Šta je novo?

A full Ubuntu desktop, on your docked Android phone

ček ček ček ček.... jednom kad usb3 postane standard ova ideja sa usb butabilnim diskom i nije tako loša. koliko je teško napraviti tako nešto?

Sto bi uopste to radio? Secaj USB disk sa sobom gde imas portabl aplikacije i gotovo. Sve sa cime radis snimaj na taj isti usb disk.

Nije problem u brzini pristupa usb disku vec je problem simultano upisivanj i citanje. Tada svaki usb stick umire. A da teglim hdd.. neka hvala.

Ibm soul nema dodirnih tacaka sa Ubuntu Android projektom. Ubuntu je omogucio potpuno drugaciji UI na istom operativnom sistemu.

^

ja sam koristio jedno vreme Mac OS X sa USB 2.0 Patriot sticka i uzasno je sporo... hteo sam da kupim USB 3.0 stick ali nazalost niko ga nije imao na lageru. U svakom slucaju cu ga kupiti i probati da vidim kako radi ali mislim da ce opet biti jednostavno presporo.

@salac naravno da nije isto, samo sam rekao da podseca. btw pogotovo je ****** kad izgubis USB stick :D

i cela ta ideja sa Android telefonom na velikom monitoru sa misem, tastaturom i desktop OS-om mi bas i nema nekog smisla.
ja hocu ultra brz desktop za Aperture, PhotoShop, Illustrator, Cinema 4D i FinalCut a za to nikada nece biti bolji mini uredjaj.

za igrice i filmove je ok da koristim AirPlay sa 50" TV ali za citanje emaila, web, skype, fejsbucenje... koji ce mi tastatura i mis?

jedino sto moze komotno da se koristi je eventualno Office ali to opet koristim samo u firmi; a tamo mi ne treba Office sa telefona.

Pa ja se odmah pobunio zbog brzine :)

Odes negde na more i sednes u neki internet cafe zakacis svoj telefon za dock i odradis jednostavne stvari. Ili na aerodromu, fakultetu, citaonici, ...
Dalje.. telefoni ce biti sve brzi i brzi. Vec sada imamo dual i quad core sprave koje rade na preko 1ghz. Za godinu dana quad core na 2ghz ce biti sasvim normalna stvar, a na takvoj spravi mozes i ozbiljnije stvari da uradis.

na desktopu (workstation) ces uvek moci da uradis vise "ozbiljnih" stvari (PhotoShop, AutoCad, FinalCut, Premier, Cubase...) tj. uvek ce workstation biti xyz puta brzi od mobilnog uredjaja.

na mobilnom uredjaju ces sa mobilnim OS-om moci da uradis sve "ozbiljne" stvari (stvari na koje ti ciljas u prethodnom postu) jer ce interfejs i aplikacije za mobilni OS biti samo bolje vremenom.

desktop OS nema nikakvog smisla osim na workstation hardwareu, nikome ne treba workstation OS sa snagom mobilnog telefona.

ali nije lose da na taj workstation mozes da zakacis mobile i da se oni sjedine u jedan workplace

poenta priče je da imaš svoje podatke svuda sa sobom uvek...

i da imaš JEDAN uređaj koji će da radi sve. mobilni, fotoaparat, mp3, video player, kompjuter, u name it...

^
^^ ????

dakle vama treba samo USB storage za fajlove? tj. IBM soul ... :D

Ne kapirate, ne radi se o iOS pa je koncept totalno sranye i vec vidjen hiljadu puta...

Znao sam ja da glavni appleseksualac ovde neće da dozvoli da neki thread ode na četiri strane, a da se ne pretvori u Apple flejmovanje.

Ako moderatori nisu voljni da ga banuju, moglo bi bar da mu se postovanje ograniči na Apple sobu gde ne moramo da ga gledamo, a ne da se pušta da troluje po celom forumu uzduž i popreko.

Ti si bas opsednut Appleom?ne vidim da je iko ista pominjao vezano za apple dok tvoja opsesija nije isplivala na povrsinu.ajde mani se vredjanja i uplitanja applea u topicu u kom ima stosta zanimljivo da se procita.

Ne tako davno su nam je workstation bio slabiji od danasnjih mobilnih telefona.

sto, naravno, nema nikakve veze sa poentom: jedino workstation moze da ti da maximalnu snagu za workstation aplikacije (PhotoShop, Cinema, Logic, finalCut...)

sta mislis, da li bi danas neko od profesionalaca bio zadovoljan sa Pentium 4 CPUom pored postojecih i7 procesora?

i odatle koja je prednost Smartphonea zakacenog na monitor i tastaturu? - lakse koriscenje Officea i dostupnost fajlova (i aplikacija ako ga zakacis na pravi desktop workstation).

Poslednja izmena:
Kovac.. nisu svi profesionalci i njima ne treba Photoshop, FinalCut, Lightroom, Logic, AutoCad, Maya, i jos gomila programa koji su skuplji od racnara na kome se izvrsavaju. Ljudima trebaju jednostavni, besplatni programi i mogucnost da iskoriste misa i tastaturu da obrade neke svoje podatke ili da obave jednostavnu akciju.
Npr.. novinar na nekom sajmu poseti neku promociju i zeli da updejtuje sajt.. uslika dogadjaje i proizvode sa telefonom, snimi video prilog i potom zabote telefon u dock, otkucaa tekst i obradi materijal i veoma brzo okaci sve to na sajt i youtube. Moze on to i pipkajuci prsticima po ekranu telefona, ali ne tako brzo i efikasno. Jos ako treba da isece i premontira neki video, mnogo je lakse pomocu misa i tastature na velikom monitoru nego prsicima po ekranu.
Cela stvar moze dodatno da evoluira i da se telefon iskoristi kao gaming konzola. Zabodes ga u dock i uzmes six-axis kontroler i igras se.

Mislim da je cela ova ideja oko Ubuntu OS-a koji se emulira na Androidu, pa onda i jos nadgradnja programa na taj Ubuntu najveca glupost koja postoji.
Zasto bi iko pregledao mejl, pustao filmove i muziku i gledao slike na takvom sistemu, kada vec postoje hardverski optimizovane aplikacije u androidu koje to rade.
Meni licno je 10x brze i lakse da poroverim i posaljem postu na smartfonu, nego da misem klikcem na desktopu.

Mislim da je prava buducnost da se bezicno spaja monitor i tel i stampac i tastatura i da ostane android samo sa novijim firmverom koji moze da skalira na vecu rezoluciju TV-a, ili cak ni nemora posto vec imamo 720p dispeje, jednog dana cemo imati i fullhd displeje na telefonima, tako da je dovoljno samo direktno strimovanje.

Ubuntu se ne emulira na Androidu vec se paralelno izvrsava sa njim. Nije x86 code vec native ARM.

Meni licno je 10x brze i lakse da poroverim i posaljem postu na smartfonu, nego da misem klikcem na desktopu.
Ja kada sam nesto slicno napisao, zavrsio sam u potpisu osobe koja je mislila kako je smehotresna, hvala bogu pa vise ne citam njegove postove(ignore lista FTW).

Ajd za proveru maila, ali kako moze da vam bude lakse kucanje pola strane teksta (jedan ozbiljniji mail) i kacenje po nekog attachmenta pride na telefonu nego na klasicnom racunaru?

Poslednja izmena:
To pitaj Telepa, njemu je ekran telefona bolji za gledanje foruma preko tapatalk nego desktop monitor. Pa se čudi zašto je završio u potpisu.

I ja isto vise citam forum preko tapatalka nego preko kompa... Vec sam se i navikao, jer mi je SBB stalno petljao oko mreze jedno vreme...

Ah pa nije ni cudo sto je sve vise postova na forumu u obliku haikua i klasicnih uanlajnera :)

Pa ja vise volim da legnem i da procitam nesto na forumu, nego da sednem... Nismo svi isti...

Da imam laptop/netbook/tablet citao bi na njemu u krevetu...

I ja ponekad surfujem telefonom kad ležim u krevetu, tj. kad nisam za stolom gde je računar, ali ne u svakoj prilici kao telep koji je zamenio monitor ekranom telefona...

Poslednja izmena:
Kovac.. nisu svi profesionalci i njima ne treba Photoshop, FinalCut, Lightroom, Logic, AutoCad, Maya, i jos gomila programa koji su skuplji od racnara na kome se izvrsavaju. Ljudima trebaju jednostavni, besplatni programi i mogucnost da iskoriste misa i tastaturu da obrade neke svoje podatke ili da obave jednostavnu akciju.
slazem se. njima ne treba ni netbook, ni smartphone sa tastaturom i misem - njima treba tablet i tablet OS ;)

Npr.. novinar na nekom sajmu poseti neku promociju i zeli da updejtuje sajt.. uslika dogadjaje i proizvode sa telefonom, snimi video prilog i potom zabote telefon u dock, otkucaa tekst i obradi materijal i veoma brzo okaci sve to na sajt i youtube. Moze on to i pipkajuci prsticima po ekranu telefona, ali ne tako brzo i efikasno.
a gde ce naci monitor da zakaci svoj smartphone?

ako vec hoce da tegli tasturu zarad brzog kucanja, lakse je da ima tablet - bar ne mora da trazi monitor :)

dalje, naveo si predivan primer:
Jos ako treba da isece i premontira neki video
primer od juce je iMovie, primer od danas je iPhoto a primer od sutra ce biti Aperture :)

kao sto sam rekao na jednoj od prethodnih strana: pre ce tablet OS aplikacije dostici funkcionalnost Desktop OS aplikacija nego sto ce biti prakticno kaciti smartphone na ekran i misa i koristi desktop OS na slabom smartphone hardwareu. po meni totalni fail u najavi.

Mislim da je prava buducnost da se bezicno spaja monitor i tel i stampac i tastatura...
pricas o iOS uredjajima od juce?? ... :p :d

Ja kada sam nesto slicno napisao, zavrsio sam u potpisu osobe koja je mislila kako je smehotresna, hvala bogu pa vise ne citam njegove postove(ignore lista FTW).
@telep na koga mislis?

Poslednja izmena:
@kovac:
Ako ideja zazivi pojavice se mesta gde mozes to da obavis.
Iphone i ipad povezani? Kako? Icloud!? Sta ako nemas wifi mrezu, a imas samo wifi ipad? Bt transfer? Presporo. Wifi direct ne postoji u apple svetu.

Nazad
Vrh Dno