dobro bi bilo stvarno kada bi u tim dokovima bio dodatni ram, dodatni usb portovi, dodatni port za žičnu prežu... pa čak i vga / dvi port... što da ne, ne mora sve preko hdmi da ide, nemaju svi hd ready monitor. što neko pomenu i externu grafičku ili možda čak dodatni procesor... što da ne?
Ovo sto opisujes je dusu dalo za virtuelizaciju, tj KVM. Potrebni resursi - dosta RAM-a (4 giga bi bilo idealno, vise zbog ubuntua nego androida) i ARM procesor sa ugradjenim instrukcijskim setom za virtuelizaciju (sto x86_64 procesori imaju, a mislim da i dalje nema takvog ARM-a). Onda bi imao 3 OS-a na fonu () - jedan virtuelizacioni lejer sa konzolom u kojoj se vidi android ili ubuntu, i ova dva potonja kao virtuelne masine. Problem koji ovde vidim, osim hardvera je - potrosnja; lejer mora da radi non-stop.
dobro bi bilo stvarno kada bi u tim dokovima bio dodatni ram, dodatni usb portovi, dodatni port za žičnu prežu... pa čak i vga / dvi port... što da ne, ne mora sve preko hdmi da ide, nemaju svi hd ready monitor. što neko pomenu i externu grafičku ili možda čak dodatni procesor... što da ne?
http://androidcommunity.com/this-is-what-a-galaxy-nexus-desktop-computer-looks-like-20120210/
[YOUTUBE]_--zcmqIyRI[/YOUTUBE]
Veoma zanimljivo. Verujem da bi ovakvo rešenje bilo i više nego dovoljno za nezahtevne PC korisnike, za mail komunikaciju, surfovanje, gledanje video klipova i slušanje muzike. Mada, Android ima i dobru alternative za MS Office, tako da bi čak i neki poslić mogao da se radi na njemu, kao što je unos teksta, obrada tabela, itd.
- Dual-core 1GHz CPU
- Video acceleration: shared kernel driver with associated X driver; Open GL, ES/EGL
- Storage: 2GB for OS disk image
- HDMI: video out with secondary frame buffer device
- USB host mode
- 512 MB RAM
Ubuntu for Android requires minimal custom hardware enablement, allowing fast and cost-efficient core integration. It requires a core based on Android 2.3 (Gingerbread) or any subsequent version.
Ubuntu and Android share the same kernel. When docked, the Ubuntu OS boots and runs concurrently with Android. This allows both mobile and desktop functionality to co-exist in different runtimes.
čekaj ako idemo tom logikom, u koji džep ćeš da staviš monitor? :dA u koji dzep da stavim tu "konzervu ananasa" ?![]()
Čemu linux uopšte? Stavljao sam onaj klip gde imaš 90% funkcionalnosti direktno iz Androida. Evo:
Nigde se ne spominje veličina interne memorije, već samo tih 2GB "for OS disk image"...verovatno ciljaju i oni na neki image
Iskreno, ne vidim zašto bi Google išao ruku pod ruku sa Canonical kad imaju ChromiumOS kao osnovu desktop sistema...
opet kažem po meni dock ima smisla jedino ako dodaje nešto uređaju, recimo još rama, neke portove, mrežni port, dvi, ne znam, nešto tako... ako je samo konekcija na hdmi i punjač čemu onda dok, kad onaj lik sa nexusom u klipu iznad sve to radi i bez ikakvog doka.
Neće da može, Pantiću. :d To bi gutalo mnogo resursa. Ja najpre pikam na varijantu da će jedan te isti kernel pogoniti oba OS-a, svako okruženje će imati svoj runlevel koji se menja automatski kada se telefon prikači/skine sa doka. Ubuntu sistemske biblioteke bi tako mogle relativno brzo da se učitaju u memoriju, dok Androidove ne bi morale ni da se prazne, ne zauzimaju mnogo mesta. Pošto telefoni imaju fiksni hardver, optimizovani udev bi mogao relativno brzo da ubacuje i uklanja module iz kernela na živo, tako da bi tranzicija sa jednog na drugi OS u letu trebalo da bude prihvatljivo brza.
Čemu linux uopšte? Stavljao sam onaj klip gde imaš 90% funkcionalnosti direktno iz Androida. Evo:
Eh... a ja mislio da je ideja da imas fon, nosis ga svuda, recimo na posao bocnes pa radis, odes kuci bocnes pa radis, ides u 3 lepe pa i tamo negde nadjes dock, bocnes pa radis itd.
Dakle potpuna mobilnost.... 'kuciste' racunara nosis sa sobom, samo ga spajas na monitor, tastaturu, misa.
Ima li nesto da ti ne umes da pronadjes dalekog rodjaka sveti covece?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari