Šta je novo?

[A1] Kucni net

Odakle ti to da je limit konekcije 5 sati? Toga kod mene nema, radi net po ceo dan bez problema. :)

VIP 4G Kucni net paketi

Pa ne verujem baš, onaj ko ne zna takve stvari, ko ne ispita pre nego što uzme i ne informiše se, obično nije neko ko je tehnički potkovan, niti ga zanimaju te stvari.
Stoga, on verovatno nikada neće doći ni blizu 100gb limita.

Znam po drugarima npr, 100x znaju da zovu da pitaju kako da skinu film, ili tako neko pitanje.
Znaš kad će oni doći do 100gb za mesec dana? Nikad.

S druge strane, neko ko zna šta želi, šta mu treba i koliko troši, je verovatno tehnički pismen, pa će i da razmotri dobro sve opcije za net, i sigurno da će biti svestan da postoji 100gb limit za full brzinu.

Bar ja kontam tako.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Takvi isti drugari slusaju muziku tako sto pustaju youtube HD spotove po citav dan (umesto online music streaming bas zato sto nisu tehnicki potkovani). Kada bi izracunao koliko samo na slusanje muzike potrose verujem da bi za 10 dana stigao do 100GB bez problema :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako nisu očekivali možda bi trebalo malo da batale reklame, a ne da se vrte po ceo dan na tvu a ne mogu ljude da priključe do ko zna kad

Pa nije ko zna kad, vidiš da je neko napisao da će biti za 2 nedelje priključen, i to se neko javio iz manjeg mesta, ne verujem da je u Beogradu nestašica

Nisam primetila da je pukao net, jedino ako se to sto govoris desilo dok spavam ili kad nisam bila na netu. Uglavnom, dok sam ga koristila ni jednom nije pukao sto je super. :))

Jel izmerio neko kakve su brzine nakon 100gb? Jesu li bas do 2mb/s ili vece? :)

Nisam primetila da je pukao net, jedino ako se to sto govoris desilo dok spavam ili kad nisam bila na netu. Uglavnom, dok sam ga koristila ni jednom nije pukao sto je super. :))

Primeti se to pucanje konekcije. Npr pusti online radio u winampu, i meri vreme koliko će da svira. Ne primeti se to ako se gleda youtube itd, jer on baferuje klip. Brzina je konstantna na 1.9 Mbps ako ćemo preciznije :D Mada pri downloadu ide od 1.9 Mbps do 2.1 Mbps, tako da je to to. . Evo i screen shota iz listinga gde se vidi trajanje svake konekcije. Screenshot_2017-02-17-00-12-15.jpg

Poslednja izmena:
A jel se desava taj prekid kod mts-a i telenora?
A dobro, nisam neki zavisnik od interneta, pa mi to uopste ne smeta. Sacekacu tih par sekundi, nije smrt za vrat. To smeta ljudima koji su 24h na netu verovatno.

To bi verovatno smetalo gamerima, ako je totalni reset stvarno.
Inace se to stvarno tesko primeti. Mi smo imali mnoogo ceste prekida na SBBu jedno duze vreme (u stvari u vise perioda, pisao sam), gaming je bio nemoguc. Ali za druge stvari nisam primetio uopste.
YT bufferuje dovoljno da se to ne primeti, surf... bas treba da pogodis kada prekine da hoces da otvoris stranicu, pa vidis zastoj.

A jel se desava taj prekid kod mts-a i telenora?
A dobro, nisam neki zavisnik od interneta, pa mi to uopste ne smeta. Sacekacu tih par sekundi, nije smrt za vrat. To smeta ljudima koji su 24h na netu verovatno.

Dešava se sigurno, ali pošto sam držao mts i trlenor karticu u zte ruteru video sam da je konekcija trajala i po 80 sati. Nisam mogao duže da testiram, ali ću svakako jednom prilikom testirati i telenor i mts postpaid net, da vidim koji je uptime njihove konekcije. Meni se na vdsl-u nekada menjala ip adresa, tj pucala konekcija na svakih 7 do 10 dana, a sada konekcija traje i po 40 i nešto dana bez problema. Meni lično ovaj kućni net kao ni kablovski sbb koji sam probao ne bi odgovarao za stalnu upotrebu, jer mi je potreban upload od minimum 1 Mbps 24/7 . Kod sbb-a je bio problem čestih radova na mreži, resetovanje konekcije svakih par dana itd. Vip je ok za youtube, surf, torrent itd. Da nema ovog pucanja konekcije na 5 sati i zaglupljivanja rutera nekada da se sam rekonektuje, bilo bi idealno. Ali dobro, ipak to ide preko mobilne mreže i baznih stanica, pa imaju opravdanje da tako kažem od zagušenja mreže da resetuju konekciju na 5 sati.

Jedan clan iz Cacka je uspesno potpisao ugovor za Kucni net i dobio je 1000din :D

Posto nema ovih ZTE rutera, uzeo je huawei Cube, odnosno onu kocku. Akcija se nastavlja, ko uzme preko mene dobije soma dinara :p

Pa ne verujem baš, onaj ko ne zna takve stvari, ko ne ispita pre nego što uzme i ne informiše se, obično nije neko ko je tehnički potkovan, niti ga zanimaju te stvari.
Stoga, on verovatno nikada neće doći ni blizu 100gb limita.

Znam po drugarima npr, 100x znaju da zovu da pitaju kako da skinu film, ili tako neko pitanje.
Znaš kad će oni doći do 100gb za mesec dana? Nikad.

S druge strane, neko ko zna šta želi, šta mu treba i koliko troši, je verovatno tehnički pismen, pa će i da razmotri dobro sve opcije za net, i sigurno da će biti svestan da postoji 100gb limit za full brzinu.

Bar ja kontam tako.

Сасвим се слажем...

Prekine se sesija, nije šija nego vrat.

Ali da li primetite da u to vreme prestane protok, ili pukne igra?
Najlakse je da se ukljuci bilo koja igra koja se nakaci na server samo. Ne morate ni da budete pri kompu, vidite da li je pukla veza igri sa serverom i to je to. (ako nema neki timeout kada server sam izbacuje inactive korisnike).

Ali da li primetite da u to vreme prestane protok, ili pukne igra?
Najlakse je da se ukljuci bilo koja igra koja se nakaci na server samo. Ne morate ni da budete pri kompu, vidite da li je pukla veza igri sa serverom i to je to. (ako nema neki timeout kada server sam izbacuje inactive korisnike).

Da, nema protoka/pukne igra. COD4 npr. ping odleti na 999 i server te izbaci. Posle par desetaka sekundi ponovo se konektuješ i vidiš svog "duha" u igri. :D

Tacno,nestane na 10sekundi pa se vrati, proverila malopre. Oko 13h online radio je prestao sa radom. :)
Ranije ovo nisam primecivala, a danas mi je bila namera da proverim to sto ljudi ovde pricaju, i istina je. Ne znam ima li ovoga na sbb-u ili adsl-u??? Znam da je ranije cesto mom prijatelju koji koristi sbb pisalo limited i pojavi se onaj kao uzvicnik kod crtica za wifi, pa kad restartuje modem net proradi, nikako sam ne uspe da se vrati u zivot

Izvinjavam se.

Ne znam šta da ti kažem, onda si poseban slučaj.
Kod mene se oseti dok surfujem, za igrice bi se tek osetilo.

Meni nije nikakav deal-breaker, ali ima ljudi kojima možda jeste.

I kod mene počelo da nestaje.... ali ništa ne diram ruter samo proradi posle 15-tak sekundi.....

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

I meni isto proradi samo.:) Da je na svakih 5min bilo bi strasno, ovako na svakih 5h mi deluje prihvatljivo

Ja često gledam tv online i slušam radio da ima takvih prekida od 10-15s sigurno bih primetio.

Pošto toga nema konstatujem da se kod mene rekonektovanje veze dešava mnogo brže između dve sesije od 5h

Internet je brz pa ti se tv i radio dosta nabaferuju, ne bi ti osetio prekid ni da traje 5min a kamoli 10sec

Nazad
Vrh Dno