Šta je novo?

a sta mislite za intel 530

genijalcin@23 je napisao(la):
Peskoci pitanje da li nekoga gotivis od ova dva proizvodjaca, onako licno mislim? ;)
Ovo dalje je za ostale:
Iskusniji ce videti da ljudi nailaze na raznorazne probleme i nestrucno ihkomentarisu, kao npr ajvonn. Pored odabira komponenti i proizvodjaca istih veoma je bitno ko ce to sklopiti i instaliarati. Imatu dosta sitnica koje na kraju treba da rezultiraju uspeh, a samo jedna greska i korisnik ce pricati kako ova ili ona komponenta ne valja. Kod nas je u zadnjih par godina zastupljenost AMD platformi izmedju 85-90% u odnosu na Intela (rezultat po kolicini uvoza CPUa) i neko ko radi u nekom servisu ce reci "AMD crkavaju kao ludi" i sl komentari (paralela sa Maxtor diskovima). stavite prst na celo i zapitajte se od koga primate savete i komentare.
Generalno komentar za trenutnu paralelu izmdju CPUa na trzistu kod nas:
Intela 64-bitnog trenutno kod nas ima samo tipa momad za testiranje, tako da u obzir dolazi samo klasican P4 sa dva razlicita socketa i sa cenom je skuplji od AMD A64 procesora iste brzinske vrednosti. Ova serija P4 nema sta da trazi sa pomenutim AMD procesorima ni po performansam, ni po OC, ni po grejanju, ni u buducnosti po pitanju 64-bitnog OS. Za neko vreme ce se masine klasifikovati po tome imaju li podrsku za 64-bitni rad ili ne i bice drasticno degradirane ove bez tih mogucnosti. Shvatite da je na pomolu ogroman napredak na polju SW (64-btni) koji mora da bude podrzan od strane HW i to nije sitnica vec bukvalno presek koji ce neminovno nastupiti, a vas "novi" PC koji je star manje od godinu dana ne moze da gura taj novi SW i shvatite da imate PC koji moze da ide samo u neku kancelariju za klasicne poslove. Znaci kod nas na trzistu u segmentu vise klase AMD A64 procesori za sada nemaju konkurenciju. I da je Intelova serija Pentium 4 6xx na trzistu morala bi da ima istu ili nizu cenu od AMD procesora.Pogledajte test
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2353&p=1

Dokle bi trebalo da odvede ova polemika? Ponasate se kao da zelite krv i da nikada u zivotu niste culi za toleranciju i postovanje tudjeg misljenja, stava, odluke...

BTW, ako u zaru polemisanja niste primetili, covek je odlucio i kupuje 640-icu, pa ne vidim svrhu daljeg "nastavljanja".

Soso, o chemu ti prichash, 'leba ti? Gedza pokushava da objasni jakim adutima choveku shta je trenutno bolja kupovina, a na Intelovu stranu je stao lik koji pokushava da favorizuje Intel time shto "AMD radi raaaooorrrrrr". Na sve to, ti ulecesh sa prichom "dosta polemike"....

Ja sam prvi priklonjen Intelu, ali jedini razlog zashto je kod mene u mashini je to shto moj barebone ima 478 socket. Shto se trzishta tiche, zastupljenost Intela je tolika zato shto i dalje postoje polja gde je Intel u prednosti - neko je pomenuo notebook?

Shto se desktop varijanti tiche, u ovom trenutku AMD prosto ima jachu paletu procesora i tu nema priche...Shto kaze Gedza, ako Intel bude ponudio istu kolichinu snage makar i za 1€ vishe (HA! - 1€ vishe), i dalje ce AMD64 biti bolja kupovina - Zashto davati i 1€ vishe ako nema potrebe??? Da stavimo na stranu to shto je Intel za mene podsvesno udobniji za rad.

Gedza pricha o tome da vrlo uskoro dolazi vreme gde ce 32 bita biti zastarela stvar i da trenutno nema poente kupovati takav CPU...Prosto ne verujem kako mozesh biti neobjektivna ponekad...Cela drzava nam ode u out zato shto ljudi prosto ne mogu da priznaju sebi istinu...

Covek je odlucio da sebi kupi 64-bitni Intelov procesor. Tacka. Bolje, gore, skuplje, jeftinije, gluplje, pametnije, isplatljivije, neiplstljivije, inteligentno, neinteligentno, promisljeno, nepomisljeno... nebitno.

Gedza je napisao(la):
Peskoci pitanje da li nekoga gotivis od ova dva proizvodjaca, onako licno mislim? ;)

Ne znam...Ti spomenu mladost, a meni se cini da sve sto sam stariji, to vise naginjem ka mracnoj strani sile, odnosno Intelu :D, iako od P3 procesora (imao sam na kratko i P4), imam AMD.

Poslednja izmena:
SoSo je napisao(la):
Dokle bi trebalo da odvede ova polemika? Ponasate se kao da zelite krv i da nikada u zivotu niste culi za toleranciju i postovanje tudjeg misljenja, stava, odluke...

BTW, ako u zaru polemisanja niste primetili, covek je odlucio i kupuje 640-icu, pa ne vidim svrhu daljeg "nastavljanja".
Ja ovo nisam tretirao kao svadju, vec kaoprijateljsko ubedjivanje, potkovano argumentima. Cim polemisem sa nekim znaci da ga postujem i pokusavam da sagledam njegovo misljenje i ako je kvalitetno obrazlozeno, da ga usvojim i promenim sopstveno ili pak da se desi suprotno, jer istina je samo jedna. Ti mislis cim ti neko kaze ono sto ti ne mislis da se svadja? :wave:

Naravno da ne mislim da kad neko iznese misljenje suprotno od mog to svadja. Da tako mislim moje bitisanje na ovom forumu bi odavno bilo zavrseno i ne bih se nikada ni trudila da polemisem i diskutujem o bilo cemu...

Promakla vam je sustina, a to je da je taj neko (pokretac thread-a) vec doneo odluku, koliko sam razumela masina je od juce ili mozda sutra u yotavg-ovoj kuci. Po meni je ubedjivanje nekoga da je doneo pogresnu odluku neposredno posto je ta odluka donesena u najmanju ruku nevaspitano. Zar je tako tesko prihvatiti da neko donese odluku koja se razlikuje od vase. Tolerancija, prihvatiti tudje misljenje, o tome pokusavam da pricam. Niko nikome ne brani (posebno ja, pa ko sam ja ovde zaboga?) da otvori temu u kome ce polemisati, argumentovano ili ne, o uvek aktuelnoj AMD vs Intel temi. Gospodin je vec u jednom trenutku vrlo eksplicitno odreagovao i dao nam svima na znanje da je odlucio i da ne zeli da nastavimo (nastavite) sa ubedjivanjem da je bolje (je bilo bolje) da kupi AMD-a. Samo sam dovela u pitanje svrhu nastavljanja postovanja u ovom thread-u. Ne znaci ako je izgubljena bitka, da je izgubljen rat. Ni za njega, ni za mene, ni za Vas, ni za Intel, ni za AMD, ni juce, ni sutra. Ja ionako nisam neko ko ima cvrsto izgradjen stav o toj AMD-Intel prici, danas imam Intel, sutra AMD i svakako ne mislim da ste vi koji sada imate AMD u masini glupavi i da ne znate kako da potrosite svoj novac. Ne znam samo kako ce te vi gledati na tu prolematiku, ako se kroz neko vreme naprimer nesto dramaticno promeni, pa AMD prestane da pravi dobre procesore. U suprotnom scenariju, ja ne bih imala nikakav problem da promenim tabor. Cini mi se da nisam ja ta koja ima problem sa "priznavanjem istine sebi". Samo slucajnost je uticala da sada imam P4, a ne A64 u masini. Uostalom, mozda ne bi bilo lose da vam yotavg iznese deo PM-a u kome sam mu rekla da podjednako dobar racunar moze imati i ako se odluci za AMD platformu. Vi ste ljudi sa cvrstim stavovima, koje ste spremni da branite do smrti, ja (nazalost?) nisam. Ne volim iskljucvost, netoleranciju, netrepeljivost, nepostovanje tudjeg izbora.

Gedza je napisao(la):
.... jer istina je samo jedna.

Nevazno da li je bolji INtel ili AMD ova gore tvrdnja nije uopste tacna.
Ne postoji samo jedna istina - postoje perspektive.

Kad prodje neko vreme i kad sagledamo polemiku sa neke vremenske distance - tek ce se onda videti ko je u pravu.

Ovako ni jedna strana (ni Dzedaji ni Sithi) nisu jos uvek u pravu.

P.S.
Od jutra sam u offtopicu :d

SoSo je napisao(la):
Naravno da ne mislim da kad neko iznese misljenje suprotno od mog to svadja. Da tako mislim moje bitisanje na ovom forumu bi odavno bilo zavrseno i ne bih se nikada ni trudila da polemisem i diskutujem o bilo cemu...

Promakla vam je sustina, a to je da je taj neko (pokretac thread-a) vec doneo odluku, koliko sam razumela masina je od juce ili mozda sutra u yotavg-ovoj kuci. Po meni je ubedjivanje nekoga da je doneo pogresnu odluku neposredno posto je ta odluka donesena u najmanju ruku nevaspitano. Zar je tako tesko prihvatiti da neko donese odluku koja se razlikuje od vase. Tolerancija, prihvatiti tudje misljenje, o tome pokusavam da pricam. Niko nikome ne brani (posebno ja, pa ko sam ja ovde zaboga?) da otvori temu u kome ce polemisati, argumentovano ili ne, o uvek aktuelnoj AMD vs Intel temi. Gospodin je vec u jednom trenutku vrlo eksplicitno odreagovao i dao nam svima na znanje da je odlucio i da ne zeli da nastavimo (nastavite) sa ubedjivanjem da je bolje (je bilo bolje) da kupi AMD-a. Samo sam dovela u pitanje svrhu nastavljanja postovanja u ovom thread-u. Ne znaci ako je izgubljena bitka, da je izgubljen rat. Ni za njega, ni za mene, ni za Vas, ni za Intel, ni za AMD, ni juce, ni sutra. Ja ionako nisam neko ko ima cvrsto izgradjen stav o toj AMD-Intel prici, danas imam Intel, sutra AMD i svakako ne mislim da ste vi koji sada imate AMD u masini glupavi i da ne znate kako da potrosite svoj novac. Ne znam samo kako ce te vi gledati na tu prolematiku, ako se kroz neko vreme naprimer nesto dramaticno promeni, pa AMD prestane da pravi dobre procesore. U suprotnom scenariju, ja ne bih imala nikakav problem da promenim tabor. Cini mi se da nisam ja ta koja ima problem sa "priznavanjem istine sebi". Samo slucajnost je uticala da sada imam P4, a ne A64 u masini. Uostalom, mozda ne bi bilo lose da vam yotavg iznese deo PM-a u kome sam mu rekla da podjednako dobar racunar moze imati i ako se odluci za AMD platformu. Vi ste ljudi sa cvrstim stavovima, koje ste spremni da branite do smrti, ja (nazalost?) nisam. Ne volim iskljucvost, netoleranciju, netrepeljivost, nepostovanje tudjeg izbora.
Promakla ti je predpostavka da jos xyz ljudi cita ovo i mozda donosi odluku o nabavci PCija. Mozda je ova tema vazna jos nekome osim pokretacu iste i on nema tapiju na ovaj topic, pa se prica nastavlja, mada sada vec u pogresnom smeru, objasnjavanja sirine razmisljanja i shvatanja. Ti opet o nekim bitkama govoris, pa mi smo ovde samo vodili polemiku o zadatoj temi i nista vise. Ja sam kao nesto izgubio zato sto je covek kupio intela? Pa nisamja AMDov agitator, vec covek koji se bavi hardwerom. Po tebi je nekulturno komentarisati tudji izbor? Pa ne vidim onda svrhu razmene misljenja, uopste.
"Ne znam samo kako ce te vi gledati na tu prolematiku, ako se kroz neko vreme naprimer nesto dramaticno promeni, pa AMD prestane da pravi dobre procesore. U suprotnom scenariju, ja ne bih imala nikakav problem da promenim tabor. Cini mi se da nisam ja ta koja ima problem sa "priznavanjem istine sebi". Samo slucajnost je uticala da sada imam P4, a ne A64 u masini."
Ovaj deo pisanija nisam bas dobro razumeo pa ne bih da komentarisem.
Po pitanju stavova vec sam napisao negde iznad, donosim ih na osnovu cinjenica i zato razmenjujem iskustva sa drugima da ih proverim i promenim ako shvatim da nisu dobri. E sad za to trebaju argumenti.
PS moze jedan besplatni strucni savet: prodaj taj P4 dok jos ima pristojnu trzisnu vrednost i predji na 64-bitni CPU ;)

Srga je napisao(la):
Nevazno da li je bolji INtel ili AMD ova gore tvrdnja nije uopste tacna.
Ne postoji samo jedna istina - postoje perspektive.

Kad prodje neko vreme i kad sagledamo polemiku sa neke vremenske distance - tek ce se onda videti ko je u pravu.

Ovako ni jedna strana (ni Dzedaji ni Sithi) nisu jos uvek u pravu.

P.S.
Od jutra sam u offtopicu :d
Predjosmo u filozofiju.
Sam sebi si odgovorio da je samo jedna istina, a pitanje je da li je ti u datom trenutku odlucivanja vidis ispravno ili si se prevario u procenama, to ce pokazati vreme i pogled sa neke vremenske distance.
Ja zaista vise necu polemisati offtopic.

Apsolutno se moze, u svakom momentu, odrediti sta je bolja kupovina.
Naravno, ako se subjektivni i razlozi koji se ne mogu vrednovati u novcu, ostave po strani.

Problem je u tome, sto se ti, tzv subjektivni razlozi ne mogu nikada u potpunosti iskljuciti iz odlucivanja pri kupovini bilo cega, cpu, auta itd.

Ukoliko je budzet skroz limitiran, onda je potrebno vise obratiti paznju na taj faktor "najbolje kupovine" i rukovoditi se time.

Ukoliko neko npr zeli da ima CPU i chipset od istog proizvodjaca, on ce se opredeliti uzimajuci u obzir i te faktore a ne samo taj faktor "najbolje kupovine"

Gedzo, probacu da malo banalizuzjem i trivijalizujem ono sto pokusavam da kazem, odnocno sto bi se narodski reklo, da nacrtam. Zamisli da kupis stan od 85 kvadrata u Krunskoj, onda dodje neko u posetu i kaze ti "Ma ovaj stan ti Gedzo nista ne valja, za te pare si mogao da kupis mnogo dobar stan u Njegosevoj, u mojoj zgradi, od 90 kvadrata." Kako bi se ti osecao u datom trenutku? U najmanju ruku uvredjeno, zar ne? Nemoj da pricas onda da si ovo shvatio kao prijateljsko ubedjivanje, jer ovo sto radite je omalovazavanje tudjeg izbora. Vreme jednoumlja je odavno proslo u ovoj zemlji. Ja postujem tudje izbore, ne vidim sto bi to i vama bio problem. Nikome nisam savetovala da proda svoj A64 i kupi P4, dok si ti stoti koji mi direktno ili indirektno dobacuje da bi trebalo da predjem na AMD.

Tema ovog threada je bila da iznesemo misljenje o doticnoj (Intelovoj) konfiguraciji. Javila sam se jer imam tu plocu i pokusala i kasnije preko PM da iznesem svoja iskustva sa tom konkretnom kombinacijom. Covek nije pitao da li da kupi Intel ili AMD, vec je, iskusno, otvorio dve teme, u jednoj gde pita sta mislimo o AMD-ovoj, a u drugoj, sta mislimo o Intel-ovoj konfiguraciji, bas da bi izbegao AMD vs Intel prepirke. Konkretna pitanja zahtevaju i konkretne odgovore, pa otuda i ne razumem zasto je toliko tesko prihvatiti da je neko napravio izbor koji se ne slaze sa vasim i sada se ova tema nastavlja, zaboga da bi ostali clanovi foruma imali koristi. Ako nisi primetio, na ovom forumu, ima stotine threadova u kojima se govori o AMD-ovim konfiguracijama, pa ti clanovi nece biti razocarani time sto ovde ne mogu da procitaju hvalospeve o AMD-u. Jedini ko moze da bude razocaran, jeste neko ko zeli da kupi Intela, dodje u ovaj thread i naleti na gomilu nerelevantnih postova i naravno yotavg, jer pljujete po njegovom izboru.

Hmm... ali ovde se ne radi ni o istoj kvadraturi (+/-5 je manje vishe isto), ni o istoj lokaciji (Krunska i Njegosheva jesu isto), a ni shto je najvaznije o istim parama. A kad nekom ko je kupio stan u Brace Jerkovicu kazesh da je mogao da kupi isti takav na Lekinom Brdu nisi bezobrazan ni uvredljiv. A taj kome to kazesh je ili neiformisan ili glup, a mozda je (vazan detalj) emotivno vezan za Brace Jerkovic. Ali to ne menja chinjenicu da je to losh poslovan potez sa stanovishta kupovine nekretnine.

Poz

SoSo je napisao(la):
Gedzo, probacu da malo banalizuzjem i trivijalizujem ono sto pokusavam da kazem, odnocno sto bi se narodski reklo, da nacrtam. Zamisli da kupis stan od 85 kvadrata u Krunskoj, onda dodje neko u posetu i kaze ti "Ma ovaj stan ti Gedzo nista ne valja, za te pare si mogao da kupis mnogo dobar stan u Njegosevoj, u mojoj zgradi, od 90 kvadrata." Kako bi se ti osecao u datom trenutku? U najmanju ruku uvredjeno, zar ne? Nemoj da pricas onda da si ovo shvatio kao prijateljsko ubedjivanje, jer ovo sto radite je omalovazavanje tudjeg izbora. Vreme jednoumlja je odavno proslo u ovoj zemlji. Ja postujem tudje izbore, ne vidim sto bi to i vama bio problem. Nikome nisam savetovala da proda svoj A64 i kupi P4, dok si ti stoti koji mi direktno ili indirektno dobacuje da bi trebalo da predjem na AMD.

Mislim da malo mjenjas teze. Ja nigdje nisam vidio da je Gedza omalovazavao njegov izbor, vec da je savjetovao sta je bolje za ulozen novac. Ne izigravam advokata osobi koju licno dobro i ne poznajem, vec samo konstatujem napisano.

Najbolji savjet koji covjek moze da dobije jeste da nadje nekog ko se zaista razumije u izradu istih, jer bilo da uzme P4 ili A64, taj racunar moze biti krs, ako se dobro ne odradi.

SoSo je napisao(la):

Tema ovog threada je bila da iznesemo misljenje o doticnoj (Intelovoj) konfiguraciji. Javila sam se jer imam tu plocu i pokusala i kasnije preko PM da iznesem svoja iskustva sa tom konkretnom kombinacijom. Covek nije pitao da li da kupi Intel ili AMD, vec je, iskusno, otvorio dve teme, u jednoj gde pita sta mislimo o AMD-ovoj, a u drugoj, sta mislimo o Intel-ovoj konfiguraciji, bas da bi izbegao AMD vs Intel prepirke. Konkretna pitanja zahtevaju i konkretne odgovore, pa otuda i ne razumem zasto je toliko tesko prihvatiti da je neko napravio izbor koji se ne slaze sa vasim i sada se ova tema nastavlja, zaboga da bi ostali clanovi foruma imali koristi. Ako nisi primetio, na ovom forumu, ima stotine threadova u kojima se govori o AMD-ovim konfiguracijama, pa ti clanovi nece biti razocarani time sto ovde ne mogu da procitaju hvalospeve o AMD-u. Jedini ko moze da bude razocaran, jeste neko ko zeli da kupi Intela, dodje u ovaj thread i naleti na gomilu nerelevantnih postova i naravno yotavg, jer pljujete po njegovom izboru.
Izvini, ali moram malo da ti docrtam :)
Ako mene neko pita, kao arhitektu, koji stan da kupi i ja mu kazem: po mom misljenju u Krunskoj, a on ipak kupi u Njegosevoj ja ne smem da kazem da je i dalje po meni onaj prvi bolji? Pa on ce stanovati u njemu, ne ja. Mojim misljenjem nikoga neomalovazavam, kakva je osoba koja tudje misljenje shvata kao uvredu? Savet , iz najbolje namere, o zameni CPUa shvati kao dobronamernu sugestiju,a ne kao podbadanje ili pokusaj prepirke.
Opet ti kao da je ova razmena misljenja neka bitka ili po tvojim recima prepirka, ovo je samo ramena misljenja,a onaj ko kaze ma ja hocu Intela iz bilo kog razloga, njegova je odluka i ne osudjuje ga niko za to, ali taj nije dosao ovde da se savetuje, vec je odavno doneo samostalno tu odluku. Ako je vec trazeno tudje misljenje, onda ne treba de se uvredi kada uvidi da se kosi sa njegovim pretpostavkama ili pak krajnjem izboru kupovine.
Moras razgraniciti pluvanje i savetovanje. :wave:

Poenta: stan je vec kupljen, CPU je vec kupljen... O tome vristim evo vec deset postova :)

Sa druge strane ja cu svoj procesor vrlo brzo zameniti sa 6xx, samo da se malo poveca ponuda i cene kod nas priblize svetskim. Nije jos uvek frka za 64-bita, ali ajde... Jedno pitanje za tebe: kada neko za dva, tri meseca bude trazio savet za neku jeftiniju kofiguraciju ti ces mu preporuciti nov Intel-ov Celeron, a ne AMD-ov Sempron, jer ovaj drugi ne podrzava 64-bitne instrukcije?

Ljudi izabrao, sam Intela zbog apsolutne mirnoce u radu, mozda sam pogresio, ne znam. Na A-64 nisam imao prilike da radim, ali cu Vam isto tako reci da je lepsi ugodjaj raditi na jednoj kompletnoj P-III, nego na Burtonu koji se moze nasvirati, itd.
Ja kao potrosac poceo sam da sumnjam u AMD politiku, onog momenta kad nisam mogao, da kupim odlican procesor kao Burton, koji je po meni zaista u 32 bita konkurisao A-64, i nudi Semprona koji je zaista sve samo ne procesor.
Zudeo sam da uzmem A-64, ali videvsi svu ovu ubedjenost, i vezanost za svog favorita, JA SAM U PRKOS OTISAO NA KONJA KOJI NAJVEROVATNIJE GUBI.
Takodje bih naglasio da je slicna situacija bila u smeru ATI-NVIDIA, imam Medion RADEON 9600TX, ali NVIDIA.....
Masina jos nije stigla odlucio sam da cekam GPU 6600GT. Ja sam usao u velik rizik odlucivanjem za vec Vama svima poznatu konfiguraciju, istu sam sklapam, takodje instaliram i odrzavam.
Ljudi ovo su lepe, ali i teske teme, ne treba biti subjektivan u raspravi, neko voli ovo neko ono, a i sami znate da vecina naroda u nas, i nema pojma sta kupuje, i njima uvaljuju krsine, samo da bi se namakao koji dinar vise. Konkretan primer covek odluci da uzme klincima komp, naravno tezi u ideji igrackoj konfiguraciji, gleda oglase vidi XXXXX GAMER, kupi dete bi igralo; kad Ja tamo ono medjutim, dete odlazi u PC-igraonicu, a komp; naravno skuplja prasinu (hvala Bogu ovo nisam doziveo), tu je veci problem, zakljucio bih da ne mogu promeniti ovaj svet, prihvaticu stav druge Licnosti, i polako uzrastati, ali opet kazem da nemam pojma.
Gresio ili ne, radujem se ovoj kupovini, isto toliko kao sto bi se radovao A-64, sve jedno onaj potrosac u meni ce uvek traziti, jos i jos i jos... A takodje tvrdim da cu lakse prodati INTEL-a, ne dao Bog zlih dana, nego AMD, ali Ja tako mislim, i ne treba niko da se povodi za mnom, ali ovu temu biste trebali nastaviti i dobicemo jako dobre BRAND konfiguracije, bile one zasnovane na AMD-u ili INTEL-u, ali Ja sam i dalje uljez, lepo ste me prihvatili, kad mi je trebao savet, i hvala Vam.
Nadam se da nikog nisam uvredio, SoSo, je zaista objektivna, ona navodi sledece:

"Iskreno, i sa AMD-ovim procesorom moze da se napravi dobra kombinacija, ali mene Intel nikada za vise od deset godina nije izneverio, a dobitna kombinacija se ne menja...

Srecna kupovina i pozdrav"
Pozdrav, svima.
P.S.
Ovaj forum je za mene veliko otkrovenje, zaista ima dobrih i lepih tema, svaka cast.

Ja sam poceo sa AMD, i sve dok se nisam zaposlio, tada sam shvatio sta je Intel, i od tada, Celeron 400, pa Tualatin na 1.2GHz i sada Prescott na 3GHz, iverujem da nisam pogresio (od novembra prosle godine od kada sam ponosan vlasnik P4 ni jednom mi se sistem nije zapucao, zaboravio sam na dugme za reset). Ako se nekome svidja AMD neka ga kupi i uzdravlje mu.

Treba pogledati sajt koji je Gedza preporucio, ali mislim da nije sve u perfomansi, pre cu se sloziti sa illidan-om.

Ama kakav restart ljudi, o cemu vi to!!! :S:

Cisti trip ja kao sad imam STABILAN racunar (citaj: intel) pa mi nikad nije zakovao! Mislim molim vas odrastite, iztestirajte... Pouzdano tvrdim da AMD radi podjednako stabilno, mislim samo procesor!

Razumete li vi da milion drugih stvari igraju dosta vecu ulogu u stabilnosti sistema od procesora! Nabrojacu vam jednu: memorija.

Moram da spavam nastavljam sutra...

Za yotavg:
Neka je sretna kupovina. Drago mi je da si (za razliku od nekih) shvatio sve savete dobronamerno, kao sto i jesu, a svakako je krajnji izbor bio na tebi. Najbitnije da si ti zadovoljan. :wave:
Za ostale:
uporedite vase razmisljanje sa nekim ko cim se pojavi neki komad HW koji iole obecava on ga uzme i iztestira u prakticnom radu, proveri odnos cene/kvaliteta/performansi i vidi vredi li ga drzati u svojoj ponudi. Taj isti usrafi za nedelju dana vise kompjutera nego klasican korisnik za ceo zivot, provede u proseku par sati dnevno citajuci i uceci o ovim tehnologijama, jednostavno vise od 10 sati dnevno je u aktivnom radu vezanom za kompjutere. Od zakljucaka i znanja mu pri donosenju odluka zavisi egzistencija, tj posao i sve to je zeljan da podeli sa svima oko sebe. Ja bih voleo da imam nekoga takvog u okruzenju da mi sazvace u nekoliko recenica ono najbitnije, zasta mi treba cela noc testiranja da sam utvrdim.
Pozdrav svima. :wave:

Topik je za plakanje... pogotovo na temu procena subjektivnih utisaka tipa "komotnije je", "lepse je", "udobnije je". Ne radi se o talijanskoj obuci, nego o hw komponentama cije se tehnicke performanse vrlo lako daju izmeriti i onda uporediti, bas kao i cena. Kraj price.

Ne razumem samo postavljaca topika; ako si se unapred odlucio, cemu onda pitanje "dajte komentare"? Zbog tapsanja po ramenu? Bilo sta da je neko rekao, ti bi ionako uzeo ono za sta si se unapred odlucio. Osim da je neko rekao "50% primeraka te ploce su crkli" ili "nije kompatibilno sa windowsom", verovatno. Gubljenje vremena.

uNesc0 je napisao(la):
Cisti trip ja kao sad imam STABILAN racunar (citaj: intel) pa mi nikad nije zakovao! Mislim molim vas odrastite, iztestirajte... Pouzdano tvrdim da AMD radi podjednako stabilno, mislim samo procesor!

Razumete li vi da milion drugih stvari igraju dosta vecu ulogu u stabilnosti sistema od procesora! Nabrojacu vam jednu: memorija.

Živa istina, 98% problema AMD korisnicima su napravile VIA ploče i Tatooine :) memorije...

Poslednja izmena:
Umesacu se na kratko u vasu diskusiju.

Moja konfiguracija trenutno je:

Gigabyte GA-8I915P Duo Pro
Intel Pentium 630
Kingston 512MB DDR400 x2
Prolink nVidia 6600GT PCI-E
Audigy 2 ZS Retail
Western Digital 160 GB S-ATA WD
Pioneer 107

Pitanje za srafci... pardon osobe koje se bave sklapanjem i prodajom racunara je koja bi AMD konfiguracija bila u rangu sa ovom i koliko bi kostala?

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Živa istina, 98% problema AMD korisnicima su napravile VIA ploče i Tatooine :) memorije...

Cek momenat. Beshe 2002. godina, sklapam racunare za igraonicu, 10 kom, XP1500+, VIA KT266, od 10 CPU-a, 3 (slovima TRI) mrtva. Potom jedan komp vrisne, ja uzmem procesor sa tog, stavim u drugi komp, vidim ne radi, vratim prethodni CPU na DRUGI komp... PROCESOR UBIO PLOCU!

P.S. Posto je Gedza spomenuo - pojave se slim 40GB 7200 Maxtor i od 10 kom. 4 ne docekaju kraj garantnog roka (sto je u neku ruku dobro). Ali kakve to veze ima sa kolicinom uvoza? Pravilo je vazilo: kada je neko materijalno ogranicen, a trazi racunar za igranje i multimediju - AMD. U suprotnom, kada neko ima para ali trazi pouzdan racunar, ali mu ne treba za igre i neke zahtevne aplikacije - Intel. Ova dva premera sam naveo zbog istog cenovnog ranga. I neka bude da nisu samo CPUs u pitanju, Intel je imao i stabilnije platforme i bio otporniji na manje kvalitetne memorije. Xpictoc Bockpece!

audiofreak je napisao(la):
Umesacu se na kratko u vasu diskusiju.

Moja konfiguracija trenutno je:

Gigabyte GA-8I915P Duo Pro
Intel Pentium 630
Kingston 512MB DDR400 x2
Prolink nVidia 6600GT PCI-E
Audigy 2 ZS Retail
Western Digital 160 GB S-ATA WD
Pioneer 107

Pitanje za srafci... pardon osobe koje se bave sklapanjem i prodajom racunara je koja bi AMD konfiguracija bila u rangu sa ovom i koliko bi kostala?
a koliko si ti to sve platio? tj. koliko to sve kosta u prodavnici
ali realno, bez price "ja to dobijam po dilerskim cenama bez pdva i jos mi plate da nosim"

Filo je napisao(la):
a koliko si ti to sve platio? tj. koliko to sve kosta u prodavnici
ali realno, bez price "ja to dobijam po dilerskim cenama bez pdva i jos mi plate da nosim"

Ja nisam pitao koja konfiguracija bi bila u cenovnom rangu sa ovom, nego u rangu po performansama.

Ono sto je jasno je da bi morao da se uzme NF4 za AMD jer graficka treba da bude PCI-E. Znaci ostavite sve ostale komponente -- zamenite jedino DVD snimac za npr. NEC 3520A koji je sada aktuelan i napravite konfiguraciju sa cenom + PDV pa cu vam reci koliko je moja kostala ako vas bude zanimalo.

da ali nikome nije jasno sta si ti hteo da kazes kad si krenuo da poredis kompove

Filo je napisao(la):
da ali nikome nije jasno sta si ti hteo da kazes kad si krenuo da poredis kompove

Ma ja sam samo hteo da kazem da je bolje da uzme 630 umesto 530 i hteo sam da udarim kontru svima koji su rekli da uzme A64 :D

Zveki je napisao(la):
Cek momenat. Beshe 2002. godina, sklapam racunare za igraonicu, 10 kom, XP1500+, VIA KT266, od 10 CPU-a, 3 (slovima TRI) mrtva. Potom jedan komp vrisne, ja uzmem procesor sa tog, stavim u drugi komp, vidim ne radi, vratim prethodni CPU na DRUGI komp... PROCESOR UBIO PLOCU!

P.S. Posto je Gedza spomenuo - pojave se slim 40GB 7200 Maxtor i od 10 kom. 4 ne docekaju kraj garantnog roka (sto je u neku ruku dobro). Ali kakve to veze ima sa kolicinom uvoza? Pravilo je vazilo: kada je neko materijalno ogranicen, a trazi racunar za igranje i multimediju - AMD. U suprotnom, kada neko ima para ali trazi pouzdan racunar, ali mu ne treba za igre i neke zahtevne aplikacije - Intel. Ova dva premera sam naveo zbog istog cenovnog ranga. I neka bude da nisu samo CPUs u pitanju, Intel je imao i stabilnije platforme i bio otporniji na manje kvalitetne memorije. Xpictoc Bockpece!
Iste te 2002-ge sklapam i ja 14 komada za svoju igraonicu.Prvo aprila behu duroni 1000,i dan danas rade kod onih kojima sam ih prodao,a onda Athlon 1600+,dan danas rade,nijedan falican,sada 1800+,rade,nijedan falican.O cemu pricamo?Prodajem racunare vec neko vreme,takodje,uglavnom prodajem AMD,prodao sam sigurno preko 500 komada za ovo vreme,NIJEDNA reklamacija na AMD procesore.A i ti Maxtori mi rade bez greske.Sledeci put ne kupuj u Jugodati ili List-u,i sve ce da sljaka.Bila je jedna serija 1700+P,cudni procesori koji su se 2003. samospaljivali,ono P je valjda od pregrevanje,svi ostali rade dobro.

Nazad
Vrh Dno