Šta je novo?

[A1] Kucni net

Džabe ti diskrecija, nebitno je kada krajem ovog meseca prelazim na drugu lokaciju, na Novo Naselje :d

Uopšte neću da se nerviram, radi baš brže i od onog što sam kupio, a kamoli od ubogog ADSL-a.

Reci mi samo, da li bi one 4G antene pomogle, i ima li uopšte svrhe uzimati ih, ipak sam van okvira paketa?

Znatno mogu da pomognu. Ali ako se selis uskoro u Novo Naselje, onda bolje prvo proveri u tom stanu koliko ce ti biti dBm. Ali tamo ima full 4G, bar kad sam ja prolazio.
Da ne bacas za dzabe pare. Inace su oko 2000din

Znatno mogu da pomognu. Ali ako se selis uskoro u Novo Naselje, onda bolje prvo proveri u tom stanu koliko ce ti biti dBm. Ali tamo ima full 4G, bar kad sam ja prolazio.
Da ne bacas za dzabe pare. Inace su oko 2000din

OK, zahvaljujem na pomoći :)

Da li mozes da odradis test ka npr: BeoTelNet serveru kad budes imao tih 2 Mb/s? Pa ako mozes da mi kazes kakve su tad brzine. Hvala
Počeo nov mesec pa stigli gigabajti. Inače većina beogeadskih speedtest servera je bez limita. A taj beotelnet ne vidim uopšte među ponuđenim.

Počeo nov mesec pa stigli gigabajti. Inače većina beogeadskih speedtest servera je bez limita. A taj beotelnet ne vidim uopšte među ponuđenim.

Zavisi da li testiras sa kompa ili fona. Nekad se ne pokazu svi serveri. Sto se tice servera bez limita to su: SBB, telenor, mts i vip. Bolje mozda uzedi neki iz Nisa ili NS. Tad je najrealnija brzina iz paketa. Ali onda se regularno trose GB iz tarife. A kad uzmes neki od ova 4 BG servera, ne trosi se nista. Ja vec 200 GB samo na vip server potrosio, a nista mi nije iz tarife skinuo :D

Meni je presek svakog prvog u mesecu, a poceo sam ugovor 02.03 tako da ima da se nacekam do tih 2 Mb/s

Poslednja izmena:
Да ли/где се могу наћи ваучери за кућни нет?

Prvo se raspitaj, da li oni mogu da se primene na vec snizene cene (ove aktuelne, Net 1 za 999,oo din.,...), da ne trazis uzalud. Kada sam potpisivao ugovor pre mese i po', znam da nije moglo. Mogao si da upotrebis vaucer, ali da potpises ugovor na stare, tj. vise cene. Tada se to nije isplatilo.

Kako nije? 40% popusta je vise nego trenutni popusti.

Znači, neko se sada pojavi sa vaučerom, i sa njim potpisuju ugovor na starim tarifama?

Prvo se raspitaj, da li oni mogu da se primene na vec snizene cene (ove aktuelne, Net 1 za 999,oo din.,...), da ne trazis uzalud. Kada sam potpisivao ugovor pre mese i po', znam da nije moglo. Mogao si da upotrebis vaucer, ali da potpises ugovor na stare, tj. vise cene. Tada se to nije isplatilo.
Искористио бих ваучер на основне цене не на ове које су на акцији тренутно тако на би ме Net 2 коштао 1019.40дин.

Poslednja izmena:
Искористио бих ваучер на основне цене не на ове које су на акцији тренутно тако на би ме Net 2 коштао 1019.40дин.

Mislim da se taj vaučer odnosi na stare cene..Ja sam uzeo kućni net 3,13.01.ove godine..Imao sam tih 40%popusta,i mesečno plaćam 1320 din...Čini mi se da da je kućni net2 koštao oko120 dinara manje,znači oko 1200din..Inače, sve radi odlično..Ovaj net sam podelio sa komšijom,plaćamo po pola...100G nije baš malo...

Мало математике:
Net 3 - 2199 - 40%= 1319.40дин
Net 2 - 1699 - 40%= 1019.40дин

Ima li neko sa Kumodraža da javi utiske sa ovim net-om?
Tačnije Kalemarska i taj neki potez.

Ovde nema uslova za ADSL, dosta provajdera hoće da utrapi i tv sa netom, a ja tv ne gledam zadnjih 17 god :p

Mnogo bi mi značila informacija, hvala unapred :)

Da li još daju vaučere i sg banci pošto imam čoveka koji može da uzme ili da tražim stare?

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Ne daju vise, trazi stare vaze do kraja god.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

OK, zahvaljujem na pomoći :)

ma smesno je odmah da razmisljas o nekakvoj anteni,ti si barem u gradu,uzmi promeni mesto rutera,on voli da stoji pored prozora,izmenjaj mu lokaciju onoliko koliko ti uslovi dozvoljavaju,ili kupi duzi LAN kabl,taj ruter valjda moze da se napaja direktno iz stekera sa adapterom,cak moze i da sluzi kao wifi hotspot,pa da hvatas signal nekim jeftinim wifi usb prijemnikom. brdo opcija za bolji signal,sto je super. :)

Ima li neko sa Kumodraža da javi utiske sa ovim net-om?
Tačnije Kalemarska i taj neki potez.

Ovde nema uslova za ADSL, dosta provajdera hoće da utrapi i tv sa netom, a ja tv ne gledam zadnjih 17 god :p

Mnogo bi mi značila informacija, hvala unapred :)

Nisam tu prolazio sa karticom Kucnog neta, ali na toj lokaciji bi trebalo da ti je super signal posto imas antene blizu Torlaka i Ivanke Muacevic.

ma smesno je odmah da razmisljas o nekakvoj anteni,ti si barem u gradu,uzmi promeni mesto rutera,on voli da stoji pored prozora,izmenjaj mu lokaciju onoliko koliko ti uslovi dozvoljavaju,ili kupi duzi LAN kabl,taj ruter valjda moze da se napaja direktno iz stekera sa adapterom,cak moze i da sluzi kao wifi hotspot,pa da hvatas signal nekim jeftinim wifi usb prijemnikom. brdo opcija za bolji signal,sto je super. :)

Narafski :) Pitanje je bilo čisto informativno.

Jel neko "nosio ruter kod rođaka" kako ide sa promenom lokacije?

Znam da ima opcija da prijavljivanjem VIP-u , no pitam bez toga?

Jel neko "nosio ruter kod rođaka" kako ide sa promenom lokacije?

Znam da ima opcija da prijavljivanjem VIP-u , no pitam bez toga?

Zvanicno ce ti vip reci da garantuje samo za lokaciju navedenu u ugovoru, sto je i ok.

Ali ti normalno mozes setas ruter svuda sa sobom, gde god ima vipov 3G i 4G, samo onda ako odes negde gde nema signala, ne mozes da im se zalis.
Ali generalno, u Srbiji vip ima najbolji 4G, najvise teritorije i stanovnistva pokriva u odnosu na mts i telenor.
Ja sam isao vec u 6 gradova i svuda kartica radi super.

Poslednja izmena:
Nosila sam ja, mozes da ga nosis gde god hoces, uslov je samo da tamo ima 4G signala. Kad se ruter stavi na nekoj visoj polici, vrhunske su brzine, setajte ga po kuci, svuda su razlicite brzine.

Mislim da nema potrebe da placate kucni net 2 i 3, jer i sa najjeftinijim netom brzine su zadivljujuce, par puta vece od onih koje placate. Npr meni je sa kucnim netom 1, 40/20mbs.

Poslednja izmena:
Mislim da nema potrebe da placate kucni net 2 i 3, jer i sa najjeftinijim netom brzine su zadivljujuce, par puta vece od onih koje placate. Npr meni je sa kucnim netom 1, 40/20mbs.

To ti je ka VIP serveru mozda toliko. Probaj povuci nesto sa npr dropboxa ili gdrive ili pusti speedtest ka serveru u nemackoj ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ok, hvala.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

Ja sam privukao ruter do prozora i sad je -96db a ranije nikako ispod 100 i sad mnogo bolje radi net....m

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Vrh Dno