Šta je novo?

[A1] Kucni net

izvini moja greska,pingaj sa jednim bajtom. treba mi rezultat sa minimalnim opterecenjem,izvini na cimanju. :)

Ping statistics for 146.66.155.1: bytes=1
Packets: Sent = 1025, Received = 1025, Lost = 0 (0% loss)
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 33.2 ms, Maximum = 50.3 ms, Average = 35.4 ms

Koji je bolji ruter uzeti Vip Cube ili ZTE?

Ja sam uzeo kucni net 1 i neznam sta da kazem...pre cetiri dana sam dobio onaj test ruter i prosecna brzina merenja je bila 16 Mbps i na osnovu toga uzeh kucni net 1. Dobio sam na koriscenje ZTE MF283+ i eto sada mi je stalno brzina oko 5 Mbps i samo sija zelena lampica od 3g/4g sto znaci da nehvata 4G signal? Mislio sam da ce biti barem blizu 10 Mbps ali eto prevario sam se izgleda...I jos jedno pitanje da li i koje mogu antene da se postave iza rutera posto vidim da ima ona dva cepa? Da li cu dobiti neko poboljsanje sa time?

http://www.speedtest.net/my-result/6141549762

Ja sam uzeo kucni net 1 i neznam sta da kazem...pre cetiri dana sam dobio onaj test ruter i prosecna brzina merenja je bila 16 Mbps i na osnovu toga uzeh kucni net 1. Dobio sam na koriscenje ZTE MF283+ i eto sada mi je stalno brzina oko 5 Mbps i samo sija zelena lampica od 3g/4g sto znaci da nehvata 4G signal? Mislio sam da ce biti barem blizu 10 Mbps ali eto prevario sam se izgleda...I jos jedno pitanje da li i koje mogu antene da se postave iza rutera posto vidim da ima ona dva cepa? Da li cu dobiti neko poboljsanje sa time?

http://www.speedtest.net/my-result/6141549762

1. Na kojoj si lokaciji?

2. Da li ti je ruter do prozora?

3. Zelena lampica je 3G, plava je 4G - tebi mozda 4G rezim nije ukljucen na ruteru.

4. Antene znatno pojacaju signal, ali mi prvo reci koliko -dBm ti je jacina signala kad udjes u ruter preko adrese 192.168.0.1?

Poslednja izmena:
1. Sremski Karlovci Vinogradarska 4
2. Nije jedno 2m je stoji na tv vitrini mada sam stavljao i do prozora ali nema poboljsanja
3.neznam da li moze rucno da se ukljuci ali sija samo zelene boje
4.-90, -92

1. Sremski Karlovci jos nemaju 4G signal. Kucni net kad radi na 3G mrezi ide max do 6 Mb/s, a kad radi na 4G mrezi ide na mnogo vece brzine, preko 50 Mb/s.

Ja cesto prolazim kroz Karlovce i meni je isto do 6 Mb/s brzina kad je na 3G rezimu.

2. Neka uvek stoji što bliže prozoru.

3. Fabrički ti je podešen auto režim 3G i 4G, što znači da kad budeš bio negde gde ima 4G signal, ruter će se sam prešaltati na 4G.

4. Jacina signala ti je ok. Između -79 i -90 je idealno. Između -91 i -100 je zadovoljavajuće.

Vipove antene u Sremskim Karlovcima su ti u Mičurinovoj, kod Zelezničke i na brdu kod krsta.

Poslednja izmena:
Narode zaboravite korišćenje NAS uređaja u kombinaciji sa ovim internetom.

Za sve je kriv CG NAT :(

A vip još uvek ne nudi statičku IP adresu kao opciju:(

Poslednja izmena:
pa ima 4g u Karlovcima,znam za jedno 100m od mene kod njih je 4g provereno...jedino sto nije svuda 4g.
Mene samo zanima kako sa test ruterom onim malim sam imao protok oko 16Mbps....
Pa varira signal..ide od -84 pa do max -92
ja sam ispod krsta jedno 200m :)

pa ima 4g u Karlovcima,znam za jedno 100m od mene kod njih je 4g provereno...jedino sto nije svuda 4g.
Mene samo zanima kako sa test ruterom onim malim sam imao protok oko 16Mbps....
Pa varira signal..ide od -84 pa do max -92
ja sam ispod krsta jedno 200m :)

Ja pouzdano znam da nema 4G. To sto si testirao sa malim rutertom i dobio 16 Mb/s je kartica za mobilni net koja ide do 42 Mb/s u 3G.
Kucni net kartica kad radi na 3G mrezi ima limit do 6 Mb/s. A mobilni net kartica nema limit za brzinu - ide do max 42 Mb/s. Vip kad daje test karticu i ruter daje karticu sa mobilni net vip online tarifom i zato si imao super brzinu. I tad kad si testirao je bio na 3G mrezi.

Ja imam 2 vip kartice - mobilni net i kucni net. Sa mobilnim netom, kad sam bio u Karlovcima mi ide do 26 Mb/s a sa kucni net do 6 Mb/s. U oba slucaja je 3G. Cele Karlovce sam precesljao u sredu i cetvrtak.

U svakom slucaju, javljam kad puste 4G u Karlovcima. :)

Poslednja izmena:
Moras da prekines konekciju pa onda da izaberes samo 4G. Nece da ti nudi promenu dok je povezan na net

Tebi ne treba konekcija na 3G ili 4G da bi usao u ruter. Kad ga diskonektujes tamo gde treba da se klikne, samo nestaje protok interneta, a ti si i dalje fizicki povezan na ruter.

Nista ljudi hvala u svakom slucaju,probao sam i nece,stoji nema servis,tako da definitivno nema 4g. Ostaje mi da radim sa ovim max 5Mbps koliko imam i nadam se boljem signalu u skorije vreme :(

Nista ljudi hvala u svakom slucaju,probao sam i nece,stoji nema servis,tako da definitivno nema 4g. Ostaje mi da radim sa ovim max 5Mbps koliko imam i nadam se boljem signalu u skorije vreme :(

Kazem ti ja, nema 4G. Ja javljam ovde na forumu kad ga ukljuce. A ti sad vrati na auto rezim da bi ti hvatao 4G drugde kad setas ruter sa sobom.

Najlakše je odustati :) Ima ljudi koji nisu "videli" 4G sve dok nisu ruter postavili na tavan - "pod krov". Ako si u kući, produžni kabel u ruke i na tavan. Ako nemaš mrežni kabel za vezu sa kompom, mobilni u ruke i wifi.
Ako te to mrzi e ondak ...

Heh kako *****ska ta fora sa limitiranjem 3G brzine u zavisnosti od mobilni vs kućni net . Baš me zanima na koji način to limitiraju... da li je u pitanju samo predefinisan različit APN i kad bi se probao "mobile net" APN sa SIM karticom za "kućni net" da li bi se tako zaobišao limit..
Da li si probao tu SIM karticu da staviš u neki mobilni telefon i testiraš brzine?

APN je isti za sve. Jednostavno sistemski se definise max 3G brzina za kucni net i max za vip online mobilne tarife.

Ja sam mnogo kombinacija isprobao. Kucni net sam stavljao u vise uredjaja i svuda se 3G ponasa isto (do 6 Mb/s).

Ali zato kad kucni net koristim na 4G režimu onda su to ludacke brzine, u koji god uredjaj da stavim. Ja imam ZTE MF283+ i dzepni Alcatel Y858 i u oba slucaja 4G leti, dok u ista oba slucaja 3G za kucni net ide do 6 Mb/s. A kada testiram mobilni net karticu na oba uredjaja, brzina u 3G ide do 30ak Mb/s.

:crash:

Isti APN, speedtest ka SBB. Prva slika 2G, druga 3G, treća 4G. Ruter ZTE MF283+

6141963838.png
6141933327.png
6141938229.png

Nazad
Vrh Dno