Šta je novo?

A full Ubuntu desktop, on your docked Android phone

Kovacm, evo ti primer usability ovoga.

Ja svaki dan nosim laptop kuca-poso, na poslu ga kacim na dock, kuci ga rucno kacim na monitor, tastaturu mis.
Zasto? Pa zto sto mi jednostavno treba da uvek imam moj workspace, onako kako sam ga ostavio. Moze tu i da se koristi svn, dropbox, cloud i slicne stvari, ali nije to to. Hocu isto iskustvo, znaci na poslu samo lupim sleep, kuci imam isti prozor otvoren.

Stvarno mi nije jasno kako posle hiljada postova gde se dokazao kao indoktrinirana dalabu ti i dalje možeš da hraniš trola. Ne raspravljaj se s njim

.. nabodi gaaaa!! :D
razumem ja morbiuse tu frustraciju kad ti mislis jedno a ceo svet krene drugim putem (tableti u tvom slucaju, windows u mom) ;) :D

elem, yooyo, nisam bas razumeo sta si me pitao - tj. na sta se odnosi "Iphone i ipad povezani? Kako?" - ja sam mislio na WiFi vezu izmedju 9" iPada i 50" TV preko AirPlay-a ili na BT tastaturu za iPad ...

hvala ed_hunter.

nnnn to i ja radim svaki dan. doduse kacim ga samo na monitor... :)

Hocu isto iskustvo, znaci na poslu samo lupim sleep, kuci imam isti prozor otvoren.
i ti mislis da ces to dobiti sa smartphoneom koji se kaci na monitor i tastaturu?

za profesionalcime kojima treba snaga jednostavno ovo resenje sa smartphoneom nije prihvatljivo (nikada i nece jer ce desktop/workstation uvek biti najbrzi racunar koji mozes da kupis)!

ja koristim MBP za obradu fotografija - i opet zalim sto nemam neki desktop sa jacim GPU-om, CPU i vise memorije! (na stranu sto fotografije zauzimaju nekoliko GB)

isto je i sa upotrebom bilo kog profy programa: PhotoShop, InDesign, Cinema 4D, CuBase, 3D Max, Premier, FinalCut.... nikada dosta CPU i memorije!

pretpostavljam da ti kod kuce i na poslu radis programiranje - ne znam, tu bi mozda ARM bio "prihvatljivo spor" u odnosu na tvoju danasnju laptop masinu pa da kazes: "ok, neka je i sporije ali makar imam svoj kompjuter u dzepu i ne moram da teglim 13-15" 2-3kg sa sobom".

Poslednja izmena:
elem, yooyo, nisam bas razumeo sta si me pitao - tj. na sta se odnosi "Iphone i ipad povezani? Kako?" - ja sam mislio na WiFi vezu izmedju 9" iPada i 50" TV preko AirPlay-a ili na BT tastaturu za iPad ...

yooyo misli na to kada nemaš sve te "Apple world" stvari oko sebe.

^ a to.

nista, onda uzmes HDMI kabl.

Malo je off, ali moram ovo...
Aj pitanje za appleovce. Nalazis se negde i zelis da prebacis slike i video snimke sa iphone 4s na ipad2. Nemas wifi, nemas ni komp sa sobom. Ipad je wifi model.

^^ Preko iCloud-a. Upalis tether na iPhone, sharujes data konekciju, zakacis iPad na taj Wifi i eto slika :)

Au zaboravih, ovo je izvodljivo samo u srecnim zemljama (normalne data brzine) i reklamama :)

Zaborav #2: Jel iPhone ima tethering opciju ako nije jb-ovan?

Poslednja izmena:
Ne vidim ni jedan jedini post u zadnjih 15 da su vezani sa temom...

e sad mi ništa nije jasnoooooooo

zar ovaj bump ne spada u NFC? pola sata sam se ubeđivao sa bratom kako iphone može to, a on mi priča kako nema šanse jer nema NFC čip.

Nije nfc, koristi se internet za transfer.

Bump radi tako sto detektuje vreme i lokaciju kada su se uredjaji uradili, to salje serveru, i server spaja uredjaje.
Ako nema interneta ne radi.

Da dignem malo temu iz mrtvih.

Samsung izbacije nešto najsličnije prikazano u ovoj temi. I što je najbolje, ne košta previše:

Samsung's Galaxy Note II Smart Dock turns your smartphone into a desktop, kinda

26504_06_samsung_s_galaxy_note_ii_smart_dock_turns_your_smartphone_into_a_desktop_kinda.png

26504_07_samsung_s_galaxy_note_ii_smart_dock_turns_your_smartphone_into_a_desktop_kinda.png

http://www.tweaktown.com/news/26504...ur_smartphone_into_a_desktop_kinda/index.html

da, ovo je dobra stvar skroz, ali to samo vozi android na velikom ekranu. to bi moglo za svaki telefon da se napravi, zar ne?

Mislim da je potrebno samo malo rekompajliranje kernela da boot-uje ubuntu sa SD kartice i instalacija aplikacija.

Mada je i ovaj novi JB 4.1.1 veoma upotrebljiv. Nakačim USB HUB sa tastaturom, mišem i eksternim hardom i imam skoro pa desktop :)

Koliko sam ja shvatio, Ubuntu ekipa ne zeli da uvaljuje svoj kernel niti svoje kernel modifikacije, vec samo alternativni UI kada je uredjaj zakacen na TV/Monitor pomocu HDMI. Na taj nacin bi napravili da uredjaji budu mnogo korisniji a proizvodjaci ne bi imali razloga da previse menjaju sam uredjaj i OS.

Nazad
Vrh Dno