

Dao sam koja i jeste a na osnovu neke njihove mape pokrivenosti i onog test rutera gde sam naveo da mi je protok oko 16Mbps dali su mi uredjaj...

Ruter bi dobio samo u slučaju da je ta adresa pokrivena sa 4G, ako nije pokrivena kao što ti kažeš možeš im vratiti uredjaj i raskinuti ugovor bez penala

Kakve su brzine između vip korisnika? Isto bez limita?

Vip kartica u telefonu i vip bg server :D
321021ce58261054fb67c56f2a60ccd7.jpg

Dobro pitanje kako bi radio lokalni net medju vipovcima?:

Nekada davno kad je SBB počinjao kao provajder jedini je u Srbiji pored WAN mreže imao i LAN gde su brzine protoka bile duplo veće od onih prema spolja.

Kasnije kako su brzine rasle i otvorila se zakonska mogućnost da i drugi provajderi osim Telekoma imaju svoje direktne linkove prema inostranstvu tu uslugu su ugasili.

Koliko znam ni jedan provajder osim njih nije pružio takvu mogućnost LAN mreže

Zahvaljujući toj LAN mreži i većem protoku je nastao EUC koji je bio jako popularan, a dosta su se koristili i HUB-ovi.

Danas toga više nema osim EUC-a koji je opstao.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Treba mi jedna blic informacija.
Ogranicenje od 100 Gb je na mesecnom nivou ili na ugovoreni period tj. do iskoriscenja istih?

Mesečno 100 gb i možeš da biraš dan u mesecu kada dobijaš novih 100 gb

Imam problema sa vip kucni net 2 download speed mi je bio max 2 mb odem ja da se zalim oni mi kazu resetuj modem.Uradim to ja resetujem modem e sad mi download speed 250kb/sec i od tada ne mogu da otvaram ni stranice ni you tube.4g imam Lokacija je Kragujevac sumski raj koliko god da resetujem modem ili ga izbacim na prozor brzina i net se ne menjaju.Nisam prekoracio ni limit

Biraš kod potpisivanja ugovora. Mislim da se ne može menjati naknadno.

Nekada davno kad je SBB počinjao kao provajder jedini je u Srbiji pored WAN mreže imao i LAN gde su brzine protoka bile duplo veće od onih prema spolja.

Kasnije kako su brzine rasle i otvorila se zakonska mogućnost da i drugi provajderi osim Telekoma imaju svoje direktne linkove prema inostranstvu tu uslugu su ugasili.

Koliko znam ni jedan provajder osim njih nije pružio takvu mogućnost LAN mreže

Zahvaljujući toj LAN mreži i većem protoku je nastao EUC koji je bio jako popularan, a dosta su se koristili i HUB-ovi.

Danas toga više nema osim EUC-a koji je opstao.
Naravno da je postojao i kod drugih operatera LAN sa u tom trenutku vecom brzinom, ja sam tada koristio MaksNet koji je to imao a bilo i kod drugih da ih sad ne nabrajam, nije tema, cak mislim da MaksNet ima i dalje to.
Secam se brzina ka spolja 512kbps a u lanu 1Mbi pa posle povecase na 2 ili 5 sto je za to vreme bilo vauuu.
Poenta je da nije samo sbb imao svoj lan to hocu da kazem ali da ne idemo u off mozes otvoriti temu ako hoces za to pa cu ti tamo napisati ko je sve imao svoju lan mrezu pored sbb-a.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

I dalje pitanje...imam problem a neznam u cemu je fora. Naime radi se u tome da povremeno a nekada bukvalno na pola sata i manje nemam konekciju (izbaci Windows ne moze da se poveze sa mrezom ZTE...) i jedini nacin je da iskljucim ruter i ponovo ga ukljucim?? Dole na ikonoci statusa mreze pojavi se neka zuta zvezdica i nemam konekcije ...Probao sam i da resetujem ruter ali problem je i dalje prisutan

I dalje pitanje...imam problem a neznam u cemu je fora. Naime radi se u tome da povremeno a nekada bukvalno na pola sata i manje nemam konekciju (izbaci Windows ne moze da se poveze sa mrezom ZTE...) i jedini nacin je da iskljucim ruter i ponovo ga ukljucim?? Dole na ikonoci statusa mreze pojavi se neka zuta zvezdica i nemam konekcije ...Probao sam i da resetujem ruter ali problem je i dalje prisutan

Probaj staviti fiksnu ip adresu. Moguće da imaš ip konflikt.

Procitao sam da ako u okolini ima jos rutera a signal je dobar da problem bude u frekvenciji(kanalu)...kod mene je na rutery bilo Auto sada sam postavio na kanal 6 pa videcu da li biti nekog pomaka...Ako u narednih sat vremena budem imao mreznu vezu to je to onda :D

Poslednja izmena:
Procitao sam da ako u okolini ima jos rutera a signal je dobar da problem bude u frekvenciji(kanalu)...kod mene je na rutery bilo Auto sada sam postavio na kanal 6 pa videcu da li biti nekog pomaka...Ako u narednih sat vremena budem imao mreznu vezu to je to onda :D

Stavi ricno 1, 6 ili 11 kanal. Oni su najstabilniji. Ispitaj sva tri pa vidi gde ti ne puca veza.

Pa evo mogu reci da sam stavio rucno na kanal 6 i evo vec 2 sata sve radi kako treba,nije jos ni jednom doslo do prekida,a dok je stajalo na Auto pucala je veza na svakih 15-30min

Pozz ljudi!

Da ne trazim u nazad posto ima dosta strana, imam 2 pitanja u vezi ovog neta...

1. Uzeo sam onaj net od 1000 dinara sa max protokom od 10/2. E sad, kad odem na test brzine on mi pokazuje daleko vece brzine. Jel to on meni pokazuje maksimalnu brzinu koju bi ruter mogao da mi isporuci a ja dobijam onih svojih 10 mb/s? Pitam jer nisam siguran, da ne ispadne posle da trebam nesto preko da im placam. Nisam nikad koristio ovu vrstu neta, pa ne znam jos uvek kako to funkcionise.

2. Kad ukljucim ovaj zte ruter, zvucnici mi strasno krce. Kablovi su suvise kratki da bih sad mogo nesto drasticno da ih udaljim. Kako to da se resi? Jel postoje neki zvucnici koji nemamju problem sa ovom vrstom signala i kako je kod vas?

Zavisi druze ka kom serveru meris ka VIP,SBB,Telekom pokazuje max brzinu u mrezi.Nemogu ti nista dodatno naplate meris ka beotelu i ka serverima i u ostalim gradovima i tad ce da vidis pravu brzinu u paketu a za taj prvi paket realna brzina je 12/8
pozdrav

Imam jedno pitanje.Resetovao sam modem imam kucni net 2 sad mi download speed kad skidam nesto 250kb/sec koliko god da resetujem i gasim modem nista se ne menja.

Nazad
Vrh Dno