Šta je novo?

9800pro preminula

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Posle skoro 1,5 god sapphire 9800pro je preminula. 😡
Desilo se iznenada u toku surfa, samo nestade slika na monitoru. Izvadim je , nigde ni traga da je nesto gorelo. Skinem Silencera 3 , pasta stoji na svom mestu. Pazi kad nigde nema ni traga nekom zutilu na mestima gde su vodovi. Probacu da je reklamiram, mozda je Sinteh davao garanciju 2 god? Mozda.
Ostade mi Silencer 3 na prodaju. :S:

Najiskrenije saučešće, i neka joj je laka zemlja.

Ista kartica je i mom ortaku otisla u vecna lovista. Posle isteka garancije (1. GOD). Doduse, nije bas skroz crkla, ali su pocele da se pojavljuju horizontalne linije po ekranu od samog postovanja pa na dalje. Ocigledno je postojao neki problem u kvalitetu... 🙁 mada mislim da se Sapphire sada popravio.

Eee pa moras i na to da se navikavas ,e samo kad se sjetim kad je moja prodimila doduse 9600 XT ...odjednom isti slucaj kao i trebi...pff 🙁

Čekaj malo, pa borab je pre neki dan stavljao thread u kome se premišljao da li da zavali 9800pro i P4 2.8GHz i da uzme nekog bogalja i 6600 ili slično. Ponavljam po 101 put: SPALIŠ I NE MISLIŠ, t.j. dilemu sasečeš u korenu :d (ili se desi kao nekima, u svakom slučaju ne može se pobeći od sudbine).
Join the club, možda će se moj pokojni Epox 8RDA3+ i borin 9800pro naći na onom svetu, i to će biti početak jednog lepog prijateljstva.
Šalim se, ali već vidim da će pasti bar jedan 6600GT ili X800GTO, :smoke:

A da pokushash da je popravish ..mozda nije neshto ozbiljno!!!
Kod Cika Pere sam video dosta grafika na opravci.

P.S. Si siguran u to? Da nije monitor u pitanju? 😀

Nije monitor. Uzeo sam od komsije 9200 i radi.

Kupio sam Gigabyte Rv80256D. U pitanju je Ati X800u Agp, sa infom iz slike.
Evo rezultate u odnosu na 9800pro, pod istim uslovima testiranja kao i sa ovom koja je vrisnula, a driveri su 5.11, def. clock.

X800/R9800pro
3D Mark 2003> 6673/9349
3D Mark 2005> 3105/4941

A da. Kartica sa obe strane ima veeliki rebrasti hladnjak a povezuje ih heat-pipe,a na gornji hladnjak sam montirao cooler od cpu P2, 533Mhz.

borab je napisao(la):
X800/R9800pro
3D Mark 2003> 6673/9349
3D Mark 2005> 3105/4941

Valjda si mislio R9800pro/X800 , po ovome ispade da je r9800 bolji od x800 :d ,zezam se malo 😉

borab je napisao(la):
Kupio sam Gigabyte Rv80256D. U pitanju je Ati X800u Agp, sa infom iz slike.
Evo rezultate u odnosu na 9800pro, pod istim uslovima testiranja kao i sa ovom koja je vrisnula, a driveri su 5.11, def. clock.

X800/R9800pro
3D Mark 2003> 6673/9349
3D Mark 2005> 3105/4941

A da. Kartica sa obe strane ima veeliki rebrasti hladnjak a povezuje ih heat-pipe,a na gornji hladnjak sam montirao cooler od cpu P2, 533Mhz.
sad je jasno zasto je u vecnim lovistima 🙂 Fini rezultati za 9800pro 😉

A sta ce ti ventilator na fabricki projektovanom pasivnom hladjenju? Nemas nikakvu promaju u kucistu?
I sto neko reche, odnesi de staru karticu kod Cika Pere, verujem da postoji shansa da moze da je opravi.

borab je napisao(la):
Posle skoro 1,5 god sapphire 9800pro je preminula. 😡
Desilo se iznenada u toku surfa, samo nestade slika na monitoru. Izvadim je , nigde ni traga da je nesto gorelo. Skinem Silencera 3 , pasta stoji na svom mestu. Pazi kad nigde nema ni traga nekom zutilu na mestima gde su vodovi. Probacu da je reklamiram, mozda je Sinteh davao garanciju 2 god? Mozda.
Ostade mi Silencer 3 na prodaju. :S:

Proveri na samoj kartici da se nije otkacio neki kablic(ako ih ima-mislim na kablic za ventilator)+probaj malo(ali samo malo) da je savijes u jednu pa u drugu stranu(moze da se desi da se pojavio mrtav lem-mislim ono zagrejala se pa se ohladila dok si surfovao i rezultat je ono sto imas)

Odnecu je kod C.Pere. Ne, nije kablic.

Pustio sam najnoviji Everstike Lavalys i upravo sam saznao da kartica ima sondu za merenje temperature Gpu. U idle je oko 43C, a posle 3D Mark2005 isla je do 53C.

Jel' ti to Seka Aleksic u pozadini? :d:d:d

CAR je napisao(la):
Jel' ti to Seka Aleksic u pozadini? :d:d:d

Haha, po čemu si je prepoznao? :d😀:d

vladabgd je napisao(la):
neeh to je andja vidish tatoo 😉 😀 😀

Ljudi, cini mi se da "ono sto Vi mislite, nije Seka Aleksic" vec neko drugi.
Da, ovo jeste Tomb Raiderka. I tata bi, sine... 😛

vladabgd je napisao(la):
neeh to je andja vidish tatoo 😉 😀 😀
More, ima i Seka isti takav, samo na nogi! :d

Moje saucesce. Nadam se da ce moj podstanar ziveti duze. :bottle:

zokish je napisao(la):
Pa šta kaže čika Pera?

Kaze da ce da mi utera ,) . Videce kad budem stigao na red.

Tako sam i sam mislio, ali je bacila kasiku posle 4 meseca rada na 405/364 sa Vga silencer3 i ram sinkovima.

Slava joj ....
...junacki se borila "ratu" (sa igrama), mada neslavno je riknula u "miru" (da liptche kad surfujes) 😀

javi ako je ozivis

macman je napisao(la):
Slava joj ....
...junacki se borila "ratu" (sa igrama), mada neslavno je riknula u "miru" (da liptche kad surfujes) 😀

javi ako je ozivis

Postratni sindrom.

Nazad
Vrh Dno