Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ma ignorisi to sto prica uTorrent, prosto je smesno sta lupa taj test... (meni je port uvek otvoren na tom testu, cak i na NATovanom netu, pa ti vidi ;))

Koliko skida uT? Iskljuci limit za download (uvek, sem ako ne zelis zbog igara da limitiras ili nesto slicno), a upload kako zelis, ali njega treba limitirati uvek.

Pa sta ti nije jasno, mts godinama reklamira svoj net u postpaid paketima kao neogranicen, iako nakon potrosnje megabajta iz paketa brzina ide na 64kbit/s cini mi se, dakle 8kB/s. U 21. veku imas 8kB/s.

Upravo uzeh #3, signal pun, 4G ali preko 24 Mbps neće ni da mrdne mada je upload preko 16.

Upravo uzeh #3, signal pun, 4G ali preko 24 Mbps neće ni da mrdne mada je upload preko 16.

Proveri situaciju kasno uvece i rano ujutru bice lagano 45 tako i kod mene padalo preko dana na 20/25 ujutru i kasno uvece oko 45/25 na 4G kartici u fonu al ping uvek ispod 20 ms pun 4G signal. Opet ona stara prica ni jedan jedini provajder(govorim i o kablovskim) na svetu ne garantuje da ces imati uvek max brzinu.

P.S. opusti se i uzivaj povremeno javi utiske.

^ gde ti bazna, na terasi? :D

To vrv meris ka VIP serveru, rečeno već X puta, promenite server.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

12/8 mi je ka ostalim serverima, ali ovaj server u lokalu bez limita je dobar da testira mogućnosti svoga linka do vipa.

Bazna stanica je verovatno blizu s obzirom na dobar sinal.

Pokušao sam igrati slither.io i laguje užasno. Ping je navodno ispod 20ms. Trebalo bi lepo da radi. Ako ne može zmiju da izgura kako onda neke kompleksnije igrice rade?

Poslednja izmena:
Speed test uvek radim ka telekomovom serveru sa vipa i bude extra brzina, a i tu mi je nekako najbrže. Mana zte mf 283+ je ta što preko lana može max 100 Mbps da izvuče, tj u praksi oko 95 Mbps. N standard wireless može do 150 Mbps, ali je etar previše zagušen da bi se testirala max brzina na toj lokaciji preko rutera. Čim se uradi ka nekom serveru van BG-a brzina je onolika kolika je u paketu.

Pratiću još nekoliko dana ali je maksimum od 22- 24/16 prema svim u Beogradu. Utešno je što je to stvarna brzina. Sinoć kada sam skidao update za insider build W10 download je stvarno bio toliki. Mora da ima nešto sa baznom stanicom. Signal pun, antenu vidim sa terase, jedva kilometar daleko, namešteno na 4G samo itd. Upload do One drive je isto oko 15 -16.

Poslednja izmena od urednika:
Posto nema ogranicenja u brzini a ogranicenje potrosnje je 100GB na svim paketima koliko vidim, u cemu je onda razlika izmedju KN 1, 2 i 3?

Poslednja izmena:
Da li je ovo sve isto kao kad se koristi 4g na telefonu. Ja sam probao vip 4g telefonom na dorcolu i dobijao brzine oko 10-20Mbs ali je ping bio dosta visok oko 50ms

Meni bi se to svidelo zato sto bih mogao da se oslobodim fiksnog telefona ili kablovske televizije posto ih ne koristim. Pretopostavljam da je ovo onda najbolja vaarijanta u tom slucaju. Da li postoji nesto slicno?

Koji su onda trenutni popusti. Na VIP sajtu vidim 999 za 10/2 i 1399 za 20/4
Da li ima popusta bez ugovora

Poslednja izmena:
Nigde :D

Zezam se, davali su ga u Sosijete Ženeral banci svojim klijentima, do nove godine, i važio je uz staru ponudu.

Poslednja izmena:
Da, sve je isto kao na 4G telefonu.
Te brzine koje si dobijao su male, verovatno veoma slab signal?

Na Dorcolu vani svugde izvlacim mnogo vise od toga, a i u sadasnjem i u prethodnom stanu isto. Jedino u podrumima i garazama ne moze :)
Mada one stare zgrade sa debelim zidovima umeju na nizim spratovima da zezaju.

Jel neko ima problem sa SMS porukama kao opcijom u okviru rutera? Izbacuje mi neku grešku kao ne može da pokrene SMS servis, da proverim sim karticu i restartujem ruter. Ne mogu da pročitam ona sistemska obaveštenja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Brže od ovog neće ma koji server da izaberem:
VIPbrz 1.JPG

Kao da ti je limitiran DL na oko 20, iako upload nije limitiran. Jesi siguran da je Kucni Net (i koji?) vec, ako si skoro uzeo?

Brže od ovog neće ma koji server da izaberem:
Pogledajte prilog 221004

Izaberi neki download tu ćeš videti pravu brzinu. Iz nekog razloga speedtest kao i surf (po nekom mom subjektivnom iskustvu - da se ogradim :D) uvek pokazuju max brzinu koju možeš da ostvariš. Download sa jačih servera ili dobro sedovani torrent će ti pokazati realno stanje. Slične rezultate i ja dobijam na kućnom netu 2.

Speedtest ka VIPovom serveru nema ogranicenja brzine koja vaze za paket, videlo se na nekoliko testova vec u temi.

Zato sam namestio na VIP-ov server ali je svuda skoro sasvim isto, na nivou statističke greške. Siguran sam da je #3, bar tako piše u ugovoru. Ima li neki drugi način da se proveri ?
Kada sam skidao 15025 update za W10 isto je išlo takvom brzinom a na WiFi-u od CdfNet-a je uvek guralo i većom brzinom nego što je deklarisanih 10Mbps kod njih.
Idem ovih dana u VIP da promenim telefonski ugovor sa Telenora (posebna priča), pa ću ih pitati za taj problem. Ako stvarno ne može brže onda da ih nekako nateram da pređem na #2, zašto da džabe plaćam 300 dinara više ako ne dobijam veću brzinu. Mada... i ovo je bar duplo brže nego CdfNet a daleko veći upload što dobro dođe za Cloud, i to još za nižu cenu.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno