Šta je novo?

[A1] Kucni net

U dilemi sam da li da predjem na ovu opciju interneta. Da li neko ko već koristi vip kućni net moze da prokomentarise koliko je zadovoljan kada brzina padne na onih 2mb? Kako onda funkcioniše youtube i download? Da li seckaju video fajlovi kada se nesto gleda uzivo?

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

Ja cak iskljucivo tv pratim online, preko Kodi addonova. Bez problema rade kanali u SD kvalitetu, ali HD vec ne moze. Kao sto su ti nadalje rekli (NecaBG i ostali), YouTube u 720p od starta, do kraja bez bufferovanja.

Zna li neko koliko je ogranicenje na internet u tarifi dodji i probaj, operater mi je rekao da je za pozive i sms po 10k ali za internet kaze da je neograniceno, sto je samo po sebi suludo.
Dal je to isto kao u 'kucnom internetu' na 100gb ili je neka druga cifra u pitanju?

Jedan mesec neograniceno - skroz realno.
Vrlo verovatno je 500GB konkretno, koliko je limit za korisnike koji su dobili 12 meseci flat LTE negde kada je poceo LTE (to je bila promocija tada).

02.03. sam uzeo kućni net 1. Za sada radi super sve. Brzina je 100 Mb/s download i 35 Mb/s upload kada ručno izaberem vipov server na speedtestu, jer mi je 4G bazna stanica na 800 metara, pri čemu 4G kod mene radi na 1800 MHz (jačina signala: -80 dBm), pa imam super brzinu. Realne brzine u ovom paketu su 13 Mb/s downolad i 8 Mb/s upload. Testirano u sledecem slucaju: uploadovao sam film na google drive i max upload brzina je bila 8 Mb/s. Isti film sam skidao i max brzina downloada je bila 13 Mb/s. Iste brzine se prikazuju i kad izaberem strane servere na speed testu ali i kad sam radio speed test na RATEL-ovom sajtu.

Inače, karticu sam šetao na više lokacija i više gradova po Srbiji - svuda radi. Tako da sim nije vezan samo za jednu lokaciju.

Mene sada zanima sledeća stvar – Da li je neko potrošio brzih 100GB pa sad ima onih 2 Mb/s neogranicen pristup? Zanima me kako se ponašaju ta 2 Mb/s? Da li je tih 2 Mb/s prihvatljivo za youtube i ostale streaming servise? Hvala unapred. Pozdrav

Poslednja izmena:
Ja danas uzeo taj Kućni net 1, onaj najjeftiniji, za 999.00 dinara sa sve ruterom. Za sada deluje OK, zadovoljan sam brzinom otvaranja stranica, bilo kojih, što mi je usuštini i dovoljno. Videću posle kako ide neko skidanje nečega.

Ja sam evo za 8 dana iskoristio samo 8 GB, nije da pazim kako ga koristim. Regularno ga koristim kao i kad sam imao kablovski net. Ali dok potrošim tih 100GB ima da prođe puno vremena. Zato me zanima da li ima neko ovde ko je potrošio svih tih 100GB. Verujem da je i tih 2 Mb/s prihvatljivo... Naravno, nigde nije navedeno kolika je upload brzina nakon 100GB, predpostavljam da se 2 Mb/s odnosi i na upload i na download (bar se nadam da je tako). Ne bih voleo da mi je upload manji od 2.

2 je i down i up.
Pisalo se o tome ovih dana, pročitaj par postova unazad.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Да ли/где се могу наћи ваучери за кућни нет?

Iz mog iskustva, teško :)

Na KP se nadju cesto.

Sem onog jednog oglasa što traži 4000 za vaučere, nisam nijednom naleteo. Jesi li proveravao u poslednje vreme?

Ja sam dobio 5 meseci popust od 200din zato sto sam cekao ruter. Kao za vernost i cekanje nagradjuju korisnike. Vrlo fer i korektno.

Sem onog jednog oglasa što traži 4000 za vaučere, nisam nijednom naleteo. Jesi li proveravao u poslednje vreme?
Jesam, i jste ovih dana sem njega nisam vidjao, ali ima ih cesto. Ocekivao sam da nece biti ove godine, ali bas ih je bilo - on jedini trazi neke sume uopste. POneko je kao hteo 1000-1500, ali ovaj ga preterao ;)

Ja sam dobio 5 meseci popust od 200din zato sto sam cekao ruter. Kao za vernost i cekanje nagradjuju korisnike. Vrlo fer i korektno.

Jesam, i jste ovih dana sem njega nisam vidjao, ali ima ih cesto. Ocekivao sam da nece biti ove godine, ali bas ih je bilo - on jedini trazi neke sume uopste. POneko je kao hteo 1000-1500, ali ovaj ga preterao ;)

I ja sam dobio popust na prvih pet rata za Net 1. Faktički jedan mesec besplatno. A i meni je 4000 za vaučer bilo urnebesno :)

Uzeo sam Net 1 umesto Net 2, jer sam čitao da je to u stvari 12/3-4, što će biti značajan skok sa 8,5/0,75 što sam imao na ADSL-u :d

Poslednja izmena:
Meni jer koristim d3i ova opcija losa, plus torrenti. Inace da je potluni flat, platio bih i 3.000din mesecno samo da se skinem sa adsl

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

I ja sam dobio popust na prvih pet rata za Net 1. Faktički jedan mesec besplatno. A i meni je 4000 za vaučer bilo urnebesno :)

Uzeo sam Net 1 umesto Net 2, jer sam čitao da je to u stvari 12/3-4, što će biti značajan skok sa 8,5/0,75 što sam imao na ADSL-u :d

Meni su realne brzine u kecu - download 12 Mb/s a upload 8 Mb/s. Ali kapiram da je to malo i do lokacije i opterecenosti. Na mojoj lokaciji ja provereno znam da sam jedini na toj baznoj stanici nakacen :)

Meni jer koristim d3i ova opcija losa, plus torrenti. Inace da je potluni flat, platio bih i 3.000din mesecno samo da se skinem sa adsl

Nazalost da, u tvom slucaju treba ti minimum 4 Mb/s samo za D3i. A u vipu je 2 Mb/s neogranicen ako potrosis 100 GB. A verujem da sa D3i ne mozes da izguras ceo mesec sa 100 GB.

Verovatno ne mogu. Plus kasnije to ne bi licilo ni na sta kad se gleda televizija. Moracu opasno da pojurim mts za vecu brzinu, mada me udaljenost parice unistava.

Evo jedan test, NS Vip Net 1 ka serveru MTS Beograd:

Vip Net 1.png

i jedan ka Temišvaru (izabrao sam random server sa liste):

Vip Net 1a.png

Ja trošim mesečno na ADSL-u nešto ispod 200 GB u proseku, ali uz heavy upotrebu. Tipa, ja na kompu, a iza leđa mi se stream-uje film ili serija koju ni ne gledam. Moraću se malo uklapati.

Poslednja izmena:
Meni uklapanje u paket ako vec znas da trosis vise nema preterano smisla, jer placam nesto upravo da bih ga koristio kako meni odgovara. Al da bih pobegao sa ovog adsl-a, pobegao bih odmah

Sve jasno :) Jedino uklapanje će biti da ne stream-ujem filmove kada ih ne gledam, već kada zaista gledam. Evo, sada pišem ovo, a iza leđa ide film :)

Pride sam i u toj proceni od 200 GB bio baš široke ruke, jer sam u tom probnom periodu na ADSL-u skinuo SVE igre sa Steam-a, Origina i GOG-a, da ne bih morao Vip da trošim. Sve što planiram igrati, da ne bude zabune :d Sada mi je sve na disku.

Plus, režem troškove malo. Odjava fiksnog + jeftiniji net i isti mobilni paket, i sa 2900 ja spuštam račun na 1700 dinara. Za vreme trajanja jedne ugovorne obaveze, imam 24x1200 dinara u džepu.

Evo jedan test, NS Vip Net 1 ka serveru MTS Beograd:

Pogledajte prilog 224359

i jedan ka Temišvaru (izabrao sam random server sa liste):

Pogledajte prilog 224362

Ja trošim mesečno na ADSL-u nešto ispod 200 GB u proseku, ali uz heavy upotrebu. Tipa, ja na kompu, a iza leđa mi se stream-uje film ili serija koju ni ne gledam. Moraću se malo uklapati.

Aj rucno izaberi vipov server. Gde si u NS? Bas je los download. Naravno, koji ti je wifi kanal? Mnogo faktora ima...
Evo jedan rezultat od vipovog servera i od drugog servera.File_000 (1).pngFile_000.png

Drugi server je BeoTelNet

Poslednja izmena:
Šta fali downloadu? Dobrano je iznad paketa :)

Jedini VIP server koji mi u Srbiji nudi je VIP Beograd:

Vip Net 1b Vip server.png

Gde da vidim WiFi kanal?

Šta fali downloadu? Dobrano je iznad paketa :)

Jedini VIP server koji mi u Srbiji nudi je VIP Beograd:

Pogledajte prilog 224365

Gde da vidim WiFi kanal?

Jedini vip server i jeste u BG
Ako si izabrao rucno vipov server, moras da imas download minimum 50 Mb/s. Jer ipak je noc i nije puno opterecena antena. Koliko ti je dBm signal?
Rucni podesi kanal 1, 6 ili 11 - ova tri kanala imaju najvecu stabilnost. Predpostavljam da imas ZTE MF283+

ruter.png

Potrebno je da ti je jacina 4G signala izmedju -79 i -90 da bi imao full performanse

dbm.png

Poslednja izmena:
Jeste ZTE MF283+

Bio je podešen na Auto, a jačina signala je na -99 dBm.

Na sva tri kanala (1, 6 i 11) ne prelazi 35/25.

Jeste ZTE MF283+

Bio je podešen na Auto, a jačina signala je na -99 dBm.

Na sva tri kanala (1, 6 i 11) ne prelazi 35/25.

Onda si malo vise udaljen od 4G antene. E sad, signal ti je -99 sto je malo smor. Koji je naziv ulice u NS? Da vidim gde je najbliza antena? (nista indiskretno, inace) :D

Speedtest ka Vip-ovom serveru i posle potrošenih 100gb je bez limita brzine.

Džabe ti diskrecija, nebitno je kada krajem ovog meseca menjam stanodavca, prelazim na drugu lokaciju, na Novo Naselje :d Bitno je da je uređaj ispravan, a jeste :)

Uopšte neću da se nerviram, radi baš brže i od onog što sam kupio, a kamoli od ubogog ADSL-a.

Reci mi samo, da li bi one 4G antene pomogle, i ima li uopšte svrhe uzimati ih, ipak sam van okvira paketa?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno