Kljucna rec ovde je situacija.
Ovo pokusavam svo vreme da ti i kazem - za specificnu situaciju, uvek postoji najbolje resenje, ali za neke nedefinisane situacije, najbolje resenje ne postoji.
Ne znam da li sam dobro protumacio ovu izjavu, posto mi deluje ironicno. U svakom slucaju, treba razjasniti sta znaci igracka masina, a to mislim da najbolje moze da objasni max, sa svojom karticom od 400+ eura.
Ako neko racunar koristi prvenstveno za igre, milslim da je apsolutno svejedno koji se procesor nalazi u njemu (sve osim Semprona i Kelerabi je ok). Zasto ulagati u neke besne ploce, procesore i diskove, kada se jednim udarcem - kupovinom dobrog GPU, moze resiti problem. Sad, sto te graficke kostaju po 200~400 eur, i sto ovde ljudi nemaju para, to je druga prica.
To sto ljudi nemaju para, to ne znaci da treba da ulazu u CPU i MB (koji su u odnosu na graficke kartice znatno jeftiniji), da bi kompenzovali slabiji GPU i pritom dobili brzu masinu za neke druge aplikacije/primene (a pitanje je da li ce ikada nesto drugo i raditi na tom racunaru). Kupis jaci GPU i to je to. Cemu te kombinacije, improvizacije i komplikacije?