Šta je novo?

[A1] Kucni net

VIP 4G Kucni net paketi

SMA znaci

problematicno,jer sve te antene za 3g/4g uglavnom imaju crc9 ili ts9,mozda i N konektor. opet treba trositi pare na razne adaptere i konvertere,kojih kod nas slabo i ima. jedino DUAL Krusevac da se pozove da se pita

Plus sto prave gubitke na signalu, a jos ako su loseg kvaliteta...

DUAL jos postoji? Nisam to znao... Secam se da su pre bile popularne njihove yagi antene (pogotovo ljudima koji nisu imali novca za Hyperling hg2424g ili kako bese).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li postoji mogucnost, da se kroz ZTE ruter ogranicini, tj. smanji brzina na PC-u povezanom peko LAN-a? Probao sam program SelfishNet, ali izgleda da ne radi sa Win 10.

Jel postoji varijanta da se na ovom ruteru ograniči da neko ako se nakači ne može da pokrene skidanje torenta. Pita me ortak uzeo bi za kafić recimo, ali da ograniči takve pokušaje...

....shit has hit the fan...

Teško, to samo bolji ruteri imaju.

Tako sam i mislio. Ja imama jos ranije kupljen Airlive 5470 AP. Govorili su mi da je to uredjaj za profesionalnu upotrebu i vecinu stvari u njemu nikada nisam koristio, niti sam znao cemu sluzi. Verovatno, ako bi linija isla kroz njega, mozda bi to i funkcionisalo.

Mslim da sam pronasao. Funkcija se zove "Traffic control (Qos)". Tako nesto ne nalazim u podesvanjima ZTE-a.

ako ima neko višak vaučer za kućni net nek mi pošalje privatnu poruku

hvala

Jel postoji varijanta da se na ovom ruteru ograniči da neko ako se nakači ne može da pokrene skidanje torenta. Pita me ortak uzeo bi za kafić recimo, ali da ograniči takve pokušaje...
To NI najbolji consumer ruteri nemaju realno. Mozes zabraniti otvaranje portova pa je SEEDING tezi, ali to ne zabranjuje skidanje.
Doduse mislim da mozes mnogo efikasnije nekako zabraniti previse otvorenih konekcija, ali to ne znam da li moze na ovom ruteru? Jer to prilicno ubija torrente.

Radi firma,pre par godina sam kupio njihov komplet za slabe 3G signale,jagi antenu zajedno sa kablovima,crc9 adapterom i bezicnim prenosnikom signala (kuplerom),koji se samo prisloni uz modem ili fon. Nazalost,moj tadasnji Telekom 3G signal je bio oko 110dBm,tako da ga antena nije detektovala,ama bas nikako,te sam je vratio,a oni meni novac. Posteno. Oni jos imaju te bele jagi antene u plasticnom kucistu,ali one su pravljene za 900/2100mhz i nisu za 4G,tako da sad ne bih ni kupio sve i da prepolove cenu,koja je sve zajedno oko 100 evra. Mislim da su kvalitetne antene,mada je nisam dugo imao kod sebe,dobitak je 18dbi,ali na papiru. Pitanje je koliko su pravilno odradili sve elemente,ali se secam samo da je sma>>>crc9 adaper bio pozlacen. :) Za te pare ima ripiter signala sa celokupnom opremom da se kupi,tako da te njihove 3g komplete sad vise niko nema ni da kupi.

evo i linka tog kompleta:

http://www.dual.rs/3G-HSDPA-UMTS-Komplet-Kupler-Adapter-Antena

Poslednja izmena:
Radi firma,pre par godina sam kupio njihov komplet za slabe 3G signale,jagi antenu zajedno sa kablovima,crc9 adapterom i bezicnim prenosnikom signala (kuplerom),koji se samo prisloni uz modem ili fon. Nazalost,moj tadasnji Telekom 3G signal je bio oko 110dBm,tako da ga antena nije detektovala,ama bas nikako,te sam je vratio,a oni meni novac. Posteno. Oni jos imaju te bele jagi antene u plasticnom kucistu,ali one su pravljene za 900/2100mhz i nisu za 4G,tako da sad ne bih ni kupio sve i da prepolove cenu,koja je sve zajedno oko 100 evra. Mislim da su kvalitetne antene,mada je nisam dugo imao kod sebe,dobitak je 18dbi,ali na papiru. Pitanje je koliko su pravilno odradili sve elemente,ali se secam samo da je sma>>>crc9 adaper bio pozlacen. :) Za te pare ima ripiter signala sa celokupnom opremom da se kupi,tako da te njihove 3g komplete sad vise niko nema ni da kupi.

evo i linka tog kompleta:

http://www.dual.rs/3G-HSDPA-UMTS-Komplet-Kupler-Adapter-Antena
4G je 1800 MHZ, tj. 1.8 GHz tako da se te antene prilično dobro uklapaju.

Ne znam,trebalo bi u praksi proveriti,ne bih rekao da su idealne.
Pa idealno nije ali je frekvencija, frekvencija, nema veze da li je 4G ili radio Mileva. Meni je pomogla obična antena sa TpLink rutera, taman da preskoči famoznih -100 dB. Bilo -102, palo na 96 i pun signal. Sa tim i 40+ Mbps.

Koristim par dana net 1 i zadovoljan sam.
e95d4c406d1a11889a68c683beb4101d.jpg

Kako objašnjavate da su mi brzine veće od deklarisanih za ovaj paket?

Svima su tako, oko 12-13 Mbit/s za najslabiji paket. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tako sam i ja razumeo.

U dilemi sam da li da predjem na ovu opciju interneta. Da li neko ko već koristi vip kućni net moze da prokomentarise koliko je zadovoljan kada brzina padne na onih 2mb? Kako onda funkcioniše youtube i download? Da li seckaju video fajlovi kada se nesto gleda uzivo?

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

Posle potrošenih 100gb brzina po testovima je 2/2 mbit. U praksi možeš gledati youtube 480p bez seckanja. Ako ti u pozadini ide youtube surfanje je sporo.

Hvala, to me je zanimalo.

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

Youtube live stream na 720p radi bez problema sa 2 Mbps, kao i sam video klip na 720p od samog početka bez potrebe baferovanja. Za 1080p mora malo da se izbaferuje. Probao lično i uverio se u to. Takođe i popcorn time radi u 720p. Tako da sam ja zadovoljan tim netom što se toga tiče, a uzeo sam ga samo kao backup vdsl-a i kada mi treba više GB na telefonu ili laptopu negde van stana.

Jel radi ovo na kraju na bilo kojoj lokaciji gde ima 4g ili onako kako su u pocetku pricali da je ograniceno samo na jednu lokaciju?

Bilo gde. To je samo da bi se oni ogradili ako ne radi na nekoj drugoj lokaciji.

Nazad
Vrh Dno