Šta je novo?

A u Sta da vam kazem...

• Začetnik teme Kokos
  • Datum pokretanja
K

Kokos

Guest
Prvo hvala monteboy.(decko mi je doneo adapter iz nemaceke).
Sad mozemo da se takmicimo.
Postavio sam par rezultata krecemo od najslabijih pa kako me stizete postovacemo druge :)
Teoreticari ce tek sad moci da vrse kalkulaciju jel imam jako slabu memoriju samo pc 3200 (sticice i memorija dosta bolja).
Prvo link za validaciju preko 5 ghz. http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=28730
Zatim super pi ispod 27 sec na 4.9 ghz.
Cim stigne memorija postavljam i drugu paletu rezultata ( 3d markovi itd.)
P.S Jel realno 2-3 secunde nize sa dobrom memorijom ?

Prilozi

• 49.jpg
    49.jpg
    338.1 KB · Pregleda: 463
Poslednja izmena:
e pa kokose...jes' da sam vise za AMD...al' razbijas...svaka cast! :)

Kokose stvarno svaka cast. Konacno Intel na tronu (ponovo):)
Bravo opravdao si ocekivanja, ajde sad preko 5 GHza:D

poz

Poslednja izmena:
Pa imas tamo link preko 5 ghz :) polako sticemo mi i 5.5 :)
Nije zanimljivo odma maximum, stiglo je i cyk-u opreme pa ce ovo biti zanimljivo leto :)

Eto nama radosti, svaka cast Kokose.

Svaka cast, to sam i ocekivao od tebe. Verujem da ce biti i jos puno boljih rezultata, ipak i mi imamo nekog ko moze da se priblizi onima van SCG.
Vozi dalje, ako ti treba nesto u vezi bigtoe, javi se ma PM.
:wave:

lele...kako izgleda voziti tako brzu makinu :d

Mislim da ipak nece biti Kokos na tronu toliko dugo,nego ajde ...Ocekivao sam takav rezultat i mislim da ce se CYK dosta probnliziti tebi i mislim da ce Super Pi odraditi za nekih 25s ubidjen sam u to...nego ajde vrijeme ce polazati ;)
U svakom slucaju super je rezultat,svaka chast !
Poz...

Wow, svaka chast majstoru.
Ali mislim da bi bilo fer staviti neki dobar Venice ispod te sprave.

M3 je napisao(la):
Mislim da ipak nece biti Kokos na tronu toliko dugo,nego ajde ...Ocekivao sam takav rezultat i mislim da ce se CYK dosta probnliziti tebi i mislim da ce Super Pi odraditi za nekih 25s ubidjen sam u to...nego ajde vrijeme ce polazati ;)
Poz...
Slazem se ja ali memorija ocekivao sam da mi kazes nesto u vezi toga,
Ipak cu i ja voziti memoriju koja radi barem duplo pa ocekujem makar 2-3 secunde nize jel se slazes? Tako da ocekivani ruzaltat iznosi oko 23 secunde sto mislim da je tesko za cyk-a.

Poslednja izmena:
demios je napisao(la):
Wow, svaka chast majstoru.
Ali mislim da bi bilo fer staviti neki dobar Venice ispod te sprave.
Nema problema ali slaba vajda nemoze to puno ipak je to amd :) I ipak je Super Pi test gde amd dominira nad P4 arhitekturom.A i cene perfomanse... moj cpu je 200 evra a san diego 3700 duplo vise :)

Poslednja izmena:
Pu majku mu, ko ce sad da te slusa i trpi kad se ne pomeris sa tog mesta narednih pola godine :d

Cestitam na rezultatu, nisam ni sumnjao da ce on biti ispod 27 sec.
Sto se tice kalkulacija, evo sta je FUGGER-u trebalo za rezultat od 23 sec. :

Intel P4 3.8Ghz ES oc na 5814mhz
DFI Lanparty 925XE-T2
OCZ 600ADJ
OCZ DDR2 4200 3-2-2-8
ATI Radeon x800xt
Chilly cascade -124c
Nanotherm PCM

Link:
http://www.xtremesystems.org/forums/attachment.php?attachmentid=24417

Btw. Demios je pricao o Venice procesoru a on kosta 160 eura...

Kao sto rece Meaculpa: vozi dalje i srecno...
Pozdrav!

Moso je napisao(la):
Cestitam na rezultatu, nisam ni sumnjao da ce on biti ispod 27 sec.
Sto se tice kalkulacija, evo sta je FUGGER-u trebalo za rezultat od 23 sec. :

Intel P4 3.8Ghz ES oc na 5814mhz
DFI Lanparty 925XE-T2
OCZ 600ADJ
OCZ DDR2 4200 3-2-2-8
ATI Radeon x800xt
Chilly cascade -124c
Nanotherm PCM

Link:
http://www.xtremesystems.org/forums/attachment.php?attachmentid=24417

Btw. Demios je pricao o Venice procesoru a on kosta 160 eura...

Kao sto rece Meaculpa: vozi dalje i srecno...
Pozdrav!
Ali kako vidim ovo nije 64-bitni cpu!!! Na osnovu ovog tvog posta http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=631632&postcount=154 moze se videti da je memorija kao sto i jeste vrlo bitna posto cu i ja imati takvu mislim da je realno ocekivati rezultat koji sam spomenuo.

Poslednja izmena:
Corsair 5400UL ti moze doneti jos 1 do 1.5 sec. tj. sa ovom memorijom pri tvojih 4934mhz mozes ocekivati oko 25.500sec, sve preko toga moraces da izvuces na misice tj. sto veci clock CPU-a a ako znamo da ce ti biti potrebno 200mhz vise za svaki sekund, ti sam proracunaj koji su ti krajnji dometi jer samo ti znas krajnje domete svog procesora.

Prvo nisam otkrio maximalne mogucnosti, simps me nagovorio da postavim rezultat na malo razlike i da cekam odgovor konkurencije.Mogu otkriti za sada da na 5.2 ghz itekako prolazi super pi.A da ne pricam o ostalim rezultatima evo cisto da vidite 3DMark 2003 sa buljavom memorijom na samo 4.65 ghz (310 fsb) Memorija 4:3 i karticom koja je klokovana na samo 580/600.....rezultat je veci od trenutno prvog.
Stavicu kasnije i compare url posto sam orb user ( trenutno im servis ne radi Welcome to ORB!
Project Submission Failed
There was a problem receiving your project. Please try again later, or if the problem persists, refer to our support section. ) sto trazim i od konkurencije radi raznih muvanja, ako niste u mogucnosti poslati rezultat snimite rezultat i ja cu ga poslati za vas.

Prilozi

• 15218.JPG
    15218.JPG
    21.2 KB · Pregleda: 240
Poslednja izmena:
Kokos je napisao(la):
Slazem se ja ali memorija ocekivao sam da mi kazes nesto u vezi toga,
Ipak cu i ja voziti memoriju koja radi barem duplo pa ocekujem makar 2-3 secunde nize jel se slazes? Tako da ocekivani ruzaltat iznosi oko 23 secunde sto mislim da je tesko za cyk-a.
Slazem se sa tobom ali pazi on je uzeo vodeno hladjenje sto znaci jos bolji o/c, i uzeo je mem. G-Skill koja je trenutno najjaca mem. na trzistu tako da realno ocekujem od njega kao sto sam ti rekao 25s.Sto se tice tebe slazem se kad uzmes odgovarajucu mem. da ide score ispod 2-3 sek 100% ali pazi dobro za CYK ali definitivno mislim da ce te skinuti Monti jer priprema dual core AMD ...+ jos nesto sto ti necu reci jer nece biti zanimljivo (uzeo sam od njega DFI i Wich)...:)
JOs jednom svaka chast ,neces mi vjerovati ali strasno mi je milo kad postoji ovolika prijatna atmosvera na forumu ;)
Poz ...

Pa i mi dual Pentiuma :) Vidis kako vam je sad zanimljivo cak imate i druzinu i tajne planove:). Planiram da ubacim i jedan test neki rendering, da vidimo kako se amd pokazuje tamo gde mi dominiramo. Predlozite neki pa da postavljamo rezultate... I nikako ne bi bilo zanimljivo da se tron ne menja vec vikendom da se smenjujemo:)

Poslednja izmena:
Ajde Kokose mozes ti to :)
Obavezno rendering i neki video streaming:D

Monteboy ce zestoko pogresiti kupovinom X2 procesora kada su overclock i bench programi u pitanju. Dobro je poznato da bench programi nisu optimizovani za dual core procesore a sam X2 se daleko vise greje i samim tim manje overclockuje od single core A64.
Ako mu je cilj utrkivanje u benchmark testovima, mnogo mu je bolje da za slicne pare kupi FX55 koji se daleko bolje overclockuje.
Da bi svima bilo jasno da drugo jezgro ne donosi nikakvih beneficija u superpi, pogledajte rezultat X2 procesora na 30006mhz.

P.S.Za sve one koji ce skrenuti paznju na 250mhz za ram u donjem attachu napominjem da je 3006mhz sasvim dovoljno da se postigne isti rezultat i sa single core procesorom pod identicnim uslovima i memorijom na 250mhz.

Prilozi

• spi1m_3006.gif
    spi1m_3006.gif
    44.3 KB · Pregleda: 150
Ko zna, vidjecemo ...ja samo kazem da ce biti zeskotoko ;)
Poz...

Kokos je napisao(la):
...da vidimo kako se amd pokazuje tamo gde mi dominiramo....

Ne mogu da verujem, Kakvo je bre ovo prozivanje MI i VI?
Dodje mu kao prica o partizanima i cetnicima. :) :smash:
:wave:

M3 je napisao(la):
Poz...
A, jebote, pa jel' taj sugavi SuperPi jedini test?!?! :mad:
SuperPi, pa SuperPi... samo o tome pricate, k'o da ne postoji drugi!

I kad smo vec kod tog testa, sta bi sa onim prognozama da ce Kokosu trebati ne-znam-ni-ja 6.5 giga da bi prestigao CYK-ov rezultat?

Kokos je napisao(la):
Prvo nisam otkrio maximalne mogucnosti, simps me nagovorio da postavim rezultat na malo razlike i da cekam odgovor konkurencije.Mogu otkriti za sada da na 5.2 ghz itekako prolazi super pi.A da ne pricam o ostalim rezultatima evo cisto da vidite 3DMark 2003 sa buljavom memorijom na samo 4.65 ghz (310 fsb) Memorija 4:3 i karticom koja je klokovana na samo 580/600.....rezultat je veci od trenutno prvog.
A, pa ima se i boljih rezultata... svi smo mi izucili tu skolu! :smoke:

Pa ne moze da bude max sa samo 2.8 giga za procesor ;)
Isti je slucaj i sa 2005-icom, 7.5K je trenutno max.
Kokos je napisao(la):
Stavicu kasnije i compare url posto sam orb user ( trenutno im servis ne radi Welcome to ORB!
Project Submission Failed
There was a problem receiving your project. Please try again later, or if the problem persists, refer to our support section. ) sto trazim i od konkurencije radi raznih muvanja, ako niste u mogucnosti poslati rezultat snimite rezultat i ja cu ga poslati za vas.
Veruj mi da ne znam kakva je situacija u 2003-ci, s obzirom na nase "cuvene" verzije ('ajde priznajte, ko jos ima 3DMark isti kao ja?! :d)... a ne zelim da probam, pa da mi neko koliko prekosutra zakuca na vrata :d
2005, koliko znam, ne moze da se upload-uje. Ali ako moze 2003, poslacu.

Ako ne, poslacu tebi, pa ti prosledi.

CAR je napisao(la):
A, jebote, pa jel' taj sugavi SuperPi jedini test?!?! :mad:
SuperPi, pa SuperPi... samo o tome pricate, k'o da ne postoji drugi!

I kad smo vec kod tog testa, sta bi sa onim prognozama da ce Kokosu trebati ne-znam-ni-ja 6.5 giga da bi prestigao CYK-ov rezultat?

Sugavi SuperPi ???
Pa covece, nema realnijeg testa od SuperPi-a kada
su performanse CPU-a i memorije u pitanju. Na netu
se mogu naci i "sugave" - patchovane verzije SuperPi-a
optimizovane za SSE2, SSE3, Prescot itd... i one
donose oko 2 secunde bolji rezultat (provereno) ali svako
ko postuje na stranim sajtovima rezultat sa patchovanim SuperPi
mora to i da naglasi jer ce u protivnom biti ispljuvan.
Dakle, nisu dozvoljene nikakve optimizacije niti varanja
kakvih ima u 3Dmarku i slicnim programima, niti je u planu
njihovo uvodjenje u SuperPi i zato je SuperPi pravi CPU test.

Sto se tice prognoze oko Kokosovog rezultata, nadji mi molim te
gde je to postovano da ce mu biti potrebno 6.5 giga da prestigne CYK-a?
Ja sam prognozirao njegov rezultat u rasponu od 23-24 sec. na
5.2 do 5.4 giga sa dobrom memorijom a mislim da je ovo sasvim realno
a 6.5 giga niko nije pominjao.

Pozdrav!

Moso je napisao(la):
Sugavi SuperPi ???
Pa covece, nema realnijeg testa od SuperPi-a kada
su performanse CPU-a i memorije u pitanju. Na netu
se mogu naci i "sugave" - patchovane verzije SuperPi-a
optimizovane za SSE2, SSE3, Prescot itd... i one
donose oko 2 secunde bolji rezultat (provereno) ali svako
ko postuje na stranim sajtovima rezultat sa patchovanim SuperPi
mora to i da naglasi jer ce u protivnom biti ispljuvan.
Dakle, nisu dozvoljene nikakve optimizacije niti varanja
kakvih ima u 3Dmarku i slicnim programima, niti je u planu
njihovo uvodjenje u SuperPi i zato je SuperPi pravi CPU test.

Da, ali pricate o tom SuperPi testu (konkretno, bas ti... ovamo sam quote-ovao M3-a, a decko je ni kriv ni duzan :)) kao da je jedini... postoji tu jos baraz testova, 3DMark-ovi u prvom redu, pa AquaMark, pa i Sandra, sto da ne... moze i neki test iz Everest-a... ma, ima ih.

Mislim da je poenta testiranja videti koliko ti je brza MASINA, a ne samo CPU, graficka karta ili memorija...
Tako, konkretno da pricamo, ja mogu da bezim CYK-u u 3DMark-ovima (a i igrama... tj. nekim od realnih stvari) jer mogu vise da nasviram graficku... i tako da kompenzujem manjak od 250-300MHz koje on ima na procesoru.
I generalno, imacu brzu masinu recimo u igrama... jer retko koja igra trazi brzi CPU od brze graficke karte.

I tako, vracamo se na ono - poenta testiranja je da se vidi koliko ti je brza MASINA...
Anyway, SuperPi to ne moze da pokaze... jednostavno, tu graficka ne igra nikakvu ulogu.
Moso je napisao(la):
Sto se tice prognoze oko Kokosovog rezultata, nadji mi molim te
gde je to postovano da ce mu biti potrebno 6.5 giga da prestigne CYK-a?
Ja sam prognozirao njegov rezultat u rasponu od 23-24 sec. na
5.2 do 5.4 giga sa dobrom memorijom a mislim da je ovo sasvim realno
Figurativno sam govorio...

@Car

Naravno da postoji puno testova za benchmark cele masine, medjutim, ovo je thread u kome se na delu pokazuju mogucnosti Intelovih i AMD-ovih procesora tj. Kokos je ovim threadom bacio rukavicu u lice nama AMD-ocima a najbolji program koji ce pokazati koji je procesor bolji je upravo SuperPi.
Btw. i sam si rekao da u 3Dmarku procesor ne igra tako znacajnu ulogu pa je normalno da se ovde pre svega govori o SuperPi benchmarku.

P.S. Nadam se da si me sada razumeo, inace u pravu si u svemu sto
si napisao.

Pozdrav!

Moso je napisao(la):

Pominjalo se Stilt-ovih 19 sekundi pri toj brzini sa P4 660.. :d

BTW, Kokose, svaka čast na postignutim rezultatima! :wave:

Vrh Dno