Šta je novo?

[A1] Kucni net

Kako se racun za ovo placa visa karticom na sajtu? Vidim da treba da se otvori nalog ali se trazi broj telefona koji nemam u VIP-u.

Kako se racun za ovo placa visa karticom na sajtu? Vidim da treba da se otvori nalog ali se trazi broj telefona koji nemam u VIP-u.

Telefon stavis bilo koji. Ne mora da bude u vipu. Trebas da napravis nalog na portalu, pa kad nadjes kreiran racun izaberes da ga platis online..Ja placa sve racune mastercard debitnom karticom, jer onda se uplata odmah proknjizi.

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo sam na testiranje do ponedeljka ujutru :D
Nisam ni znao da može, ali sam malo smarao radnicu i onak že može testni ruter :D
Rekoh, divno :D
Taman potrefio kraj radnog vremena :)

Test speed kaže: 37,99/18,09 Mbps.

Sad ga malo stresiram, pustio neka ažuriranja silna, pa da vidimo koliko je realno brz.

Telefon stavis bilo koji. Ne mora da bude u vipu. Trebas da napravis nalog na portalu, pa kad nadjes kreiran racun izaberes da ga platis online..Ja placa sve racune mastercard debitnom karticom, jer onda se uplata odmah proknjizi.

A kako onda zna ko sam i sta treba da platim?

Ima posle nesto tipa Doregistracija gde dodaj taj broj sa Kucnog Neta.

A kako onda zna ko sam i sta treba da platim?

Pa ako si ti vlasnik Kucni net paketa moras preko sms poruke da verifikujes da si ti ta osoba tokom kreiranja profila. Takodje, kad karticom placas, na tvoj broj dolazi info o odlivu sa kartice. Na portalu tacno mozes da vidis koliko je neki racun za odredjeni mesec.

Poslednja izmena:
Aplikacija koja dolazi sa ruterom ima mogućnost slanja i primanja SMS poruka?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne znam broj sim kartice a ne mogu ni da saljem SMS iz rutera, probao sam.

Mislim da nema potrebe da placate kucni net 2 i 3, jer i sa najjeftinijim netom brzine su zadivljujuce, par puta vece od onih koje placate. Npr meni je sa kucnim netom 1, 40/20mbs.
Nisu oni toliko blesavi. Brzina jeste malo veca od reklamirane, za net 1 efektivno iznosi 12/8.

Merenja koje ti dobijas su od vip servera kog speedtest automatski izabere. Slicno je ako se pusti ka telenoru i mts. Bilo koji server van bg daje realnije brzine.

U ugovoru ti pise broj. Ali na kraju, ne moras taj kucni net broj da stavljas. Mozes svoj mobilni broj radi lakseg kreiranja profila.

Ukoliko imas problema sa kreiranjem profila, pisi u inbox pa se mozemo cuti. Takodje i za placanje cu ti objasniti.

Poslednja izmena:
Pa kako ce da plati racun za neki telefon ako nema broj tog telefona? Kada ide na online placanje nema nacina da se bira placanje za nekog drugog, samo za svoje brojeve, koliko vidim.

BTW, ako banka podrzava placanje VIP postpaid racuna, mozes registrovati karticu za tu uslugu - osim tog odlaska u banku, prostije je nego placanje online :)

Imaš broj na sim kartici, tj. Na onom delu iz čega je isečena kartica.

Ja sam je ubacio u telefon i tako verifikovao vip nalog, a tek posle sam video sa u ovom zte modemu ima podrška za sms poruke.

Pa kako ce da plati racun za neki telefon ako nema broj tog telefona? Kada ide na online placanje nema nacina da se bira placanje za nekog drugog, samo za svoje brojeve, koliko vidim.

BTW, ako banka podrzava placanje VIP postpaid racuna, mozes registrovati karticu za tu uslugu - osim tog odlaska u banku, prostije je nego placanje online :)

To je trajni nalog u bankama. To je nesto drugo. JA pisem vezano za placanje racuna na sajtu operatera, sto je najsigurniji nacin jer istog trenutka legne uplata kod njih. Nema nikakvih cekanja.

Moze da plati racun ako ne ukuca taj broj za kucni net, jer pri kreiranju profila mora da ukuca JMBG. Na osnovu jmbg-a izlazi mu sta sve ima u vipu i sta sve treba da plati.

Poslednja izmena:
Ne, pricam o rucnom placanju racuna preko SMSa sa kartica. Ne trajnom nalogu.
Isto je instant, kao da placas online preko sajta operatera, samo je brze.
I mozes placati za bilo koga.

Ima tri broja na samoj kartici ali nijedan ne lici na telfonski broj a nema ni pozivnog za vip.

Nema uvek na toj kartici broj telefona, jer se iste kartice nekada koriste i za zamenu - pa su bez broja. Imam gomilu takvih.

U poslovnici nisu imali trenutno test uredjaja, al vide detaljniju sliku pokrivenosti signalom na lokaciji. Potpisao ugovor na blef na najnizoj tarifi, kazu moze se raskine ukoliko zeza, ali da dodjem narednih dana.

Signal je od -89db, pa do -102db (kada su spustene roletne).

Probao manje kvalitetan strim i youtube, deluje da net radi zadovoljavajuce dobro, evo nekih rezultata speed testa u attachu.

Sad citam prethodne postove i skontam da mi devojka nije stavila tu plastikicu od sim kartice sa pin i puk kodom u kesu, za sta je to neophodno, jel mi potrebno to uopste? Da idem da se zalim? :)

Prilozi

• 6123412531.png
    6123412531.png
    31.4 KB · Pregleda: 124
  • 6123419966.png
    6123419966.png
    29.9 KB · Pregleda: 106
Sad citam prethodne postove i skontam da mi devojka nije stavila tu plastikicu od sim kartice sa pin i puk kodom u kesu, za sta je to neophodno, jel mi potrebno to uopste? Da idem da se zalim? :)

Pri regularnom koriscenju, ni PIN ni PUK ti nece biti neophodni. Verovatno ti je podesila da ti uredjaj (ruter) ne trazi PIN prilikom pristupa (kao i kod mene). PUK ti sluzi, da ispravis stvar, posle tri pogresno uneta PIN-a, ali to vec sve znas (princip kao kod SIM-a za telefon). Posto pretpostavljam da ne unosis PIN, nece ti biti neophodan ni PUK. Medjutim, tvoje je pravo da imas te kodove (mozda i obaveza) za neke vanredne situacije. Ja bih to trazio, da sam na tvom mestu. Mozda ce biti potreban PIN, ako nekada budes u situaciji da rucno resetujes ruter, pa se on vrati na default podesavanje i zatrazi PIN. Za to vec nisam siguran, to samo navodim kao mogucnost. Tebi su verovatno odmah ubacili karticu i zato onaj plasticni deo nije ni dospeo u tvoje ruke. Na njemu se nalazi i br. SIM-a.

Ok, hvala na odgovoru. Bas tako, sredila je sve, moje je bilo samo da zabodem ruter u struju. Bitno da net radi ok, za ovo cu videti vec, mozda u prolazu budem svratio pa pitao u vezi toga.

Meni su ubacili sim u ruter ali su mi i dali karticu sa PIN-om i PUK-om. Uzela sam kućni net 2. Odličan je za sada. Zadovoljna sam.

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

zamolio bih nekog da pinga ovu adresu 146.66.155.1 sa 20 kilobajta podataka i da stavi ovde rezultate ili posalje privatno,kako god. samo da bude sa 4g neta,vipovog.

Govori o 3G u temi za 4G net, pravio je homemade antenu verovatno jer je imao slab signal i krivi VIP...
Ajde prvo proveri da nije do tvoje skalamerije - probaj sa ugradjenom antenom ili pendrekom da izmeris signal kada je ok vreme i kada duva. Ako je skoro identican, a zeza te kada spojis svoje remek delo, onda znas i sam sta je problem. Uvek kada imas takve probleme moras da iskljucis mogucnost da je problem do tebe...

Jos jedno pitanje - nadam se da nisu upotrebio 3D korner pravljen za wifi, vec da si napravio bas za 3G frekv koja ti treba?

Sent from my iPhone using Tapatalk

3d korner pravljen za umts900,sa duzinama stranica lima preko pola metra. koristim je za telenor umts900 i tu odlicno radi,ali vip umts2100 nece nikako. na telenoru poboljsava signal sa fabrickih 95dbm na 69-75dbm,ali kod vipa sa fabrickih 100-105 na 85-92dbm. medjutim kod vipa jako varira i to je problem,ali samo kad je vetar. ima tu dole,pored reke Nisave ispod brda nekakve dve bele okrugle antene koje lice na dobos,na google se zovu microwave antenna i sluze za prenos svih podataka na sledeci repetitor,ovde su postavljene dve,jedna prima signal,a druga salje dalje,to je stavljeno jer ne moze signal da se prenese na drugaciji nacin,jer je sledeca bazna stanica tek iza brda,tako da nema opticke vidljivosti. a sto se mene tice,skracivanje (secenje) limene 3g korner antene za prebacivanje na 2100mhz pravi jos veci problem,slabiji signal ispadne na kraju. ipak ono,sto su vece stranice lima na anteni,to bolje hvata. ma prirodno je los vip 3g kod mene,ne moze se poboljsati dovoljno. cisto sumnjam i najjaca antena da moze nesto dobro da uradi,cak i dve antene. prirodna jacina signala je preslaba,od 97 do 105dbm iznosi i to nije dovoljno. mozda bi jedino jagi od 18dbi+umts2100 ripiter signala resio problem. a mozda su problem i ove microwave antene sto gore napisah,mozda mi one i ping povecavaju,a mozda ih i vetar pomera,s obzirom da su stavljene na banderu i to bas onako,amaterski. :D

Poslednja izmena:
zamolio bih nekog da pinga ovu adresu 146.66.155.1 sa 20 kilobajta podataka i da stavi ovde rezultate ili posalje privatno,kako god. samo da bude sa 4g neta,vipovog.
Ping statistics for 146.66.155.1:
bytes=20000
Packets: Sent = 1055, Received = 1055, Lost = 0 (0% loss)
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 52.5 ms, Maximum = 85.3 ms, Average = 62.6 ms

Nazad
Vrh Dno